Helnykterist och ökad humoristisk potens i kul teckningar

2011-08-29

Rörande reflektionen om humor relativt mig som helnykterist i Nyfiken vital:

Ett par komiska teckningar där texten till den första från ursprunglig artikel jag publicerade i den möjligen kan antyda varför den komiska förmågan ökar som helnykterist för aktuell personlighet:

Gäller att teckningar publicerade är från innan där läsare får vänta något efter de uppvisande ökad humor.

Ca 2 - 3 månader som helnykterist

Även om jag aldrig haft en strikt beroendesjukdom runt alkohol har jag alltid tenderat att dricka mer än vad som är nyttigt med på det en hög naturlig tolerans. Givet att man inte blir yngre ökar också riskerna med det där nya skador bygger på gamla.

Specifika problem går också att se som att man skriver sämre samtidigt och dagen efter samt ännu direkt problematiskt att humör kan sättas ner upp till och med tre dagar. Humörnedsättning är inte bara en direkt riskfaktor för att utlösa depression utan ett tydligt tecken på att en beroendesjukdom - troligen här korrelerat med också belöning utlöst av att publicera i kombination med nedsättning dagarna efter - är på väg att utvecklas.

Därav att jag beslutade mig för att sluta dricka helt för allt innehållande alkohol d.v.s. från och med även folköl och dyligt (men ej fil, yogurt o.s.v. om normal i butik) och så också permanent. Det har gått utan något problem nu i åtminstone två månader och ev. upp till tre månader. Positiva värden jag upplever inkluderar:

  • Att man sparar pengar.
  • Bättre och stabilare humör.
  • Förbättrad fysisk kondition.

Det kan ha värden att uttala att man inte dricker alls igen även om jag inte predikterar något problem att avstå att dricka i någon situation där alkohol normalt förekommer i (några gånger prövat i romantiskt sökande :-) ).