Mer lyckosamma tecken: Goda antiterrorist-operationer

2013-10-06

Också ett lyckosamt järtecken liksom Malcolm Gladwell: Lyckosamt järtecken levererade DoD under helgen:



Därför att det förklarar i "doability-språkets" mer omedelbart förklarande kapacitet att man inte reteterrerat områden man mutat in och där föga annat tycks redo att addera andra eller samma mekanismer (om än självklart många undantag finns ex. Frankrike nyligen). Och särskilt lyckosamt givet allt (tror jag ofta i ordens kraft ganska överdrivet) aktuellt kring den amerikanska inrikespolitiken relaterat budget.


Vidare finns en traditionell bild av hur mer "manligt" ska slåss där det menar jag ganska tveklöst är starkare att göra det on the ground against on the ground snarare än via ex. och särskilt en fjärrstyrd dron. Det senare - mycket irrationellt rörande allt undantaget möjliga risker relaterat att ta fel vilka jag emellertid lätt betvivlar för en given operation inte nödvändigtvis skiljer sig mot på-marken pangande med automatvapen - kan kännas fel, onaturligt och fegt.


Att uttrycka viss traditionell manlig såväl jämförbara kvinnliga uttryck (ex. feminism jag tror är mycket sunt motiverande i att försöka göra saker bättre vilket regelmässigt i genomsnitt har stark preferens till att leverera något bra) kan ha varit mycket lyckosamt. Ett gott tecken.


Lyckosamt här nära vad jag menar med orden är inte allt för olika som för Malcolm Gladwell: Lyckosamt järtecken.

Malcolm Gladwell: Lyckosamt järtecken

I det mindre kvantiserbara men upplevt ett gott tecken för ekonomin åren som kommer:



Sunt motiverande i våra flockars tydligare uttryck i benägenhet förändring. Mycket lyckosamt. Rörande diskussionen artikel två är del av gäller att det knappast har att göra med bokens lyckosamma egenskap och i mötet dom två perspektiven snarare balanserar föregående bok.


Om än i domän av vad jag jämför besläktat om än i en långsammare mer substansiellt med Old Blind Tung i en bok jag läste för kanske 20 - 25 år sedan ungeför. Det var nu inte Old Blind Tung jag kom att tänka på här utan det kom indirekt letande efter citatet nedan:


'To give the market time to adjust to the boom.'
'What boom?'
'The boom we all deserve, the boom Old Blind Tung forecast.'
A wave of electricity went through everyone, even Casey.
'Also to adjust our stock value.'

Noble House
Volume 6 of The Asian Saga
James Clavell,
Hachette UK, 2013
ISBN: 1848943164, 9781848943162

Jag skrev av citatet från Google Books och åtminstone radbrytningarna avviker antagligen från alla upplagor.

Publicering av Sveriges associationsnät

Rörande:



Är väsentligt större än vid tidpunkt inlägg ovan föreställt även om jag just nu inte har data representerat så att jag kan ta ut termer räknade enkelt (utan skattande mer från storlek hårddisk). Jag tänker om görligt publicera det ändå men jag är inte trygg i att något jag just nu använder är funktionellt (ex. Google Docs) om det inte ska reduceras ner. Sverige dyker upp lite varstans och det samlar på sig i antal.


Möjligen kanske ganska snart nästa vecka eller om inte otroligt krävande någon särskild relaterat storlek initiering av ny väg för publicering obestämt senare om ev. inte reducerat ner i storlek. Avseende tagande topp kombinationer ex. topp 200 000 eller så ska man ha klart för sig att det fortfarande är ganska mycket data i storlek (grovt skattat kanske mellan 60 - 140 MB). Här kanske man kan tänka sig att vid problem beroende av exakt hur stort det är i kombinationer att först publicera säg översta tio till 20 tusen av kombinationer. Samtidigt givet att associationen i sig inte är klustrad i ämnen d.v.s. krävande adderande av sekundär statistik för att vid intresse ta ut ex. topp resultat inom politik eller godtycklig koncept-kombination är sådan begränsning mindre intressant rörande mer specialiserade underområden (ex. något särskilt ämnesliknande man t.ex. kanske kan välja att se som inom politik men mindre men samtidigt tydligare som funktion av "kontrast" och antal termer).


