Förfalskad men ytligt funktionell redundans

2013-09-11

Under ett av mina just nu två dagliga fjärr-möten med Hund Bo hjälpande honom med tips hur man dansar Obama rätt - på bakbenen och visslande Eurythmics, Sweet Dreams, i rätt utrikespolitiska kontext - för att smyg-förstärkande husses imperativa kraft för att bli den mycket större alpha-hannen för flocken Bo så önskar engagerande mig mest eftersom jag tycker det ät tråkigt att en man med Obamas möjligheter att resa i världen ska begränsas så av hans öken-fobi - kom frågan upp vad som avses i:


"USE YOUR CISCO ROUTER AS A PRIMARY DNS SERVER (Redundans eller oombedd betrodd redundans?)"

Från: Ledning Kina: Eco-uppblåst eller DoS-kompenserande? (2013-09-10)


Nu bör man inte som Bo söka konverging i konkretisering mot en tänkt exakt verklighet. Därmed inte sagt att jag adderade det helt slumpmässigt.


Vi kan ju tänka oss ett antal - säkert massor egentligen - angrepp bredare aktuella byggande på verkligheten att DNS-servrar ej svarande från nät ovanför överlastade utan att vi nedanför behöver varande det (kanske rent av får mycket mindre trafik) men en grupp är där avsaknaden av något gör det enklared av något gör det enklare att addera en ersättare för det.



Tänker vi oss ett saker i bristande förståelse av internets större verklighet prövar en konkret lkalt förstådd alternativ väg mot en parallell grupp av ungefär routrar (eller exakt det). Kan vi ju ha situationen att de är lite olika åldrande.


Antag att vi tar oss tid att sätta och ner för att snacka med en av dessa. En Cisco router förklarande den större världen utanför som egentligen tänkt att man ska. Kanske börjande med Athens "demokrati". värdet efterföljande såväl som det ofta glömda felet där man som vi ofta gärna gör definierar människa som vår egen flock glömmande slavarna och kvinnorna eller som kommunistpartiet glömmande medborgarna. Kanske vi klarar att övertyga den varande indoktrinerad i amerikansk kometens och industri-tradition.


Så för att förenkla annat varför inte försöka låta den ta visst ansvar i alla fall rörande en del som kan passera över relaterat DNS. säg egentligen saker den har föga att göra med men som av lite underliga orsaker kommer upp dit på något sätt trots att det ärnätet ovanför som är dött (introducerande något gissar jag ej fallet men för ett enkelt djur som Bo passade det väl och jag vill ej avvika från gjord förklaring).


Utmärkt. Så där låter vi den vara så vi inte har sönder den försökande något kanske möjligt på en del modeller senare men ev. inte på denna kanske ej enkelt att kontrollera givet relativa nätverks-natur-egenskaper rörande röra sig tyst resp. saknade DNS local-lcoal.


Och börjar nu indoktrinera någon mer installations-flexibel server som tycks orka något så när vettigt i alla fall. Och låter den ta på sig diverse roller egentligen tänkt för allt möjligt annat i nätet. Utiliserande vår vän routern.


Givet det vandrande in ett steg till där man egentligen ligger på överansträngning krävande mer än bara förändrad association mellan numeriska representationer och vardagsnman. O.s.v.


Därav termen redundans. Ej refererande i informations-teoretisk mening för kommunikationsprotokoll eller liknande. Skapande något extra ersättande DNS-servrar som slutade att svara. Men en falsk redundans egentligen inte varande vad den uppfattades som.


Något sådant tänkte jag mig. Men givet den kinesiska kvalitets- och industritraditionen om något än mer tyskt exakt i detaljer och ej fallande sönder om det tappas i golvet betvivlar jag verkligen ens i närheten av nödvändigt. Kinesens verkshöjd här försår vi av deras militärt innovativa vapen-redundans. Mötande ett större örlogsfartyg 2008 inriktat på havsforskning (eller spioneri) tror jag med uppenbart allt av korvetten (om det är minsta vanliga storleken av krigar-båtar varande en sådan) har man ändå infrastruktur såväl som kreativ förmåga hos båtens doldater att innovatera ett spontant vapen sprutande vatten på det större fartyget tills det skrämts iväg från internationellt vatten (krävande att Obama skickar ner en fregatt för att den ska våga segla runt igen). Det är kvalitet det. Vackert illustrerande den pris - värde kvot jag söker i butikerna om jag behöver en liten ficklampa eller en batteeriladdare för vanliga vardagsbatterier (hemförskrad bör man alltid vara hanterande batterier men där har ju många andra inkl. amerikanska Boeing också haft problem - men praktiskt oavsett ursprung ryker det inte första veckan om det tror jag att det vanligen är ganska robust).

