Den lokala tekniska utmaningen när vi vill sampla Kina närmare för att lära och förstå (eller om det är kulturens barn som skränar igen)

2015-09-09

Jag är osäker hur långt min avgränsade sampling relaterat en del kinesisk information tidigare refererad kunde gå innan praktiskt (på energi-nivå jag önskade) hindrande faktorer inträdde. Samplingen satte jag på en nätverks-drive (från Sygate - och trots att jag har fler WN än Sygate gäller att de jag har aldrig ger problem inkl. en bärbar liten nu 6 år gammal jag burit med mig var helst jag rest, tappat många gånger medan WN jag har kanske fyra gånger fler av ofta kommer med potentiella problem som kan utlösas även om de efter omformatering annat filsystem m.m. efter det för My Book konceptet i pruincip med något undantag är ytterst stabilt) eftersom jagIntroduction to Denial of Service utnyttjade samtliga nära nog datorer i övrigt arbetsrelaterat (och jag har ej arbetsdatorerna anslutna till internet).


Den fick gå själv utan att jag tittade till den. Emellertid vid någon tidpunkt närmaste dagarna efter dog ADSL. Vad jag har samplat över såväl ADSL som det mesta i övrigt tillgängligt sista åtta åren är ordentligt och det mesta räcker bra till i kapacitet när man riktat samplar en särskild entitet eftersom man ändå i många fall kan besöka dem för intenivt. Utan problem inkl. en särskild period också över ADSL när jag av en defekt av något slag råkade sampla en indexeringstjänst relaterat "forskning" en sex - sju gånger mer än tillåtet flera veckor varefter det IP var utelöst ett tag. Konceptuellt relaterat NGRAM-associationen i mening associationen mellan ett ett eller flergram indikerande något entydigt med ett annat.


Ibland - lika gärna ett meningsfullt sammanträffande som något annat och mest kul tycker jag: vad man ex. som här kan förädla till ett perspektiv på något större - när just informationstjänster i Kina samplas kan det bli särskilt på ett unikt sätt. Jag tror det var 2010 eller 2011 medan jag samplade forskningsartiklar olika regerings-relaterade medborgare publicerat via )first en enkel anslutning något i kapacitet jämfört ADSL och senare när den första var svår-funktionellt relaterade lokala problem någonstans på vägen till Kina eller i Kina via något helt annat) som transformationsstationen i Uppsala brannupp. En slump lika troligt som något annat (händelser i sig är allmänt svår att bedöma riskprofiler för rörande händelse-statistik för Sverige) men åtminstone rent tekniskt om jag tolkade experiment på transformator-tekniken DHS (om jag kommer ihåg rätt som då och framåt såväl som innan prioriterade risker relaterat energi mer uttalat i kanske en särskild satsning) gjorde ett tag efter (jag hoppas man har viss respekt hos DHS och liknande entiteter runt om i världen för att relativ-kostnad att hitta enkla metoder praktiskt hindrar angrepp som annars sker: d.v.s. oavsett om det är Snowden-koncept, att man ej klarar att hålla sina nätverk säkra eller andra problem bör vara försiktig och kanske avstå från att undersöka om kärnkraftverk går att ta till härdsmälta med iPod 95 eller annan hemelektronik på internet för att först verifiera sin egen säkerhet).


En oftare återkommande egenhet som dock fungerar mycket sämre allmänt (tror jag säkert) mot Sverige än man kanske är van att förvänta är att få DNS-server hos telekom-operator att bli tyst. Här hos tror jag alla större operatörer är det mer vad de förväntar sig från sin vanliga "shit happends" och saker kommer upp igen snart nog. Dessutom kan man ju cacha-ner lokalt )en av mina datorer jag behöde installera om nyligen hade faktiskt kommit i problem av att jag råkade radera en bunt Ubuntu-filer när jag men just denna sampling i åtanke tänkte sätta upp en på surf-datorn så att television, nyheter och annat nöje var säkerhetställt).


Så när ADSL dog här var jag såväl engagerat i annat begränsande nöjes-surfning ändå. Och också hoppfull. Även det mest otroliga kan ju inträffa. Hur elegant hade det inte varit om nyhetshändelser relaterat vår stora telekom-operatör resp. Nordea ej var ett kanske i metod lite klumpigt försök att introducera något särskilt hos aktuell diktatur utan just korruption. Och att någon överambitiös kanske lite dum rörande hur sådant egentligen framgår (rörande Telia måste man verkligen hålla ut handen för att de inte ska berätta allt för en så fort man träffar någon gammal telian av den gamla fina kulturen som tycks reducerat så mycket sista åtta - tio åren men ändå är själva kärnan i folkliga pack-skvaller-svwenska). En ev. lite större affär med diktaturen korrelerande (jag har inte sprngit mig in med lämpligt Telia än men andra förklaringar är tror jag troligare) hade varit elegant. Något att addeera till ett annat i spänning mindre händelserikt liv samtidigt som kostnaden mest är negativ: Ett par timmars arbete istället för okynnes-tittande på vulgär-kultur i form av teveserier. Men om så är ju faktiskt längre ner-period i någon mening bättre tydliggörande.


Nu sedan ett fåtal dagar (fredag förra veckan tycker jag mig minnas) är lättare lokal teknik utbytt. Och ingenting annat som jag begrep det annat än jag tror de av och till vid problem standard-rullar: Lokal-kabelförbindelse mellan resp. upptagspunkt (jag känner ej korrekt termonologi), kanske koppla ett hushäll till flera närastående sådana (så får man dessutom summan av ej strypt bandbredd eller alt. som jag tror det fungerar praktiskt full på övriga: mer data genomströmning om man prövar det även om det nu knappast är vad man har nytta av för annat än rörlig telefoni och annat strunt som säkert snart nog är begravt i glömskan). Samt gissar jag en direkt omstart av något.


Och gamla modemet (jag hade två av den modellen då Telia var försena att leverera vad beställt över internet men skickade en faktura så jag engagerade andra försäljningskanaler hos Telia som kom att se och ta ansvar för situationen trots förvånande stort initialt motstånd: Faktiskt har jag ev. en tredje oöppnad också: Varför ens ha en Telia-butik om det inte är dit jag ska gå med mina telefoni- och internet-utmaningar jag vill ha en lösning att betala varje månad för?) tog anslutning direkt när han petade och tror jag första gången för att brytas innan han drog om sladdarna. Och därefter igen men tyckte han dålig och tog mitt modem och gav mig ett nyare (med en i form så vettigare design: Förra designen ramlar ständigt ner).