Ganska tydlig preferens mot forskning via journaler, patent o.s.v., reward-associerade områden (oavsett rekrytering i företag eller musik), vad vi grovt kan halla uppslagsböcker och ordlistor, politik och politiska organisationer som största områden ger inte oväsentligt här ganska signifikant "bättre" täthet särskilt forskning, teknik och politik medan jag som kanske mest "extremt" geografiska relationer närmare sett det som vad kanske uttrycker association lika funktionellt (ev. av och till bättre) via antaganden av uniforma fördelningsfunktion (tilldelande dem ett i den mån och från det normaliserat om så ej uttryckta via datakällor som samplas medan datakällor särskilt riktade mot expertkunskap eller intresse bland populationer relaterat geografi ex. ortsnamn inte alls existerar - oavsett om spekulativt betraktat lokalt i svenska språket t.ex. på bloggar vilket för svenska geografiska relationer inte vore en orimlig datakälla det tycks troligt att Stockholm och Uppsala överutrycker med större närhet än Stockholm och Borås lär det knappast avspeglas annat än reducerat).


Jag föreställer mig att det finns andra sådana relationer som ges tilldelningar från känd vetskap nära besläktat vad man egentligen hade behövt samplat svenska språket snarare än som aktuellt för mig här engelskt data uteslutande vilka jag inte tänkt på också utanför geografiska relationer (vilka praktiskt är ganska många).


Forskning, teknik och politik såväl som samhällssystem och samarbeten eller uttryck internationellt från företag, organisationer, stat eller mer sällan personer kan förvisso tyckas tråkigare. Men är av och till väldigt intressant också av och till överraskande så. Vidare är det stabilare association relativt dataförändring och användning medan geografiska relationer till huvudstäder förvisso om vi räknar bort toppar är ganska eller jämförbart stabilt men mindre så i kontext av användning. Det är helt enkelt mindre ofta de just adderar värde relativt egentligen all användning likartat med mer komplext anslutna koncept inom ex. forskning och specialistområde utan snarare att man vanligen får det mesta värdet av någon karttjnst med avstånd, befolkning, uppgifter om resor mellan orterna o.s.v. lika bra eller mycket bättre än från association i uttryck språk mellan orterna.

En symbolisk nystart för Polisen

P.s.s. vi skapade en ny upplevelse-orienterad symbol skapande med förutsättning att rationell förstärkande kostnadsbesparing och värde-optimering för NSA skapade jag här en för Polisen. Vi bör korrekt se den som del av en potentiell större nystart för polisen oavsett om det handlar om värdegrund (olaglig kartläggning av etniska grupper är fel o.s.v.), av politiker seriösare och med rimlig trolighet långsiktigt funktionell kvalitetsuppföljning tagande övergripande mellan partierna ett perspektiv av kanske hellre 10 - 20 år rörande verksamhetssystem, och diverse egna försök till IT-lösningar m.m. utanför core-business.


Målsättning i formen givet fungerande verksamhetssystem är Polisen: En Man av Staden / En Man av Folket (2013-09-10). Även om konceptet har större under potentiella kortare tidsperioder större betydelse i transformation mellan diktatur och demokrati volativt där möjligheterna till en lungnare övergång genom att man förberett prioriterar polisfunktioner korrekt utbildade inte minst rörande värdegrund, demokrati, metoder o.s.v. är det ett ideal kompletterande andra av värde också i det samlade Sverige representerade alla ägare av polisen (d.v.s. medborgare som också kan rösta i riksdagsval). Hamnar vi istället där den levererande funktionen olagligt godtyckligt tar ut diverse grupper bland ägarna ej verksamhetsdrivet står de ej längre under fullständigt funktionell demokratisk kontroll och uttrycker relativ makt mellan delar av ägarna ej definierat i dom system vi liksom övriga demokratier valt för att uttrycka vad vi vill (rösta där en person får en röst ex. ej exkluderande skåningar eller norrlänningar m.fl. av och till i historien mycket problematiska minoriteter).


