Bias i Putin publicerande av CIA

2014-02-18

Trevligt första till imaginär komik-dossier och från i området relevanta CIA med intressant polaritet till Putins bakgrund:



Och vi noterar att materialet publicerades 2012 (från förr medveten om att enstaka ibland inbillar sig saker när det kommer till CIA).


Inför en serie hånfulla men mer taktiska än de strategiska skämtteckningar jag innan hotade med när det fanns skäl att tro att Ryssland vid två tillfällen 2013 övade "kärnvapen-leverans" mot ungefär Stockholmsområdet med bear-plan (det är inte självklart att missiler längre kan nå Sverige men jag vet inte säkert):


"[Och] kärnvapen-galna Putin som inte bara kör runt dom i Bear-plan mot öar borta i medelhavet såväl som Sverige utan kanske börjat återföra mellandistans robotar: US briefs Nato on Russian 'nuclear treaty breach' - kanske av samma orsak och diskuterat i samband med att jag övade informations-krig i ett enmans-garde för att försöka skrämma bort Ryssland från att flyga kärnvapen mot Stockholm: Övning - Operation Ryska Döden: Björn döende i TBC och aids spyr smittan in i Europa II och kanske kan man hitta något kul i Putins livshistoria att teckna för att eskalera trevligare än the final Russia solution direkt - så vi får hoppas att han försvinner snart och inte drabbas av demens, psykos eller drog-missbruk och fattar vansinniga beslut)."

Från: Revolutionen får starkare protester med bayesisk-uppdatering och den mänskliga naturens vikter (2014-02-03)

Och hoppas jag - hållande det förtroligt även om för diktaturer och jämförbart ska aldrig irrationellt prestige-vansinne helt uteslutas - att det inte var bloggpostning från 2011 som med riktade elakheter (ej humor med den väsentligt mer kraftfulla ridicule som pay-load om min kreativa förmåga är övad nog precis under att Putin genererad av humorn tar livet av sig): Gaskrämaren Ryssland: Lika värdelös för kinesiska diktaturen som Iran, Syrien och Nordkorea (2013-02-21).


Vi får emellertid se hur politiken utvecklar sig. Att indikera att man börjat bygga upp konkretiserad slagkraft kan tänkbart nå långt (när WI ofta som förklaring i delar spekulerade "automatik" inte gäller och här gäller ju att Putin åtminstone behöver aktivt besluta något fel såväl som inte rätt för att jag ska börja teckna pay-back).


Materialet från CIA är dessutom ett likartat och där fint exempel på värden Open Science och besläktade koncept kan skapa genom att göra produktion, skapande och innovation effektivare och snabbare:



Jag gillar CIA: När man går över gamla dokument känns det regelmässigt som mindre av de oftare förekommande stereotyperna gäller hos dem snarast jämfört med Department of Defence vara den som tydligare ligger närmare en typisk svensk syn. Det gäller nu analytiker i alla fall medan jag vet föga om något kring fältarbete. Kompetenta givet utvecklingen därefter bedömningar är heller inte ovanliga (även om man möjligen kanske filtrerar en del men knappast heller betydande misstänker jag).

Open Science: Paul Ginsparg, Arxiv.org, riktigt prisbelönad av Vitahuset

Arxiv.org är den väg till att hitta forskning och översikter algoritmer jag väljer som första väg och också en av de få sajter i segmentet jag regelbundet följer för att titta över nytt material. Värdet på urval är förvånande högt givet att det rimligen till stora delar görs automatiskt vid sidan vad forskare och författare själva för in. Ett engagemang kanske är en trolig förklaring.


Nyligen fick Paul Ginsberg, Arxiv.org, ett mycket välförtjänt pris av Barack Obama, Vitahuset. som del av Vitahusets större stratego och projekt förvaltande eller användande Open Science för värde (ett urval av resurser finns refererade längre fram):


"A theoretical physicist by training, Paul Ginsparg created an open access system in 1991 for his research community to share its cutting edge results. Now called arXiv.org, and moved from Los Alamos National Laboratory to Cornell University, it serves as the primary daily information feed for global communities of researchers in physics, mathematics, computer science, and related fields. With hundreds of millions of full-text downloads/year by researchers and the general public, and ever-growing, its proof-of-concept also served as the prototype for many other modern open access systems for scientific research."

