Dagens citat: Rebecka Åhlund

2009-11-09

Dagens citat kommer från Svenska Dagbladet där Rebecka Åhlund recenserat miniserien Fashion på SVT1. En tror jag allmänt viktig slutsats om media ges:

De som är intresserade av mode har redan sett allt Fashion visar upp, och för länge sedan. De som anser att mode är ytligt och vedervärdigt tittar inte alls. Alltså återstår de som tycker att mode är lite småkul. Men ska ambitionsnivån för ett modeprogram i SVT vara att underhålla slöa zappare som lika gärna kunde fastnat i, säg, 2 1/2 män?
Från: Alla springer på samma boll

Det samma menar jag både gäller bloggar och tidningar. Likriktning i bevakning innebär förutom andra problem ökade svårigheter att nå lönsamhet. Bevakar alla samma sak tenderar dessa att dela på samma läsare och alla får färre än de som följer unikt innehåll.

I detta har vi en orsak till varför få tidningar på nätet tjänar bra med pengar. Det samma gäller för kommersiella bloggar inom t.ex. prylar och mode.

Relaterat på Nyhetsbloggen

Ett tidigare citat som valdes ut som mycket läsvärt:

Dagens citat: Lars Berge

Tips på hur du kan arbeta med citat för en bättre artikel finns i:

Citat ger bättre artiklar

Samhällsnyttiga resurser med Förtroende

Följande resurser inom media och sökmotorer anser jag är samhällsnyttiga utan något negativt bidrag. Det bygger på min personliga åsikt men jag har följt ett antal tidningar och sökmotorer ganska länge. Att vissa inte togs med har att göra med att jag valde att inte titta på dem p.g.a. brist på tid. Detta avser med andra ord bara det som följts på Nyhetsbloggen.

Följande tycker jag är trevligt:

SVD.se

Aftonbladet

Metro.se

Google.se

TV3.se

TV6.se

Kanal5 och Kanal9

Resume.se

Dagensmedia.se

DN.se

Jag kan ha missat någon jag följt. Den här listan är dessutom inte statisk och kan förändras framöver.

Count von Count på Google

Idag visade Google Count von Count från Sesame street:

Count von Count

Jag vet inte riktigt vad han förvandlat Google till? Är det en felkod med en massa ögon? Att lögnaktigt göra sådant tycker jag är fult och elakt.

Ett i Sverige vanligt exempel på det är att utmåla dom som ett avlyssningsnätverk. Jag är mycket trygg i att det inte stämmer (och jag kan bedöma). Tvärtom ger Google möjligheter för alla som förr endast ett fåtal hade. De gör ju t.ex. statistik om sökord tillgängliga för hela världen. Google Trends är ett exempel på det:

www.google.com/trends

Kring dessa frågor är IT-säkerhet också viktigt. Det är mycket tydligt från vad Google publicerar både när det gäller vetenskapliga artiklar och i sin information att de kraftigt prioriterar hela området.

Finns problem är det åtminstone inte i Google.