Som jag ser på själva samplingen här tagande hänsyn till hela världen relaterat såväl rättvisa: alla kulturer har rätt att få märkas tycker jag och viktiga data-ssamlingar bör i resp. kultur se detta och ej störa sampling (och endast två gånger i övrigt har jag haft några problem: En kort tid för DTIC.mil innan det löste sig och ev. mer relaterat en Google-integration de hade samt den andra "myndighets-relaterade" tjänsten med "forsknings-data" för artiklar och referenser och löst numera).


Det finns ett större ansvar här man ska kunna förvänta sig att entiteter orkar upp till om de har substans till mer än enkelt små-strunt ofta egentligen tekniskt föga avancerat )som jag förövrigt tittade lite själv många för enormt många år sedan: Introduction to Denial of Service - Ger lite perspektiv på en själv när man jämför nivån idag med då - Ungefär samma som bedömt med bisst bias av vad som ofta är delar eller nära relaterat den kinesiska diktaturen som investerat en myckenhet i pengar och head-count kring sådant här). De har ett ansvar inför sin kultur att mer än att bara låta saker organisera ut sig 9 riktning från Nordkorea extremiteten där väsentlig mindre "kulturell-bandbredd" och "data per tidsenhet" i form av resor, telefonsamtal, böcker o.s.v. delas in och ut med resten av världen. Och i mitt perspektiv upplever jag att en rättviso-fråga också är verklig när det kommer till alla funktionella entiteter som beter sig korrekt och ser värdet med att dela kunskap för en bättre värld. Det är inte rätt mot dom och det är inte rätt mot alla hårt-lärande kinesiska medborgare att man bara kasta bort hela - rörande data ej redan samplat förr - deras kultur därför att olika associerade delar av diktaturen kanske ej själva surfar eller resor lika mycket som många andra i världen och ännu ej lärt sig att umgås artigt korrekt. Lite som att vandra genom fylle-svenskarnas midssommar-blåt och våga se att längre tillbaka var det inte så annorlunda mot det mer regel än undantag (föranledande förbunden, motbok m.m. eftersom folket höll på att dricka ihjäl sig).


En försupen 1800-tals svensk som aldrig besökt mer än staden där han bor och än mindre någonsin lärt sig något som abstinent hittar en kniv någon arbetsfunktionell tillverkat och tror att den kan lösa alla hans kommande utmaningar att få mycket han behöver dricka åren han har kvar i livet är vad vi möter här.


Är det då rättvist utanför hela kulturen vi kan se att förkasta hela folket varande inte mer än så?
a/p>

Det är så klart den enkla vägen. Men det kan känns fel för mig. Jag ska inte påstå att man är rasist om man väljer den lätta vägen här att ser världens kultur som där värde finns exkluderar denna region. Men jag känner kanske lite irrationellt att det skulle göra mig lite sämre som människa - att ge upp något av den tro på människan ännu ej helt tillbaka till ett hos mig mer av atavistiskt drag som de sista fåtalen åren kommit tillbaka. Att acceptera att dom verkligen alla är ett gäng infödingar man bäst låter sköta sig själv med sin diktatur som något dåligt istället för fullständigt ständigt fylle-kaos utan samhälle vill jag tro ännu är vad som dröjer något eller några år.


Rent praktiskt har jag tänkt mig upp till cirka - begränsande ner något här - 4 000 000 miljoner samples enskilda koncept. Samt ovanför det utvalda kombinationer. Så jag lär ta upp det unicodes-helvetet eller inte under och sedan huggande en i ryggen avslutande allt övrigt strunt på vägen.


Ett större alternativ är 40 - 50 000 * 40 - 50 000 initiala kombinationer mellan generellt känt intressanta koncept - och därefter direkt börra meningsfulla sammanhang mellan dem i för dem riktad sampling. Jag tänkte faktiskt följa upp med några exempel där senare då jag har dem uppe från allt data (men ej riktat någon särskild sampling och ej inkluderande detta) för några (kanske några hundra tusen kombinationer beroende på vad minsta fil-export är innan det nu ska gå in i nybyggda BDB-representationer under månaden som kommer allt eftersom de är klara). Kanske kan vi hitta svaret där varför kinesen så ofta känns kulturellt lite omogen i ett internationellt perspektiv när representerad av det här myndighetsrelaterade struntet.


En del menar att sådant är genetiskt men jag tror det har att göra med att dessa grupper är lata vana vid att folket arbetar åt dem. Ta marschen som Hong Kong borna gjorde nyligen. Ingen nöjde sig med att gå bara en dag och krävande en massa folk som står och tittar. Medan nu den här myndighets-diktatur kulturer marscherade en dag ersättande det engagerade arbete individen eller gruppen av individen som verkligen vill marschera för ett verkligt värde utan att acceptera kvalitetsbrister - en perfekt marsch över en mängd dagar med paraplyer och allt - med istället ganska sunkig PR internet i kulturen medan det tycks att västerlandets mest media reagerade med artigt uttryckt intresse (i verkligheten mer av nyhet: Titta vad dom tokiga infödingarna gör nu men låt oss ej förstöra deras självförtroende med att skriva så).


 • Kvalitativt i utmanad verklighet d.v.s. presterar högt når det är svårt.
 • Resp. Överdrivet lite löjligt där ingen utmaning finns. Lite som att rita en stor Coca Cola symbol och sätta på huvudet och tro att det ger fler köpare av teet du säljer på gatan.

Det första imponerar men min cyniska sida funderar om det kanske ändå inte är en mer allmän defekt i de kinesiska kulturerna. Och att förklaringen till vad man klarade mer hade att göra med det visa stöd en i civiliserad tid (en av de äldsta demokratierna i världen: Det Brittiska Imperiet) mycket äldre kultur gav Hong Hong.


寵壞 - "Bortskämd"? 2015-02-23


Illustration: Image Composer Hans Husmana.
Typiskt tjock och förslöad ändå via remote-drone-control för andra pandar små-farlig om man tillåter den. Från Riktad information: Budskap levererade med välkända symboler i många varianter från kringliggande associerad koncept-grund (2013-11-12=. Nyligen inspirerad av en Bamse-symbol på ett flygplan försökte jag roa en mycket visade sig tråkig kvinna genom uttrycka honom för vad han egentligen var: Jag tror jag ska återkomma till det framöver så min prestige som en hederligt rättvis svensk inte hotas av blodspandan: Rasist och kryptokommunist symboliserande och uttryckande det i drömmen hos de troende då ännu imperialistiska Sovjetunionen.

