Störde Syriska diktaturens beskydd Egypten?

2012-06-15
När beskyddet av Syriska diktaturen klarat av att leverera så effektivt trots crimes against humanity får det konsekvenser. Egypten ger oss ett exempel:

Forces Surround Parliament in Egypt, Escalating Tensions | New York Times

Att överhuvudtaget för aktörer utanför resp. land försöka påverka demokratiprocessen är ytterst vådligt oavsett om det är Ryssland, USA, Kina eller EU. Dom här regionerna är volativa samtidigt som lösa ändå tidsprövade kanaler går över gränserna på så många samhällsnivåer, över kulturer och relativt gamla konflikter.

Frågan är sedan hur problematiskt. Jag har en svårare modul att göra klart ikväll, därefter lördag skriva klart bokdraftet och hålla det innanför cirka 200 eller 800 sidor beroende på om jag ser det som flera delar (ex. separera ut modell mycket tydligare från algoritm-diskussioner och exempel från körningar av implementationer, mer exakt för implementation funktionsbeskrivande exempel från körningar av nyhetsanalys relativt vad som mer allmänt illustrerar delar av modell) där jag kanske sparar en del i nuvarande draft-delar, och sedan vad kvar söndag, och sedan ska jag ha en semester där jag är helt ledig.

Därefter är ett område potentiellt intressant för en del av qa-tester på Reward-version intensivare sampling och drilling över den arabiska regionen sett från det internationella perspektivet i engelska språket. Tillräckligt stort ändå bör knappast hårdare sampling än 50 000 - 80 000 news stories / dag (inkluderande press releaser, bloggar, press-briefing m.m. hos viktigare entiteter) krävas.

Spekulativt kan risker och problem här om internationella maktmäklande kontakter vidrört det vara vad som i mycket visar sig på risknivå vara relaterat till det. Jag tror ex. att "övergripande" / "per världsmedborgare" kanske det är bättre om Kina är inbladade i det emedan om olämpliga samarbeten kring det här existerar i amerikanska politiska entiteter kan det indikera risker av större magnituder i regionen, och också vad som kan tendera att ge en olustkänsla kring om det i sin tur väldigt otroligt maktmäklats av deras i sin tur största långivare. För det senare betvivlas det dock särskilt givet valet snart är här.

Slutligen känner jag mig egentligen inte särskilt viktande de ens lätt potentiellt problematiska tolkningarna av situationen därför jag är inte särskilt säker ens på att problemet är verkligt tydligt motsvarande att en plan innan med kontakter domstol funnits. Är det inte fallet är åtgärderna kanske normala tills man nått en balans i hur det hanteras (förslagsvis att den kommande presidenten eller motsvarande tar fram ett förslag till parlamentet om hur grundlag m.m. ska hanteras och man tills dess struntar i det hela där jag tänker att den processen troligen tar ganska lång tid givet människans debatt-intresse och det är troligen sunt för Egypten där politik haft alldeles för lite tråkighetsfaktorer med varians och låg predikterbarhet med som här en och annan surprise). Som den militära entiteten kan tolka sitt "uppdrag" är det kanske att ge en mjuk övergång utan samhällssönderfall och om det är funktionellt är det i samma tråkighetsdimension bättre att fatta för få beslut och ta det lugnt några dagar snarare än att göra för mycket.

Att hindra access till parlamentsbyggnaden för parlamentariker om uppgiften korrekt är dock väldigt fel och vad man direkt bör sluta med. Absolut inte senare än under morgondagen.

Mer allmänt tycker jag att både EU och USA ska bli mer proaktiva med personliga repressalier i form av sanktioner. Ekonomi är en sak men också det medicinska området finns. Söker man specialistvård inom en del medicinska områden är fortfarande utbudet sämre i länder mindre benägna att följa proaktiva sanktioner. Personer involverade i sådant här tenderar givet "orörligheten" på positioner att anrikas i genomsnittlig ålder för respektive land med ökat antal hjärtsjukdomar, cancer, hjärnblödning m.m.

Och både i sådana och ekonomiska sanktioner gå mycket längre ut i vänskapsnät och släktingar.

