Visuellt språk: Tips bok (kostnadsfri) algoritmer och datarepresentation och en del vanliga standarder eller framverk

2013-06-07

Varande en kämpande person i det moraliska - är inte det mer än att naturligt vara ett fritt delande ideal- delar vi värde med boktipset men indikerar inte kanske för många de egentligen mer användbara delarna. Och roas lite över dem utan kontextuell bakgrund som behöver sätta sig och lära sig allt om allt i varje kapitel för att hitta fram:



Ambitiösa läsare inriktade kanske snarare områden något skilt mot vad jag söker gör antagligen inte fel i att titta på Hyperbolic tree i 5.9 Other Tree Drawing Methods när presentationen av komplexa relationer och stort data är viktigt både övergripande och möjlighet att gå ner och titta närmare på delar. Ofta för verkligt praktiskt data kontinuerligt över tiden levande mer än göra en intressant graf här och nu kring något tror jag att det kan ge en hel del mer än ex. dom koncept mer inriktade på stora klot. Faktiskt den algoritm jag sökte när jag träffade på boken men utan att komma ihåg namnet på den om än i en ganska nära besläktad variant lite mellan denna och vissa "sfär-varianter".



Ex. hyperbolic tree från
The Hyperbolic Browser : A Focus 1 Context Technique
for Visualizing Large Hierarchies

För alla yngre läraktiga och intresserade av en dominerande karriär länge på lite extra jobb nu tror jag att en seriös och licens-kontrollerad Perl-modul man gör fritt tillgänglig skapar en ordentlig bred plattform både mot de flesta agerande företag här såväl som nära nog alla väsentliga universitet. Det är ju ett område med intensitet, lösande områden och Perl är för praktisk problemlösning alltid förekommande åtminstone delvis relaterat textanalys, språktolkning m.m. Om så hjälper jag gärna till och tipsar om den här om man ser till att notera det förslagsvis i kommentar här eller via e-post när färdig och testad och viktigt för den kommersiella världen tänka igenom att api:er är lätt-begripliga och dokumenterade vettigt, och bara att installera på med apt-get install.


Bra referens för de flesta sökande något mer på nätet. Mycket men inte överdrivet mycket.



Mer visuellt språk - För alla synliga människor

Mer realistiskt för det icke-mänskliga om man mot förmoda praktiskt ger sig på att ta meta-språk från analyserad engelska till visuella sammanfattande illustrationer:


Det problematiska Obama fotot publicerat

Fotot var givetvis vid tidpunkten ett oerhört övergrepp på President Obama. Folk som hamnar i situationer som dessa måste vi förstå kan ta mer skada av att vi visar upp deras smärta, förnedring eller olycka. Särskilt barn, minoritetsgrupper, eller som ibland aktuellt personer i en subkultur där de kan tappa kontakt eller rent av angripas för vad som visas.


Här när Obama nu är offentlig person och även om andra-generationens invandrare och färgad (två grupper som ofta kan möta fördomar, diskriminering och drabbas av negativa stereotyper såväl som vad värre) är han samtidigt den fria världens ledare och bär rollen av ett av världens mest repeterade koncept.


Och den amerikanska ekonomin äntligen kanske rör sig lite mer varaktig åt rätt håll och den något mer korrekt svenskare presidenten Obama sitter på sista perioden. Och har fått tid på sig att förstå och hantera händelserna med tillgång till excellent sjukvård - för honom liksom den enklaste amerikan nu statligt betald.


En avvägning rätt att göra och att ta chansen att understryka som viktigt. Men att publicera var det korrekta beslutet.


Nedan har vi Obama efter att ha försökt allt innan månader sedan sista gången levererande - kanske vågar vi från vår människotro berusad - sjungande upp vid ett hemligt valuta möte med Tyskland och Kina.



Vi kan se och det förringar Tyskland mer än Obama - att de för att göra sig roliga betalade med gamla kvarglömda D-mark hellre än att betunga den Europeiska valuta-tillgången.

Nationaldagen firades ivrigt arbetande med ett fåtal energieffektivt svenska belöningar

Nationaldagen firade jag i mycket arbetande och oavsett hur gärna jag vill att det ska kunna övervägas som en tradition välgörande för oss alla var det inte alls min tanke att sprida en god säd att tillväxa-Sverige.


Emellertid tillät jag mig energieffektiva och nationellt korrekta för dagen genom att vid några utvalda tillfällen då en tydlig leverabel uppnåtts få titta och vidra mina svenska silvermynt.