Hur som helst eftersom jag troligen är ett år eller två till att fallit ner till en fullständigt kolonial syn på saker och ting lär jag ta upp samplingen igen. Och som utlovat delar jag det )så kan de lite mer cyniska än jag roat skratta åt tanket att kineserna bryr sig i att försöka lära något av sådant om det inte handlar om att få 40 öre av staten för att editera några ord i en internet-publicering någon gjort - Att fånga och använda verklig kunskap i kontrast till att mer agera maskin lite som en åsna eller industri-robot).


En idé vore ju annars att demonstrera hur fel jag här dels genom att åtminstone ej riktat större en utökad sampling samt se till att skapa och dela en större färdig-ställd statistik information om ens kultur. En mindre entitet i USA inriktad helt på bara ett område i all kultur och vetande gjorde detta:Och faktiskt går det att få reda pengar också men jag och tror jag de flesta tackar nej till sådana erbjuden.


Ett mycket större land med många fler kulturer gör mycket mer än det. All meningsfull språkstatistik som är standardmässig av typ.Och kanske mer för vad personer här ev. närmare rasister mer skulle se passande för en kines som levt i äldre mer gedigna kulturer och därför klarar det svårare mindre maskinella: och som förväntat från krävande så mycket mer vad som har större värde:Kanske ska man för att få motivationen rätt här ta på sig en uniform och helt enkelt ta deras idag fungerande metoder de byggt sitt samhälle på för att få saker att ske på för oss annars normal samarbetsnivå (se gärna Kina: "Liberalism floats up from the dregs" )2015-06-08): Jag lutar ibland lite åt att vi kanske har bra länder vi bor i för vi är fulla människor och så har vi de kulturella barnen som behöver extra stöd ex. genom att lära om teknik och samhälle i lego-fabrikerna) och tala tydligt till dem reducerande bort vad oviktigt strunt de annars skulle pyssla med. Samtidigt känner jag upphetsning men lätt rädsla för mig själv när jag känner den sanna betydelsen av det: Är då inte makten för den som kan försvara den? Vad kostar en automatkarbin tillverkad i några tio tusen extra exemplar i de kinesiska legofabrikerna? Varför inte ge kinesrna en starkare och bätt4re ledare: The Hans. Här känner jag ha begär och viss konkret som törst, likt lätt klåda. Men vad jag och många här är för civiliserat förädlare för att beblanda oss i. Sådant är vår kulturens barn innan de vuxit upp att sköta om själva.


Men vi ska väl inte förvånas om det hela slutar som för Nordkorea och britterna tvingas slösa sin tid och sina pengar på att förklara vad som händer i världen och hur ditt och datt är bland civiliserade folk som itne behöver den här nedsupna döende fylle-svensken från 1800-talet som håller reda på dem.


"The British Broadcasting Corporation (BBC) unveiled proposals on Monday to expand its World Service operation, including broadcasting a daily news program in North Korea over shortwave radio.

Radios in North Korea are preset to government-set frequencies and currently only receive news from the Korean Central News Agency. Shortwave radios are the exception – and although they are banned, criminal charges for owning one are rare, The Independent reports."

Från: BBC Plans to Broadcast to North Korea | TIME


Kanske uttrycker jag mig med emotionell polaritet här från en cynisk natur? Men i all ärlighet hade någon räknat med att man för sådant som ovan kan lita på kineserna? De är i bästa fall något så när internationellt funktionella och ofta nog en oblanserad fylle-fest som riskerar att elda upp hela kvarteret. Inte direkt dom du vill ska göra nyhetsprogram som sänds till nordkoreanerna. Och jag vill tro att Hong Kong marscherande visar att det är rätt att försöka också med människor - kanske folk - långt under civilisationens tröskelvärde när människan blir sanna människor pcj det ej är att man är för god förväntande sig för mycket av vad som ännu behöver växa upp några hundra innan man är redo att klara att få lyssna på radio inkl. det upphetsande BBC som kanske innan förvirrar infödingarna till att offra sina barn till molnguden eller vad helst lika irrationellt de kanske får för sig väderprogrnosen.


Eller ska vi alla i omvärlden vara tacksamma för att Massa Bossman håller ordningen på "de färgade kulturerna". Eller om kanske koreanerna och kineserna visar sig vara fullständiga människor som kan lyssna på radio, skriva och prata med varandra utan att det blir våldsamt bråk och man irrationellt försöker mörda eller spärra in varandra.


För alla kineser och för internationell rättvisa lär jag sampla klart det hela. Lite dumt kanske men man vill ju tro på människan och att vi alla föds goda oavsett kultur. Att det inte bara är så att några av oss i världen varaktigt är bättre utan att dom kanske också åtminstone kanske förenklat för kulturella barn kan pröva att lyssna på radio, rösta, marschera med paraplyer även på fastlandet o.s.v.


Relaterat

Värden för några kinesiska koncept - på engelska - relaterade ekonomi (se även för några fler men istället från ett mindre specialistområde relaterat cell biologi i hjärnan från ett nära liggande område):


En bunt ekonomiska koncept med kinesiskt exempel (2015-07-17)


Ännu mer om den kinesiska ekonomin:Den enkla lösningen på risker relaterade bankrusning är att säga till folk att sluta ta ut pengar. Det tycks ju fungerat effektivt på aktiekurserna såväl som ingjutit ordentligt med förtroende för det gemensamma samarbete alla medborgare har sitt liv investerat i:


"Police officers have downloaded extensive trading data and asked fund managers why they sold shares when the market was going down, prompting discussions about basic investment strategy. Officers have bluntly told some fund managers to just stop selling."

Från: In China, a Forceful Crackdown in Response to Stock Market Crisis | The New York Times
En sak vet vi i alla fall och det är att när kulturens barn gör sina upptåg blir det när upplevt från säker distans lätt lite dråpligt. Även om man förstås inte ska skratta åt ett sådant här genomarbeteat säkert vill jag föreslå dem effektivt och bra försvar av diktaturen. Folk gillar att staten hjälper till och förklarar... Är man osäker bara att fråga sin lokala Massa Bossman om det är riktigt att kunna ta ut pengar idag och av och till få tips när det är rätt att köpa mer eller mindre så att inflationen ligger på den finaste nivån. Vad vi alla i framtiden när det är historia säkert kommer lära oss massor att föra in i samhällena runt om i världen. Verkligt nytänkande ekonomiska koncept. Tänk om vi hade prövat sådant på den gamla goda tiden säg 1500-talet när det fortfarande var besluts-effektivt att införa lösningar gällande allt och alla i landet. Hade varit jätte kul om jag nu itne var ett eller kanske ett par år från att se kulturens barn för vad dom alltid har varit och kanske alltid kommer förbli.