Spanien tar medborgaruniformen EU-europeiskt

I ett försök att stärka de i spanskt perspektiv veka pan-europeistiska känslorna hos Tyskland och att ha något spännande pan-eu-kulturellt och standariserings noga att inleda möten med tyska valuta-intresserade politiker tog Spanien med ett medborgaruniform-koncept de hittat bland drivorna av papper medan de leta upp finans-dokumentationen runt banker m.m.

Det hela uppges ha försenat diskussionerna när en av de tyska förhandlingsparterna upplevde det som ett anti-judiskt skämt särskilt riktat mot honom.

Dennes anklagelser om att medborgaruniformen skulle släktat från Francos tid visade sig inkorrekta. Datering på papper sätter skissen ungefär samtida med Drake och de spanska Sydamerikanska kolonierna där det tycks ha varit klotter av en ungadelsman som tröttnat på att bokföra förlusterna de engelska prisjägarna orsakat.



Kärnvapen plutonium byts mot en Spionsatellit

I ett par experimentielt komiska (kan upplevas angenäma trots föga uppenbart värde eller ens korrekthet) inlägg tog jag löst upp ett par perspektiv vanligare i andra sammanhang där de inte sällan kan vara både rationellt och irrationellt skrämmande. Vi kan ex. se att i båda riktningarna för Iran är nationalism potentiellt problematiskt och vad som kan utnyttjas för att flytta medborgarnas uppmärksamhet från demokrati.

Det Nordiska hotet allt närmare Sverige
Norska gränsens svensk-hat skrattar ingen åt

Jag är därför egentligen inte särskilt upprörd över att vi lämnade bort vårt vapen-plutonium där några länder bättre agerar föredöme.

Emellertid lämnande de höga tankarna hos någon i ett land långt borta från Mellanöster så gäller ju oavsett vilket värde som kan ha extraherats säkerhetspolitiskt eller för andra delar av Sverige att jag sett föga för egen del. Nu noterade jag det här på trevliga Information processing vilket ger idéer:

Look up, not down!

Jag är en allvarlig man. När enklare män slöar och kvinnorna jollrar med barnen lämnar mina tankar inte för ett ögonblick världens väg mot något bättre. Jag skulle inte önska det på något annat sätt där vardagens trivialiteter ni inte alltid själva förstår att bevara är vad som hos er skänker mig glädje oavsett hur löjliga mycket kan tyckas.

Det är min förståelse att andra i det privata kan se angenäma värden i sådant både i den rena leksaksnivån eller i det psykiska sjukligt i skvaller mellan grannar till de mer ambitiösa death-planet koncepten vi mer sällan ser realiserade. För mig ser jag bara plågsamt hårt arbete med tillgång till mer data. Det vore att ljuga att säga att det inte skulle vara en plågsam uppoffring jag inte kan låta bli för att följa upp en del saker särskilt att behöva refresha Dennings igen om data-whitening för att hindra läckage av vad jag själv kan notera med förståelse.

Likväl vore det passande när vi tagit en konkret ekonomisk förlust i vapen-plutonium för en bättre värld. Att jag och genom mig vi får vad vi kan kalla information recycling space unit fångande upp energi reflekterande från jorden att rädda från rymdens mörker. En eye in the sky enhet. Data för en bättre värld.

En enkel fascinerande möjlighet jag faktiskt experimentera lite med om än inte i så ambitiös hårdvara är koncentration av människor relativt butiker under en tidsperiod med intensiv skyltning varande en "festdag" i Uppsala.

Ett värde med det komiska är att det verkligen kan få mig på bättre humör. Det är mer intensiv humor att skapa det.

Spanien tror på katastrof: Räntan på Spaniens inlåning närmar sig sparräntan jag som barn (flera procent kvar) fick

Spanska utrikesministern tror dom har en lösning inom några timmar alternativt att vi alla därefter kan se oss om efter nya samarbeten där vi slipper allt överdrivet gnäll:

"The future of the European Union will be played out in the next few days, perhaps in the coming hours," he said, according to Spanish press reports.