Från: Paul Ginsparg, Ph.D. | Whitehouse.gov

"Today, arXiv.org supports hundreds of millions of full-text downloads per year by researchers and the general public, and continues to grow. Its proof-of-concept also served as the prototype for many other modern open access systems for scientific research."

Från: White House to Highlight Open Science “Champions of Change” | Whitehouse.gov

Och författat av Paul Ginsparg själv om Arxiv.org



Arxiv är ett värde vi fortfarande kan lära av och har bedömt mycket som föredöme andra sajter. Den har imponerat på mig många gånger inte bara i kvalitet innehåll utan även stabilitet resp. prestanda när man hämtar ut data automatiskt ex. via Open Archive. Jag vill därför gärna ge hela Arxiv ett eget pris: Så länge värde och kvalitet är lika hög kommer den regelbunden vara prioriterad när jag behöver lära modeller uppdaterat om association mellan koncept. Hög kvalitet och stort värde ger möjlighet att påverka relativt mer för att få något av det större värde Arxiv bär.


Arxiv.org: Möjligheter och värden noterade eller använda

Tidigare i Hans Husman om Media om Arxhiv:


"Resp. (egentligen viktigare eftersom jag redan nu är tämligen rik i 2 - 3 T statistik för den här formen av information) när jag söker artiklar att ej att någon försöker utnyttja min okunnighet om tillgänglighet som funktion av kostnad (ofta gratis att läsa hos universitet eller propagerat till CiteSeerx eller liknande) som ett till hån efter att redan förslösat min tid när jag råkade klicka ScienceDirect istället för något för något bra medverkande till vad jag försöker lösa när söker med Google eller liknande (allt mer brukar jag börja med Arxiv.org (Cornell University) så slipper med ScienceDirect m.m. som skulle kosta mig lätt många $100 US per dag jag söker journalartiklar kring referenser eller fakta i ett område:

Arxiv: Löser problem - Sparar tid"

Från: Från ScienceDirect till CiteSeerx: Från defunct till ett löst problem

Än mer om Arxiv.orgHans Husman om Media:



Open Science: Strategi och resurser bland dom amerikanska myndigheterna

I urval:



Programvara och lösningar delade av DARPA:


"Welcome to the DARPA Open Catalog, which contains a curated list of DARPA-sponsored software and peer-reviewed publications. DARPA funds fundamental and applied research in a variety of areas including data science, cyber, anomaly detection, etc., which may lead to experimental results and reusable technology designed to benefit multiple government domains."
[...]
"DARPA is interested in building communities around government-funded software and research. If the R&D community shows sufficient interest, DARPA will continue to make available information generated by DARPA programs, including software, publications, data and experimental results. "

Från: DARPA Open Catalog | Darpa.mil

Se även: Information Innovation Office | Darpa.mil

Vitahuset är med andra ord via sina myndigheter och expertfunktioner i dem som Darpa en kunnig och erfaren aktör i området. Priset är därför i dess korrekthet i val person ett tecken även på Vitahusets övegripande intresse av området som väg att reducera kostnad.


Allmänt om open science:


Fler fina personliga värden från NSA-avlyssningen

Att man inte sja förhasta sig och förstå NSA-projekten i informationssamlande som självklart negativt i rent personligt kontext oavsett vilka ev. värden som tänkbart finns systematiskt relaterat säkerhet i samhälle gav jag ett fint exempel på nyligen NSA: Romantisk datamining av Hans möjlig via Google+ (och accepterat). Möjligt romantiskt levererande NSA-agenter eller kanske mindre troligt Google-medarbetare tycks inte otroligt.


Och för några dagar sedan (5 - 7 kanske) tog jag upp min övning av swahili. Att många värden finns för läsare beredda att acceptera att leta runt en hel del i några områden är sant. Men för att få en fint status-indikation höjande mitt uttryck i flocken här i Sverige såväl som internationellt säkert möjligt att plocka fram av och till och visa upp när det är dags att boosta mitt värde fodrar nog mer än bra information också tecken på att man är moraliskt trovärdig såväl som kulturellt öppen i högre nivå från icke-uttryckande i "racial slures" eller värre.


