EU: På väg att bli bra och viktigt?

2013-10-23

Efter att röstat ja därefter under flera år knappast mer än "normalt" inte brytt mig till att irriteras till dess benägenhet att investera enorma resurser på upplever jag små-saker utan att hantera grundläggande viktigt definierat i dess själva målsättning (ekonomiskt och politiskt samarbete i tunga viktiga frågor snarare än tull-definitioner) börjar det lätt kännas kännas som att det kan vara på väg till något vettigt såväl som stort.


Möjligt - inte alls otroligt egentligen då mänskligt samarbete har god likhet i mekanismer oavsett område - kan det vara som för stora företag att periodiska krisperioder hjälper sunda företag att komma vidare (relevant och stort Sverige jämför telekom-krisen hanterande kostnader i tillverkning grundaffärer resp. ett större antal prospekterande out-of-reality som det visade sig projekt relaterat internet m.m.).


Det känns ganska stort relativt indikationer verkliga för mig att utveckla vidare på det nu och hellre väntar jag ett tag. Men jag givet hur nästan elak jag varit av och till som funktion av faktakontroll relaterat diverse uttryck av EU-samarbetet ofta varit från en övergripande irration från hur dåligt diverse fungerat tyckte jag att det var korrekt (såväl som jag vill ha det loggat för egen referens med tidsstämpel) att notera att EU här och någon månad bakåt konkret börjar vinna mig tillbaka.


I någon mening är det (jag tror att vad jag syftar mer på ligger närmare diskuterat 2009 och 2010 när här) en förändrad värld vi har åren som kommer. Det inte bara finns utrymme för EU i mer än förr utan snarare om EU inte tar roll där finns knappast något annat som gör det istället konstruktivt.

Hade kaffe roll i Franska revolutionen? D.v.s. kan koffein-konsumtion inverka på besluts-preferens hos population relaterat demokratisk-transformation

Möjliga faktorer vi kan spekulera mer eller mindre underbyggt tänkbart påverkar transformation från diktatur till demokrati kan upplevas såväl som konkret variera kraftigt mer eller mindre rationella. Vi ska dock rörande sådant gärna betänka att vi gärna skapar en bild av hur världen ska fungera bl.a. byggd från den intensitet och hastighet vi normalt ser och upplever medan när i glidande och snabba ögonblick kan andra faktorer spela in.


Där som ett ex. jag berört av och till sedan 2009 finns mängden partiklar och koncentration av luftföroreningar i luften. Dessa har följts i flera studier gjorda av några amerikanska universitet (som också gjort motsvarande mätningar bl.a. USA för vilket vi bl.a. kan konstatera att nivåerna av bly i blodet hos barn i anova-mening associerat koncentrationssvårigheter understeg vad vi haft och fortfarande varierat geografiskt område har i Sverige även om nivåerna med all säkerhet vida överstiger den vi födda under 1970-talet växte upp med) rörande både nivåer i luften och blod såväl som association till kognitiva förändringar (om än inte i allt i samma studie). Det finns - retoriskt "givetvis" - en gränszon mellan att agera hos individ som funktion av vad andra individer gör i ett ögonblick där liksom andra beslut där vi väger mellan känsla just-nu och ex. risk som kommer impulskontroll är påverkande.


Givet dom kanske (jag är osäker på hur väl vi kontinuerligt egentligen kunnat följa nivåerna bakåt men antagligen mycket hög) i år mycket höga nivåerna gäller att jag inte riktigt ser något känt indikerande att effekten av det kommande år kan påverkas från vad redan givet av reduktion.


Från mycket verklig personlig reflektion är jag medveten om att försöka se ett värde i den här formen av systematiska övergrepp på ett folk är problematiskt. Man upplever gärna att övergreppet smittar av sig på dig därför att du söker ett värde. Ingenting rationellt i det finns. Ej heller vet jag något indikerande i "sampling" såväl som resonerande i battlefield economy ens möjligt att situationen i år drivits fram med detta värde som målsättning. Det är - ej ursäktande övergreppet givet dagens gigantiskt större vetande - jämfört med vad vi också periodvis såg i Västeuropa (jämför gärna dom konkret svarta städerna och bostadsområdena längre bakåt i England).


