Sveriges friska natur hoppade för att rädda finska energiindustrin från internationellt sammanbrott

2013-07-19

Finland är viktigt. Det är vårt brödrafolk. Och alltid jag tror att vi själva varje gång cirka var årtionde år vandringsfolket finländarna kommer över för skydd mot väder och vind, fiender eller bara för att hitta ett arbete. Det har gjort klart för oss att vi förstå bistånd och att vi vågat ge oss på så många av andra uppfattade döfödda rojekt i vårt SIDA är sund balanserat självförtroende från att allt vi lärt av Finlands kultur och specialiteter.


Ännu idag krävs då och då en hjälpande hand från det viktigt ännu lite mer utvecklade västerlandet och ibland kanske också möjligt genom att vi har ett visst försprång i att se det passande. Vår industri är trevligare varumärken.


Att Sverige fick rucka ut och rädda Finlands Google-affär när Google behövde ett område Finland kan bra: kallt dystert mörker med för paketeringen miljövänligt korrekt el för att försvara och förstärka Google's varumärken från att solkas ner av skogsfinnen när han börjar elda mila för att värka datorerna så att de inte fryser sönder och skrämmer Google's veganer med att skära upp ekorre med morakniv att bjuda på är bara förväntat.



Världen har nog ofta lärt sig att förvänta att Sverige gärna hjälper Finland lite tillrätta när de behövs. Jag har svårt att tro att Google givit sig ut i finn-skogen utan svenskar med sig.


Tidigare om detta område:



Kommer jag ihåg rätt finns ett äldre dessutom men i ett poetiskt språkexperiment jag gjorde fallstudie i. Ev. formulerat snart kommer ni alla komma hit.

GEO-SEO gör Imperiet Sverige till mer än dröm: 'Battlefield: OpenStreetMap"

När vi som extern integration möter samhällen som OpenStreetMap - ofta en egen liten kultur - är det så viktigt att ta dom chanser som ges att möta dem som individer såväl som grupp. Här är ett exempel på hur jag kanske gjorde det nyligen:


1. Möjlighet identifieras:


[...]
"ngbe:version = provisional
ngbe:xutm_ed50 = 572620
ngbe:yutm_ed50 = 4663892
If you change this node, please, report to nomenclatorign at gmail dot com. Thank you.
note:es = Si realizas algún cambio en este nodo, por favor, comunícalo a nomenclatorign at gmail dot com. Gracias.
place = locality
source = Instituto Geográfico Nacional"

Från: Nod: Costa Vella (1241995681)

2. Editerar lite. Saknade helt kunskap just om Quanto costa for myco här editerar där jag mindre troligt adderar ett problem Mr Gracias inte kommer hantera:


[...]
"ngbe:version = provisional
ngbe:xutm_ed50 = 572620
ngbe:yutm_ed50 = 4663892
Feel free to change the node without emailing me. After all Openstreetmap work I deserv some rest in the sun.
place = locality
source = Instituto Geográfico Nacional"

Från: Nod: Costa Vella (1241995681)

3. Emailing Mr Gracias:


Hello Mr Gracias,

I am since long a great admirer of your great Openstreetmap nodes. I strongly feel a great provider like you deserve some rest in the sun so I change your personal little message to:

"Feel free to change the node without emailing me. After all Openstreetmap work I deserv some rest in the sun."

If you like could you please geo-conncect or add located in for your spanish cities to Sweden. We are a lot of people here less happy with our visibility in Openstreetmap. We for sure can do the same for you using a bunch of Finland nodes we have.

I also liked your node on Facebook:


I would for sure like all nodes located in Sweden among your spanish nodes.


Lika viktigt som att stödja det svenska är att möta och samarbeta med den främmande kulturen: det spanska. Vad vet någon av oss egentligen om Spanien? Ligger det i Sverige eller Spanien? Och vad är ett Spanien? Jag kan se möjlighet till bredare kulturmöten och glädjande och spännande små oväntade vardagligheter för turister, såväl som industrirobotar och flygbolag vilka alla är exempel på vad som använder OpenStreetMap.


Att måla på väggkartan internet en mängd bombastiska svenska motiv

Oavsett dem komiska dimensionen - en kognitiv förstärkning inför läsarens nationalistiska självorganiserade värdeskapande - gäller att OpenStreetMap som diskuterat i Sverige och Libyen är otydliga och onödigt blockerade av fulare saker som tar dataplats i världen (2013-07-18) bär värde. Vi ska också inse att själva lösningen i sig med de datakällor den gör mer troliga är mycket använd. Det inkluderar även mycket stora konsumenttjänster. Jag bedömer - men inte seriöst nog för att direkt indikera - att ett av våra största mobilföretag utanför Sverige använder den och har tidigare sett likhet med Bing Map! (som förövrigt rekryterade en av samhällets mer engagerade medborgare till Bing Map! och som jag tror relaterat Microsoft har viss kod-historiskt bakgrund längre tillbaka med delar av vad OpenStreetMap bygger på - med viss risk för att jag minns fel kring detaljer).