Jag får anta att min swahili-övning avlyssnades på något sätt av NSA (kanske med farkost svävande över staden) och tänkbart inducerade en mer exakt ev. mänsklig kontroll av en del komiska inlägg en bit bakåt (alltid taggade så) kanske felaktiga som "racial slures". Och att jag efter det mer korrekt blev belönad med detta fina e-post:



Nu är mitt etablerade beslut redan att stödja Madam Clinton här på bloggen. Hon blir en fin och kompetent president med den mer sällsynta goda egenskapen att vara benägen att agera där hennes agerande av och till tycks fungera även med inga dyra eller energi-kostande enheter. Men här blev det dessutom ett plus-poäng republikanerna måste behöva kompensera först innan jag börjar räkna upp deras poäng till tröskelnivån innebärande att jag även kommer stödja dem här på bloggen (en inte alls ovanlig förekomst bland ekonomist större aktörer och tycker jag kan passa en kompetens-stark aktör som jag med blogg också då inkludering av goda råd faller sig naturligt.


För att få rätt fina upplevelse när man av och till önskar belöna sig och plockar fram en utskrift för att betrakta kanske inkluderande ett fint Obama-foto gäller nog att jag bäst köper eller lånar en tekniskt överlägsen skrivare med riktigt fint papper. Kanske en 3D-skrivare? För att ge lite topologiskt rymd om man önskar lägga till ett Obama-foto korrekt kraftfullt för den fria världens ledare sittande på en tron på ett berg spanande utåt världens katastrof-områden reflekterande vilka kraftfulla åtgärder nödvändiga snart för att rädda situationen såväl som inte lämna Vitahuset med många sura konflikt-härdar till Hullary (som kanske ej otroligt alls för den kraft jag känner hos henne löser den snabbt men såklart mer rationellt ska väl allt ej oerhört dyrt redan prövats av Obama så kanske har jag fel här).


Stort tack Obama för ditt fina e-brev! Och rörande minimi-löner för statsanställda tycker jag att det verkar vara en bra idé. Kanske blir dom så väl mer ekonomi-stimulerande på fritiden som arbetsbenägna på betald arbetstid. Och tror jag nog kanske så glada att de utan tvekan deltar i detta projekt därför att de vågar tro på positiva händelser i ekonomi och chansar att det kommer vara ekonomiskt coolare att ha ett konstverk än en pistol:



Ett perspektiv av vapen nödvändigt att se när man önskar reducera osäkerheten och skadorna de orsakar är just att vapen är ytterst energieffektiva i domän av strid jämförbart med händerna vad som gör att de representerar ett abstrakt värde troligt uttryckt i orbito-frontala-cortex mycket möjligt förstärkt av vad betalade för vapnet. Konst representerar just abstrakt värde och kan kompensera värdet. Särskilt när bytet av vapen till vapnet transformerat till konst kommer med möjlighet att träffa känd ex. musiker, att Obama eller Biden kommer förbi och vinkar med därefter utdelning av diplom personligt undertecknade.


Varande road av balansövningar vandrar jag ibland hemmet med ögonbindel såväl som numera föredra att jonglera kvnivar och yxa för utmaningen. Värdet balansövningarna skapar för mitt humör gör att jag korrekt värderar yxan men dessutom kommer den helt irrationellt med the weapon is cool effect när den efter övning av och till ett par år nått den nivå jag klarat. Men jag kan se att jag gärna byter min stridsyxa till ett vackert konstverk.


Min kkniv är jag mindre säker på att jag skulle byta. Den köpte jag under värnplikten och har därefter hållit i god kondition vass alltid numera och förr tränande med den tidigt slipad slö - och självklart enkel att fälla ut med fingret efter försiktigt slitage över åren. Trots ett uteslutande jonglerings-föremål vad jag värderar och misstänker jag delvis i weapon cool fenomenet genom att lärt att jonglera och fälla ut m.m. också i yoga-positioner på ett ben eller göra frysta positioner likt yoga men motsvarande vad som görs görligt i Hong Kong action jonglerande. Men för rätt konstnär skapande med min kvin kan jag övertygas (men här vill jag se mer tyngd än för stridsyxan i konstnärens brand power för att man inte ska sig lurad alt. att Obama gör några egna fria uttryck på den som del av transformationen - kanske adderande sitt namn på vad som blir kvar av the blade.


