Riskanalys: Bloomberg-skandalen på Dagens Nyheter - En oartig fara

2013-05-15

Motiverad av krympande intäkter kan svenska tidningar vi vant oss vid är avkopplande filosoferande om vardagens trivialiteter - tv, trädgården och av till med en förlugnad notering om händelser utirkes - förvandlas till hungrigt välmotiverade monster oartigt sneglande in i varje svenskt hem.


I detta hypotetiska risk scenario analyserades hur ett förfallet Dagens Nyheter söker redaktionellt innehåll i sin information skapande det övervakningssamhälle vi lärde oss på 1980-talet var faran men glömde kanske försent. Implementerande metoder vi redan vet förekommit på Bloomberg sedan länge:



Välkänt svenskarnas monumentala vision om sin artighet men praktiskt ett land nära nog helt bestående av bönder så fort vi lämnat huvudstaden måste ett gigantiskt (och som vi kommer se mycket brandfarligt) berg av läsarfrågor till Hyfsanpassning existera. Information indikerande nivå på kunskap i ritualiserade sociala språk resp. osäkerhet, snålhet och andra personlighetsdrag farliga att dela med namn. Exempel:


Risk event 7: Svensk medborgare genereras i DN
Pay-load danger: 4/5
Kostnad verbalt-misshandlad upp till -torterad: Tappat ansikte, social stigmatisering, i historiska arkiv lagrad som oartig.

"En informationskälla vi haft tillgång till indikerar dessutom att han kan uppleva svårigheter i att korrekt välja en lagom dyr present till familj. Indikationer att han kan uppfattas småsnål finns enligt expertbedömning av informationen vi fick tillgång till.

KLICKA BILDEN FÖR ATT FÖRSTORA

Affärsplan: Det komiska vapnet


1. Översikt

Exempel schemat på problemanpassad utveckling av vapen anknyter direkt till efterföljande case.


KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA AFFÄRS-SCHEMAT

2. Case: Vapnet formas för att just spränga ditt problem

Utvalda lösningar där problemomfång och effekten relativt kostnaden illustrerar värdet:



I urval:


Befrielsen av Libyen:



3. Barriärer

Nära nog alla är naturligt för tråkiga. Av tillräckligt komiska gäller i princip utan undantag att kunskap saknas och också hypotetiskt med denna saknas det manliga modet - nära nog borta från komiken sedan de isländska sagorna - och ännu mer den skarpa analytiska förmågan att se problemet och forma ramverket till rätt komiska missil.


4. Risk management

Be gärna oskyldigt drabbade som ex. hela världsgruppen homosexuella om ursäkt. Detta hanterar annars möjliga affärsmässiga och mindre troligt livshotande risker.


Var noga med att målet vi avfyrar mot orkar med motivationen att vinna. För att motbevisa pay-load. Föregående eliminerade risker kan annars inte helt uteslutas särskilt hanterande aktörer som styr över väpnade styrkor.


Att demonstrationer kan upplevas angenämt är heller inte till nackdel. Det reducerar de utökade risker alkohol, kvinnor och mutor som utökat riktat beställar-rollen värde ofta kommer med. Humor är fortfarande i de flesta länder oftast helt lagligt.


5. Såddfinansiering

Medvetet borttaget liggande i vad som kontrolleras av silence agreements med en mycket stor leverantör inom krigsmaterial som såg möjligheten att sälja vapentypen tillsammans med inarbetade kundkontakter till flera länder. Vad som berättades nyligen var den mycket lovande kommentaren från en kund:


    - Nu förstår jag äntligen komik och kan se värdet med det, President Castro. Är gatu-musik och dans också vad vi kan göra något nyttigt av?

Samma kund efterfrågade också besläktade vapensystem för att skydda sig mot fientlig komik.

Fälla köttet till marken: Kvinnan, Djuret och Fienden

Frihet är som Game of Thrones pekar på norr om the Wall värd att betala en del för. I kontrast - säkert relaterat klimat - är den gemensamma samhällsstruktur vi hade första kapitlen och tror jag cirka 1 - 3 första avsnitten vad som ger möjlighet till handel och utveckling.


