ISIS från Twitter till Telegram: Men följer inte mångas lösenord med i flytten?

2015-10-07

Det är nog inte vad som ger utbetalning om så för:


"Telegram is so confident of its security that it twice offered a $300,000 reward to the first person who could crack its encryption.
But it is the app's new public broadcast function that jihadists have been quick to latch on to and it is not just IS that has started exploiting it."

Från: IS exploits Telegram mobile app to spread propaganda (2015-10-07) | BBC News

Hela domänen av lösenord och användarnamn här är tänker jag ett fruktfullt område för bredd tjänste-scanning över i princip alla tillgängliga tjänster som de kan tänkas använda återanvända vad som kan ha tagits upp i enskilda tjänster ex. via sista halv-året kanske mycket diskuterade defekter i SSL (som jag tror vi diskuterade en del kring för ett par år sedan om än inte täckande upp allt aktuellt i år rörande SSL men en del potentiella problem vi sett det nu i det detalj-lösa mer konceptuella).


Ny teknik och nytt på nätet lär man sig i kyrkan

Personligen mindre politiskt eller mänskligt engagerat rent allmänt känns det lite speciellt att en utanför dess osmakliga uttryck i våld riktigt tråkig religiös organisation är vad man får höra om någon ny teknik, tjänst och kanske ansedd "next cool internet stuff" som kanske blir av att pröva om man någonsin hinner arbete sig fram en fem år fram till idag. Jag är väl lite kvar fortfarande när Flickr kändes nytt förmånga och därmed som så mycket annat tydliggjordes mer via den kontrasten


Väldigt tråkiga när inte bara problematiskt våldsamma.


Och av det lär jag mig att se upp med att surfa Svenska Kyrkan, Pingstkyrkan o.s.v. så man inte får en mer medtryck självbild om ens närhet i vardags innovations nu.


Hamnar man där är det kanske bara 5 år kvar innan man tillsammans med pensionärerna går i söndagsskola för att lära sig skicka religiösa böner till vänner via satelliter på rätt sätt närmare guden eller gudinnan (eller två-könat beroende på vad det kan tänkas vara för kyrka: Jag söker som fortfarande efter dom är vildare riterna häxorna ska ha ute i skogen trots år utan att träffat på dem oavsett Blodmåne eller lägre offer-högtid - Det är nog mycket roligare att lära sig använda Telegram av dem än ISIS).


Vilken kontrast mellan en grupp unga kvinnliga studentskor som blivit intresserade av dom gamla religionerna med all den överdrivet oanvända tid dom har på humanistiska utbildningar skapande en massa annat i livet under studie åren - postande bilder från någon form av hednisk ritual till skogsandarna eller Gudinnan i skogen vs en religiös-tros-sekt: Inte bara en av öken-religionerna (i deras grund för alla tre dom tråkigaste) utan en som i princip försökt tagit det hela från hur man tänker sig att det kan ha varit för tusen år sedan bland de som öken-folken när de efter en hård dag i solen sökande vatten och mat samlades för att repetera religionen tills det var dags att somna. Jag har ingen svårighet tycker jag att se ett alternativ som det självklara för oss män även om det alternativet uppenbart tycks attrahera i huvudsak kvinnor av mindre självklara orsaker.


Guden och Gudinnan, Ra och Apep / Appolon och Gudinnan, Solar / Lunar. De forna egypterna i så mycket trots den bördiga jorden längs Nilen ett ökenfolk tyckte det viktigt att sätta stor religiös-nit i en mängd riter för att "hjälpa Ra" dräpa Gudinnan. Precis som de andra ökenfolken. Men jag är verkligen mer inne på att det i vår tid av innovation och kunnande (som preventivmedel och åtminstone i Sverige föga självklar katastrof om en kvinna får barn som ogift eller för den delen riskerar livet än mer redan under graviditet utan utökat försörjningsstöd åtminstone bland dessa ökenfolk) att man inte behöver vara nitiskt i sådant man inte kan se någon konkret orsak med relevans idag: Det är nog normalt bara gammalt skrock eller samhälls-reglerande funktioner vi idag saknar behov av som överlevt kulturellt.