Rätt President-kraft när Obama behöver rå ord-kraft fodrar stort hus och rätt flygplan

Däremot tror att det kan vara bra att även vara försiktig när det gäller bostadsbranschen. Stort kommer lätt naturligt i USA. Kanske delvis därför att lämnade the old country fattig, har ett högre uttryck av samma gener som i rätt mängd ger ADHD (the best go west: d.v.s. mer impulstiv snarare än att oroa sig för okänt istället för kända plågor) vilket gärna även i lägre genetisk-mängd kan komma med benägenhet till att ett större påslag krävs i värde-relaterade dimensioner (ex. hur stort hus man bor i).


"So you wanna be a rock superstar and live large? / A big house, five cars, you're in charge / Comin' up in the. ... It ain't all that goes with bein' a rock star."

Cypress Hill - Rock Superstar

Stort är heller inte stort i absolut mening. Stort i fråga om relativt värde. Är du i inverkan från just detta vad som får värde uttryckt indikerande att du är sämre än andra människor du upplever dig i övrigt lika med? Primärt mål tenderar att bli väldigt ofta att köpa minst lika stort som personer man upplever sig samma som. Ytterst svår effekt när priserna redan är uppblåsta.


Segmentet går att stimulera ekonomiskt för att bibehålla personernas värdering av sig själva såväl som husets. Det kan öka eller stabilisera priserna. Men jag tror inte att det just ger mycket värde utanför just hantering i köpande och säljande - i konkretiserad mening snarare än att hindra spridd-effekten av reducerad self-value - här (stimulans direkt byggande och förslagsvis mycket mer av drägligt boende priseffektivt) vilket också därför kan leda till att man drar på sig stimulans-behov väldigt länge samtidigt som man hela tiden adderar till ökad risk för en ny bostadskris.


Jag pekade på samma risk och möjligen bra - i mening av om tillräcklig är svårt att bedöma - för att risk management i Sverige för några månader sedan. Eftersom jag inte fick något status-tungt e-post av lämplig minister - eller blivande minister... - antar jag att förslag till ökat byggande via statlig-stimulans hämtade sin inspiration av någon annan (ingen referens krävs till mig men gärna att man roar mig med något jag kan stärka upp min ibland vacklande självbild. Små strunt som kommunala saker (bya-lag eller vad de nu kallar sådant för som Uppsala här behöver givetvis inte slösa tid på e-post om inte direkt personligen sägande något bra om mig: Politiker i Sverige är för brand power man kkänner och andra värderar vad som börjar och slutar med partiledare och regering nuvarande resp. kända storslagna politiker från förr som det var något speciellt med ex. Gunnar Sträng livet ut eller fortfarande praktiskt möjlig Uppsalas tidigare landshövding känd från KU-förhören med sitt härligt uttrycksfulla språk om att veta hut såväl vår vid tiden franska ambassadör (men där kommer fame från hans så uttrycksfulla kvinnoaffärer):


  • Anders Björck
  • Carl Gunnar Lidbom som mycket korrrekt för en diplomat i Frankrike behärskar sabel åtminstone nog för en sabre vilket jag själv mycket korrekt för en svensk i Sverige behärskar med min stridsyxa åtminstone för konjak - givetvis svensk konjak Grönstedts Cognac och porter.

Stegvis krävs därmed större stimulans-kostnad men slutligen är risk-värderade-sannolikheter sådana att det inte längre är mer än att börja allokera upp folk till den myndighet som när som helst kommer behöva börja hantera en brutal crasch-and-burn landing. Och med etablerad repeterad association till en stor del av hur man värderar sig själv i allt från status till förmögenhet blir påverkan direkt emotionellt och kognitiv möjligt kraftfull inverkande på tro allmänt om möjlighet att tjäna pengar (ökade uttryck av negativ: vågar ej chansa på möjligheter med också föga konkret risk även om ekonomin börjar gå riktigt dålig) spridande problemen vidare.


Konsten i mitt liv

Mina försök att uttrycka glädjen i den visuella språkformen finner den som söker sig bakåt. Ett urval av om konst snarare än just konsten:


Outsider Art i Ridiculous: Bondkomik av Drifting thoughts


En ny större konstform föds: Stor svensk-flock imponerade mig rörd med den ryska nationalsången - Elegant och potent protest


Expedition Konst i Stockholm - Tidig Våroffensiv: Operation Pay-Back


Bloggkonst - Hans Husman om Konst


I konst när man som jag finner glädje i att uttrycka skämtteckningar - en visuell såväl som verbal konstform - är utan tvekan prestigelöshet vad som övas om ej systematiskt skolad i tecknande (såväl regelbundet experimenterande med visuella såväl som verbaka komponenter).