Förutom silvermynten den välsynliga Karolinen i koppar från 1600-talet (dock utan något värde och mindre än silvermynten).

Vidare drack jag traditionellt korrekt kaffe utomhus. Även här sökte jag det energieffektiva för att både bespara miljö och ta inspiration av nationens alla sparsama värdebyggare presterande allt möjligt runt om i landet med nära nog ingenting bara en bit utanför våra få storstäder.


För att ej riskera att alienera ev. invandrare eller kanske företagsspion från Kina kikande valde jag föritom svenska symboler en kaffe-kopp med tror jag asiatiskt mönster (möjligen mer japanskt om än mycket troligt Made inChina).





För att förstärka upplevelsen av kaffet trots den lilla kppen kan vi se hur jag placerat ännu mindre kpppar vid sidan om. Det gav också en vacker påminnelse om att komma ihåg alla länder som inte har det lika gott ställt. bondenationen Danmark som nu dessutom drabbats av bank-problem, Grekland som nyligen tog världsrekord i storlek på lån relativt statsskuld och Frankrike vars gedigna vin-kultur snart kanske inte längre välkmnas i Asien.


Efter ett besök dagen innan på Apoteket inhandlade hand-desinfektion och anti-histamin-tabletter hade jag lite obehaglig känsla. Bland plåstren fanns bilder uppenbart riktade mot barn: Disney Figurer och dessutom tre st. barn snarare än en vuxen Anka, Hello Kitty från Japan och de ännu mer fiktiva bilarna med ansikten. Jag tog därför en härligt svensk symbol med mitt kaffe: en gång inköpt för fyra kronor tillsammans me tre andra figurer från Bamse i samma serie på Gallerix (vi hoppas som en nationell kest mer än anti-Bamse-kommersiell-reaktions-rädsla eller avsaknad av efterfrågan).


Flaggan fick jag gratis 2011 på det årets Nationaldag vid nya-medborgare-happening arrangerad av kommunen i Uppsala (i övrigt en verklig besvikelse och den helt dominerande officiella ceremoni government-related eller kommersiell jag varit närvarande vid totalt minst presterande i mening, visualisering, symbol, budskap, konkreta ord och på något sätt gav en underlig känsla av att kostat ordentligt i antal personer närvarande från antar jag kommunen men vars konkreta kostnad förutom flaggor, en väldigt enkel lågpris-klass och en liten tämligen tråkig scen gjorde som ingenting mer än att tala via dåligt ljudsystem en kortare stund: men försöker man inte blir saker därefter.


Ganska talande tycker jag rent av att out-door-events vi i ungdomen självorganisera själva med ett fåtal saker ändå klarade av mer i symbolisk-mening. Kanske är problemet stabila parti-storlekar utan motivation att hålla sig kvar i den politiska subkulturens visible healthy, asserting meaning and imperative do-it som politiker-arbetare? Något form av motiverande rovdjur vertikalt-valen kanske vore en bra idé? Blir en politiker för förslöad ökar risken att den smygande faran hinner överraska och käka upp den balanserande stockens genetik såväl som introducera nya friska idéer från yngre flockmedlemmar. Eller kanske en importerad politik-intresserad från ett framgångsrikt koncept ex. Germany eller China. Båda stora och potent dominerande världsscenen. Där kan vi lära massor av bra saker.


jag var dock övergripande enormt nöjd med dagen - mycket fina koncept illustrationer och just ceremonin var trots sin vekhet i intensitet och symbolkraft mycket svensk i en personlig mindre exakt känsla). Märker jag indikationer i tidning eller på nätet att något nytt tillkommit kanske jag tittar lite på det hela nästa år bjudande till lite för kommunen nu när man ändå är född här: torget var ju hjlpligt täckt till tre fjärde delar 2011...

NSA kan ge Dagens Nyheter rätt kunskap för att lyfta koncernen till fornstora dagar

Jag har ofta upplevt att sådana här lite vinklade anti-amerikanska nyheter inte är helt ovanliga hos DN: Miljontals människor i USA får sina telefonsamtal övervakade efter ett hittills hemligt beslut i en specialdomstol för säkerhetsärenden. Här tycker jag att man borde jagat rätt på någon ansvarig och fått deras bild av det hela.


Problemet är dock djupare och kommer ner till kultur och svårigheten för olika flockar att mötas för att förstå och dela värde med varandra. NSA lite smygande i sina enorma datahallar försökande skatta data-brister predikterande från fläckljuden eller förhandlade nya köp hårdvara kanske inte själva heller alltid går ut och möter media.



