Ett Bergslejon till Aftonbladet

2009-10-31

Jag försökte hitta ett bra kattdjur till Aftonbladet. Det är inte helt lätt därför att dels har jag inte läst dem lika mycket. Viktigast är dock att ett par faktorer runt dem på nätet pekar på lejonet d.v.s. att de funnits väldigt länge och är oerhört stora i mängden material, läsare m.m. Problemet med lejonet är att jag någon gång använt det som omskrivning för något helt annat och då mindre trevligt. Det är därför olämpligt och felaktigt att återanvända åtminstone här. Om inte för det hade det här lejonet passat Aftonbladet:

Det blev ett bergslejon

Aftonbladet har märkbart mycket av samma lätt visuellt feminint tilltalande framtoning Metro och SvD har. Denna tror jag fungerar bra både för män och kvinnor när det gäller att sälja. Därför fastnade jag för bergslejonet vilket har både detta och lejonets storlek:

I bilden syns ju dessutom "the long tail".

Två bra krönikor i Aftonbladet

För att lyfta fram något aktuellt bra från Aftonbladet har vi först följande insiktsfulla citat:

"Med det råder inget tvivel om vem som är vinnaren av personerna och partiledarna Reinfeldt och Sahlin. En ser ömsom bekymrad, ömsom myndig ut. Hälsar på Obama, håller tal i FN. Den andra ser ut att vakna i försvarsställning och harvar på i den inrikespolitiska vardagen. Reinfeldts sammanbitna framtoning ger honom statsmannalik tyngd, Sahlins sammanbitna framtoning ger ett pressat och grinigt intryck. Regeringen har allt att vinna på att göra valet till en ledarskapstävling,"

Från: Mona har sämst spinn just nu

När jag övervägde att följa valet mer regelbundet på Nyhetsbloggen var en sak som funderade på att göra att sätta ner några punkter just kring Sahlins framtoning. Det för att göra det mer "balanserat" och spännande att följa. Det där är viktigare än man kan tro och vad Sahlin behöver göra är att:

  • Sträcka mer på ryggen.
  • Öva sig att le kontinuerligt.
  • Ha tydligare kroppsspråk med armar och händer - Peka tryggt framåt.

Att le stort kan hon men just att hon ser grinig ut standardmässigt gör att det lilla leendet blir viktigt. Det övar lika viktigt upp ansiktsmusklerna vilket får det stora leendet att se mer levande.

Kring detta tycks det nu jämna ut sig mer. Reinfeldt börjar se lite trött ut och Sahlin gladare (men sträck mer på ryggen).

Jag läste en kul krönika i dagens tryckta Aftonbladet men hittade den inte på nätet. Den handlade om vad som gör män attraktiva utifrån moderna värderingar. Jag tyckte den var bra eftersom det utmärkt beskrev mig.

Oncilla till Nyhetsbloggen

Nu valde jag även ut ett kattdjur till Nyhetsbloggen. Det blev denna oncilla - Tigerkatt eller Tigrillo.

Tigerkatten är större än tamkatter men väger lite mindre. De har större öron men kortare svans. Morrhåren är också de mer utvecklade.