Så givet att vi rör oss i en smalare zon där mindre utsträckta tidsserier av dokumenterade händelser finns att bedöma ifrån låt oss introducera en till faktor som tänkbart kan påverka ögonblicket. Givet popularkulturen om crack-rökande afroamerikaner kan vi tänka oss att stora mängder av kokain eller amfetamin skulle stimulera den form av transformation vi kan se värde av. Men det är verkligen att betvivla. Populationen aktuell där har knappast någonstans så vitt jag vet dokumenterat sig som särskilt engagerad i polulatisk förändring. Och mer konkret tenderar hela den gruppen av droger öka koncentrationsförmåga och impulskontroll vilket för drogmissbrukare ger till resultat ett sjukligt avsmalnat fokus på själv drogen där de kan acceptera nästan vad som helst utan att reducera impuls utanför just det. Detta är tilltalande genom att det avlägsnar hela den imaginära problematiken i att försöka hitta värde i övergrepp på folk (jämför Medan Nordkorea startar reaktorer gör sig världen redo för riktigt angenäm Kina-handel: Vicodin on the way! i Nordkorea).


Dock vill jag igen indikera ungefär vad uttryckt i (antagligen föga elegant):



Jämför gärna initialt att för ett exempel är Kina låg-koffein. Te levererar väsentligt mindre koffein än kaffe.


Vidare att förstå verkan av koffein på kognition och från det mer intressant ut över population är i allt upplever jag direkt svårt på helt andra nivåer än våra extrem-punkter givna av kraftigt dopamin resp. GABA stödjande ämnen. Koffein är tämligen komplext och samman-gyttrat i vad det påverkar medan funktionella modeller tagande utgångspunkt samplande språk med kunskap om vår kognitiv snarast måste förenkla (där jag förenklade hela vägen nästan till dopamin och gaba sammanförande bra mycket i dom koncepten ej sammanhörande biologiskt just med dem biologiskt) för att vara funktionella.


Likväl för att ge viss rational låt oss se det som att givet ett kontext pågående för tid vi bedömer gäller att vi kommer (delvis givetvis från sekundär effekt dopamin också om jag betvivlar att det har något att göra med vad vi söker här: kaffe och koffein poetiskt såväl som inom andra områden är radikalt i vad vi kan uppleva från resultat skilt från andra "manier" hos konstnären ex. kokain missbruk) ha äldre aktivering mer påverkande fortsatt om vi antar att reduktion av per biologisk neuron "sömn-inducerande" substanser koffein kan reducera såväl som modulera uppåt (om jag tolkar något så när vedertagen kunskap om koffein rätt: jämför ex. med hur en frisk kvinna eller man i sina bästa dar får ökad vakengrad medan en äldre oftare kan sömna av det som konsekvens av feedback-dynamaiken relativt eventuellt transport av dopamin) vakengrad. D.v.s. när vi förenklar detta ännu mer - nu på direkt brutala nivåer - gäller ju för alla dom neuroner vi integrerar inverkande kontext från kommer fler bakåt i tiden från när först aktiverade i det samma kontext i genomsnitt en större distans uttrycka sig mellan äldsta och yngsta givet en viss bredd på det "fönster" vi definierar detta som (ex. något enkelt som tio äldsta och tio yngsta av procent av arean under kurvan).


Vidare genom ämnes likhet givet för ett rationellt kontext ges från det dels verkan över rymden bredare möjlighet association samt enklare konvergens "framåt" till "nästa logiska steg". Fler ämnesrelevanta neuroner finns ju som kan addera aktivitet för att gå över threshold till att associera vidare eller stiga ut ur kaffe-stugan för att storma lämpligt nära-liggande politiskt-fängelse (jfr bastille även om mängden kommunikation pågående såväl som näringsbristens inverkan impulskontroll resp. lojalitet trupper antagligen hade väldigt stor betydelse).


I management-sammanfattning: För demokrati: Te dåligt. Energidrycker bra.


Kanske. Att ens se datakälla än mindre metod för att verifiera påverkan eller kvantisera känns för mig väldigt svårt. Men jag betvivlar samtidigt att ökad konsumtion av koffein kommer inverka negativt på sannolikheten för transformation och skulle jag gissa något lite positivt där vi samtidigt rör oss över en ständig ström av ögonblick understrykande varje verklighet som ger preferens mot en eller annan rymd av beslut.


