"Dynamiska" kommunikationsnät utan stabila nod-kopplingar

2013-08-13

MIT publicerade:


The Cost of Radio Network Broadcast for Different Models of Unreliable Links


Jag ej läste i detalj med sannolikt för den seriöst intresserade också har värde - eller för en del kanske större värde - i översikten relaterade forskning.


Avståndet och bredden från tiden när entropi och informationsvetenskap handlade om konkreta kommunikationsnät är för alla praktiska tillämpningar nu gigantisk. Jag är inte säker på att för de som söker algoritmer och modeller för nätverk under nya mer annorlunda omständigheter ens primärt bör börja med att söka publicerd forskning närmare kommunikation i traditionell mening utan kanske hellre börja mer icke-konservativt med sådant som:



Och betrakta kopplingarna mellan noderna snarare än kommunikationen resp. senare men medvetet också ex. distributionerna utifrån aktuellt kontext påverkande angripare resp. nät-skapare (resp. användare riskerande överlastande resp. uttrycka behov av kopplingarna med visst värde) som informationen vi räknar på.


Därmed inte sagt att jag särskilt skulle rekommendera ett överdrivet teoretiskt idé-system med mer avancerade entropi-lösningar men se värdet i hur de betraktar världen och från det skapa simuleringsmiljöer.


Rörande vissa tillämpningar Blue light är avståndet i teori och algoritmer egentligen inte långt till avancerad analys av kommunikationsnät kontextuellt beroende och jag fann (även om nu dimensionerna där troligt är gigantiskt fler än aktuellt för kommunikation tror jag samma problem träder in väldigt mycket tidigare) att egentligen alla andra metoder för att ta fram approximationer möjliga att senare och snabbare använda för beräkningar för ogörligt utan att låta informationen flöda runt "själv" mellan noderna för att se vad det hamnade på vid epoker hyggligt stabilt utan kräva hög medvetenhet om hur det exakta uttrycket för den faktiska entropi-beräkningen givet resp. Blue light egentligen ser ut. Bl.a. Blue light Intensity beräknas på det sättet.


Möjligen rörande komplexitet kanske Topological entropy har värde som utgångspunkt. Det var dock nu ett tag sedan jag behövde titta på områdena runt entropi och de är när vi lämnar de enklaste sambandet allt annat än triviala och ev. kan det vara så att egentligen allt av väsentligt värde hittas snarare utifrån transfer entropy rörande riktade varianter som konkret applicerats på verkliga nät om än i andra domäner än kommunikation (nät av biologiska neuroner resp. medvetande - consciousness entropy site:ploscompbiol.org | Google.com - kanske).


Relaterat tidigare:


Bygg din egen Wi-fi hotspot (2009-12-02)


Wi-fi router kan byggas på Android (2009-12-02)


Mobila WLAN för frihet & Europeisk impotens från självstympning (2012-02-16)


En aning utanför diskuterat närmare praktiskt är det värde att peka på att också om vi naturligt gärna ser ad-hoc nät som luftborna finns fler möjligheter och andra kanaler (ex. vibrationer i fysiska medier eller sladd-nät dragna i VHS infrastruktur) kan vara svårare att störa ut.


Komplettering: En introduktion mer rakt på typiska matematiska operationer som används såväl som ungefär vad det handlar om sannolikt enklare för de flesta som ej tidigare tittat särskilt på det matematiska området: Transfer entropy - Presentation | Utu.fi.