Sveriges Ekonomi & Tack för hjälp

2011-08-23

Apropå Muren rasar: Yuan visar hur valuta, hopp, värdering av världen och förändring möts:

"U.S. stock futures pointed to a strongly higher start for Wall Street on Tuesday, with sentiment boosted by Chinese data and expectations Federal Reserve Chairman Ben Bernanke will signal readiness later this week to support the struggling economy.

Futures on the Dow Jones Industrial Average rose 147 points to 10,994. Standard & Poor's 500 Index futures gained 17.10 points to 1,140.40, while Nasdaq 100 futures rose 31 points to 2,075."

Från: US Stock Futures Rise After China Data

Väntat. Mer än så är i rörelse styrande perspektivet att "slå till" när det är affär.

Vad kan man då säga om den svenska ekonomin? Ingenting nytt jag försökt följa där det handlar tror jag om att bibehålla den i positiv-bemärkelse distans i sårket man uttryckt relativt länder man normalt jämförs med.

I ett tillägg till det lovar jag att om saker går smidigt och turen är med mig rörande Ekonomins utveckling & Vi måste vinna att jag ska prioritera tid för en kontinuerlig artikelserie med exempel på den typ av energieffektivitet jag menar att man i positiv bemärkelse stimulerar ekonomin med. Exempel tidigare givna är:

Exempel I

Svenskan räntan fick jag ju också gott rätt om när jag följde den ett tag 2009 att den skulle ner. Också att krisen relativt omvärlden just blev en väldigt väldigt liten kris. Jag tror också att prognosen framåt för Sverige är mycket god därför att vad som inverkar oerhört är:

•Hur svensken ser på oss relativt omvärlden.
•Hur omvärlden ser på svensken relativt dom.
Positivt där är ex. att vi klarat krisen bra men mycket annat finns. Exempel på vad jag tror är värdefullt för ett litet land - där målet måste vara effektiv och innovativ mer än stor - är att uttrycka snabb seger mot större entiteter i varierade områden som ex. när Säpo "jagade" ut CIA. USA är ju enormt stor och urtypen av lingivstistisk och litterär liknelse / koncept i sådana frågor. En excellent nyhet om man ser det som en typ av nyhet i varierande ström i olika områden.

Från: WARRIOR 0.9: Första skarpa IT-plattformen i business intelligence borrande oväntad förändring - vår kreativitet

Ett till:

"Varför är det viktigt? Hur värderar vi nu relativt framtiden? En bubbla oavsett vad kan vi konceptuellt uttrycka som att många tror att en irrationell energieffektiv metod för mer pengar finns där transformationen inte håller för efterfrågan. Motsatsen är defaitism där vi inte tror att något är värt att försöka. I båda sidorna är vår egen erfarenhet om än rationellt förstått oerhört styrande men också det kollektiva språket.

När vi tror på framtiden och möjligheten till förändring är det oerhört positivt. Att som SvD lyfta fram JAS i Libyen har därför menar jag värde oavsett om man i sig är positiv eller negativ till försvaret därför att flygplanet uppvisar i ett område högre kvalitet än övriga samtidigt som vi som litet land uttrycker likhet med de mycket större (d.v.s. mer värde per enhet) vilket motverkar irrationell defaitism samtidigt som det indikerar att en insats krävs för att skapa värdet."

Från: Muren rasar: Yuan visar hur valuta, hopp, värdering av världen och förändring möts

Artikeln SvD hade där Borg läxar upp USA tror jag har motsvarande påverkan. Sedan för positivt värde uttryckt i olika områden med jämn-spridd. Har jag rätt gäller också att det är en artikel-typ som uppskattas av läsarna.

Jag har en ganska god ej formaliserad lista på idéer. Så det kan bli min karma utjämning om saker allmänt går bra för svenskarnas del. Även om jag kan ev. inte får ut tillräckligt från vad jag säljer iväg för att klara en lämplig kommersiell start av WARRIOR utan att behöva arbeta under orimliga omständigheter som hittills kanske jag ändå gör serien. Vi får se. Jag ska heller inte påstå att vi den vägen kan hitta den längsta och sundaste högkonjunktur Sverige haft därför påverkan av uttryckta kanaler är svårt att bedöma där det lika viktigt är relativt omvärlden (d.v.s. vi normaliserar vår värdering också efter omvärlden) men man kan säga så mycket att det är positivt och stärkande för ekonomin där man distansierar sig både från defaitism och hybris.

"Förvisso nu när höglöne-utflyttning från Stockholm börjar gå intensivt är 2 miljoner inte högt för lägenhet men jag är tidspressad där jag varit efter med städning, pappersarbete m.m. från depressionerna. För nättidning skulle jag också optimalt behöva 1.5 - 2 miljoner (senaste bud låg på 1.5 från 2010).

Här liksom i så många frågor måste vi vinna tydligt mer än vi förlorar och här ungefär även strikt i det specirfika där vi förvisso alltid kan tappa men vi alltid behöver försöka konvergera mot en bättre värld både i det lilla och det stora. D.v.s. riktning är viktigt där förändring inte går att undvika men där vi bäst försöker ta den i den positiva riktningen utan onödiga problem. Det är oerhört viktigt och i perioder när vi går mot högre intensitet ännu mer så och här blir därför även tror jag det lilla viktigt och relativt begränsad tid p.g.a. förseningar i implementation besvärande pressande viktigt."

Från: Ekonomins utveckling & Vi måste vinna