“There is, generally, a very nervous atmosphere, as people wait to see the outcome of some of these investigations and how deep the rabbit hole goes,” said Effie Vasilopoulos, a partner at the Hong Kong office of the Sidley Austin law firm who works with hedge funds that invest in mainland China. “How wide a net is the government going to cast in terms of looking at foreign firms and their operations — not just onshore, but also offshore as well?”

Från: In China, a Forceful Crackdown in Response to Stock Market Crisis | The New York Times


I diskussionen av rapporten tycks jag ha inkluderat en myckenhet av länkar till relaterade inlägg lokalt och externt. Av många motiv och dominerande som del av att reflektera rapporten emellertid delvis även för att diskret smyga in att jag tycker att fler entiteter ska dela mer av samma typ för andra områden. Rapporten rör ju ändå ett ganska smalt specialiserat område medan andra kan vara intressantare för såväl mer för diktaturens egna medborgare såväl som andra intresserade.


PLA, Kina: Office of Naval Intelligence rapporterar och Hans kommenterar (2015-06-03)


En tanke vi kan reflektera är att kanske kan civilisationen rent av gå för långt. Så att det blir lite små tråkigt och vi börjar oroa oss för otrolig små-strunt (som att kanske svenska ägg teoretiskt tänkbart kan ge sallmonella om man äter dem roa: Ytterst otroligt och för nära nog alla ofarligt där det större flertalet ej otroligt passerar utanför all myndighets-statistik därför att man knappt märker symptomen). Energiförsörjningen är emellertid ett av få verkligt kritiska riskdomäner för oss gemensamt. Det är där jag hoppas att det som förr kallades Krisberedskapsmyndigheten (som jag tror Svante Nygren arbetade för eller arbetade hos tidigare innan IDG köpte Säkerhet & Sekretess redaktör för den) börjar, följer upp och slutar.


Strömavbrott i delar av Uppsala (2011-08-16)


Notera gärna tid och att jag anslöt via min vanliga operatör helt utslagen. På den tiden kunde man inte trivialt manupulera Blogger-tidsstämplarna i gränssnitten. Förklaringen är dock att jag öppnade rutan för inlägg innan strömavbröttet kom och skrev detta vilket gav tror jag en publicering av första noteringen kanske tio minuter innan strömmen kom tillbaka några timmar senare.


Kanske kan man rent av vända på konceptet nedan och skapa den eftersökta inflationen hos diverse civiliserade länder som Japan, delar av EU o.s.v. genom att beskatta upp energin för hushål och företag? För att kompensera att produkter blir bättre men kostar mindre så man får siffrorna som man lärt sig att det ska vara.


Energikostnad som alternativ till devalvering (2012-06-23)


Pre-commotion "cross-country" energi mellan Ryssland och Ukraina:


Förståelse värde och betydelse energi har förtjänar uppmuntrad konkurrens
2013-12-17


Det finns ström i luften och det kommer från ditt och dina grannars WLAN:


Information warfare: Att omvandla WLAN trafik till energi
2015-06-15


Lite mer...


Riktad information - Exempel: Kina: Koncept polis kombinerat handeldvapen för ökad drivkraft förändring
2014-04-24


Propaganda och förstärkt information: Vapen (2013-10-12)

Abstrakta koncept - Bankrusning i Kina

Alla möjliga metoder har ju prövats sista kvartalet i spännande kontrast till det som The Guardian troligen i någon mening rätt (förslag bland några av de innevånare som också är medborgarna i kommunistpartiet) uttrycker som förslag:Varför är det ett förslag? Det är väl bara att testa om man får en idé att någon kanske är bra. Så har det ju alltid varit förr (månaderna tillbaka).


Hur som helst är såväl likheter och skillnader mellan BANKRUSNING resp. i kraftig COMMOTION där handel är kortsiktig från osäker information och skattningar av emotionell status såväl som eget pågående mänskligt tillstånd (känslor såväl som kanske tvingande försäljning p.g.a. tidigare etablerade avtal eller direkt omedelbar brist på nödvändig kassa i reda pengar).


Likheten är just commotion. Redundans genom att upprepning av vad vi upplever att flocken runt om oss gör tenderar att propagera mellan människorna och så att säga "komma tillbaka" till tillräckligt många personer så att vi får en irrationell förstärkning bedömande information annorlunda än vi kanske annars gör. Kanske resultatet av system vi har för att hantera akuta krissituationer och faror i rummet där det är viktigt att reagera snabbt och synkronisera med människorna runt om oss (vi är nu flockdjur precis som kor och vargar).


Om metoderna för att hantera bankrusning Wikipedia refererar är bra tips för diktaturen kan jag inte bedöma och egentligen inte ens om vi numera riktigt kan hoppas på de klassiska bankrusningarna (att folk förstår att gå ut och tillsammans klaga är emellertid en tidlös sanning) eller om belånande aktier, bitcoin och kreditkort håller på att utrota denna så klassiska illustration av divergerad ekonomi som i panik tvingas svänga tillbaka till verkligheten.


"Several techniques have been used to try to prevent bank runs or mitigate their effects. They have included a higher reserve requirement (requiring banks to keep more of their reserves as cash), government bailouts of banks, supervision and regulation of commercial banks, the organization of central banks that act as a lender of last resort, the protection of deposit insurance systems such as the U.S. Federal Deposit Insurance Corporation,[1] and after a run has started, a temporary suspension of withdrawals."

Från: Bank run | Wikipedia

Vi skulle då exempelvis kunna tänka oss attom du förlörar alla pengar på aktiehandel kan du få tillbaka upp till X kinesiska pengar av staten. Men hur ofta får man några pengar utan att fråga? Och det är där jag kan tänka mig att en riktig konkret bankrusning i form av spridd-effekt kan ge värden för berörda medborgarna i Kina. Aktiehandeln är ju i sig ändå relativt mindre än mycket annat i redo pengar investerade per tidsenhet (jag skriver investerade medvetet hellre än omsättning men tänk pengar vi väljer att göra något med med ett egen-syfte) samtidigt så mycket mer talande än ex. de mycket mer diffusa investeringskanaler regionala politiska enheter kontroller eller företag rent allmän som ju ofta hanterar redovisning (korrekt allmänt hur begränsad av regler man är att beskriva sig som företag eller jämförbart till andra: I Kina får du göra nästan vad du vill jämfört med här). En riktig bankrusning är gedigen tradition och också talande ekonomi men nu i något kontextuell besläktat men separerat.