En möjlighet jag ser både för att hjälpa DN lite på vägen här till en värld där möjliga outnyttjade verktyg finns att lära av koncept och verktyg redan tillämpade i NSA;s bransch och görande både dem och mig själv ekonomiskt sundare skissade jag snabbt ett litet mini-koncept att utveckla vidare och sälnja in till dem.


Principen här precis som hos NSA är människornas kontakt och möten med varandra - vad vi här kallar Human2Human och vad det mesta inkl. Business2Business alltid bygger på - men vi väljer att abstrahera hur vi suger in den informationen. Kanske är det lite äldre sävliga journalister man placerar ut att lyssna på restauranger eller kanske en spännande teknisk lösning (varför inte i samarbete med Ericsson eller mer vågat köpa in tidigare associerad kompetens hos dem och mer självorganiserat accessa den moderna världens motsvarighet till skvallrande växeltelefonister: dagens mer manliga ambition om att undvika sådant har ju en stor teknisk utmaning där man ligger efter öpnnnade möjligheter).


Viktigast automatiserar vi från kunskapen vi etablerar själva publicerandet. Också här abstraherar vi. Vi kan tänka oss både en human-enhet eller kanske en mjukvaru-agent.




Att som DN och ännu värre Guardian saknande den ändå lite lugnare svenska sundheten till omvärlden möta nytt fientligt och avståndstagande är sällan konstruktivt. Det skapar gammalt groll som kan pågå över generationer.


Samtidigt som vi såg att både DN och Guardian kan ha mycket att lära. Och vi vet ju också från en del indikationer att åtminstone några myndigheter lite blygt sista tiden i USA sökt kunskap hos pressen.


Den större affären långsiktigt är mindre att stämpla-ner NSA med otäcka stereotyper och mer att lära och göra det bättre för att skapa egna affärer. Våga ta tänk till en ny bransch man kan är ibland väldigt effektivt när färdiga lösningar finns färdiga i en annan om man vågar se det. Sverige är ju dessutom en så fin lagom stor först case-geo-area. Inarbetat koncept mycket seriöst och industraliserat men ändå inte mer än kanske praktiskt intressant 4 - 5 miljoner personer att följa kontakt för: Rätt case om först som tar dom stora affärerna om ett år nere i Tyskland, Kina m.fl. viktiga industriländer med utmaningar att hålla kontroll över allt som händer i världen. Tyskland troligt mer business och öl och i Kina demokrati och människorättsfrågor, hantering av amerikanska desinformations-kampanjer m.m.


Vid behov av en till mindre utvecklingskund kan jag se att Norge nog är möjligt. Till exempel hjälpa dem förstå och dokumentera flygbranschen. Det är ju dessutom ett NATO-land och därmed möjlig instegsaffär till att kanske börja underleverera till NSA.


Oavsett väg stabila intäkter och riktigare den svenska målgruppen för DN mer riktat anpassat spännande intressanta nyheter som knivskarpt pekar ut vad dom vill läsa även när det kostar lite pengar. Värdet motiverade kostnaden.


Jag funderade också ett tag på Svenska Dagbladet men med deras ägar-relationer till NSA och konservativa kultur-sfär får de säkert något förenklat ner-filrerat redan från NSA. Även om så klart sämre små-saker ändå vad som nog gör en införsäljning svårare.

Språk konvergerande koncept till koncept: Ljud relativt ord (och i spekulativt perspektiv från dyslexi)

Mer slarvigt skriven anteckning rörande hur vi kanske konvergerar symbol-betydelse lokalt mellan ljud, ord resp. fler-gram, och hur vi kan skala ut samma koncept bredare till dess ev relevans relaterat vissa former av dyslexi och ADHD, resp. några enklare grund-koncept inom strategi (försvara eller mer benäget vara offensiv). och i personlighet förvaltande vad vi har (inl. ljuden i ordet vi redan läst) resp. tolka nytt (inkl. ljudet lite längre fram i nästa ord). En notering rörande kultur och att värdering av kultur vi gör till egen oavsett något gigantiskt som Sverige eller en hobby tycker jag dock har bredare värde för vårt gemensamma samhälle såväl av och till på individ nivå. Jag hoppas dock uttrycka det bättre mer lättläst vid tillfälle i samband med det redan utlovande inlägget om interaktions- och anti-rasist-metod jag såg som eventuellt effektiv samtidigt kostnadseffektiv via badging i skolan skapande gemensamma symboler ej polariserat mellan dessa grupper. Jag ber dock inte om ursäkt för inlägget dåliga presentations-kvalitet: Ett viktigt värde finansierande bloggen är att det är väldigt funktionellt för mig att av och till tänka fritt med slutmål att publicera även som för detta inlägg helt symboliskt.



