Biff, Smörgåstårta och Blommor till mor

2013-06-03

Ryggbiff över grillad - ty så önskar mor sitt kött men biff-kvaliteten sådan att jag åt biffar köpta samma tid och plats med nöjdhet efter två minuter på vardera sidan mycket hög värme dagen efter - med salami.



Och en smörgåstårta serverad som lunch.



Tre flaggor för att addera intensitet som funktion av vinden och traditionellt repeterat varumärke.



Ryggbiff resp. räkor är gott men på sista tiden har jag blivit sugen på lamm-kött.


Tyskland idag - Ansvar är mer än ingenting

Efterkrigstiden har ju i mångt och mycket varit Tyskland kanaliserat till de områden där det var accepterat och möjligt för dem att prestera internationellt. Idag finns möjlighet för så mycket mer för Tyskland och världen.


Samtidigt för att det ska vara meningsfullt måste Tyskland också ha förmåga att klara ut vad som egentligen är vad de tränat sig själva till att se att prestation är meningsfullt i från faktorer unika dom i arv Nazityskland och konsekvenserna det gav i efterkrigstiden.


Tysklands idéer i utrikespolitik idag är i det överdrivet extrema idag polariserade till att acceptera övergrepp från diktatur nära nog oavsett riskområde. En konsekvens kan vi spekulera det starka bias konfliktens verklighet i vad man konkretiserat i närhistoria innebär, och kanske också en cynisk-skepticism där man i ej jämförbara situationer och politiska entiteter applicerar erfarenhet av de bedrägier man i egna politiska system offrat liv på liv för.


Man måste upplever jag våga acceptera inte bara det moraliskt felaktiga i de övergrepp och anfallskrig man begick utan också att de ej gör verktygen i sig omöjliga eller olämpliga för människan generellt i alla kontext. Nazityskland var en moraliskt lågpunkt likt föga annat och påverkan på vår erfarenhet generellt bör ej från det vara att vi ska passiviseras internationellt i den grad Tyskland är en komponent av idag.


Att våga ta ansvar inte genom att göra ingenting i områden där man tidigare falerat totalt utan genom våga göra något bra. Kanske det sista arvet efter Nazityskland Tyskland måste våga besegra nu eller i framtiden.


Relaterat:



Först på Hans Husman om Prylar.

IRS-skandalen hotande nära Bo

Som siat om tidigt är den amerikanska IRS-skandalen vad som kan komma att inkludera Vita huset medarbetare Bo känd för att inte vara främmande för att nosa i skit och skräp, och släpa hem förruttnade lik som kan sprida stank under hela president-perioder. Och nu har skandalen tagit ett stort steg närmare Bo:


"House Oversight Committee Chairman Darrell Issa, R-Calif., citing the testimony of IRS employees who spoke to his committee behind closed doors, argued Sunday that the tax agency's targeting of conservative groups was not the result of a few 'rogue agents' in the Cincinnati field office, as the IRS and the Obama administration have insisted, but the product of a direct order from IRS headquarters in Washington."

Från: Rep. Issa claims IRS targeting scandal originated in D.C. | CBS

Först på Hans Husman om Prylar.

Hur Obama lurar amerikanerna på Bo-pengarna

Trots att Bo är representations- och symbol-värde enkel och prisvärd att använda p.s.s. som ex. den svenska kungen för att representera med runt om i världen kompletterande presidenten har vi sett föga om något av Bo sedan ett fåtal initiala bilder. Det är dags att det amerikanska folket börjar ställa dom obehagliga frågorna:


  • Varför missunnar Obama dem Bo-pengarna?
  • Har Obama låtit döda Bo? Och i så fall varför?
  • Hålls Bo fången i Vita huset utan möjlighet att ta sig ut?


Först på Hans Husman om Prylar.