Taiwan värderar Kinas växande slagkraft: Fram till 2010 är invasionsförsvarets mång-dimensionella mur starkast

2013-10-19

Expansionen av den kinesiska slagkraften är ganska potent speglande en gigantisk armé som med en modeernare ekonomi och industri allmänt får tillgång till kraftfullare mer avancerade vapen. Det är problematiskt och också om relativa skillnader och risker som uttryckt av Taiwans mer vapen- och Kina-intresserade myndigheter i årlig rapport antagligen är en ganska god skattning (Taiwan är den bättre experten på sitt eget försvar såväl som det samma uttryckt av samarbetspartner och är dessutom sedan sin skapelse mycket intresserade av Kinas satsningar i samma segment) och invasionsrisken måste accepteras vara mycket troligare än otroligt därför att det är alltid så propagerande uttryckt i Kina där ofta sannolikt bromsande faktorer även fortsatt kan växla snabb i en diktatur där en eller ett fåtal personer irrationella beslut bestämmer i värsta fall hela landets öde utan de kontroll-mekanismer och kvalitets-feedback från ägarna (d.v.s. röstande medborgare) demokratier har - gäller att andra förändrings-vektorer också kan vara möjligt realistiskt tror jag även om vi i diskussion fryser Kina i indikerade möjligheter. Något likartad verklighet är ju situationen i worst-case scenarier för särskilt Sydkorea och Japan och kanske indikerar ännu ej utnyttjade synergi-effekter och värden från djupare samarbete.


Rapporten på engelska:

qdr.mnd.gov.tw/encontent.html


Taiwan liksom Japan kan ofta vara lätt utmanande att surfa. Rapporten i sig erbjuder dock föga problem. Den intresserad bredare vad publicerat bör i min erfarenhet gärna ha lite olika webbläsare installerade, beredd att försöka läsa html-kod, förstå navigering konkurrent både ex. Google Translate och webb-sida (ibland ger faktiskt Translate korrekt rendering medan sajterna saknar det beroende på vad man nu ev. saknar för kulturellt lokala fonter m.m. installerat - rörande det sista minns jag från surfande intensivt Japan för några år sedan en period att oavsett egentligen vad jag installerade var problem inte direkt ovanliga).


Vidare kanske mer (mycket mer är min erfarenhet sedan år) för Taiwan än Japan kan bandbredden vara problematisk. Stora filer kan när möjligt (ex. pdf:er) hellre laddas ner från sådant som Google cache (som numera endast tycks det ha dem i sökresultaten för dokumenten översätta till html: ev. relaterade en del säkerhetsproblem med dokument-formatet som gjorde att en del råade publicerade information utan att märka det ex. om jag minns rätt användar-namn, e-post, ev. host-namn datorer och likande).


Båda m.fl. asiatiska kulturer har i det visuellt konstnärliga ett bias för rörligt, blinkande och lite intensivare färger (d.v.s. det är inte direkt troligt alls just från det en indikation om att du missat en myndighets riktiga sajt och kommit på något annat att diverse saker, blinkar, låter, studsar m.m.).


Vi ska också notera att den kinesiska diktaturen antyder att de kontrollerar ett till vapen - separistiska gömda styrkor redan etablerade och gömda i Taiwan - vilket inte ens är diskuterat i rapporten:


" 'separatist forces' in Taiwan are the main threat to peace,"

Från: Taiwan Warns China Could Mount a Successful Invasion by 2020 (2013-10-09) | Bloomberg

D.v.s. föga i nu problematiskt verklighet likt invasion men väl symbolistiskt och juridiskt kanske invasionen redan börjat. Vi kan spekulera att kanske något begränsat likt de kvarter i en (eller flera sydamerikanska städer) som separerades från samhällets och landets övriga demokratiska system (och senare om jag minns rätt kom att bli nära associerad drog-handel). Små isolerade öar kontrollerade av relativt små styrkor.