I nyligen publicerade inlägg markerat komiskt inlägg (indikerande att det försöker - och normalt - mätbart roligt snarare än att understryka sanning eller inte vertikalt egen-rolig reflekterande över diverse text-minings-koncept jag känner till eller hört viskats om vandrande bloggar för att identifiera risker givande en hjälpande hand i goda case-events för tekniker att borra allt eftersom de smäller till) var följande del av mening med som skämtsam ändå vässad ridiculoe av den jämfört med min generation kunskaps-veka ungdomen och yngre-vuxna (mer matematik i skolan och högre penning-kunskaps-belöning till äldre generationer från ingångslönerna för att motivera ungdomen till fortbildning är rätt väg för att rädda Sverige från den gula faran där just yngre tjänar nästan ingenting medan en gediget erfaren arbetare som har flera hundra miljoner på bankerna intjänat på hederligt men kunskapsintensivt parti-arbete):


trak och vagn


Notera konceptuell likhet mot vanligare repeterade ord-kombinationen (NP-fras här) och dessutom vad vi korrekt bör se som ett eget koncept och symbol med associerade föreställningar:


häst och vagn


Notera nu den i stavning första ordet och också funktionellt på bondgård näraliggande:


traktor och vagn


Läs nu:


häst och vagn
trak och vagn
traktor och vagn



Komplettering: Efter att ha repeterat traktor och vagn några gånger idag såväl som igår märker jag att vad vi förklarar längre fram med "upparbetad aktivitet" - eller i perspektiv från de vanliga modell-koncept i psykologi och psykiatri såväl bredare arbetsminne där mer aktualiserat och i anslutning och samarbete andra delar med åtminstone tillfälligt mer energi-effektiva vägar etablerade.

fr. fara resp. möjlighet i en värld med en del okänt men här i den moderna i-världen föga mot längre tillbaka i historien vad vi kan förklara mer praktiskt passande-in med att nu har vi sett det åtminstone för mig lite ovanliga kombinationer - den gömda frukten plockades här - och nu är det ointressant om orden inte börjar visa fram guld-pengar eller spelar upp en trevligt animerad film, en innovation produkt implementerad på en vecka som förändrar världen givet relevans reward mig.

Utan pågående discourse-beroende där det bär betydelse för en historia är det historia så mycket mer även om jag träffar på det kanske i morgon refererande inlägget där istället det abstrakta värdet byggt alt. relativt läsare ej uttryckt egentligen riktigt bra.

Komplettering II: Egentligen troligt - förstå lite mer än så tämligen relevant men jag ej berörde antagande obefintligt närmare intresse diskussionen är själva ljudens likhet mellan som i ex. ord ett och ord två.

Vi kan i det samspelet tänkande oss en språk-tolknings-värld delvis poetiskt rhyming där sådan liket och påverkar oavsett meningsfull konkret mening (rimmande utan mening i det extrema.

Med samma antagande och diskussion nedan men taget också i denna riktning spekulativt givet dyslexi och visuell koncentrationsförmåga tänka oss att vi för första och andra konvergensen har viss stabilare preferens mot den balanserade mitten. Här att vi kan konvergera mot a relativt a för det defunkta fler-grammet. Tänker vi oss en normalfördelningskurva där optimal läsning egentligen skulle gynnas av lite högre default-aktivitet befintligt mot nytt som funktion av tiden är den "normalfördelningskurva" (kanske egentligen i språk närmare det här lättare att skatta med flera extremfördelningar d.v.s. vad vi kan jämföra normalfördelning men förskjuten med en kraftig topp tidigt - vi börjar ju på "noll" basnivån - medan ju längre bort desto mindre troligt men med rätt riskupplevelse ex. hysteri eller extrem belöningshunger ex. rökning kan vi vandra tämligen långt för där borta föga konkret uttryckt) ju just ganska tydligt större i dess mitt d.v.s.

befintligt givet gynnas från det ev. påverkande tillsammans med kanske samma mekanism verkande via olika funktionella nivåer av språktolkningen mitten mellan första i befintligt relativt sista i befintliga där det är vad som troligast bär ett avtryck kvarstående samspelande på ljudtolkningsnivån med nästa ord när likheten där är hög (ex a - a).

