Dikt om Mr Basset på väg till Miss Papillon med en stor korv

2010-05-26

Nyligen introducerade jag Mr Basset för att den "elaka" Miss Papillon skulle få en trevlig liten kamrat eftersom jag egentligen inte tror hon är så ondskefull som hon kanske verkade när hon stal apelsinen från Newfoundlands flickan vilket ju så olyckligt.

Jag kan inte annat än att ännu en gång reflektera över hur mina gulliga hundar enstaka gånger helt i onödan stänger dörrarna till Hollywood och Walt Disney. Visst att de är smakfullt och trevligt gulliga i flera dikter (som jag ju verkligen har tänkt och planerat det) men så plötsligt avlider ett par väldigt ogulligt - "nästan" otäckt":

Eller för första gången här öppnar de upp för osmakliga snuskiga sexuella tolkningar.

Det är verkligen inte så att jag direkt upplever att jag styr över handlingen i dikterna och jag hade t.ex. inte planerat att mina två favoritkaraktärer skulle avlida. För båda fanns en mängd trevliga och gulliga dikter planerade. Bland annat för Newfoundlands flickan en fin fisketur på våren för fånga lax tillsammans med valparna där Portugisisk vatten hund skulle få skrämma iväg en grizzly m.m.

Mr Basset besöker Miss Papillon med en korv

Vi kunde hur som helst läsa hur Mr Basset är snäll nog att komma förbi Miss Papillon med en smaskig korv varje dag. De gillar båda äta en massa och gärna tillsammans.

Miss Papillon är mest förtjust i gräddbakelser medan Mr Basset gillar korvar och annan grismat. Här har vi nu ett par till verser på samma tema - Mr Basset på väg till Miss Papillon med en korv.

Mr Basset so hungry for Miss Papillon
Running through the streets with one big sausage
Thinking she might give him a kiss.

Miss Papillon eating cup cakes all alone by the fire
Dreaming Mr Basset would come by filling her mouth with his large sausage
Giving her some solid protein to add to her lonely cream
While she appropriate to a occasion of such generosity sits humble on her knees
Basset

Åtminstone känns det "smakfullt" inlindat. Men verkligen mer snuskigt än Disney gulligt och att någon skulle vinna något på att läsa sådant här är jag direkt tveksam till. En väldigt olämplig dikt när jag har skrivit så många inspirerande och trevliga dikter och senast idag:

En till dikt om den mystiska hunden som kom med prinsessan

Gulligt, trevligt och lite fyndigt.

Här verkar jag säkert naiv eller dum som uttrycker mitt ogillade av sådant här. Först verkar lätt snuskig som skriver det eller tilltalande för snuskiga personer, sedan tycks man Disney imperialistisk för man tror att gulliga saker faktiskt gör folk gulligare och sedan verkar man dum för att man uttrycker ogillande över enstaka egna alster för att de är ogulliga.

Sedan skriver man dikter om gulliga hundar vet jag inte hur mycket kapital man har att förlora av att uttrycka sitt ogillande av förekomsten av dikter med otäcka dödsfall eller sexuella antydningar. Men vi har redan samhället överfyllt av ogulliga saker och poängen med att jag eller någon annan skulle addera ogulligt ser jag verkligen inte när andelen gulliga saker är så pass låg. Fast visst jag tycker att kvällstidningarnas bilagor är generande så jag är kanske lite överkänslig.

Fakta och forskningsskribentens modiga roll i världens politiska utveckling

Det är lätt för Dagens Nyheters och Svenska Dagbladets ledarskribenter att uppleva att de kan påverka stora frågor. Samtidigt när vi reflekterar över minskningen av främlingsfientlig förstår säkert mängder av mina läsare - tusentals innovativa medborgare i cyberspace modigt marscherande framåt mot en ljus framtid - att jag fylld av föredömlig dådlust (kanske inte direkt vetenskapligt) bevisade att själva mötet mellan kulturer är vad som avgjort.