Så träffar jag någonsin på en tillräckligt trolig grupp kvinnor i skogen för att jag ska våga ta dem för en hednisk-sekt görande vad man lärt från populärkulturen gör i skogen så lär jag göra det mänskligt mest sunda såväl som mer manliga (jämfört med att på knä stirra med längtan upp på en naken man på ett kors) och prövar att klä av mig: Kanske presenterande mig med lämpligt kulturellt-epitet beroende på vilken sekt de hör till. Kanske "Skogshanden X boende under vattnet borta i träsket" eller vad som verkar religiöst korrekt. Jag bangar ingenting här som kan vara aktuellt från att de alla förgriper sig på mig sexuellt till att offra en biskop eller några koranska krigare. Man tar seden dit man kommer.

Men som sagt: Fortfarande efter bra många år eftersökande dom här kvinnliga paganisterna har jag ännu att hitta någon av dem. Men jag lär knappast flytta ut i ISIS-öknen (eller vilken öken som helst) eller lägga in mig på kloster för det: Bara dumt att göra världen ännu sämre för en.


Relaterat

Rekommenderad bok att lära sig hieroglyfer hjälpligt från: Semesterprojekt: Matlagning, Ukulele, Hieroglyfer och Swahili (2012-06-30). Vi har nog en del skrift uttryck med bild på de två objekt jag har: Mitt Afrika i bild.


Andra exempel finns i Riktad information - Navigation: Förstärkt i spatiell organisation (2013-12-03) (ej mina objekt).

Viktigt att Sverige vårdar sin roll som moraliskt föredöme

Och här kan vi alla hjälpa till. Möjligheter går att hitta var helst i vardagen. Utilisierande radering av kakorna Blogger sätter i webbläsaren kunde jag exempelvis i:Adderande på korrigerande Made in Sweden röster så att det inte riskerar att föra en problematiskt kultur från normal ålder på läsarna här vidare neråt om ev. ungdomar råkar komma in på inlägget. Jag kan ha röstat tre gånger på Sverige: Så mycket mer svensk är jag jämfört med det förväntat normala 1 st.


För att inte tala om den tänkbara nationella pinsamheten om titel råkar attrahera en italiensk läsare som med mycket möda sätter sig med ordboken och försöker få någon klarhet i vad man egentligen skrivit om deras pasta.


Det är ju dessutom en fin möjlighet för vår export-sektor att man försöker fånga upp nyfikna från Italien och andra länder hit istället för mer bortkastat Brussel, Paris, London och vad med vi hade som alternativ.


Verkligen att jag kan se mycket värde ändå i att blev så här. Det gör ju möjlighet att förklara vad som är rätt svar i sådant här.

Berkeley DB med Perl: json_encode / json_decode vs att dela upp platt men stor grafstrukturer till ett index för varje båge

Jag representerar typiskt data jag lägger i BDB (flera BDB-inlägg hittas i taggen) som JSON därför att det nästan alltid är en graf-liknande struktur som slås upp från en nyckel av flera koncept. Grafer är mycket funktionellt att koda till JSON för att få som sträng i platt BDB (det BDB alternativ vettigt använda och tror jag normalt snabbare än att göra det via XML med stöd nere i BDB-stödjande bibliotek). Det JSON stöd jag använder (mycket kompetent bibliotek som klarar av all JSON som jag minns det oavsett vad jag skapat eller från nätet) finns diskuterat sist


Det håller tycker jag god prestanda för kodning båda riktningarna även för lite komplexa grafer föga platta.


Emellertid oavsett en helt plattstruktur märkte jag en fantastiskt svag prestation när antalet noder direkt under ett första lager börjar växa lite. Någonstans ovanför 7000 - 12000 märks det lätt medan när vi passerat en bit till att det ska behöva ha många sekunder på sig för att gå upp till på min dator flera månader när vi är på flera hundra tusen (de värsta exemplen var föga förvånande location och person: Av de jag lade märke till men de hör helt säkert till de tio största och kan troligt vara också de två största).


I kontrast som jag läste det här för mina databaser med similarity värden mellan en uppslagsnoden och ett antal för-beräknade värden för samtliga nycklar genom att lagra varje förberäknad relation med index-nyckel enligt:


concept_similarity_beräknas_från_som_utgångspunkt_perspektiv concept_similarity_beräknas_till alg_configuration_rörande_vikter_för_uttryck_likhet_och_skillnad prioritet_likhet_eller_olikhet_eller_samlat_standardmått

Istället för att som innan slöa ner en algoritm för att beräkna något annat som gick igenom samtliga relationer similarity fanns beräknat för via flera förfrågningar per relation med någon sekund emellan verkar nu anropen över åtminstone flera hundra tusen upp till kanske 1 miljon (innan jag gick till internet-datorn eftersom ännu inga fel hade rapporterats på de ny-byggda BDB när test-koden jämför slumpmässiga värden från text-filer med själva datat använt) inte mer än kanske 10 - 20 s (vi kan tänka oss en extra 30 s så jag är trygg i att jag inte bedömde det fel eftersom det var en sådan kontrast: Men jag tror nog 10 - 20 s är vad jag hade det i):