Vid en hypotetisk motsatts till dyslexi kunde vi på samma sätt tänka oss onormal fascination och intresse av att rimma satser i möten flera steg bakåt för orden entligt avancerade koncept fodrande enormt fokus på en given befintlig investering i att lära sig rimningsregel med föga intresse för den faktiska meningen nästa ord gömmer för oss i fara eller mölighet. Juli 2012 gjorde jag ett subsystem kompletterande annan analys tittande på dessa former av likhet via en förenklad algoritm anpassad analys av större textmassor (sista resp. första åtminstone första version tre bokstäverna men om jag minns rätt sedan "stavelsen" eller logiska ljudet först och sist).

Nor a|ny o|ther wold | like Cot|swold e|ver sped,
So rich | and fair | a vale | in for | tuning | to wed.
Michael Drayton's Poly-Olbion (1612)

Hexameter givet som exempel i Wikipedia: Hexameter

Visst värde gavs kompletterande annat men dessa analys-algoritm var dock enormt långsamma relativt det värdet. På samma cpu-tid och minne ges ordentligt mer bara på att göra ex. bättre mer exakt ngram-detektion. I nu subsystem som slutförs gör den kostnaden i tid och cpu ingenting relativt parser-lösningarna men jag kan samtidigt konstatera att fortfarande och faktiskt ännu mer är för den analys intressant just detta ett tämligen begränsat värde. Ett undantag finns dock: Analys av uttryck nära relaterat mest typiskt ett varumärke där man sedan vill följa associerade uttryck indikerande emotionela uttryck. När kört över större textmassor ger det vissa predikterande indikationer konkret intressanta för den som förvaltar varumärket även om jag får erkänna att jag egentligen inte förstår detta konkreta värde lika bra som de mindre värden med föga praktiskt värde.

Indikationen är i sig vad jag konstaterade ej direkt påverkande av meningsfull betydelse relativt motsvarande uttryck utan liknande indikationer. Praktiskt ger det hur som helst en mängd fraser med färdiga associativa emotionella dimensioner för relativt hur de tolkas och associeras vilka sedan kan köras tillsammans för att ex. generera ut en mängd koncept att testa vidare med kanske mot fokus-grupp. Eller för symbol-koncept variera med bild och text. Stabiliteten i associationen är något starkare i P(A) * ... relativt P ( A ...) ... (alltså för de emotionella vektorerna skattade från omgivningen t.ex. hel nyhet eller forumtråd) motsvarande diskussionen längre fram.


En v de i särklass mest dominanta algoritm-koncepten i natural language understanding och text-mining är den förståelse vi kan bygga statistiskt från hur sannolik en mening är givet orden (eller jämförbart mer abstrakta men mindre exakta koncept ex. NP ett_visst_verb_koncept NP_som_förflyttas NP_det_rör_sig mot relativt ex. exakt samma men annorlunda för något NP-antagande).


Betraktat på ordnivå kommer det ner till vad vi ex. kan skatta vi tillståndsnät ex. Markov-varianter ibland med gömda tillstånd eller nära-liggande varianter för att istället reducera mängden tillstånd i statistiskt data mellan konceptet (se vidare 1 för fördjupning såväl som stickprov på min goda vardagsvisdom diskuterad tidigare i ). Betraktat för ord förenklat ungefär principen:


Sannolikheten för ORD_A givet att vi innan såg ORD_B ORD_C ... eller "maximalt" reducerande behovet av stora mängder sparat statistiskt data (ofta svårt att mäta sunt givet kreativiteten i språket ofta uttryckande det innan aldrig eller sällan sett) istället sannolikheten för att vi ser ORD_A givet ORD_B som funktion av orden innan beräknande P(ORD_A) * P(ORD_B) * P(ORD_C) istället för P(ORD_A | ORD_B) ... eller värre.


I röstigenkänning kan kan mycket mindre om på algoritm-nivå används ungefär samma koncept där enklare enheter än orden identifieras på vägen till att besluta ett ord (jag kan inte mer här praktiskt än att jag inte riktigt vågar säga att inte algoritmer som plockar orden mer naturligt att se som per ord bas direkt finns men jag minns inte att jag sett dem diskuterade).