Slutligen: Stort tack "Brother" Obama för det fina e-postet. Det värmde mig såväl hoppas jag motivera andra att ta inspiration ty just nu är Obama den i särsklass mest brand-potenta entiteten som uttryckt sig till så här öppet dokumenterat möjligt att publicera (övrigt utan möjlighet att sätta på väggen har ju inget brand power alls...).


PS: Det i särklass mest långsamma inlägg jag skrivet. Jag bedömer att en möjlig förklaring kan visa sig vara försök till angrepp över WLAN. Allmänt bedömer jag low competence i pågående i många dimensioner inkl. vad man kan tolka som uttryck av förmåga att öska påverka mig i värdering, beslut och humör (kanske söka påverka det sista för att lättare nå resultat på de två första). Beslut rör huvudsakligen sådant som kan skada mig personligen ex. ej hantera vissa löst ekonomiskt relaterade frågor. Jag vill därför igen påminna om varningen jag gav och att man ej bör göra annan riskbedömning från min då också samma nivå på saker och ting kan variera kraftigt upp för den ej med goda kunskaper kognition såväl som säkerhetsfrågorna relaterat sådant här:



Var försiktiga. Och jag hoppas att asiatiskt mer engagerade USA inte har allt för mycket större problem utan att det är hanterbart och vad man kan förklara linjen man ser att försvara och avisa sådana försök. USA har genom åren flera gånger haft allvarliga problem inkl. misshandel av amerikanska medborgare.

Konkret exempel för SEARCH för "undifferentiated, differentiated och integrated" teorin om medvetande

Konceptet eller numera med moderna bättre uttryckta matematiska samband modellen av vårt medvetande såg jag i äldsta uttryckt i en antologi från 1960-talet publicerad av en forskningsavdelning i det amerikanska försvaret efter en event med inbjudna forskare: Motivation and Social interaction - Cognitive Determinants. Just med begreppen undifferented, differented och integrated för stegen från ytterst konkret rörande en sak till ett större samband.


En konceptuellt tycks för mig ytterst likartad teori har presenterats närmare idag och dess skapelse där väsentligt mer mogen medan i min äldre antologi närmast ett tanke-koncept likt de inom sociologin otaliga förekommande ofta särskilt förr ganska dåligt utvecklade rörande matematiska modeller, uppföljande studier vad de egentligen kan indikera resp. prediktera, och kanske ofta använda som en rubrik eller kategori på fenomen inte otroliga att tillskriva något man upplever bör ha ett gemensamt namn. En god introduktion inkluderande just de matematiska koncept som visar på en mognare teori är:



Och ett utmärkt exempel på den mer komplexa information som skapas när systemet uttrycker mer av integrated ges i samma artikel:


"According to the theory, the key difference between you and the camera has to do with information integration. From the perspective of an external observer, the camera chip can certainly enter a very large number of different states, as could easily be demonstrated by presenting it with all possible input signals. However, the sensor chip can be considered just as well as a collection of one million photodiodes with a repertoire of two states each, rather than as a single integrated system with a repertoire of 21,000,000 states. This is because, due to the absence of interactions among the photodiodes within the sensory chip, the state of each element is causally independent of that of the other elements, and no information can be integrated among them. Indeed, if the sensor chip were literally cut down into its individual photodiodes, the performance of the camera would not change at all.

By contrast, the repertoire of states available to you cannot be subdivided into the repertoire of states available to independent components. This is because, due to the multitude of causal interactions among the elements of your brain, the state of each element is causally dependent on that of other elements, which is why information can be integrated among them. Indeed, unlike disconnecting the photodiodes in a camera sensor, disconnecting the elements of your brain that underlie consciousness has disastrous effects. The integration of information in conscious experience is evident phenomenologically: when you consciously 'see' a certain image, that image is experienced as an integrated whole and cannot be subdivided into component images that are experienced independently."


Mitt problem med teorin är inte att jag inte kan se värdet av de matematiska koncepten som närastående flera jag använder praktiskt för nät av symbol-noder. Men för att försöka ta koncept som dess upp från en mer grundläggande nivå man gärna vill ha abstraherad gömd för mer övergripande logik har jag sedan flera år haft stora svårigheter att se enkla men ändå självklara mänskliga beteenden eller uttryckt jag kan se naturligt direkt motsvarar resp. del-koncept.