  • Intern hårddisk.
  • Kopierade till den med en stor mängd fritt utrymme nyligen formaterad men ej kopierade i sekventiell ordning under min direkta kontroll utan katalogen med BDB-filerna via Nautilus. Samt därefter enstaka kompletterande en del saknat första QA-kontrollen upptäckte (koncept i perspektiv börjande på ex. "a" och ett blanksteg eller annan bokstav innan: En liten miss för att minna om att man bäst testar databaser man bygger upp).
  • En databas minst för resp. bokstav och ibland fler. Jag har förr alltid gjort så därför att det tog så lång tid annars att bygga dem. Men läser man instruktioner, manualer m.m. noggrant tänker jag eller som jag surfade runt på frågor och svar runt det kan man lära som jag senare kom att göra att om man ställer in parametriseringen rätt så slipper man att BDB-stödet sitter och expanderar ut filen på slöaste tänkbara sätt för nära nog varje nytt koncept när man är över en viss storlek (en storlek man ställer in när den ska göra sådant och ex. kan dra upp till att täcka några tio tals miljoner nycklar eller vad man har minne och egen förändrad Linux till att orka med).
  • Föregående har jag fått för mig när man bygger en stor fil ej ger någon förlust i prestanda. Emellertid eftersom jag nu i versionen innan hade just en stor fil valde jag att istället göra tvärtom.
  • Filsystem XFS.
  • Linux ändrat - resp. en del små-saker runt i XFS-lagret - till att ej försöka göra något smart i hur skrivningar hanteras.
  • Viss uppföljning och skattning av vad jag tror / fått för mig är hårddisk-nära komprimering av något slag (förr användes run-length-kodning vilket jag kan tänka mig att det är nu också men har ej försökt bedöma det: Endast beräknat entropin över det) för att se att det konvergerar i rätt riktning när en del annat material kopierats in.
  • Sortering där det är prestanda-gynnsamt rörande nycklar i access såväl självklart när databaserna byggs.
  • Självklart ingenting på hårddisken som Linux resp. Perl-biblioteken har att göra med.

Men kanske kan man få god prestanda också med SQL, XML eller något sådant? Dock betvivlar jag på en dator med min hårdvara varande en fyra år nu.


Hade prestandan varit kvar som innan vilket jag tror är inte mycket bättre än vad en typisk SQL-databas eller NOSQL lösning (NOSQL rörande påkostade lösningar med allt färdigt i logik snarare än man som jag gör med BDB - argumenterat också en NOSQL givetvis - behöver göra det själv: Ej för många andra tillämpningar en rättvis jämförelse) av dom vanligaste ger hade det jag gjorde med dom när problemet uppträdde aldrig under min livstid blivit klart. Nu är det när testningen är klar inte vad som kommer ta mer än maximalt en timme.


Tiny och JSON

Json-stöd jag använder:JSON-stödet antar jag har någon form av teoretiskt och i kanske i kod-mängd elegant liten rekursiv eller non-state-medveten algoritm för att vandra i graf-minnesstrukturerna (hasch-tabellerna som ju går att göra som godtyckliga träd i Perl) görande det väldigt svårt att hantera defekter i strukturen eller själva logiken där med annat än exceptions (utan en massa extra kod görande kod-elegansen "gömd"). Annars föredrar jag ju själv viss medvetenhet i logiken därför att jag för att klara prestanda regelmässigt undviker allt konceptuellt ens i närheten av rekursion eller tillståndslösa "algoritmer konvergernade lösning via enkla principer" som därför också får värdet av mycket exakt information om var felet uppstår i strukturerna (görande det möjligt som typiskt för fel JSON om det skulle inträffa motsvarande vad jag kan få i stora grafstrukturer: Genom att en liten defekt i en liten subgraf kan skäras bort utan just någon förlust alls). Men i JSON-kodningen är det verkligen inte på den exaktheten information ges. Det är fel och koden klagar via exceptions och jag kan inte föreställa mig att något där som man inte bör ha märkt redan innan kontrollerande parametrarna föregripande anrop går att få ut om vad som egentligen är fel.


