The Boondocks - It's Goin' Down och South Park - The Snuke

2013-06-05

The Boondocks - It's Goin' Down är i koncept och symboler vad som har fascinerande likhet (om korrekt säkert medvetet) med South Park - The Snuke. I kvalitet upplever jag The Boondocks och South Park vanligen inte enormt skilda även om jag just här upplever South Park tydligt bättre (kanske just därför att detta avsnitt av är baserat på The BoondocksSouth Park).


It's Goin' Down ger oss dessutom en illustration av problematiken domän fiktion innebär och varför varje person analyserande den verkliga världen bör filtrera denna på alla konceptuella nivåer möjligt. Förekommande i det hela är ett i den övergripande fiktiva världen hypotetiskt objekt för transport: BIO NUCLEAR ANTHRAX (eller ungefär det samma).


Att inse att detta är potentiellt fiktivt är mycket möjligt inte särskilt svårt regelstyrt om vi har det som förekommande i det common sense system vi använder markerat varande vad som förekommit i The Boondocks, och vi saknar det stämplat som faktiskt vapen och vi ej i analys från nyheter i annat än fiktivt sett det förekommande.


Problemet är dock att jag inte alls upplever det som självklart att inte ett verkligt vapen eller ett i verkligheten hypotetiskt vapen man väljer att kalla så här kommer förekomma. Hänger vi upp oss på reglerna på låg-nivå och är beroende av dem hamnar vi lätt fel när det vapnet nu eventuellt realiseras.


Givetvis är den större frågeställningen mycket mer generell än berörande det fiktiva och inkluderar bredare när nya begrepp, samband mellan begrepp, ny användning av begrepp m.m. uppträder (en undergrupp till vad jag kallar emergence). Men all emergence är till sin natur kreativ och den fiktiva världen är oerhört kreativ med hur man laborerar med redan förekommande saker och för all analys av den verkliga verkligheten där man vill undvika problematiska träffar upplever jag själv i allt jag gjort skarp nyhetsanalys för att man våldsamt bör försöka filtrera ut det.

Google medarbetare efter den civiliserade världens undergång

Efter att ha sett pilot av Revolution känns som inriktat målgruppen för en stark yngre kvinnlig huvudperson. Bland de manliga stereotyperna har vi huvudsakligen roller vi illustrerar med bilden till höger:



Men vem är mannen till vänster?


En man vars krigiska förmåga i avsnitt ett begränsar sig till att slå en person i huvudet med en bräda från bakhåll för att sedan bli räddad av en kvinna (att jämföra med en av personerna i bilden till höger som i samma händelse-scen dödar cirka 10 personer).


Och så förvånande välgödd trots kristiderna?


Det är seriens innan katastrof-tidpunkt f.d. Google-medarbetare och får vi anta vara den dominerande förenklade stereotypiska bilden av en amerikansk IT-arbetare.

Kina vinprovar: EU förbereder nu vin-strategi

Apropå China hits back at Europe with wine probe (CNN).


KLICKA FÖR ATT FÖRSTORA BILD

Passa samman flaggorna med siffrorna

Bilden får gärna användas i samhällskunskap eller liknande i skolorna. Eller varför inte vilket som helst ämne och situation där den kritiska delen är kulturell-förståelse om Europas länder.