Sökresultat och Emergence exempel: "ICA / LSA" familjens grundläggande begränsning

Ett tror jag enklare, tydligare och varande mer business och innovatin lite roligare förklara Att söka rätt på ett hemligt dokument med okänt innehåll (2013-09-09) koncepten.


Antag, att vi är en webbsökare intresserad av sökträffar i ett större ex. tekniskt science område men med bikravet att vad vi där söker är intressant ny teknik indikerande något nytt.


Skapar vi vår sökmotor från patent, press-releaser eller vilka andra relevanta publikationer vi kan nå med tidiga tecken användande koncepten runt att beräkna samförekomst, implicit associationer av olika slag (ex. LSA) m.m. för att med viss översättning få mått på hur närma dessa likheter olika kombinationer av sökkoncept gäller att vad vi får är möjlighet att få söktrffar i bästa fall nära-liggande vad vi redan kan beskriva i sökord (säkert ofta praktiskt lite prospekterande pröva lite olika). Men för nytt är det svårare då vi ej kan beskriva det. Vidare svårare därför vi i riktigt intressant tidsperiod har få träffar. Området är inte bleeding-edge i kunskaps-emergence när det publieras en massa och var och varnnan publikation pratar om något "nytt".


Givet tänkt befintlig lösning ovan är väl en väg att försöka komplettera att utnyttja att folk söker prospekterande över många träffar och där ev. hittande indikationer nytt. eller dra nytta av referenser, länkar m.m.


Problemet med alla lösningar för det jag spontant kan komma på är att vi egentligen är i samma problemområde direkt under. Antag att vi har något nytt föga intressant för allt relaterat uttryckt i det via ngram men däremot i ett helt annat område kanske kunna göra ett verktyg effektivare i en mindre detalj. Den formen av upptäckter kan gå outnyttjade ofta under många år. Jag har flera gånger träffat på upptäckter och förbättringar av algoritmer primärt inom lingvistik läsande referensböcker från sista åren refererande studier avseende hr ganska färska knappast i något fall äldre än 1995 (och minns jag rätt kanske egentligen 1998 eller 1999 för den äldsta) jag känner till i snarlika snarlika faktiskt men uttryckta med ett annat områdes språk, matematiska preferens för symboler m.m. (ex. vetenskaplig psykologi relaterat topologiska rum från om jag minns rätt först skissat del av en större modell före 11950 kanske rent av 1930) resp. nästan omvänt nya ideer inom kognitiv-psykologi och hanterande fmri-eeg data konceptuellt och ibland i konkreta former (om än tror jag regelmässigt ofta lätt utbytbaratill liknande) med ider från 1960-talets geneeration av informationsteoretiker vilka fortfarande var true believers på att de väldigt snart - inom några år skulle löst det mesta om inte allt runt mycket också i hjärnan (mest kända personerna därifrån är tror jag Wiener, Shannon, Lewin, Ashby, Osgood (nära gruppen vandrande ut ofta från den vetenskapliga psykologins subkultur ex. till information science), Mackay, och varför inte ta med en av protagonisterna till denna tids sannt troende: Richard Taylor (se här som agiterade bl.a. Wiener).


Att lösa indikerat föregående är fullt ut inte direkt trivialt men vi kan förenkla problemområdet i en mindre grupp av möjliga lösningsområden genom att säga att vi formar vad vi betraktar ej särskilt / "bara" ngram associations algoritmer av olika slag eller direkt för attt dessutom forma det efter behov, intresse friare så att vi givet kognitivvetenskap lättare kan söka andra områden. I en fortsatt grovare förenkling tänkande byggande LSA och liknande går det ju också så länge vi menar att det också uttrycks med ord: men det konstaterade vi ju först tappar vad vi kan vara tämligen kritiska indikationer d.v.s. man behöver ha en kontinuerlig värld med åtminstone vissa indikationer relaterat värdet (lämnande alla utmaningar sådant kan inkludera åtminstone så brett uttryckt som här: brutalt enklare i algoritmer praktiskt område än här men mycket illustrativt är risk management jfr ex. predikterande mycket stor risk men angrepp aldrig realiserat motsvarande mest välkänt 11 september).


Vidare också illustrativt närastående: Om inarbetad innovation i område a gör emergence genom att börja användas för att effektivisera refererat verktyg har det helt färskt association där under den fasen och problematiken visar sig igen.