Är den samhällsstrukturen vad vi äger försvarar vi det. Och är när vi inte är beredda att lämna det vad vi regelmässigt får strida för att behålla och inte sällan på nivå av väpnade konflikter. Historiskt i Europa känns det mindre meningsfullt att skilja länder från interna konflikter annat än i vad konvergenserna till dagens länder ledde fram till. Någon utmanar din egendom kontrollerande makt d.v.s. ägande av samhällsstruktur. Mötet mellan Nord- och Syd om inte författaren hunnit tröttna på alla sina mer centrala karaktörer och avrättat dem kanske kan ge viss balans.


Den kanske mindre frågan idag men likväl intressant är när vi egentligen fick ge upp att bära svärd? The Wild West kanske pekar på när samhällsstrukturen orkar att ge säkerhet. Och oavsett det gav vi upp manlig kraft? Och i så fall kom det att ersättas av något annat? Andra extremt relativt kroppen energieffektiva och intensitetskraftiga verktyg som bilar kanske?


Jag minns ett afrikanskt folk refererat för säkert tio - 15 år sedan i en mer populariserande tidning jag läste hos en frisör. Folket också fotograferade uppgavs bära stav som symbol för de svärd de mer nyligen tvingats ge upp.


Möjligen är ett av de mer potenta vapnen idag pennan. Givet kontrasten mellan pennan och svärdet roade jag mig av och till en vecka sommaren 2011 tror jag att undersöka dess potential som närstridsvapen. En intressant visuell illustration till en diskussion och symbolens tyngd blir tveklöst mer fascinerande när den passerar över domänen från abstrakt tillbaka till ett konkret verktyg här och nu. Beroende av penna inser vi att dess potential som stickvapen är verkligt men för de flesta normala pennor fodras viss förmåga att sikta rätt (precis som om du använder fingrarna som stickvapen vilka bör vara ungefär lika farliga såvida du nu inte bedömer att du faktiskt meningsfullt kan klara att nå stora blodkärl i en stressad situation vilket är att betvivla för de flesta tror jag emedan jag hellre avstår från att diskutera de känsliga punkterna där mitt inlägg längre tillbaka mer riktat kvinnor fysiskt underlägsna räcker bra).


Oavsett pennans abstrakta och inte icke-existerande konkreta vapen-verkttygs-dimension kan jag ändå tycka att något form av symboliskt trä-svärd - elegantare en stav - är vad som kunde passa idag vid högtidliga tillfällen eller promenerande kvällstid. Det är att beklaga att käppen - om än värjkäppen som korrekt är otillåtnaatt enligt "knivlagen" - som adderar något att göra med händerna och lyfta fram den manliga kraften. På det temat känns det dags att köpa ett par nya kostymer. Vanan trogen köper jag alltid Oscar Jacobsson och särskilt när jag konsultade och mindre idag fann jag det korrekt tilltalande att ta på sig sin konsult-uniform dagligen utan att behöva investera tid på annat. Ljusblå skjorta och svart kostym med lite vitt i. Tre fjärdelar av de skjortor jag köpt själv är ljusblåa.


Men uniformen fodrar vapnet. I en bransch som IT- och informations-konsulting och ännu mer informationssäkerheten kunskap uttryckt via den bärbara datorn slagkraft och pay-load.


Likväl åkallar jag världen att ge mig käppen som trend: mycket tilltalande som idé alternativt jongleringsbollarna när man promenerar och tänker.



En manlig stereotyp? Den ensamma jägaren sökande villebrådet. Kvinnan och fienden: köttet.


Oh, the shark has pearly teeth, dear
And he shows them, pearly white
Just a jack knife has macheath, dear
And he keeps it out of sight

Komplettering: Mening grundad i...

Grundad mening i... kompletterades med:


Kanske kan vi jämföra verb-fraserna och särskilt verb:en med våra mer standardiserade uttryck av mening likt kontrakt och standarder? De bär gärna mindre förändring i form såväl som mening och tolkning i vad vi associerar till det.


Att Partiledare A från Block_AA röstar är en mening där röstar har mindre kontextuellt varierat med vem som tolkar Partiledare A vilket välkänt kan vara mycket varierat person till person vad man tycker, tänker och tror om en person när de har en sådan roll.


Nedan grundar vi mening i min semantiska parser i små menings-frames relaterade mänskliga beteenden tillsammans med grammatiken och syntaxen.