Det är intressant att man just uttrycker det som separaristiskt. För mig gör det hotet mer trovärdigt genom att möjlighet att få dit eller rekrytera folk på ön tillräckligt för att ockupera Taiwan är tämligen otroligt. Att klara att separera ut en bit kanske är möjligt för en väl-finansierad stsds-gerilla ev. inkluderande regulära-trupper man smygit in.


Vidare intressant genom att de tycks värdera denna slagkraft mer än övrigt i rapporten identifierat. Gissningsvis kan det komma från gammal revolutions-romantik, mytbildning över åren o.s.v. där det mer ses som korrekt att påstå.


Eventuellt för försvar likt Taiwan eller Sverige rörande viss kontakt-yta finns tror jag konceptuellt i militärt möjligheter ine alls utnyttjade men som sista åren i andra segment (särskilt med fokus på kontroll-systemen i sådant ej relaterande just mediets fysiska utmaningar) vilka tänkbart bara är ett av många ex. på hur sådant kan förändras. Något ev. svårt att slå ut men väl identifierande ytterst robust och antar jag kan tänkbart ha någon pay-load-funktion också. Kanske diskuterat jag det någon gång. Jag insåg förövrigt inte förrän igår tror jag hur lätt om det klarar mediet för fysisk-realisering det blir vapen. I väntan på det struntar jag i att peka på en del refererat och diskuterat längre bakåt rörande konceptet som sådant i algoritmer och koncept för problem-lösning. Jag kan se att det inte behöver vara dyrt även om man även möjligen inser att civil-båttrafik m.m. ej med trovärdighet rörande felsäkerhet kan förekomma om pay-load-inkluderande mer än övervakande "stuff" är fritt (om man nu inte tänker sig ordergång men för en koncentrerad enhet under invasion är det ju risk i sig att ha - förövrigt är jag inte säker på att det går att göra här i alla fall inte bra, trovärdigt och kanske reducerande tagande plats i begränsat). Fler som tänker ut vapen är väl kanske inte bra egentligen men det här kändes ändå elegant renare än många andra vapen. Viss skönhet att tänka sig konceptet i så varierat och nytt. Jag gillar konceptet - uttryckt som en emotionell realitet snarare än någon särskild rustnings-preferens allmänt och kommande helt tror jag från skönheten i dess möjliga realisering här än just det tomma havet i sig att sträva mot - - även om tror jag normalt för ett vapensystem snabbare vad som passeras jämfört med fredligare koncept.

Monument argumenterar i valfri riktning: Kraften i Barsebäck vakar energi-effektivt över den svenska folksjälen

Monument - såväö som Globan och likande funktionellt spatiellt inkluderande - är kraftfulla symboler. Till sin natur tenderar att ha flexibel riktning med hög frihet att addera dem till varierade kontext eller argument. Gemensamt när vi skapar nya monument finns alltid riktning nära slösande eller upplevt irrationellt där monumenten används förstärkande oftare till större frågor relaterat ekonomi. Något vi väl känner igen i Sverige från Globen-slagen där ansågs dyrt såväl som något varierat hur det adderades till annat indikerande mer systematiska problem hos olika entiteter lite varstans.


Kostnaden behöver givetvis inte alltid vara verkliga i meningen av att det kommer uteslutande ett positivt ekonomiskt värde även om vi inte kan se det direkt relaterat. För att ta ett mycket trivialt exempel ej korrekt täckande upp området (som jag ju diskuterat tämligen omfattande några år bakåt när jag gjorde ögonblicksbilder, nnteckningar m.m. i samband med att jag tittade på sambandet själva symbolen i språk till dess fysiska nära nog lika konvergerade betydelse) kan vi se hur mod, intensiteten hos personen, att det är mystiskt och lite farligt, möjligen en del "erotiska" stimulanser m.m. adderar till den existerande bakgrunden av avgränsade turistmål d.v.s. det går att använda den förstärkande effekten lika gärna för att stimulera turism som att indikera reducerad förmåga att förstå kostnad och ekonomi hos någon. Det är verkligen upp till den som vill argumentera att använda det som önskat (beroende av övriga argument mer eller mindre förstärkande där det i sig också kan realisera mer eller mindre av ett tänkt maximum själva monument-konceptet kan donera):