En del exceptions (flera) tycks när jag läser dokumentationen vara vad som "hjälper" folk att missbruka Perls notation och flexibilitet till att skriva ganska sunkig kod med en massa sammanblandningar av "pekare", "implicita typ-konverteringar" m.m. Jag skriver Perl så att man kan konvertera det nära nog 1 till 1 till C och om jag någonsin behövt skriva Bless någon gång eller låtit kod göra det implicit kommer jag ej ihåg det. Många andra har en annan förväntan av vilka värden de vill få ut av Perl och gillar detta. Jag använder Perl mer därför att det har en svårslagen mängd färdigt stöd som samlats genom alla år fritt tillgängligt inte minst inom text mining, natural language processing, statistik m.m.


"If $enable is true (or missing), then the encode method will not barf when it encounters a blessed reference. Instead, the value of the convert_blessed option will decide whether null (convert_blessed disabled or no TO_JSON method found) or a representation of the object (convert_blessed enabled and TO_JSON method found) is being encoded. Has no effect on decode.

If $enable is false (the default), then encode will throw an exception when it encounters a blessed object."

JSON stödet kan jag inte minnas att jag någonsin haft problem att få att koda mina grafer som hasch-tabeller eller att den haft problem att göra grafer av JSON jag tagit ner från databaser eller webb-servrar på internet. När de är korrekta (och en hel del strukturer egentligen inkorrekta vet jag att den klarar av att koda som vettigt förväntat). Tämligen stabil med andra ord. "Perl-anpassad-Perl-kod" kan vi kanske kalla det med den positiva bieffekten att sunking JSON-strukturer på internet med alla möjliga underligheter också blir vettiga :-)


Vilket stöd exceptions jag använder minns jag ej namnet på (jag tror det ligger i Tiny) och hittade ingenting självklart direkt på CPAN. Jag hanterar inte själv fel med exceptions så jag är föga engagerad annat än för att fånga dem bäddande in en del externa moduler av och till.

Nu verkar det (för Harvard i alla fall) att ta betalt för resultaten av forskning finansierad av myndighet (Department of Defence åtminstone)

Nu verkar det ha blivit lagligt att publicera amerikansk myndighets-finansierad forskning endast via kanal som tar betalt för access. För några år sedan påpekade man att det ej var tillåtet.


"Buy This Article
$45.00 / £30.00
Rent This Article Now for 24 Hours
$5.99 / £3.99 / €4.49"

Från: Predicting non-familial major physical violent crime perpetration in the US Army from administrative data | journals.cambridge.org


Ovan forskning gjord vid Harvard finansierad av Department of Defence.


Men här när militärt finansierad kanske man ser någon fördel med att för det aktuella området endast länder med god budget predikterar vilka av deras soldater som kan bli våldsamma civilt. Det kan ju exempelvis gynna inhemsk turist eller hur man nu resonerar.


Förvånar mig faktiskt lite givet storleken på debatten att man nu plötsligt ändrat utan att man märkt något av det alls.


Något egen-intresse av Harvard ska förstås inte helt uteslutas: Kanske kostar det en strunt-summa att få det publicerat korrekt via samma eller annan kanal samtidigt som man av något relaterat värde man ser man just en journal utan open access gör att man väljer att strunta i villkoren för att få den här typen av finansiering. Det lär väl visa sig om det är tillåtet eller inte kanske när man söker finansiering nästa gång: Åtminstone kan man hoppas att uppföljning på något sätt sker.


Tidigare publicerade resultat via DTIC.mil:


A Cappellacci di zucca Ferraresi Blog made in Brussel

En del inser man plötsligt är tillåtet som man inte ens insåg var värde existerande:


Kanske skulle jag börja ge ut en tryckt tidning i Myggträsk, Småland, med brand Made in Paris också.

Vilken ursprungsmärkning känns mest trivsam för bloggen?Trump behöver städa ut den förslappade attityden till fysiskt arbete politiska eliten har

Ett för en psykisk såväl som fysisk kraft-karl som Trump ett mycket passande område man inte kan annat än förvånas att inte givit den politiska eliten uppbygglig kritik i redan. Särskilt som vi har ett färskt exempel på hur långt denna lathet går direkt i Vitahuset:Det ända som skulle kunna göra mig mer upprörd hade varit om inte studenter utan barn utnyttjats till att slava i presidentens trädgård.


Tveklöst hade det varit nyttigt för Obamas kropp och själ att göra sådant här arbete själv. Vad jag är säker på om regelbundet hade givit ett sunt politiskt tänkande kanske på nivåer med att bespara Trump besväret att behöva bli president.