Mina uppmärksammade läsare kommer säkert ihåg troligt flera gånger jag uttryck irritation över XML relativt CSV. Men verkligen att den enorma flexibilitet - eller kostnad och plåga praktiskt bra ofta - XML har gäller inte här oavsett viss ytlig form likhet med HTML och hela det tänket. Här följer det ju tolkningen av engelska språket för att uttrycka vad det tros bära för mening. Att det nu liknar HTML, XML m.m. ska inte förvåna oss. De senare språken är ju båda skapade av människor såväl som "fram-förhandlade" via vanligt språk.

Mening grundad i...

Visuell-anteckning kompletterande:


Har vi här:

Och ovan har vi sökt det meningsfulla att se som vad vi grundar genom att kunna förstå och tolka via kunskap grammatik och common sense om symboler likt namn, begrepp m.m. - i kontext av människans natur.

Praktiskt vanligare grundande (förutom alkohol-relaterat) utanför språkvetenskapen torde vara att grunda i kravspecifikation, standard, lagstiftning, kontrakt m.m. D.v.s. ett uttryck i det kollektiva mellan människor vi har gemensamt möjliggörande interaktion. Vad du grundar i när du tänker vet jag ju heller inte ens vad som grundas förrän det uttalas eller skrivs vilket har viss praktiskt betydelse för hur jag tänkt i skisserna.

Komplettering: Kanske kan vi jämföra verb-fraserna och särskilt verb:en med våra mer standardiserade uttryck av mening likt kontrakt och standarder? De bär gärna mindre förändring i form såväl som mening och tolkning i vad vi associerar till det.

Att Partiledare A från Block_AA röstar är en mening där röstar har mindre kontextuellt varierat med vem som tolkar Partiledare A vilket välkänt kan vara mycket varierat person till person vad man tycker, tänker och tror om en person när de har en sådan roll.

Nedan grundar vi mening i min semantiska parser i små menings-frames relaterade mänskliga beteenden tillsammans med grammatiken och syntaxen.

Mina uppmärksammade läsare kommer säkert ihåg troligt flera gånger jag uttryck irritation över XML relativt CSV. Men verkligen att den enorma flexibilitet - eller kostnad och plåga praktiskt bra ofta - XML har gäller inte här oavsett viss ytlig form likhet med HTML och hela det tänket. Här följer det ju tolkningen av engelska språket för att uttrycka vad det tros bära för mening. Att det nu liknar HTML, XML m.m. ska inte förvåna oss. De senare språken är ju båda skapade av människor såväl som "fram-förhandlade" via vanligt språk.

Genererande prestigelöshet blir dimma: CIA i Ryssland

Relativa skillnader för oss själva och när det gäller andra just sådana vi kan leva oss in och förstå fäster vi gärna betydelse vid. Handlar det nu om genererande och värde-reducerande bekännelser vi kan tänka oss kommer med motstånd bär det också trovärdighet. Och reducerar det dessutom ex. associerad manlighet av betydelse för annan bedömning kan det kanske styra lite varaktigt också.


En konsekvens vi kan uppleva oss se i media relaterat kändisar är den reducerande på sätt vis i kollektivt språk kanske förhandlade (eller rent av konkret med journalist: det här är vi mer osäkra om men...).


Nu är människan inte dum och det behöver inte betyda mer än rationellt tänkande. Vi kan ändå roa oss med ett alternativt scenario till det i media återrapporterade från myndigheter i Ryssland rörande en ambassad-anställd tagen i förvar för att ha försökt rekrytera ryska medborgare till kreativt informationsutbyte (mot pengar på helt andra nivåer än jag vågade värdera mig själv till i Kan jag få saker av Kina? Jag vill ha Eurowordnet och en Kungspudel: massor av kungspudlar och Eurowordnet-licenser).


USA beslutade sig för att bjuda över Kina
Kan jag få saker av Kina? Jag vill ha Eurowordnet och en Kungspudel

Om nu attiraljerna - peruk, pengar m.m. - var verkliga och något fanns att dölja varför inte bekänna:


  • Cross-dresser i panisk-moralisk-kognitiv-dissonans relativ kyrkan som ju hela världen vet att amerikanen tror starkt på.
  • Och svarta pengar intjänade på hantverksarbete på ambassaden (fördel ej gränsöverskridande om verktygen fanns på plats) sparade för könsbyte.

En markering på kartan för lämplig läkare hade dock kanske adderat till trovärdigheten.


Ett potent tips som gav fin möjlighet att illustrera den goda humorn uppmuntrande till ett sparsam tänkande och uppmärksam hörsamhet på leveransvariablerna.