Foto: Ch-info.ch

Samla fågelägg och äta panda är två olika saker

Jag tror nog alla förstår att stirra sig blind på den svenska naturens råvaror såväl som matkultur riskerar att leda till rasism, växande rädsla och hat när det kommer till resten av världen. När nu Expressen och säkert fler korrekt uppmärksammat dom osmakliga vanorna att samla fågelägg att irrationellt samla är det viktigt att förstå att det inte är samma sak som att möta naturen för att äta den. Och en föredömlig och korrekt anti-rasist ser givetvis till att sampla hela världens natur hellre än att ko-, älg-, häst-elitistiskt o.s.v. bara äta just dom djuren.


Det är svårt att inte se sanningen i att om man verkligen vill förstå Kina - en viktig handelspartner för EU - hela vägen behöver man verkligen våga smaka deras nationella symboler.



Uppätna och klara bland big 100: Tiger, jättepanda, dansk, isbjörn, samurai, dodo (formalin-rensad i väntan på ev. kvarvarande levande eller genetiskt återställd), elefant (afrikansk), svart noshörning (spetsnoshörning) och jaguar.

Samla fågelägg och äta panda är två väldigt olika saker

Jag tror nog alla förstår att stirra sig blind på den svenska naturens råvaror såväl som matkultur riskerar att leda till rasism, växande rädsla och hat när det kommer till resten av världen. När nu Expressen och säkert fler korrekt uppmärksammat dom osmakliga vanorna att samla fågelägg att irrationellt samla är det viktigt att förstå att det inte är samma sak som att möta naturen för att äta den. Och en föredömlig och korrekt anti-rasist ser givetvis till att sampla hela världens natur hellre än att ko-, älg-, häst-elitistiskt o.s.v. bara äta just dom djuren.


Det är svårt att inte se sanningen i att om man verkligen vill förstå Kina - en viktig handelspartner för EU - hela vägen behöver man verkligen våga smaka deras nationella symboler.



Uppätna och klara bland big 100: Tiger, jättepanda, dansk, isbjörn, samurai, dodo (formalin-rensad i väntan på ev. kvarvarande levande eller genetiskt återställd), elefant (afrikansk), svart noshörning (spetsnoshörning) och jaguar.

Kvinnosyn: Att lära sig förstå query-statistik hellre än att feltolka hela världen

När det gäller alla data-typer, kanaler, populationer m.m. är det om vi vill dra slutsatser om världen ofta nödvändigt att göra ett tämligen gediget arbete för att korrekt begripa dem. Ibland finns vägledning i filtrerad referenslitteratur, andra gånger oftare för smalare eller mer specialiserade områden huvudsakligen i studier och inte sällan när vi är nära praktiska tillämpningar som försöker vara bättre än konkurrenter krävs att man gör arbetet själv.


När det nu gäller Google's sökordsförslag - under förutsättning att det skapas av query-statistik - finns föga möjlighet att från dom exempel Metro-gav och som någon representant för en under-del av FN upprörde sig dra någon slutsats om vilken kvinnosyn populationerna som genererat statistiken i genomsnitt har och ännu längre ifrån (understrykande att vi just tappat gigantiska mängder information: ex. givet att för normalfördelning om vi antar det får vi mängden information följande Shannon såväl som Fisher från ln ( variansen ) eller när så lämpligt normaliserat vi någon konstant-faktor).


