Korrigering: Poäng i Tetris

2009-09-30

I följande inlägg använde jag mitt Tetris som ett exempel:

Värdet av att vara eller bli sämre på något

Efter att nu av och till spelat en del upptäckte jag en bugg som förklarar följande jag skrev:

"Genom att ha tappat förmåga i Tetris är det återigen en utmaning för hjärnan. De gamla resultaten känns bara sanslösa trots att de säkert jämfört med erfarna spelare som hållit på längre än de 10 - 14 dagar jag lekte runt är väldigt mediokra."

Jag höll nästan på att få en brutal känsla av att stora delar av min hjärna måste ha försvunnit när jag nu knappt klarar 30 000 - 35 000 poäng (dock startat en bit högre än nivå 1 och med ett antal rader från start) vilket känns dåligt jämfört med de tidigare resultaten.

Förklaringen till det är en bugg som ibland får betydelse i Gnometris. Den har en automatisk paus men ibland när denna startas kommer poängen trots att spelet står still och hastigheten m.m. ej går upp även fortsättningsvis räknas upp.

Mer om Tetris jag skrivit:

Tetris tränar upp din hjärna

Tetris gör hjärnan bättre

Artikel två diskuterar bättre hur tetris är gynnsamt för hjärnan. Den första har tips på tetris till Microsoft Windows. Det bästa tetris jag spelat är dock inget jag hittade till Windows där jag tyckte alla var dåliga. Gnometris till Linux är det jag gillar bäst:

Handbok för Gnometris
(library.gnome.org)