Rebellerna i Libyen behöver skärpa till sig

2011-03-06

Är det något rebellerna är beroende av just nu är det riktad hjälp för att få saker att gå i mål. Att hålla brittiska enheter givet det hör till exempel på vad som är direkt dumt det dummaste man kan göra oavsett att det rent formellt kan ha varit felaktigt att befinna sig där geografiskt (där det ju förövrigt likaväl kan sägas vara odefinierat och även för rebellerna själva rent funktionellt).

En god rekommendation är därför att ta och släppa dem tämligen direkt idag.

Därmed inte sagt att det nödvändigtvis eller ens troligt ska tolkas som att problematik finns i de östra delarna av typen kaos eller att de skulle sakna förmåga att organisera landet. Faktiskt tvivlar jag på att något problem skulle uppstå genom att befintliga strukturer för sådant finns sedan länge där tillhörande detta också arbetat i administrationen lite över allt ganska jämnt fördelat.

Och från detta menar jag oavsett fallet med de brittiska soldaterna att korrekt är att nå en snabb energieffektiv lösning på problemet vi har enligt diskuterat i Bias: Monte Hall problemet & Det Lyckosamma brädet.

Här gäller också att revolutionsledaren som tagit makten och styrt flera år där en kraftig obalans i hur vi neuralt värderar omvärlden i form av makt och orättvisa inte sällan med ofullständig näring m.m. i regel sitter där han sitter tills han dör. Så länge de bibehåller situationer och klarar att expandera den och inte direkt skapar en motsvarande problematik har jag svårt att se något som lika dominerande kan skapas genom att det just inte är föränderligt i att något nytt kan störa dess effekt annat än förstärkande.

Om det gäller al-Gaddafi eller inte är den stora frågan. Vi hade visst givet Italien men å andra sidan har han ju sprungit en massa i Italien vilket jag tror var ett stort steg han tog mot frihet för sitt land oavsett om han insåg det eller inte. Övergrepp mot det egna folket skiljer honom också mycket tydligare jämfört med flera andra även om det för alla diktaturer är väldigt vanligt. Just att hota om det i TV och tal är inte effektivt. Folk vet det ändå om du redan börjat skjuta på dem.

Likväl tror jag att det mest effektiva man kan göra för att vända situationen är att döda al-Gaddafi snarast därför att för hans egen klan gäller inte det som balanserat sig nu och givet frihetens vågar väckte upp dem. Jag är gissar att han rör sig aktivt bland dem så att de ser att han inte flytt. Så dagligen kommer han in. The perspective of the sniper. Det är svaret för rebellerna.

Vi kan (om de nu har tillgång till internet och brukar surfa svenska bloggosfären vilket kanske inte är troligt( spela Britannia Rules the Waves.