Washingtonpost indikerar hur som de upplever att något inte känns riktigt rätt (och de är ju efter Watergate - och beslagen av amerikanska staten för några år sedan av information - den stora kännaren på allt sådant här). Dåligt skrivet e-post och peruk fick dem att ana ugglor i mossen. Vi har dock ett till alternativ de inte fick med på sin lista (minst): Att det inte är CIA men likväl jämförbart. Kanske rent av både CIA men ändå inte CIA. Om så börjar det kännas smått intressant på vilket sätt mer exakt Ryssland noteradepersonen (om inte bara DEA utlånad till något forskande kring deras intressen: sprit, droger och gevär).



Man ska nog inte ge sig på att gissa längden när han är sittande på fotot. Men han tycks nog under vad jag varande någon centimeter under 2 m upplever medellängd. Möjligen inte helt irrelevant då viss preferens mot ej längre för sådana som smyger runt på gator tycks finnas. Givetvis är värdet en ren myt: Imperativ längd är alltid kraftfullt värde och kring sådant här kan du ju promenera skuggande fiender trötta med dina långa-ben. Dessutom ser du omvärlden lättare med god översikt med naturlig förmåga sedan barnsben att kunna förflytta tankarna mellan konkret och abstrakt. Och att uppleva att prototypiska smygare att identifiera på längd och "vanligt" ansikte pekar på det större värdet i kunglig-höjd.


Axlar kanske indikerar att han inte har reducerade nivåer av dopamin m.fl. signalsubstanser. Kan tänkas vara en ledtråd om att det inte är narkotika-smuggling egentligen (jfr kokain-abstinens eller vilka droger ev. aktuella Ryssland för smuggling och/eller missbruk bland ambassad-personal).

Skrämmande: Nedsövda apungar, annorlunda ap-huvuden och ovanlig klädsel

Jag träffade på referensen till Hebb's studier av apornas reaktioner på vad som inte riktigt stämmer. -Ett koncept bredare mediterat i:



Liksom en bärande dimension i den bondkomik jag projekterar dels för att balansera komikens drogeffekt avtränande och kanske också visa min folkligare sida med sådan här enklare bondkomik (en god grund till en politisk-karriär kanske?) i:



Bläddrande och funderande rörande frames i kontext av parsning och inkongruens hittade jag Hebb-forskningen och citerar:


"Later Hebb (1946) found that even intense panic reaction could be induced in laboratory-reared chimpanzees by showing them the sculptured head of a chimp, where the expected remainder of the body was absent, or by showing them an anaesthetized infant chimpanzee, where the customary postures and motions were absent.

Near panic could be induced in young chimpanzees by having the familiar experimenter appear in a Halloween mask or even in the coat of the familiar 'keeper' or visa versa [...]."

Motivation and Social interaction, Cognitive Determinants,
Editerad av O.J. Harvey,

Utgiven 1963 men fortfarande en idag excellent översikt av inkongruens-teorin såväl som kognitiv-dissonans. Inga av dessa koncept blev den övergripande verktygs-förklaringen man längre bak trodde men praktiskt är det idag nästan intressantare koncept att mindre försöka förklara allt se som konceptuella byggstenar vi kan pröva att tillämpa i nya situationer i den värld av mer information, fler kanaler och allt tydligt mer varierade händelser såväl som språk. Kanske vad vi kan jämföra med Students t-test?

Vi kan våga oss på en intressantare applikation i kulturernas möten. Nr vi som vuxna bygger och skapar representation av scenen vi betraktar eller händelsen vi deltar i aktiveras koncepten inte uteslutande i arbetsminne utan förstärker andra mer permanenta representation och förhållanden till koncept och plats.


Det samma gäller nu också språket vi uttalar och språket vi läser och hör. När större kulturell-distans råder sker därför en annorlunda aktivering även för andra närbesläktade koncept ex. kanske också mötande i plats eller vad vi gjorde före eller ska göra efter samtalet.


Är likhet i klädsel, kropp och tal nära det genomsnitt vi vanligen möter finns givetvis god bredd innan vi reagerar på det annorlunda - åtminstone om nu inga för oss nya eller underliga koncept används. Emellertid när nu själva ordningen på saker och ting blir lite eller i delar förskjutna märker vi det lättare. Ex. rörande vad vi och vår samtalspartner anser bör vara logiskt nästa aktion-event utifrån information.