Givet denna insikt hittar jag i min enkla blygsamma vardag utan dyra tryckpressar eller avancerade satelliter ytterligare ett inspirerande exempel för mina läsare. Jag står här ännu en gång inför mina läsare - Jordens salt - och ber er ödmjukt att med mitt föredöme låta mig leda er till något bättre.

Vi ser nedan hur jag - Den enkla forskningsskribenten Husman - En av er - modigt och kraftfullt efter att ha gjort en "acceptabel" (excellent jämfört med nästan allt publicerat tryckt eller på nätet i övrigt men för mig endast acceptabel) forskningsnyhet med imponerande kondition lägger ett extra ögonblick för att med ett fåtal inspirerande rader förändra världen genom att öppna läsarens ögon för en annan kultur. En kultur som för Konungariket Sverige och EU är ett viktigt - kanske helt avgörande - handelsområde:

"Yerba mate är precis som kaffe och te en dryck rik på stimulerande xantin derivat (t.ex. koffein). Det är en av de vanligaste varma dryckerna i världen och i större delarna av Sydamerika dominerar yerba mate helt över kaffe och te. Yerba mate är mycket rikt på antioxidanter och traditionellt dricks den varma drycken med en bombilla i silver som vi ser en variant av i bilden."

Från: Pistagenötter är fyllda med nyttiga antioxidanter och vitaminer

Ingen kommer tacka mig för det men jag behöver inte tack för att ensam avgöra skapandet av en bättre värld. Här skapar jag en skillnad fullt mätbar i svenskt BNP och det är mer än jag tror någon svensk morgontidning åtminstone i lika svulstigt storlek någonsin klarat.

Det är heller ingenting jag gjort bara en gång idag - likt hur morgontidningarna bara publicerar samma ledare bara en dag - utan outtröttligt gång på gång har jag modigt likt en ninja spridit förståelse, BNP-tillväxt, glädje, tillväxt, innovation, möte mellan kulturer och massor av annat föredömligt i viktiga avgörande frågor.

Jag säger att på väg mot en bättre värld hittar vi inte verklighetens hjältar på gatorna, bland dom stora tidningar, i tredje världen, eller någon annanstans än just i mina och kanske ett fåtal andra liknande prestationer. Det är ett mod, en intelligens, en skapelse och brutal kreativitet jag tror många vinner att reflektera och lära av.

Allt inspirerande mod mänskligheten behöver för att orka framåt har vi i min dagliga gärning.

Poems about cute dogs: Romantic relationships

Trying to keep track of the adventures of the poems of the cute dogs of a harder but much more inspiring time I feel the need to structure things a bit. Here I just put down poems about romantic relationships between our cute dogs.

Any poem regarding cute inspiring dogs would be in English no matter title.

The heroic Labrador and the fascinating but a bit mysterious gun dog

Labrador is a British spy dog or similar. The girl we aren't sure about yet but she came with this Russian princess flying the revolution so might she is a gun dog at least.

Dikt om en prinsessa i exil
Dikt där Labrador upplever lite rädsla för första gången i livet
En till dikt om den mystiska hunden som kom med prinsessan

Papillon and Basset

The evil Papillon and her fun hungry for sausages side kick:

Dikt om den feta lilla hunden Basset hungrig på korv och Papillon

The sad story about The Portuguese water dog and the Newfoundland girl

From love to death:

Dikt om två kärleken mellan två hundar i den karga kanadensiska vintern
Dikt om att en stackars hund som dog medan hon åt upp sin valp

The yellow dog and his starving girl with pups

Died very early on so we sadly enough have just have one poem:

Dikt till en hund som fick en kanske lättare död än han hoppats på

Other cute dog poems

List as today 2010-05-26 while this big list if this aren't updated keep track of all poems be they about cute dogs or food, fun girls or anything else important in life.

