Gamla testamentet ger kanonisk rätt för vigsel mellan homosexuella: Etablerad sedvana

2013-07-19

Strö surfande en del test-importerade (för sökfunktionerna) koncept med tilldelade kategorier och named relations efter defekter i WikiMedia-anpassning resp. datafel relaterat importen eller tidigare träffade jag på följande fascinerande indikation på att korrekt för kristna kyrkor vilka värderar gamla testamentet tydligare att acceptera homosexuell-vigsel.


Notera också det spännande kulturmötet mellan flera av dom stora världsreligionerna vi tycks ha hos Abraham. Kanske kan modern dataanalys visa att det egentligen var det normala under världens tidiga år pågående under Gamla testamentet? Jag tror det om man vågar lite till dom högre makterna och inte ifrågasätter vad koden här levererat upp i presentationslager.


Jag har ej borrat fram vem han vår fru till men minns jag människans tidiga historia rätt var urvalet tämligen begränsat kanske rent av att om vi ska utesluta ev. dotter är ett giftermål som behöver ha föregripit ragnarrök och båtbyggandet. Så en balanserad bedömning av dessa spännande uppgifter bör lämna dörren öppen för att Abraham kan ha varit en stor syndare innan men omvände sig för att komma med på båten med alla djur o.s.v.


Jag är dock föga av expert på bibeln. Korrekt svenskt - världens dominant och ledande gender-balanserade folk - tillber jag självklart Gudinnan. Det känns mer naturligt för mig men jag kan förstå och ha respekt för alla som upplever att ett manligt epitet är vad man hellre tillber vilket är en orsak till att de oftare förekommande fördomarna bland kristna för homosexuella är problematiska. Det utelämnar ju praktiskt hela religionen till endast kvinnorna.