  • "Jag tycker du ska besöka din pastor och prata igenom din livssituation."
  • Du vi har varit kompisar länge så vill du kan vi åka tillsammans någon kväll och futta eld på hans garage.

Är två förslag de flesta svenskar skulle finna lite anmärkningsvärda. I andra kulturer och tidpunkter däremot ganska normala. De isländska sagorna ger oss ett exempel på futta eld problemlösningen (och kanske att kvinnornas pådrivande attityd törstande efter blodet kan förstås av aktivering av deras kraftiga mycket obehagliga minnen av att inte helt sällan kidnappats ex. på Irland).


Vi har händelsernas representation mellan koncept och idéer som stämmer i de flesta detaljer men ändå känns totalt fel. "Vem är min pastor? Är det den stora kryko-domen eller den lilla lokala man besöker för de? Om bara munk eller nunna finns plats är det samma sak? Ska jag fasta och slå mig med något innan? Är det vi eller papisterna som måste bekänna synder eller kan jag tillrätta-lägga händelserna lite jämfört med här och nu?"


D.v.s. vi kan se att sannolikheter i co-occurance har betydelse och helt säkert förklarande effektviiteten hos Bayes sats rörande mycket relaterat vår kognition och ntur såväl som imaging av hjärnan och emulering beteenden (jag skulle inte helt förvånas om jag kan ha en av de största P(A|B) databaserna där A och B är koncept av 1 till fem ord).


Det i sig räcker inte för att förklara allt. Världens såväl som språkets kreativitet ger oss fascinerande kombinationer där samband och avstånd inte bara genom det befintliga topologiska kan avgöras genom graf-vandrande. Här vill jag föreslå att vi kan komma väldigt nära hur det fungerar genom att tänka till hur aporna reagerade och på vad, och hur vi reagerar på ovanlig klädsel. Similarity och givet mängden inlärning i relationer mellan neuroner funktionellt i flexibla representationer om inte just similarity avseende något speciellt krävs (i vilket fall det beroende på avstånd från ett eller båda koncepten snabbt blir mega-dator behövande).


Likhet och olikhet i vad som i sig inte behöver vara praktiskt relevant situationen (att en afrikansk klädsel ej vanligen ses ger uppmärksamhet medan en kostym lika ovanlig men mer lik kostymer vi sett inte ens är vad vi märker). Ofta känns det tydligaste som vad vi minns mest. Kanske den afrikanska hatten och att klädseln var vit. Varken eller är dock särskilt ovanligt i klädsel. Detaljförståelse av vad vi reagerade på kan vi dock inte förvänta oss från det similarity-styrda.


Men hur är det nu med dom här cyklarna:



Koncepten är fel. Emellertid är också de relativa positionerna för koncepten fel. För cykeln har vi olika i båda egenskaperna.


Exemplet nedan från forskningsstudie diskuterad i kapitel Trust and stable actions (samma bok redan refererad).

- I had a flat tire.

- What do you mean you had a flat tire?

She appeared momentarily stunned. Then she answered in a hostile way: "What do you mean?"

Informationen är given. Antagligen tolkar vi frågan som att det söks omständigheter på ett positivt medmänskligt sätt (kanske oftare med lite känslouttryck för det innan) eller att något är fel med informationen vi givet. Förflyttande oss och talande uppvisar människan det proto-agentativa d.v.s. vi rattar händelsen. Något fel med oss om nu inte informationen i sig är felaktig. Och uttryck relativ makt projiserande potentiellt en negativ stereotyp mot kvinnliga bilkörare - en tolkning säkert lättare upphetsad över punkteringen - är ilsken reaktion inte otrolig.


Förklaringsmodellen med inkongruens-teorin ligger närmare inte mer än Hebbs apor. Kvinnan förväntar sig att åhöraren förstår situationen och kan leva sig in i den. Det faller och saker stämmer inte. I steget från det i de kulturella avståndet vi tillämpade och såg kan inkludera bl.a. inkongruens-teorin kan vi jämföra med när det verkligen saknas förståelse av hur saker passar in i situationen eller lösningen. "En präst? Tar man med ett smådjur till honom som när vi offrar till Gudinnan eller passar en pilsner bättre?"