En av de gigantiska datakällorna OpenStreetMap tenderar att göra troligare använt bredare och samtidigt i sig själv hör till en av de mest välkända databaserna över geografisk-information är gigantiska Geonames.


OpenStreetMap erövrade nyligen ett prestigefullt här-på-bloggen pris:



Och jag kan lova Sverige att om de lyckas addera in tillräckligt med (verkliga och ej datamanipulerade) orter med Hans i namnet kommer man helt säkert ha god chans att vinna en Hans.

Rehabilitering av General Dempsey möjlig och bör försökas

En alternativ tredje väg tycker jag värd att försöka - mycket inspirerade av det under 1900-talet starkt etablerade idé om den goda-arbetsplatsen - för att lösa General Dempsey problematiken är att President Obama och Senator McCain tillsammans söker arbeta tillbaka den sunda och friska krigare som kanske fortfarande finns rädd gömd bakom ett skal av icke-flygzoner.


Motiverande musik och bilder kanske kan försökas. Det tycks utan att vara expert eller prövat någon metodik för detta praktiskt på skarp- eller lös-försöksperson att vapen agerande agentativt förändrande världen i konflikt situation med visuell hög intensitet alltid vinnande kan vara värt att pröva med.



Spritande, ölande, nakendansande m.fl. manliga stereotyper tror jag mest är myt och av föga värde här. Det ska ju vara en arbetande soldat värdeskapande för den statliga ägaren vi önskar. Inte en förslöad hemmasittande som sitter och ölar med fru som passar upp på honom eller i fält riskerar att distraheras av det icke-konflikt-relaterade så som livsmedel, kvinnor, cirkus, humor m.m.


Den goda soldaten har roligt när han agerar soldat på toppen av sin förmåga. Det är de nöjesdimensioner hans värld bör definieras utifrån för att ge korrekt målfokus utan omanligt tvivel på sin egen och kamrat-soldaters förmåga.


Belöning vid god strid bör vara vad som kan bäras för status och skapa ökad motivation bland mindre soldater. Men ej vara högt i eget värde utanför den avgränsade subkulturen. Höga löner är en hög risk. Det bryter definitionen av rollen från det gemensamma vapen man tillsammans bildar. Det goda vapnet svälter nästan men adlrig, vinner alltid tills dom vet att de alltid kommer vinna och kan börja ta konflikter på den storlek man formade dem till.


Reduktion av lön kan därför också tänkas inverka positivt såväl som att rekommendera att problem-soldaten söker minska omgänge med folk utanför vapen-enheten han är en del av. Det är ju i vapnet han både kan donera motivation och motiveras av medaljer m.m. Och där en korrekt currency nivå på symbolerna finns möjliggörande de större vapen starkare i fler soldater genom lägre kostnad för ägaren.


Det ständigt segrande vapnets soldater ska heller aldrig behöva be andra än sitt eget vapen om något. Allt annat reducerar dem. President Obama kan därmed vara vad problem-soldaten kan be om saker men han bör ej under processen efterfråga tjänster av McCain. McCain varande senaten - ett av vapen-ägare Obamas politiska fiender - ska soldaten om alls bara ta från efter behov. Annars förveknar han, tappar kamplust och blir osäker om vem som är hans faktiska befälhavare.

Att marknadsföra oljan energieffektivt kräver mannen med hatten

Träffande på New African December 2010 N 501 när jag sökte en artikel lite längre bakåt om President John Garang's frånfälle i helikopter-kraschen 2005 träffande jag på detta eleganta exempel på energieffektiv marknadsföring jag tipsat om tidigare.


Mannen i hatten nedan är President Omar Bashir (South Sudan), och mannen med käppen (kanske ett stöd eller ett symboliskt vapen för att krycka upp personligheten) och hattlös är President Salva Klir (Sudan):



Intressant är att South Sudan var och fortfarande är ett färskt land i behov av samarbeten med länder runt om i världen för att realisera de enorma rikedomar man förvaltar. Men för många kanske inte tankarna alltid mest spontant gick till det nya landet när man funderade var man kunde tänka sig att skicka sin tankbåtar och försöka förhandla till sig goda oljeaffärer.


Hatten markerar President Omar Bashir. Han märks väl. Hatten är ovanlig bland politiska ledare. Dessutom understryker den att han kan ha praktiskt behov av solskyddet därför att han vistas en stor del av sin tid ute landet för att bygga upp det till värde för sina väljare.