Vore jag en god medborgare i Kina skulle jag ta ut mina pengar för att underlätta transformation till allmänt något bättre. Att våga protestera är bra. Ekonomi - "stålar" - är starkt i reward systemet. Abstrakt värde som kan konkretisera. Det är drivkraft att ifrågasätta, lära sig saker, se vad som fungerar bra och vad som fungerar dåligt. Andra värden i orbitofrontala cortex kan vara lika verkliga (även om rent biologiskt belöning skiljer sig i centralitet ganska tydligt - lite nedåt riktat mot kroppens längre organ kanske :-) ) i hur vi ser på dem och hur de fungerar. Emellertid för en population är fler bättre än färre. Relativ makt och förnedringen av att som få folk vara för dumma för att få rösta är redan verkande. Så tycker jag och har i brist på kinesisk bank tagit ut lite stålar själv.


Insättargaranti och dyligt är ju här i det stora hela en ren sidosak. Köerna och att de behöver betalas ut i sig är språket av commotion.


Det måste ju finnas annat som är som bankrusning men ändå som mer nytt? Sådant man inte tänker på är bankrusning? Ekonomi precis som alla intensiva nyhetshändelser med många engagerade människor är åtminstone för en stund ibland lite små-spännande. En så free for all ekonomi som Kinas kan nu uppvisa alla möjliga bankrusningar i allt möjligt i och utanför banker.

Riktad Information - Exempel: En krigare i Vitahuset: Vi argumenterar in Hillary Clinton

Det är (för mig) lite små-osäkerhet att ge mig på att bedöma dom amerikanska opionsundersökningarna (och hela området oavsett hur - för allt normalt - gjorda är minst sagt underpresterande jämfört med såväl billigare som dyrare alternativa metoder men har så klart likväl en roll att spela) men det har föreslagits (se ex. Att våga vara kul fast det kan vara "fel" i fakta och blottar hur gender-biologisk verklighet gör mig till offer som är ett ganska sunkigt inlägg jag finner efter-rationalisering i görande möjligen något mer av det) problem som detta:


Tråkig och kanske lite osäker när det kommer till den nationella säkerheten.


Kanske att kvinnliga politiker i absolut ledning upplevs sakna humor (Och begränsas inte vi män lite också? Är det verkligen fritt att skämta som man brukade i Vitahuset på den gamla goda tiden när amerikanen ännu spenderade grovt och även om de kanske slutat att ta sig ett glas gärna bjöd - under Bush II?) såväl som mer utmanande än männen när det kommer till nationell säkerhet. Om den Stora Utmaningen - när vi män oavsett kvinnor eller män träder ut - kommer vill vi ha en kvinna i ledningen i krig? Och om nu allt faller och vi sitter och väntar på ett minst sagt osäkert öde är det inte bättre med en kul manlig ledare?


Till i en tredje variant: Att kvinnan ej har samma typ av humor (eller om vi så vill definierat saknar humor) som män resp. gärna naturligt kommer för nära att bli landsförrädare: Att våga vara kul fast det kan vara "fel" i fakta och blottar hur gender-biologisk verklighet gör mig till offer.


Jag har ännu ej följt upp attityder nyheter eller sociala media relaterat kvinnlig ledning och krig. Generellt är det ju ett bias som ofta refereras men det kan säkert vara om man är särskilt intresserad att titta själv resp. följa upp vad som publicerats i journaler sista åren (området om jag gissar rätt riskerar att ge en del filtrerings-problem för att hitta vettigt användvändare studier längre tillbaka inom vetenskap relaterat sociologi också om sociologin sista åren publicerat mycket mer studier där man mäter något man själv kan tänka sig mäta för att ta reda på saker snarare än pratat med en fem - tio personer "djuapre" eller bara tänkt fram hur det är).


Antar att vi en viss polaritet åt båda har vi svaret på hur det möts i paradoxens-mitt. H. Clinton kan nästan naturligt kompensera osäkerhet nationell säkerhet via att hon åtminstone av och till med lätthet ger ett dominant intryck. Kanske har hon avråtts från att göra det då de få gånger jag sett henne på CNN snarare prioritetat "allmänt" trevlig. Men när risken för krig är nära vill vi ha en ledare som korrekt avskräckande kan be folk att dra åt helvete. Det är solid trust. Och här vill man inte ha en president som låter en dryg fiende-politiker sätta sig på dem under debatt. Kraft.


Men antar vi den andra polariteten kan det tror jag om riktig (och då behöver vi anta en bredare mening ty ingenting är riktigt så avgränsat som man tycker att personer av roll, kön, ursprung x saknar humor utan det kommer med andra mer konkreta preferenser och åsikter: därmed inte sagt nödvändigtvis negativa i någon enkel mening).


Svaret i paradoxens mitt är att lyckas klara att vara trevlig och kul i rätt kontext riktat mot rätt personer. Medan man ber fienden dra åt helvete för att skrämma iväg den eller om det falerar går till våldssamt angrepp.


Så klart man kan prata Libyen-händelserna som de pratas så ofta med en massa gnäll hit och dit. Man kan också se det så här:


 • Det var en stor mycket "manlig" sak att göra.
 • För Hillary i en lednings-pool såväl för andra.
 • Revolution och krig är farligt. Ingen reste in som ej hade som arbete att ta stora risker resp. var mycket medveten om faran specifikt och att det skedde med hög risk att dö (för avliden amerikansk diplomat).
 • Det är svårt att göra saker i riktigt farliga händelser utan att ta stora risker. En del klarar att prestera under sådana omständigheter och väljer att göra det och många av dem dör.
 • Andra tvingas in i värre risker utan något val. Som staden diktaturen hade planerat att massavrätta.
 • Du strider för att vissa saker fodrar det och ej därför att Utrikesminister Hillary håller dig säker i konfliktzon (även om hon kanske inte klarade till att transportera dig dit på ett normalt sätt utan tråkig nog väldigt obekvämt). Den valda striden är striden oavsett den exakta roll.
 • Utan detta hos en del av oss hade vi tror jag starkt levt i allmänt helvete.

Det är en stor sak och ett för människan enormt värde att en del så väl kan prestera här som träder fram för det när behovet är stort. Det är ingenting att reducera i sig lika lite som man ska gömma sig i rädsla genom att tro att man i dessa domäner kan undvika all risk via att utrikesministern kommer med de som beger sig in i dessa områden för att hålla dem säkra. Det är lätt att göra en död person till ett försvarslöst offer men många sådana om ej döda hade knappast gillat det lika lite som de flesta av oss gör när ej rationellt korrekt (ett rationellt behov balanserar här en i vår natur ofta återkommande ogillande att göras mindre av andra än vi faktiskt är).


Här tycker jag dessutom att man ska ha viss respekt för risken att som frågan här diskuterats Hillary-kritiskt många gånger att ge intrycket av en lite feg överförsiktig attityd där man egentligen aldrig kommer till att lösa stora problem under stora risker.