Med detta kontext marscherar vi framåt och skapar en ny elegantare paketering av polisen.


Betraktar vi nu deras symbol är den helt obegriplig. Jag och knappast någon annan annat än undantagsvis kan ens begripa vad det är tänkt att föreställa (rimligen är det ett ansikte utan mun men så dåligt uttryckt att det känns fel att indikera Det är för mig än mer obegripligt vem som sitter och hittar på dom här underligheterna som mest får oss att tänka på Frimurare eller dyligt.


Foto: Holger.Ellgaard

Lika problematiskt såväl bärande värde kan vi se att Polisens uniform skiljer ut dem. Det distanserar dem samtidigt som det levererar ett praktiskt värde.


En enkel lösning mest för att illustrera att något bättre är möjligt får vi av:


1. För uniform önskar vi kontrast men samtidigt högre likhet med vardagens medborgare vars samarbete är kritiskt för polismannen såväl är polisens ägare. Jag tänker mig den "inofficiella uniformen" den kulturellt korrekta brittiska skogvaktaren bär. Lite sliten tweed och en keps. Vi ser hur flexiblare möjligheter i vapen blir möjligt utan att det bryter mot konceptet: exempelvis ett hagelgevär man kan bära delat så att säga patrulerande gatan.


2. Symbolen erästter vi genom att föra samman vår nya uniform med polisens andra grupp av medarbetare hunden. Hunden är ju befintlig såväl inom polisen som nära associerad den engelska skogvaktaren. Korrekt hund här är de efter-avlade efterföljarna av stridshundarna saxerna tog med sig vandrande in i England: "Mastifferna".


För att inte onödigt verka engelska utan försöka föra in mer av världskulturen givet många fler invandrare österut än från dom brittiska öarna tar vi en av mastiffernas "kusiner" efter-avlad från samma generation av stridshundar. Samtidigt vill vi inte att hunden verkar varken otäck - störande samarbetet vår patrullerande polisman kan ta från möten under patrullerandet med stads-jungelns (eller kanske stadsskogens) man och kvinna men eller inte associerad mer i dådkraft reducerande stereotyper (d.v.s. inte en liten hund). Nedan har vi en möjlighet där vi dessutom tydligt uttrycker den stora nosen för att uppmuntra polismannen att ihärdigt följa spåret för att leverera ett mätbart värde uttryckande en god värdevinst för ägarna.



Likhet med de äldre - lite föråldrande - tema kan ha värde - det känns inte underligt för nytt med något gammalt hemvant - vilket är orsaken till det blåa temat.


Relaterat

Nu har helvetet börjat: Gris-priser fodrar nu kommersiellt konkurrerande tjänster

Den i vardagen enorma utmaningen för oss konsumenter att köpa en riktig bacon hellre än det blandade gris-avfallet som felaktigt säljs som bacon ska inte lura oss till att inte se det spectactual sönderfallet av det amerikanska federala samhället ansvarskännande politiker både bland demokrater och republikaner varnat för sedan veckor.


"The companies typically use data from the U.S. Department of Agriculture's Agricultural Marketing Service to determine the cash value for hogs. However, USDA market prices have been suspended due to the government shutdown that began on October 1.

Smithfield, the largest U.S. pork packer, said in a letter to producers on Friday that it will begin using CME Group Inc (CME.O) data to price hogs. CME owns the Chicago Mercantile Exchange, where livestock contracts are traded."

[...]

"The shutdown has elevated the profiles of companies like Urner Barry that sell data similar to that which the government normally provides and boosted their subscriber lists."

Från: U.S. government shutdown forces Cargill, Smithfield to change hog pricing (2013-10-05) | Reuters