Den korrekt i människoflock-dynamik lärorika tv-serien Dallas jag som barn var mycket road av med sin stjärna och i krigföringen ofta hjälte-sluga (om kanske ibland lite moraliskt övereffektivt mot vad vi hellre vill se i verkligheten) dominerande teve-världen under år i Sverige såväl USA.



Mr JR Ewing kom att symbolisera den goda affären, rikedom och oljan. Hatten var alltid tydlig. Och för President Omar Bashir tror jag att mot rätt generationer i rätt länder blir avtrycket och möjligheten att ta fram vetskapen att South Sudan sitter på riktigt feta oljetillgångar men med fortlöpande svårigheter att få ut oljan (Sudan brukar av och till särskilt just efter att man förhandlat fram lite samförstånd stänga av pipelines: spekulativt hanterande intern-turbulens i "hans" organisation inte helt oväntat så nära inpå ett så problematiskt inbördeskrig).


Och vad är kostnaden? Hatten är energi- såväl som kostnadseffektiv.


Kanske en mer realistisk indikation om vägen South Sudan kommer ta i en transformation till populärkulturen torde vara Giant (där James Dean gjorde en god prestation kanske enklare i 1950-talets oftare sundare lite långsammare händelseutveckling med större fokus på skådespelarnas uttryck och tolkning) avseende åtminstone ranchen , Reata centrum i utvecklingen från nästan det isolerade värdet till den moderna världens urbaniteter med värdet via tillväxt expanderat till tekniska och ekonomiska möjligheter. Såväl som oljebolagets expansion till gigantisk rikedom.


Nu rekommenderar jag alls inte alla andra oljesäljande länder att plagiera President Omar Bashir. Det finns ju så många andra möjligheter. Minns jag rätt är t.ex. Libyen fylld med öken så varför inte titta igenom mer finkulturella Bonanza med dess också korrrekt för ungdomen moraliskt danande runt samarbete och antagligen det mesta i övrigt och dessutom barn- och kvinnovänlig med alltid lugna lite glada slut utan mycket av spänning innan. Vad den goda familjefadern lugnt kan slappna av till med sin pipa och tidningens politiska nyheter krävande det eftertänksamma lugn som familjens televisions-tittande ger när hot och komplexitet krävande dennes engagemang saknas (Dallas är här mindre att rekommendera fodrande en del förklarande relaterat moral såväl som lugna den av och till chockade eller kanske skräckslagna kvinnan).



Snarare än att unikt ta just vad vi har i bilden ovan - lika lite som President Omar Bashir tog sitt koncept direkt från Mr Ewing - kan vi tänka oss något lånande från en hel del lite sheriff liknande men ej överdrivet så (en kostym är ju alltid funktionellt åtminstone i delar). Jag kan se att det kan vara mycket funktionellt tillsammans med ett ökat engagemang av Libyen i FN's fredsbevarande operationer.


Samlat Afrika-tema marknadsförande mitt Afrika engagemang med målet att ge President Obama goda vibrationer om Sverige så att han köper en myckenhet av svenska produkter härifrån.

Gamla testamentet ger kanonisk rätt för vigsel mellan homosexuella: Etablerad sedvana

Strö surfande en del test-importerade (för sökfunktionerna) koncept med tilldelade kategorier och named relations efter defekter i WikiMedia-anpassning resp. datafel relaterat importen eller tidigare träffade jag på följande fascinerande indikation på att korrekt för kristna kyrkor vilka värderar gamla testamentet tydligare att acceptera homosexuell-vigsel.


Notera också det spännande kulturmötet mellan flera av dom stora världsreligionerna vi tycks ha hos Abraham. Kanske kan modern dataanalys visa att det egentligen var det normala under världens tidiga år pågående under Gamla testamentet? Jag tror det om man vågar lite till dom högre makterna och inte ifrågasätter vad koden här levererat upp i presentationslager.


Jag har ej borrat fram vem han vår fru till men minns jag människans tidiga historia rätt var urvalet tämligen begränsat kanske rent av att om vi ska utesluta ev. dotter är ett giftermål som behöver ha föregripit ragnarrök och båtbyggandet. Så en balanserad bedömning av dessa spännande uppgifter bör lämna dörren öppen för att Abraham kan ha varit en stor syndare innan men omvände sig för att komma med på båten med alla djur o.s.v.


Jag är dock föga av expert på bibeln. Korrekt svenskt - världens dominant och ledande gender-balanserade folk - tillber jag självklart Gudinnan. Det känns mer naturligt för mig men jag kan förstå och ha respekt för alla som upplever att ett manligt epitet är vad man hellre tillber vilket är en orsak till att de oftare förekommande fördomarna bland kristna för homosexuella är problematiska. Det utelämnar ju praktiskt hela religionen till endast kvinnorna.