Accepterar man den världsbilder och sin roll i det är det kanske bara att säga det i den paketering som detta kontext naturligt bör. Svårdomar är säkert i allmänhet fel för president-kandidater men vi kan tänka i illustration av att man inleder där och ger intryck av på väg närmare våldsamt angrepp.


Området möter naturligt det rationellt mindre besläktade området weapons. Vapen är coolt men är samtidigt riktigt kostsamma för samhället (d.v.s. oss alla i genomsnitt) att ha oreglerat. De är en billig boost av "manlighet" (här såväl som för att ge en egen-förstärkning av tilltron man har till den egna självbilden relaterat säkerhet såväl som konkret lokaliserat inflytande) även om stabiliteten över tiden precis som alla koncept starka i emotionell intensitet lätt kan gå ner ("glömmas") ganska snabbt för "kraft" projiserat till en entitet (som person eller företag):Emellertid är fortlöpande kontext i varje möte en typiskt amerikan har (såväl som internationell media publik) kommande tid åtminstone fram till valet politiskt. En potent "manlighet" utan konkret vapen men som beskriven tidigare är här relevant och adderar till den samlade "bild" vi bygger upp. D.v.s. här har vi en naturlig uppsamling via symbol-gruppen runt Hillary där kraften lättare kan sparas.


En mellan-lösning jag minns mig sett under min ungdom men kan tänka mig är vanlig är att:


 • Visa ett "korrekt" politiskt intresse för en viktig verksamhet för nationell säkerhet. Man uttrycker sin bild.
 • Men konkretiserar genom att besöka verksamheten direkt.
 • Och gör detta så att media kommer med.

Jag är också nästan 100% säker på att det var presidentkandidat Dukakis (voice-stavat) som fotograferades sig i pansarvagn nära presidentvalet. Och tråkigt nog hade han (om vi kanske felaktigt antar att syftet runt fotot mest var att boost-manligheten runt nationell säkerhet) ej ovats korrekt i kroppshållning (vill jag minnas: vi får se om foto-internet visar mig fel) och verkade lite nördig som han inte riktigt hörde dit. Bush II hade i kontrast en naturlig fallenhet för att smälta in i alla möjliga situationer - dessa såväl som andra - och jag spekulerar att man nog kan hitta några bra foton i denna domän sökande via denne.


Mellan-lösningen är dock vekare än den första om man klarar den. Och med den första faller sig nu sådant som mellan-lösningen mycket mer naturligt. Det är en del av det övergripande intresset fortlöpande. Det bekräftar vår befintliga hypotes och intryck om personen. Och med en sådan grund behöver man inte som en kvinna med den större erfarenhet bara fler år kan ge sätta sig i en pansarvagn eller på anant sätt i allt troligt bara göra sig löjlig (åker man inte pansarvagn annars avstår vi i valet såväl som annars).


Andra händelser kan självklart (så är allt i våra liv: Vem vi är formar hur vi reagerar och uttrycker oss såväl vad konkret från nu och passerad tid som finns) få värde resp. bekräfta och förstärka. Finns det exempelvis några korrekt manligt anti-fiende-farliga e-post att publicera? Hillary with the bigger gun: Den wsom visar att ordet verkligen är större än revolvern (ty den väcker upp så många fler kvinnor och män som marscherar ut eller resp. beordrar det samma eller fattar det politiska beslut vilket som beroende på kontext). Sådant är ju inte vad man annars bara kan publicera iväg utan att riskera att uppfattas "tillrätta-lägga" (lite som att luras) informationen eller kännas out-of-natural-context (jfr Dukakis). Men givet allt prat om Libyen och e-post faller det sig naturligt. Bara att leta fram. Konkreta händelser så spännande som bara verkligheten är och korrekt starkt språk.


Dukakis "tank"

Första förslag på expansion sökkonceptet "Dukakis" Google ger är tank:Wikipedia har en bild här (osäker copyright) som var värre än jag minns det. Jag tror emellertid min minnesbild är format av att sett vad vi idag kallar filmklipp via statstelevisionens nyhetsprogram. Det hade varit kul (men inte värt besväret känner jag) att titta på ev. pressbild Dukakis medarbetare gjorde tillgänglig.


Mer information

I tidigare inlägg refererad Sverige-graf (söker du något bra hos en Svensk nu när nationen närmare sig fara: Börja med att fråga dig om de gjort en graf över Sverige. Om inte förstår de knappast ens vad Sverige är och duger ingenting till i övrigt).


Hellre än att leta rätt på tidigare publicerat diskuterade exempelvärden via Google tar jag in några nya här istället. Värdena givna är emellertid "fördummande" ner till max-normaliserad för de koncept lokalt accepterade. Och konceptet är utvalda delvis manuellt (och därefter något expanderat auto men snabb-filtrerat manuellt men ej överdrivet ambitiöst då den person jag delade detta med har ett mer allmänt intresse). Ämnet står en bit från cell membrane och dess proteiner i det utanför biologiskt relaterade såväl som kommersiellt och medicinskt kliniskt tillämpade för läkemedel i och runt om jag (minns rätt: åtminstone dopamin och nor-adrenalin och ev. några fler som är av tyrosin) de tre i psykiatriska mediciner (förutom GABA) signalsubstanserna: dopamin, nor-adrenalin och serotonin. Vidare som relevant här inlärnings-funktionen (när vi diskuterar att lägga association attityd till de symbolgrupper i och runt en person - d.v.s. vad vi kan se som de neuron-grupper vi i olika positioner konvergerar en person till - är det just inlärning).


Beskrivning jag skrev när jag skickade detta till ursprunglig person:


"3.1. Vissa delar av "hjärnan", receptorsystem, ev. inkluderade jag också cell membrane proteiner och deras "system", flera delområden inom psykologi, psykiatri, ett antal fysiska, sociala eller motsvarande "tillstånd" hos personen som kan påverka psykiatriskt statisk (ex. "teenage pregnance", "breast cancer", arbetslöshet m.m.). Och på det en bunt till allt det troligen normalt irrelevanta koncept som dock ligger mycket högt i emotionell intensitet för att ge lite jämförelse (på de sista tog jag i princip toppen men censurerade bort i toppen av dem de som kan upplevas negativt för att inte sätta en negativ mind set hos dig). Aktuella filer här skickar jag i efterföljande e-post. De är alla csv filer med fälten tab-separerade sorterade så att högsta värde är överst. De kan öppnas i en text-editor, excell eller troligen vad som helst. Filerna är:

I övrigt har du tidigare fått första versionen av manual-boks kapitel vilka bör beskriva övergripande koncept utmärkt. I övrigt se det bara som tre sätt att se på resp. koncept samt en enkel indikation om hur nära associerade de är i ren statistisk mening (utan similarity).

all_rel_2.csv

Sannolikheten P ( koncept till höger givet koncept till vänster ) normaliserat mot det totalt högsta värdet. Vidare innan normaliserat så att P ( A | B ) = P ( B | A ) vilket dock ej bör märkas.