Jag upplever mig nu hittat ett excellent och för beteende intressanta för min AI i område analys och stöd för att identifiera förståelse resp. indikation längre än vanlig sökning bland de bästa.


I min referensbok över språkrelaterade problem hos barn presenterades en översikt över hur utvecklat berätteser kan vara. Delstegen är många för att passa sin domän men kan komprimeras till följande tre huvudgrupper av faktorer i discourse:


1.1. Berättelsen kan sakna bra uttryck för alla dessa tre faktorer. Den består i detta fall mest av enskilda uttryck rörande saker utan att de bra hör samman med varandra eller följer en logisk serie av händelser där det känns begripligt att ex. A fiskade med pappa, Tittade på teve och såg en hund. Skogen vi gick i var lerig.


1.2. Jag väljer nu att tolka om ett till samtidig och verkligt existerande i en scen. Ex. en katastrof. Vid ett sådant tillfälle tenderar vi att fästa uppmärksamhet mycket tydligt på en sak och reagera från den.


2.1. Berättelser kan vidare ha ett gemensamt tema som de enskilda komponenter uppvisar similarity till. Händelserna kan t.ex. alla vara relaterat att fiska men har inget logisk ordning eller gemensam händelse de presenteras för.


2.2. Vi kan givetvis enkelt översätta även detta till en situation i en scen. Vi kan både identifiera vad det gemensamma temat är där enskilda kraftiga komponenter kan vara ytterst styrande på varför ett tema känns starkare. Temat kan normalt vara butik och handla trevliga saker men vid explosion eller annat otrevligt blir det brand-katastrof i byggnad med risk att folk stör min flyktväg.


3.1. Förekommande bland barnens berättelser är vidare logiska serier av händelser. När magra indikerande att utveckling kvarstår kan gemensamt tema saknas och sambanden mellan händelserna är dåligt uttryckt.


3.2. Men vi förstår varför de ändå kan vara logiskt riktiga med ett ex. från den juridiska världen i subdomän brottslighet i det fysiska rummet. Vilken plats var du på vid tidpunkt X? D.v.s. vid förhör med någon samarbetande alt. försöka kartlägga denne är den metodik jag gärna rekommenderar (havande stöd i forskning i andra domäner minskande risk för att man ska resonera fel) att primärt kartlägga tid och plats en person befunnit sig på föregripande att resonera om vad han gjorde där (ex. fanns en yxa i huset han tänkbart tog med sig hem). Konkret och välgjort en logiskt följd av tider och platser man magert beskrivet rörande beteende och utan slutsatser föregripande om det gemensamma temat (som man tolkar in därefter med stöd andra konkreta uppgifter hellre än att tolka in det föregripande i varje nod vilket är väldokumenterat bedrägligt i påverkan på hur vi resonerar: en länk sist till en större samling likartade koncept som kan inducera bias divergerande slutsats från verklighet ges).


4.1. Slutligen har vi en berättelse som förvirrar psykologen du besöker när den ska passas samman med uppgifterna om att du skriver dåliga berättelser i skolan föregripande normal utveckling med fyra år (eller alt. bekräftande problem och indikerande en förklaring om vad rätt åtgärder är):


  • Gemensamt tema mellan entiteter förekommande och för resp. nod begripligt hur de passar samman gemensamt. D.v.s. följande ett gemensamt tema om att gå och fiska med far eller för en flicka hjälpa mor städa sommarstugan medan männen ser till att hålla sig ur vägen [Red. Tagande chansen att visa att denna grupp av berättelser är användbara för stereotypisk-mining verklig eftersom de inte filtrerar. /Hans]
  • Ordningen saker gör eller händer hänger samman. Först letade vi rätt på fiske-donen, skrev ut ett fiskekort från webben och satte plast på [Red. Liknande hittas ibland lätt komiskt när ej värre än så. /Hans], o.s.v. och sist åkte vi till ICA-butiken och köpte en orensad hel torsk så att mor skulle ha något att laga till.

Och här har vi just från undifferented till integrated.


Sammankoppling med sökning? Vilken domän söker vi vetskap, interferens, eller förståelse sammankoppling andra domäner, eller mer komplext krävande mer för att hitta nya möjliga användningsområden av i vissa domäner välkända verktyg, modeller eller koncept kanske ej prövade eller ens kända i andra områden.