D.v.s. vi vet inte om statistiken pekar på att dom som sökt på termerna vill ex. ha kvnnor i hemmet. Ett konkret exempel illustrerar svårigheten:


  • En metod trivial att se är möjlig och därför mycket vanlig inom alla möjliga engagerade frågor är att söka runt på diverse som ger träffar på bloggar, forum m.m. man tänker sig oftast placerar en hos "fienden" (ganska ofta blir det komiskt fel vi några gånger genom åren här illustrerat och som jag första gången gjorde edukativt (hittande på en term) på svenska med gamla äta-marsvins-inlägget på en av min första bloggar liggande på Wordpress.com - ytliga text-cues, ids inte läsa allt, skriver några hat-rader och surfar vidare till nästa åsikts-divergerad fiende att försöka texta-sönder).
  • Vidare för så pass åsikts-avgränsade och illustrativa ngram som i exemplen behöver vi givetvis inte ha något liknande föregående. Vi har naturligt en mängd helt icke-sociala informationssökande användningsområden. Ex. ta reda på hur ngrammen uttrycker sig i olika länder.
  • Rörande exempel på föregående gäller att statistiken för queries knappast för resp. ngram Google ger förslag på motsvarar 1-1 hits på sökrod. Själva språkets kreativitet gör detta oerhört svårt att göra och också när vi faktiskt kan göra det typiskt för användning liknande (exakt samma faktiskt) och ytterst välstuderat sedan många år inom natural länge pocessing, statistisk parsning o.s.v. sökordsförslagen sämre resultat utan vi skapar en språkmodell över ngram med ett maximalt n satt någonstans (där en del från andra sammanhang pekar på att Google har sitt längsta n satt till fem vilket också en del studier pekar på ungefär är där det fortfarande ger utökat värde att öka på - och även om jag menar att det är fel när vi lämnar ord till ord i meningar ex. betrakta titel, under-titel, bildtext m.fl. flexibla komponenter - tycks det väl i alla fall rimligt att gränsen ligger ungefär vid fem och ännu mer expanderar kostnaden gigantiskt för varje utökning av n redan i och med och växande mer med tre gram som nog får anses mycket). Några lämpliga startpunkter kring det (och också om utan att i detalj läst just dessa sidor dessa ämnen regelmässigt i Wikipedia uttrycks i stora delar i det specialiserade språket matematik kan man söka vidare runt ämnen för andra beskrivningar gissar jag eftersom principerna är tämligen triviala):
  • Därmed gäller att vi inte riktigt kan påstå att förslagen är direkt drivna ett till ett av just kombinationen vi ser. Av och till kommer resultaten utnyttjat (också om det generellt för språkmodeller är mindre aktuellt och snarast är vad vi söker skatta fram av kortare kombinationer av ord men för queries såväl som kategorier ex. i Wikipedia verkligt) sökords-kombinationer inkluderande aktuellt förslag men som är längre i totalt antal ord. Ex. Firefighters from X o.s.v. adderande till firefighters from m.m. indirekt tillsammans med associationen över mycket mer språk mellan firefighters och from. Också om jag ej tror det är fallet för något av exemplen jag såg i Metro.

Sökordsförslagen kan därför lika gärna (egentligen korrektare inte lika gärna därför vi kan inte säga något om åsikter eller värderingar från resultaten här som är meningsfullt) indikera intresse och engagemang för att kvinnan ej ska ha rösträtt som att de borde ha rösträtt (för länder där de nu saknar den eller annnan rättighet mannen har: det ska noteras att rättigheterna oftare när formaliserat går delvis hand-i-hand för män och kvinnor ex. relaterat flera länder i direkt geo-närhet i Persiska viken).


Om nu noggranhet i detaljer, datakälla o.s.v. är särskilt viktigt för FN's framgångar på det här området kan jag svårligen bedöma. Mycket möjligt adderar synlighet när möjlighet lika mycket oavsett korrekthet eller inte. Men mycket relevant över alla frågor är jag tämligen övertygad om att ett ganska betydande samband finns till vilka kostnader resultat har över en längre tid.


Vidare men där jag är ganska osäker på om det betyder något för sådant här tillämpningsnära i expert-områden ligger viss genrell fördumning i att som princip eller från förutsättning tolka verklighet från hur man ser på en övergripande fråga ej relaterat riktigt hur den motsvaras i aktuell situation. Man kan tänka sig att det leder till problematiska - ibland rent av dyra - fel-beslut. Mindre exakta politiska frågor kan det givetvis ha betydelse vilket understryker ex- betydelsen av evidensbaserad-medicin. Givetvis kan man argumentera att bland de få områden det är närmare givet att FN presterat konkret värde hittar vi just inom medicin där de evidens-baserade modellerna har tung tradition (bekämpning av Malaria inte minst).