EMI_max_sorted.csv

Emotionell intensitet.

WP_max_sorted.csv

En form av sannolikhet för resp. koncept. Här gäller att när vi lämnar koncept bestående av mer än ett ord finns ett bias jag ej brydde mig om att korrigera för (det bör ej göra dig något) innebärande att ex. "cognitive psychology" är underskattat som funktion av "cognitive" och "psychology". Förskjutningen har att göra med att normalt är WP-värden avsedda att användas i ett kontext (ex. en nyhetstitel styrande hur ett abstract eller brödtext ska tolkas).

BLI_max_sorted.csv

Bluelight intensity. Mitt informationsmått tänkt att indikera hur spridningskraftfullt ett koncept är. Ex. berör Sweden många fler andra koncept än Uppsala oavsett hur sannolik resp. är i ett givet kontext. BLI är här nygenererat sedan tidigt idag enligt en ny algoritm jag egentligen ej är helt nöjd med även om resultatet är helt jämförbart i kvalitet mot tidigare versioner (kostnaden för att göra en kraftfullare algoritm i minne och beräkning fick mig att ge upp).

O_E__max_sorted.csv

O_P__max_sorted.csv

O_A__max_sorted.csv

Ej viktvärden omedelbart skapade av mig. Detta är Osgoods vikter samlade av mig från buntvis med forskning gjord sedan många årtionden. E == evaluation, P == potency, A == activity. Dock finns dessa troligen endast för ett fåtal av koncepten (jag tittade ej) då de knappast är fler än säg 5000 - 15000 totalt (minns ej riktigt). Några av koncept som är ord och kanske också ligger högt emotionell intensity kan jag tänka mig gav träffar. Med lite tur 10 - 20 för resp."


Lagrades - och med rätt rättigheter hoppas jag (religion har en så självklar roll i så mycket relaterat IT och datalagring) - utilisierade Google Docs (de har bytt namn på det hela nu och minns jag rätt kallas det nu för Automobile):Jag hade hoppats kunna kopiera namnen i samma ordningen som jag laddade upp eftersom fanns i en liten behändig ruta i Google Docs. Emellertid ges istället helt annan information: "Comma Separated Data Uploaded Share". Detta problem löser vi enkelt tillsammans genom att jag adderar också en liten skärmdump av rutan där ordningen för namnen är samma som ordningen i listan. Sedan ska vi så klart imponeras av att Google så direkt detekterade att filerna innehåll tab-separerade fält. Men kanske också fundera över varför datat kommer så här. Jag blir faktiskt lite orolig. Kan det vara någon programmerare hos Google som är i fara? Kanske hålls fånge och försöker ropa på hjälp genom att ta bort data man kopierar ersättande med det här istället? Men vad kan jag göra? Kanske gjorde jag redan fel som skrev det rätt ut så här? Kan han eller hon råkat illa ut därför? Så här kanske man ska skriva ABOUT LINKS (DO NOT CLICK).Kanske kan jag söka på min bild från Google Docs om jag glömmer vad mina lagrade bilder heter (troligen fungerar ej Comma Separated Data eftersom det angavs samma för alla filer).

Att våga vara kul fast det kan vara "fel" i fakta och blottar hur gender-biologisk verklighet gör mig till offer

Jag hade förväntat mig i nyheten mer av den ovan för diverse personer (eller ibland påhittade) att sprida ibland antagligen korrekt (vilket också är oroande på så många andra sätt) och av och till troligen upp till helt felaktig information till media för alla möjliga icke-arbetsrelaterade orsaker. Intrycket är ganska att när det komemr till dom amerikanska intelligence funktionerna har problemet minskat säg "märtbart" (om jag inte tar fel i en ren subjektiv-upplevelse) under sista året (orsakerna om jag upplever rätt är mig okänt men kanske bättre intern-säkerhet efter Snowden-problemen, ev. tidigare mindre korrekt allokerade resurser som skaffat andra arbeten i kanske troligare äldre - tar några år att skaffa sig bekväma lätta kanaler att läcka hit och dit med - middle-management, tydligare riktlinjer m.m.).Därför beslutade jag mig att vara rolig. Jag är kul vilket man sagt mig är vad kvinnor gillar men jag saknar ännu e-post som visar detta (d.v.s. en mut troligen då jag flera gånger utvärderat hur kul jag är och därefter kontrollerat min e-post noggrant efter publicering). Dock verkade nyheten jag var komisk kring indikera en mer bedigen utvärdering. Emellertid för att roa män om nu inte de troligen naturligt tråkigare kvinnorna låter jag min komiska text kvarstå och tar istället tillfället att tycka så att yngre vuxna under 30-år och andra som kan behöva lite sunda mer än normalt för många som vi vet gedigna tankar som får föregripa. För mig är det alltid en under allt undergrävande - ty det att göra rätt tar tid kostande på för oss få som har något att ge när det handlar om att tänka rätt - allt - Att ta mitt ansvar för nationenn och världen genom att dela mer gedigna tankar och skämt som är kul i en verklig mening för alla friskt-kul personer (exkl. kvinnor som noterat men det kan vara en gender-biologiskt relaterat funktionshinder för mig och kanske alla män).


Hans sätter saker i kontext genom att peka på vad vi inte vet och inte ids ta rätt på

Jag vågar nu inte riktigt ge mig på att placera hur utvärdering rent organisatoriskt kan ha skett men det fanns i alla fall förr en del mellan resp. intelligence-funktion som också var lite out-of-normal-organization för att hantera särskilda utmaningar i normal integration (mellan de militära och icke-miltiära fanns åtminstone tidigare tre ovanför organisationerna men det kan säkert ha förändrats nu när det närmare samarbetet hållit på några år). Referensen till en av GEO-intelligence-funktionerna (den uppmärksammade kan såväl hitta en hel del relevant information GEO-intelligence praktiskt inkl. information om en del av dessa funktioner hos United States, samt en komsik visuellt intressant finding jag gjorde i kanske Creative Review för något projekt av något slag: Generellt är dock NASA den naturliga källan till praktiskt användbara system, information m.m. för vår vanliga revolutionär som söker etablera system för situation awareness rörande vad diktaturen kör in i staden med och länkar m.m. i situation awareness).


