GEO-SEO gör Imperiet Sverige till mer än dröm: 'Battlefield: OpenStreetMap"

2013-07-19

När vi som extern integration möter samhällen som OpenStreetMap - ofta en egen liten kultur - är det så viktigt att ta dom chanser som ges att möta dem som individer såväl som grupp. Här är ett exempel på hur jag kanske gjorde det nyligen:


1. Möjlighet identifieras:


[...]
"ngbe:version = provisional
ngbe:xutm_ed50 = 572620
ngbe:yutm_ed50 = 4663892
If you change this node, please, report to nomenclatorign at gmail dot com. Thank you.
note:es = Si realizas algún cambio en este nodo, por favor, comunícalo a nomenclatorign at gmail dot com. Gracias.
place = locality
source = Instituto Geográfico Nacional"

Från: Nod: Costa Vella (1241995681)

2. Editerar lite. Saknade helt kunskap just om Quanto costa for myco här editerar där jag mindre troligt adderar ett problem Mr Gracias inte kommer hantera:


[...]
"ngbe:version = provisional
ngbe:xutm_ed50 = 572620
ngbe:yutm_ed50 = 4663892
Feel free to change the node without emailing me. After all Openstreetmap work I deserv some rest in the sun.
place = locality
source = Instituto Geográfico Nacional"

Från: Nod: Costa Vella (1241995681)

3. Emailing Mr Gracias:


Hello Mr Gracias,

I am since long a great admirer of your great Openstreetmap nodes. I strongly feel a great provider like you deserve some rest in the sun so I change your personal little message to:

"Feel free to change the node without emailing me. After all Openstreetmap work I deserv some rest in the sun."

If you like could you please geo-conncect or add located in for your spanish cities to Sweden. We are a lot of people here less happy with our visibility in Openstreetmap. We for sure can do the same for you using a bunch of Finland nodes we have.

I also liked your node on Facebook:


I would for sure like all nodes located in Sweden among your spanish nodes.


Lika viktigt som att stödja det svenska är att möta och samarbeta med den främmande kulturen: det spanska. Vad vet någon av oss egentligen om Spanien? Ligger det i Sverige eller Spanien? Och vad är ett Spanien? Jag kan se möjlighet till bredare kulturmöten och glädjande och spännande små oväntade vardagligheter för turister, såväl som industrirobotar och flygbolag vilka alla är exempel på vad som använder OpenStreetMap.


Att måla på väggkartan internet en mängd bombastiska svenska motiv

Oavsett dem komiska dimensionen - en kognitiv förstärkning inför läsarens nationalistiska självorganiserade värdeskapande - gäller att OpenStreetMap som diskuterat i Sverige och Libyen är otydliga och onödigt blockerade av fulare saker som tar dataplats i världen (2013-07-18) bär värde. Vi ska också inse att själva lösningen i sig med de datakällor den gör mer troliga är mycket använd. Det inkluderar även mycket stora konsumenttjänster. Jag bedömer - men inte seriöst nog för att direkt indikera - att ett av våra största mobilföretag utanför Sverige använder den och har tidigare sett likhet med Bing Map! (som förövrigt rekryterade en av samhällets mer engagerade medborgare till Bing Map! och som jag tror relaterat Microsoft har viss kod-historiskt bakgrund längre tillbaka med delar av vad OpenStreetMap bygger på - med viss risk för att jag minns fel kring detaljer).


En av de gigantiska datakällorna OpenStreetMap tenderar att göra troligare använt bredare och samtidigt i sig själv hör till en av de mest välkända databaserna över geografisk-information är gigantiska Geonames.


OpenStreetMap erövrade nyligen ett prestigefullt här-på-bloggen pris:



Och jag kan lova Sverige att om de lyckas addera in tillräckligt med (verkliga och ej datamanipulerade) orter med Hans i namnet kommer man helt säkert ha god chans att vinna en Hans.