Motivation and Social interaction, Cognitive Determinants,
Editerad av O.J. Harvey,
Utgiven 1963


Kongruens-teorin sammanfattad när teorin stod på topp. Troligt viss utmaning att få tag i. Informationen nedan kan säkert vara till hjälp för enskilda kapitel (även om jag inte kontrollerat men det är ju inte vanligt när böckerna är svåra att få tag på att de ex. dyker upp hos universiteten. Möjligen kan materialet kanske också hittas via Dtic.mil eller fås från dom eller University of Colorado.


Symposium finansierat av "Group Psychology Branch of the Office of Naval Research under Contract Nonr 1147(07) with the University of Colorado".


Alan B Andersson, Yale University,

William Bevan, Kansas State University,

Harold Garfinkel, University of California,

O.J. Harvey, University of Colorado,

J. McV. Hunt, University of Illinois,

John Lanzetta, University of Delaware,

Omar K. Moore, Yale University,

Harold M. Schroder, Princeton University,

William A Scott, University of California.

Heads Up! Revolver

För att vi ser mer när vi behöver vara mer uppmärksamma? Eller för att utropet ger samma verkan?


Men så har vi så klart den bredare återanvändningen av upp där en gemensam nämnare är ökad intensitet.


Åtminstone för antalet vad som kan konvergera till enskilda symboler ökar ju också intensiteten när vi tar ut perspektivet genom en tänkt normalisering till vardagens titta bara på en pinna till att se ett nedfallet träd och natur (kanske en ekorre också). Tills vi når punkten där vi istället ser allt mindre och världen flyter samman. Långt innan är ju det mesta oviktigt och vad vi konvergerar samman till symboler som Uppsalas silhouette eller folksamling oavsett om vi kanske kan namnge en del.


Att gå upp åstadkommer vi ju dessutom genom energi-transformation. Lagrad kemisk-energi omvandlas till rörelseenergi och när vi slutligen står på höjden och blickar ut över världen (med alla de människor vi innerst inne egentligen visste var mycket mindre än vi själva särskilt när de nu inte bestigit höjden vi promenerat upp för) finns den mytiska potentiella energi vi ofta betalar för att bli av med bromsande med benmuskler förutom att behöva röra ben m.m. ned så väl som upp för höjden. Likväl är rörelseenergi vad vi naturligt ska se som närmare intensitet än den potentiella energin: oavsett ungefär samma förändring i den potentiella energin vid promenad-intensiteten.


Samtidigt har rörelsenergi likhet med potentiell energi. När dess förändring till vad som kändes snabbt tidigare varit samma ett tag vänjer vi oss. Lite som när vi vant oss med en viss ökning i ekonomisk-belöning eller språket och idéerna vi har i en egen-flock rörande ett objekt utanför.


Och vapen-effekten - den potentiella intensiteten - gäller så klart tydligt när vapnet kommer i situationer med roller o.s.v. där vi ej förväntar oss det. Under värnplikten reagerade man givetvis föga på ett skjutvapen.



Foto: Oleg Volk

Intensiteten och hur vi upplever den säger oss mycket om situationen just nu relativt tiden innan. När vi resonerar och planerar tenderar vi att försöka tänka mer rätt om förändring utan fartblindheten: närmare energi-transformationen. Att se den som återanvänt koncept - precis som för upp och ner - har vi bl.a. ett exempel på i Enklare än conceptual blending och samtidigt berusande roligt (kompletterad "Conceptual blending" mer praktiskt men lite smalare) där jag också uttryckte det i dom termerna för representationen:


Klicka på bilden för att bättre se vad den föreställer

Riktning är givetvis också viktigt. Är vovven som springer mot oss glatt intresserad av våra jongleringsbollar (likt en kungspudel jag träffade nyligen) eller vill den som Tjänstehund Nippe under värnplikten som kommit lös troligt tämligen symboliskt söka dominera Tjänstehund Herman (gediget sociopatiskt störd på andra hundar där hänsyn till Hundförare Husman merarbete under den efterföljande veckans beredskapstjänstkörning med bandage-byten m.m. på Hund Nippe inte styr hur han tolkar världen i antagen PTSD när en hund kommer nära) vi promenerar? Riktning i rummet är därför inte alltid mest kritiskt för vilken intensitet vi själva väljer att uttrycka (eller om vi i rummet blir helt tysta och stilla).



Foto: Belinda Hankins Miller
Hunden har bollen. Såvida du inte försöker ta den blir det mindre sannolikt intensivt.