  • Chinese police hunting mysterious female streaker posing nude at Shanghai tourist trap (2013-10-14) | National Post


  • Vi bör också se att det representerande för individ en viss ansträngning, risk eller bromsande från upplevd konvenans att det är delvis en statistisk fråga om distribution huruvida vi får uttryck (om ej planerat) och hur mycket. Större stad och mer intensitet allmänt eller upplevt rationellt relaterat situationen ökar sannolikheten.

    Samtidigt räckte ett uttryck bra gjort för att märkas tydligt utanför just resp. plats mer begränsande publik. Binärt när det väl märks i meningen förekommande donerande excess-kraft när vi ev. tittar djupare på det längre än bara rubrikerna.

Men tar vi de kraftfulla vakttorn Skådespelare Järegård tar fram i coping-beteende för att ge stadga och minnas en sundare under den längre tiden kända mentala centralitet han nednött av vad han känner är en mindre kultur ("danskdjävlarna" som han inkorrekt uttrycker det) börjat tappa. Samtidigt precis som det är en positiv-stärkande symbol för Järegård gäller att de i symbolfrågan långa perioder varit en lika stark symbol talande både mot dem såväl som donerande uppmärksamhet mer allmänt till miljöfrågorna. Både i Sverige såväl som Danmark.



Såväl synliga från Danmark - enkelt för Järegård att se med kikaren - förstår vi att de både kan provosera dansken såväl som kanske bjuda in till något industraiellt större (om det nu fortfarande gäller: åkande tåg genom Danmark förvånades jag över hur mycket mer än som jag trodde mig minnas från skolan bara jordbruk som fanns - verkande ungefär som Sverige söderut: Om så kanske Barsebäck är viktigt för mycket mer än energin för att vara den fysiskt gigantiska symbol att välja att se mer av om dansken i annat tolkas problematiskt i upplevelse gå förbi Sverige - ett robst skyddande lager runt själen donerande tid att återhämta oss om så någonsin behövs ty vi vet ju att efter all prestige dansken satt till dom två tornen lär de aldrig bygga något liknande själva). Två perspektiv som kan mötas över en gemensam bro.


Berg och Djupa hav: Från Tibet till Övärlden

När saker aldrig riktigt kommer till beslut och ingen vågar tycka varken det ena eller andra kan det nog vara bra att någon äntligen vågar förklara vad man tänker sig egentligen. Både jag och många andra blev nog ändå lite förvånade att det var så här kommunistpartiet tänkt sig om Tibets framtid. Jag och vet jag andra lutande mest att alla inblandade oavsett hörande till den religiösa eller politiska subkulturen egentligen ville samma sak man har pratat förbi varande kommande från två väldigt olika världar:



Givetvis är det god möjlighet till resursoptimering indikerande var man inte slösar resurser. Tar vi perspektiv från politisk ledning av hela Kina oavsett nuvarande eller framtida finns värde att tänka rationellt och försöka realisera verkliga värden.


Ett värde för nuvarande är att realisera avledning till sekundära frågor. Att indikera att en sund realisering av Tibet mycket mer oberoende Kina är rätt - vilket det åtminstone är om något vettigt civilt tänk mer distansierad teokratiska influenser, själveldande m.m. - kan så klart missbrukas.


Samtidigt är för Kina i alla land-problematik som kan finnas just diktaturen i sig som är bromsande problem. Också om idag inga möjligheter finns under nuvarande regim att lösa någon av dessa oavsett meningslöst försökande hålla kvar något som mer unikt Kina eller växande allt mer önska saker runt om så som Taiwan och dom den lilla Japanska övärlden kan det mycket väl finnas efter ett första seriöst demokratiskt val.


Säg en vettig gemensam överrenskommelse rörande öarna.