Spain issues dramatic messages of impending eurozone doom

Ett exempel på missbruk av den enkla vägen till övertydlig information istället eller tillsammans med åtgärder närmare faktiska nyhetshändelser än en ständigt uppdaterad beskrivning av hur personer som bara för några veckor sedan saknade all nödvändig information för att klara av att beskriva saker och ting:

Berlin takes the firm view that, regardless of the election outcome, Athens will need to honour the stiff eurozone terms if it is to be kept solvent. It also blames the Spanish prime minister, Mariano Rajoy, for being too slow to request last weekend's bailout after he repeatedly ignored dozens of German requests for a frank analysis of the condition of Spain's banks.

Angela Merkel tells rest of Europe to get real about eurozone crisis

Det enda denne i abstraktionsnivån finansminister eller jämförbart (här utrikesminister) är i vad som här diskuteras de spanska bankerna. Där har han också unikt relativt övriga möjlighet att samla konkret information. Vi förstår att ingen åsikt därifrån är vad någon som söker rationellt värde i en åsikt snarare än önskan att hetsa upp sig irrationellt eller samla argument för ett annat eller besläktat särintresse (ex. annat land lätt orolig för att de kanske behöver pengar och lite ränte-rabatt som tyskarna betalar låter fint eller vi säljer ju en del till dem så det vore väl fint om vi flyttar pengar från Tyskland dit för de sparar ju ändå en massa eller diverse andra irrationella idéer som verkar vettiga men föga eller ingenting visat har positiv effekt).

Och låt oss sätta räntan Spanien lånar till i kontrast till de här uttrycken av ångest-mani relativt vad Sverige långa perioder lånat för. Spanien har inte ens nått 10% annat än mycket litet och ligger under med marginal. Det under den "värsta" krisen sedan Andra Världskriget. Värre än svältperioder vi haft i Europa flera gånger efter WII, valutor som gått till papper och allt annat.

Jag kan för allt i världen se att något av värde kommer av att Tyskland kastar pengar på dessa problem. Jag tror heller inte att det särskilt skadar om det inte hindrar dem från att genomföra nödvändiga åtgärder. Men för ögonblicket känns det skattat både från allt gnäll och det lilla konkreta att de hamnat i en sjuklig reduktion i faktiskt handlande där de inte ser åtgärder de själva kan och måste göra utan vill att Tyskland ska lösa problemen men på ett sätt som innebär att de egentligen inte behöver göra något alls.

Hårda regler för banksystemet och för dom länder som väljer att ligga närma vandra ekonomiskt via euro också en acceptans för att precis som i alla samhällen där mer eller mindre grupper av särintressen samarbetar för eget och gemensamma värden krävs att man har spelregler och ofta måste de sättas efter den minsta riskreducerande nivån mot de problem kortsiktigt tydliga (jämför hur media-uppmärksamhet kan påverka lagstiftning i Sverige runt någon "systematisk skandal") och allt bedöms heller inte bara från risk utan väldigt styrande i alla sådant samarbete är att spelreglerna och kraven är sådana att en aktör inte känner sig lurad eller utnyttjad.

Jag tror rörande reglerna vill vi ha det tyska intresset vid detaljer och exakthet. Spanien m.fl. ska dra nytta av det och inte låta det kollidera med nationell stolthet. Både den tyska noggrannheten och nationell stolthet är viktigt nu och för framtiden. Ett enkelt tips är att betrakta tysken lite som en av de gnom-liknande sakerna vi hade i Harry Potter filmen. De är inte riktigt människor men kan tala, är intelligenta och oavsett om det är deras bankverksamhet eller strumpor är de glatt engagerade att göra massor med hög exakthet med föga tack för det. Men att tänka det tyst (der bank general kamreren efter att låtit din tyska språkbok diskret märkas i portföljen eller något liknande är bättre). Men jag sympatiserar verkligen med svårigheten det kan innebära att praktiskt vara så rationell och att hellre plåga sig sjukligt mycket helt i onödan ligger i naturen hos många varav flera av våra största genom historien.

D.v.s. Tyskland är bra på att hantera ekonomisk information. Det är värdefull kompetens både svår och väldigt dyr att betala för. De har här också egenintresse av att dela med sig av den. Kan man skapa nytta av det också väldigt konkret är det en god möjlighet.