En till dikt om den mystiska hunden som kom med prinsessan
Dikt om den feta lilla hunden Basset hungrig på korv och Papillon
Dikt där Labrador upplever lite rädsla för första gången i livet
Dikt till en hund som fick en kanske lättare död än han hoppats på
Dikt om att en stackars hund som dog medan hon åt upp sin valp
En dikt om allt stämningshöjande och trevligt (komplett lista?)
En dikt om vardagens alla praktiska problem
Dikt om en elak liten fransk hund
Dikt till en modig Canadian Eskimo Dog
Poesi om modiga hundar som fiskade, apporterade ankor och kunde använda fiskenät
Dikt om två kärleken mellan två hundar i den karga kanadensiska vintern
Dikt om ögonblicket när labradorerna uppstod
Poesi om trofasta brittiska hundar
Dikt om en prinsessa i exil
En dikt till en vacker kvinna i svart

En till dikt om den mystiska hunden som kom med prinsessan

Nu när två av min trevligaste karaktärer plötsligt avled i ett ögonblick av negativa känslor eller kanske irritation över att de saknade mänskliga fel och var för perfekta fick igår några av mina andra hundar gulliga kärleksförhållanden.

Papillon fick en liten vän kallad Basset och det är beslutat att Labrador kommer inleda ett förhållande med den mystiska hunden som dök upp tillsammans med en gåtfull och vacker prinsessa.

Här har vi därför en till dikt om den mystiska svarta tiken som Labrador ännu inte ens är riktigt säker på vad för sorts hund hon är. Kanske är det en Flat coated retriever men möjligen är den lite inblandad med en hund liknande Labrador eller någon annan fågelhund eller gun dog som man ärligare säger på engelska (jag menar de är ju inte direkt kompisar med fåglarna och inte heller ska de jaga fåglar utan de hämtar skjutna fåglar eller på en ovanligt kul dag får de skrämma upp dem).

Hard work for a cute dog

Showing lifes fun with balls, sticks and other secret tools of the superpartner
Wiggling her tail while putting front legs down

Foto: Oakleyoriginals Licens: CC by 2.0
Everyday plenty of licking
Putting a big cute head in her soft knee just looking up with happy eyes

Giving her human a big sexy smile hypercharged with happiness

Dagens ord: Bino

Något jag liksom många andra menar är viktigt är att i den utsträckning det är praktiskt möjligt göra vad vi kan för en bättre värld. Internet är en viktig kanal för att klara det och även om flera något mer singulära projekt finns förklarade här ska jag vid tillfälle förhoppningsvis bättre förklara mitt tänk rörande detta allmänt.

En intressant breddning av Nyhetsbloggen är att av och till förklara ovanliga ord. Sådana kan givetvis enkelt slås upp men för att samla inspiration är det viktigt att lära sig något nytt man inte bara tar emot aktivt. Överraskning och nytt stimulerar hjärnan och motverkar förstockning.

Att förklara spännande ord kan skapa och tillföra detta innovativa värde och samtidigt hjälpa till att utveckla din förmåga att skriva.

Låt oss därför börja artikelserien med Bino. Bino som det låter passar utmärkt som namn på husdjuren. Ännu mer inser man det när man förstår ordets mer allmänna betydelse:

"The superpartner of the gauge boson corresponding to weak hypercharge."

Från: Bino | Wiktionary

Vad är nu en gauge boson?

"Any of the fundamental particles that carry the fundamental forces of nature."

Från: Gauge boson | Wiktionary

D.v.s. gluon, graviton, photon, W-boson och Z-boson.

Det weak hypercharge som bino är superpartner till är mindre svag än vad namnet indikerar. Det handlar istället om:

"The weak hypercharge in particle physics is a conserved quantum number relating the electrical charge and the third component of weak isospin, and is similar to the Gell-Mann–Nishijima formula for the hypercharge of strong interactions (which is not conserved)."

Från: Weak hypercharge | Wikipedia

Det är denna elektriska laddning som driver en lång rad fysiska och kemiska reaktioner. I princip egentligen alla som inte hör hemma i den organiska kemin och många även där.