Vi återvänder nu till våra exemplen. Antar vi att hjärnan arbetar mot metoder och organisationer av neuronerna som praktiskt reducerar till jämförbart dessa algoritmer - och det är mycket troligt att så är fallet därför att dessa metoder utanför "hård-inlärning" vi ex. lär oss i skolan ej direkt relaterad till naturliga stickprov i dagligt tal reward-driven av provskrivningar snarare än att be om mat eller uttrycka social dynamik med lekkamrater) ju faktiskt mycket bra klarar att tolka och uttrycka språk "bara" från att mäta språk givet - gäller att:


  • Ett ord förväntat kommer upplevas mer naturligt.
  • Detta motsvarar menar jag helt psykologins primacy effect jag också från egen erfarenhet prediktion relaterade news event från nyheter samplade konceptuellt går att ta utåt mer abstrakt resp. "innåt" mer konkret d.v.s. kan vara en ganska generell princip relaterad språk bredare än dokumenterat i psykologin.
  • Primacy effect föraktiverar alla koncept relaterade för ett kort.ögonblick.
  • Biologiskt uupplever jag det enkelt att visualisera som att inlärda relationer till andra neuroner har kortare avstånd, därmed når också bara strö-aktivitet från föregående dem i viss utsträckning bara genom att signal-substanser och "läck-elektrisk-aktivitet" passerar utåt med något lägre sannolikhet resp- större varians för en tänkt normalfördelning: längre irån mer variaterat vad som aktiveras något och mycket mindre sannolikt exponentiellt avtagande.
  • Ju mer rätt ett möjligt kommande koncept blir fortlöpande när orden - eller mer abstrakt discourse - träder fram medan vi löser desto sannolikare nås det av aktivitet uppbyggande över fler redan aktiverade neuroner.
  • Om det träffar rätt ligger det redan på en grund-aktivitet eller om ej aktiverad lättare nu aktiverad högre genom redan en mängd signalsubstans i närmiljön (och p.s.s. elektrisk-aktivitet vertikalt-axioner).
  • Känt är att ett koncept konvergerar till en neuron eller en liten grupp grupp av näraliggande neuroner (fångande varianter av det).
  • Men ett koncept kan ju vara häst såväö som vagn och häst och vagn.

  • P.s.s. underliggande kan koncept vara ex. stavelser, ord eller varför inte (över- eller underliggande relativt abstraktion?) en green tumbs up.

Därmed kan vi tänka oss att samband ord till ord kan vara mycket dominerande. Eller att ljud till ljud är mycket dominerande. Eller båda varierat eller regelmässigt lika mycket.

Att ljuden har betydelse för konvergens av orden är givet eftersom vi ofta gör just detta för att tolka ut ord (också om känt även ä att vi lär oss hela ord med övad läsning).

Men hur fungerar det vid ord-slut relativt nästa ord? Är det ett koncept som häst och vagn kan vi tänka oss att människor precis som jag upplever trak onormalt relativt mindre repeerade kombinationer än med vagn ganska naturligt och faktiskt i dess mjukare ord-känsla mindre avvikande än traktor med vagn.

Jag kan tänka mig att en möjlig relaterad funktion hos personer med dyslexi (varierat med typ kanske närmare min typ) kan tendera att oftare mer sannolikt konvergera nära-stående ljud med nästa medan påverkan från upparbetat tillstånd får reducerad betydelse relativt nytt:

  • När jag för några år sedan surfade japanska nyhetstjänster, företag, bloggar, sociala media m.m. mycket intensivt ett antal veckor upptäckte jag att jag av mig själv i mötet dessa i Google Translate lärde mig en försvarlig mängd Japanska för systemet näraliggande de kinesiska tecknen (ej deras ljud variant mer likt vårt system).
  • Förutom min dyslexi har jag haft föga lätt för att lära mig andra språk. Jag tror också att min inom delar ganska potenta språk-föråga (antagligen föga märkbar här där jag mest antecknar för egen-del) kan vara relaterad dyslexin indirekt i den abnorma tidsmängd jag särskilt tidigt behövde lägga relaterat svenskan.
  • Jag ser därför ingenting mer än hur man skriver japanska med betydelse hos mig själv.
  • Tecken är ju också vad vi lättare bibehåller uppmärksamhet på samlat en tid där ordning i tolkning på vägen har mindre betydelse, och abstrakt utåt har dessutom ordningen i Japanska meningar mycket mindre betydelse än för ex. svenska och engelska. Kanske relaterat prioriteras i ordningen också att det mer sybol-koncept relaterade ges preferens i ordning före förändrings-relaterat (ex. kommer verb senare medan starka symboler tidigt i meningarn medan svenska och engelska gärna har dem fortlöpande i mitten med aktörer relaterade verb-händelserna runt om efter mer generella principer).

  • Likartat ligger alla motsvarande "ljud" vi ska konvergera samlade och den första faktiska tydliga konvergensen är resp. tecken.