<+>
The Inspector General är ju roll och funktion i sig men man kan som jag avstå att försöka fundera i övrigt hur det gjordes på ett bra sätt (bl.a. givet en del underliga "påstådda" "CIA-länkar" tidigare från diverse intelligence-funktioner) men tycks åtminstone ytligt som sagt mer seriöst än jag har lärt mig räkna med för sådana här nyhetstitlar.


Faktiskt har jag organisatoriska relationer mellan bra mycket bland alla möjliga länder och havande just suttit och tagit upp en av mina äldre datorer för surfande är den temporärt i samma rum som arbetsatorerna. Jag skulle kunna sträcka mig en meter och montera upp rätt disk. Men saker stannar typiskt inte där om det ska bli användbart här. Emellertid är jag tämligen säker på att jag publicera en del av det relevanta här (och vid den tiden lättare att ta ut snabbt från diskarna) ungefär samtidigt i tiden som publicerade Sverige-grafen (också falsk information om vad kvinnor gillar: Givet min nationella nivå på den kan man spekulera att en betydande andel kvinnor är landsförrädare förutom att vara allmänt ganska tråkiga och sakna humor).


Egentligen rorande min notering inom parentes ovan: Att kvinnan är tråkig och landsfförrädare med en kanske troligare sannolikhet än mannen. Det får mig att fundera lite här faktiskt om kvinnliga politiker. Vill vi ha tråkiga politiker som mer erller mindre realiserar sig som landsfföräddare så fort de är iväg och försöker göra affärer med dikaturer? Det är kanske säkrare också fortsatt med åtminstone i toppen en gedigen man.


Det är som jag borde ha sagt någon gång. Även om man har lite fel kan man alltid få ut lite slagstyrka av att vara kul. I den meningen ska vi kanske inte förvånas att humor är mer en manlig domän. Humor är tror jag i grunden ett vapen i ord mannen använder i maktstriden om flocken och kvinnorna )makt ska ju attrahera kvinnor läste jag nyligen). Och inte otroligt är den mesta humor en rest-effekt av det. Handlar inte humor ofta om att håna konkurrerande entiteter? Oavsett om andra etniska grupper, politiska motståndare? Kanske har kvinnan en egen form av humor mer relaterat att säkerställa lager av mat m.m. så att graviditet och första åren inte är i osäkerhet? Det är ju samma område som jag ofta tänkt också gör kvinnan till något av den perfekta revisorn )eller förr mer allmänt sorterings-ansvarig runt papper o.s.v. - Från och med så fort kvinnan började arbeta konkurrerade de helt ut mannen som sekreterare...). Kanske något sorterings-, eller redovisnings-mässigt, som är överdrivet i relativa dimensioner (likt skämttecknignar): "Ha nu har Hans sorterat pappren fel... Mycket roligt och kul att sortera rätt".


Komisk text

Kul kvinor e-post här: husman.hans at gmail.com. Övriga får vi nöja oss med om de inte säljer ut landet till dansken eller nästan lika svårt tysken eller kinesen (eller lite uttjattat kanske: Ryssland). Är du kvinna: Läs gärna från tilläggsinformationen att jag är mycket inflytelserik.


Och innan CIA eller kanske Ryssland via samarbetspartners hos NSA också delar information om mina e-post relaterat atombomber i Nordkorea i kontext av hur katastrofalt jag hanterar min internet-säkerhet utanför arbetsdatorer (off-line) valde jag att gå igenom min e-post (utiliserande en sökfunktion i e-posten).


Jag minns för allt inga e-post om nordkoreanska kärnvapen. Min bild allmänt att hela ämnet sorterar i domänen den glada små giriga (kanske lite små-tjock som den här tjocka ölförsljaren i Ssagan om Ringen: Jolly Shopkeeper typiskt inte lika "ädelt långa" - för att låna en tror jag typiskt term bland folk i allmänhet - som jag har jag tvingats inse med åren). Men fel hade jag.


Notera att det är två e-post från Huffington Post. Ett nätmedium jag ofta upplevt vänsteradikalt. Det kan självklart vara en slump men representerar ändå 66% av e-posten som hittades. Överst en kanske praktiskt lite frånvänd tekniskt-attityd som utan att tänka sig för publicerat ett vapen Nordkorea kanske kan göra nytta av. Vi vet inte därför att för att säkerställa e-posten kommer jag radera dem olästa.Lite mystiskt att sökfunktionen skulle hitta dem så här direkt efter man läst Hillary-nyheten. Det får en att fundera över vem som egentligen försöker luska fram vilka potentiella massförstörelse-informations-epost vi (eller jag i alla fall) kontrollerar. Ett ansvar jag hoppas kunna leva upp till i framtiden.


Hur som helst hoppas jag att NSA också gjorde en Hillary-epost-kopia bakåt i tiden så att vi när Snowden publicerar det kan kontrollera att inte Hillary-dolt något Nordkorea-riskabel information.


Det kunde vara en nytta av Wikileaks vars information (bbedömt säg mer än ett år sedan) ej adderade för nästan (men inte) all information statistik att ta ur för koncept relationer i olika kontext. Wardiaries var det stora undantaget som täckte upp en mängd militära termer i "halv-" och hel-standardiserade termer som återkom i kombinatioenr som gav meniongsfull statistik (att använda för similarity, kontextuell analys m.m. fritt oavsett innehåll eller riktat) vilka hörde till sådana koncept som är mycket scarce i allt övrigt data jag samplat (vilket är väldigt mycket - många många terabyte). Och med ytterst scarce menar jag att mätvärden gavs för kombinationer och koncept som annars ej hade förekommit alls i datat (men välkända via min Bluelight och havande icke-statistiska similarity-vikter av olika slag m.m.).


Och ett så tydligt kontext över allt dessutom. En del egenheter i själva dokument-formatet men inte överdrivet mycket och inte krävande mer än viss string-kopiering hit och dit.


Tråkigt nog ganska begränsat data. Vad man verkligen skulle önska är något motsvarande för en större mer övergripande konflikt och gärna inkludera "soldat-rapportering" relaterat mer kultur förutom bara battlefield händelser och övriga för dem relevanta händelser. Säg WII från i bästa av världar ett flertal länder spridda i världen (gärna på engelska om någon känner för att försöka hitta detta åt Världen: Engagera några skolklasser för att sitta och översätta det efter skolan ett par år efter ett boot camp under sommaren för att lära sig tyska, franska, japanska, kinesiska o.s.v. - Sådant är nyttigt och vad jag som vuxen kan önska att jag fick möjlighet till när jag gick i skolan).