Vandring i näten kan både uttrycka och förklara vilken domän vi befinner oss i såväl som att uttrycka samband till andra. Domänen behöver ju långt ifrån alltid när mer tänkande medvetande krävs i systemet som stöd enkelt gå att uttrycka med någon välkänt abstrakt beteckning likt kemi. Här ligger vi dock huvudsakligen i koncept av olika former av mått på similarity resp. distance ex. för att bedöma om ett problem i en domän har likhet med problem resp. verktyg tillämpat i en annan domän medan distansen mellan de mer abstrakta övergripande grupperna indikerar att verktygets avsaknad där kan ha logisk förklaring av ett kulturellt avstånd.


Medan den logiska steg-för-steg förändringen likt att gå och fiska ges av oftare men möjligen inte för alla tänkbara system ensamt markov-vandring, eller random-walk med agenter. Och mycket möjligt tillsammans med av och till händelser inkluderande den människa som efterfrågat sökningen (ex. för relevans-feedback) eller händelser av typ där man går ut i världen utanför systemet för att mäta färska uppgifter rörande ex. indikationer på användning av ett koncept i ett område (trivialt: används det just nu redan i domänen där det saknas i representationen av världens vetande ex. för mig Blue light.


Förändring av noderna och deras samband rörande statistiska mått (ex. förändrade med bayesianska uppdateringar eller mer omfattande mätningar) eller att nya inarbetade relationer adderas kan vi också se som logiska steg del av en "berättelse" (ex. den större berättelsen om människans innovation och utveckling).


Jag blev riktigt nöjd när jag såg sambandet från systemet för att gradera utveckling hos barn för berättelser. Också om denna grupp av böcker (mer i medicin snarare än psykologi) ofta kan sakna vetande om en del verktyg som visat på större värde för viss användning inom informationsteorin eller natural language processing så gäller att man ofta tillämpar och beskriver i böcker tilltalande noggrant både rörande koncept teoretiskt och praktiskt (en artikel rörande SP-teori jag träffade på en gång klarade ex. av att i uttryck av bakomliggande antagande sammanfatta allt relevant kortfattat men ändå begripligt medan jag innan använde cirka 5 till tio journalartiklar samt Scholarpedia när jag satte upp det i ett delsystem och än tydligare oftare inom bildanalys ex. med entropi-begrepp där färre ofta lite äldre koncept används ibland sämre men där tillämpningen av dem ofta imponerat på mig i vad de klarat att få dem att prestera såväl som de praktiskt mycket konkreta förklaringarna av vad dom gjort (ideal för någon ofta praktiskt intresserad som jag).


God möjlighet att spara tid finns därför troligare när tillämpat inom medicinen (hypotesprövning och näraliggande statistik de faktiskt lär sig under utbildningen snarare än att behöva addera till sin kunskap själva ska man dock se upp med att ta som självklart vettig eller state-of-the-art liksom att titta efter vad de egentligen gjort när de räknat hellre än bara slutsatsen: kanske kan en del som går vidare till mer avancerat modell-byggande som runt SP-teori klara förståelsen utmärkt samtidigt som de fick lära sig en del strunt under utbildningen de ofta inte ifrågasätter).


Vidare i sökning blir sökning givetvis p.s.s. enklare. Mindre behov av att tvingas söka använda referenser finns för att förstå verktyg (vilket inducerar problematiska behov av att vandra utåt tänkbart på brett och djupt) eftersom vi hellre önskar förstå koncepten via relationer inlärda vilket är enklare från analysen av texten när koncept utnyttjade uttrycks med god densitet på beskrivande koncept logiskt till vad man faktiskt gör och varför det fick saker att fungera eller varför det ej räckte hela vägen.


Exempel

Följande artikel i domän sociologi från 1959 ger ex. på många begrepp vid dessa tider mindre väl utvecklade i mätande mer än att titta efter förväntade resultat (och inkluderar undifferentiated och differentiated.



Utmärkt lista över tankefel och bias vi själva inducerar som kan störa våra slutsatser. Inte alla har komplett information men flera är på uppslagssidorna bra uttryckta:



Integrated information theory såväl som andra sammanfattade (och jag noterade också att Scholarpedia väntar på en sammanfattning av integrated information theory från Giulio Tononi vilket av och till kan vara länge pågående väntande):