  • För talat språk såväl mycket troligt läsande är den första konvergensen ovanför resp. ljud inte nödvändigtvis ordet utan kan ligga över och mellan-orden ex. för koncept (jämför gärna med hur vi i dagligt tal gärna reducerar utrymme mellan ord och skär ljud-delar utan att vi märker det resp. hur vi vid avbildning aktivitet hjärnan kan se hur ljud-tolkningen går samman och påverkar varandra både från kommande och ljud innan).





Om nu detta stämmer i meningen att det motsvarande praktiskt en tämligen stor mängd fenomen under bilogisk vi kan tänka oss kanske vi ibland kan jämföra det med koncetrationssvårigheter oavsett om mer lokaliserat visuell perception eller närmare ADHD:

  • Är vi mer benägna att låta nytt ljud kommande påverka än föregående ljud gäller...
  • Befintlig aktivitet har lägre tillståndspotens d.v.s. upparbetad aktivitet dör av tidigare.
  • I signalsubstans motsvarande mindre mängd av ex. dopamin som ju just ADHD-läkemedel reglerar upp via direkt stimulering (metylfenidat och dexamfetamin) eller indirekt via nor-adrenalin upptaget (exempelvis Strattera).
  • Befintlig aktivitet kvarstår en längre tid. Vad vu gjort blir viktigare: tiden blir mindre stressad i reaktion på nytt där det bättre kan vägas in befintligt.
  • Däremot mer kreativt tänkande som hr där en idé utvecklas skrivande medan vi vill följa associationen för vad vi bredare vet finns i förståelse men ej klart redan vet vr vi ska konvergera kan försämras (mer prioriterande strukturering, punkter, formulering, referenser m.m. vedertaget givet i befintligt).
  • Också reduceras ju just reaktioner på nytt med nackdel när nytt är viktigare än förväntat.
  • Värde och nackdel är givetvis en kontinuerlig skala där olika personligheter kan uttrycka väldigt olika preferenser. Inlärning kan också ha stor betydelse såväl som naturlig grundnivå från mer lokaliserad kultur och värde ex. saknar du upplevt enn kultur som borde vara din kanske därför att du blev flykting som barn och mnade i ett nytt land är det ett basvärde som generellt ska förväntas reducera hur väl du allmänt kommer värdera befintligt relativt nytt och helt säkert vågar jag säga ökande risken för ex. ADHD-symptom d.v.s. värderande en kultur oavsett en religion, en adelssläkt med är släktande i eller inarbetad över-betjänt för bossande 30 lägre betjänter, det egna landet, släkten oavsett adelssläktskap, frimärkssamlande med prestige och förnedring av sämre samlare ej lika slugt bytande eller nosande rätt bland gamla änkors gömmor, vårdande den egna kulturer och hur den upplevs av andra (Baren om det finns fortfarande - en enklare ölbar på dyr adress i Stockholm som smart adderade kundvärde genom att förstärka dess varumärke genom att ha folk arbetande gratis som filmades också förstärkande att baren alls märktes: minns jag rätt en idé från en försäljningschef / marknadschef eller liknande för en underdel till något av Stenbacks dåvarande bolag - ev. gick det i ZTV men jag minns inte att jag någonsin såg det själv annat än enstaka filmklipp varande också från min längre teve-fria period så jag är osäker - m.m. relaterat lättare-tidsmässigt mer volativa kändisar).
  • Att tidigt i livet under tillräcklig tid för att etablera inlärning levt under hot där snabb upptäckt fara är viktigt kanske också kan etablera eller utlösa genetiska förutsättningar. Därmed inte sagt att jag i det menar att många av historiens mer skickliga försvarsfilosfer skulle vara traumatiserade utan snarare vad vi kan se som en oftst inom normalt anpassning till omvärlden med när tidigt medan de biologiska neuronnäten snabbare och mer dominerande växer och definiera, feedback och samband genetiska uttryck etableras (jämfört svält eller krigsskådeplatser där de förändrade genuttrycken rent av faktiskt passerar ner någon generation: vad jag har tagit för givet flera år snabb-tolkande en studie längre tillbaka och påstående det i alla möjliga sammanhang utan att någon uppmärksammade att det då ej var konstaterat än vilket det nu är sedan ett eller kanske två år: ingen särskild förmåga i det i domän genetik dock utan vad helt säkert var förväntat hos väldigt många intresserade av området men ej helt lätt att mäta och konstatera och troligt ännu vad viss beredskap för att mycket ännu ej förstått ska has, också för genuttryck som funktion av miljö där vi ex. också kan tänka oss miljögifter ökande risken för konflikter samtidigt som de påverkar genuttryck där ju samband bl.a. för bly är konstaterat i USA såväl som Kina ökande risken bl.a. för ADHD) sedan etablerad större chans eller risk för långsiktig etablering påverkande övergripande genom livet.
  • Idén att vi konvergerar en symbol-eening på samma sätt oavsett ett ord eller ett ngram av ord eller underliggande ex. ljuden ger oss att vi p.s.s. kan se likartade relaterade problem varierat i olika sammanhang (antagligen varierat ganska tydligt mellan personer också när t.ex. i skattningsskala ADHD tydligt uttrycket funktionshindret övergripande).
  • Kanske är därför skillnaden jag märker något större än för många andra som kan vara mer benägna att stanna upp på trek och störas av det är fel snarare än att modigt fortsätta framåt mötande vagnen och göra en övergripande tolkning vad som kan ha avsetts: antagligen häst och vagn eller traktor och vagn men konvergerande principiellt i mening mycket närmare häst och vagn.
  • I strategi-spel jag som yngre vuxen var road av ett antal år (real-time strategy där jag som konsekvens av min svåra barndom ej tål turodningsspel efter att många år som barn spelat min far i schack utan att vunnit tror jag mer än tre gånger ärligt medan han läst tidningen emedan jag i RTS - realtidens snabba förändring var en i två spel mycket stark spelare periodvis topp tio på ladder (Red Alert II särskilt medan jag efter Yuris Revenge från och med Generals störde mig på försämringar EA efter Westwood köpet gjorde - förändringar de nu tycks försöka komma ifrån sedan ett par år - samtidigt som Generals krävde mer av min hobby-dator och på lite tyngre-datorn ibland "störde" arbetet) kan vi se besläktade strategier till de två enklaste hyper-typerna väldigt förändrings-reagerande resp. långsiktigt förvaltande vad vi har:

    • Mest potent förändringsbenägen och mer så än jag helt inriktad på mycket snabba föränderliga operation ex. varierat angripa med små-styrkor som enstaka enheter stoppad i IFS för att ta över en fiende-byggnad och sälja.
    • Extremt förvaltande i de som helst vill bygga en gigantiskt armé man först senare rullar iväg (eller för samma spelare när de fortfarande är noobs bygga en massa murar och försvar de förväntar sig att fienden ska promenera in i).

    Ett långt inlägg till en relativt kort notering av ett språk-experiment. Mina läsares lite udda intresse och kanske idol-dyrkan av mig som person såväl som deras kunskaps-hunger och kreativt potenta intelligens gör att jag är tämligen trygg att några enstaka kanske rent av orkade fram till det lite festligare exemplet. Medan vi här nere mer troligt huvudsakligen har motparter från demokratifrågor i engagemang längre tillbaka relaterat diktaturer som helt säkert fortfarande sitter och detalj-läser rubbet man skriver för mig såväl som en gigantiskt mängd andra personer såväl i Kina som här och resten av världen. Till er vill jag påminna om: Vi bjuder alltid över. Alltid. En abstrakt förklaring - frihet o.s.v. - är elegant här men självklart är världen alltid i det personliga en konkret tolkning och förståelse. I en värld med given frihet och möjlighet finns möjlighet att ge på sätt en kultur förslavad under skräck aldrig klarar av eller överuttrycker närmast obehagligt. Vågar du be om värdet du söker? Riskerar du livet om du ber dom? Så fråga oss. Med föga om någon risk - rent av kanske ökad säkerhet - dessutom gediget förankrad som moraliskt dominant korrekt alla år snart följande övergången till demokrati. Och tänk så här: trots att du är en av cirka 30 personer och bredare en av tio tusentals är det eventuellt så att du har ett värde gömt för dig själv som kanske är värt väldigt mycket om du ser dig runt lite. Ett värde av frihet: där kan du titta runt.


    Just ADHD och dyslexi intresserar mig dock också väldigt konkret praktiskt eftersom det är stereotypiska pooler i vår personlighet användbara tillsammans med andra "extrempunkter" som mani, depression, schizofreni m.m. för att lättare resonera och förstå oc bygga modeller av människan ex. praktiskt för mig textanalys. Just dyslexin som "inspiration" inte alls logik för analysen men däremot de tidiga system som etablerades för att bygga viktsystem som därefter utnyttjades i feedback-lösningar för att kunna ta ut de dynamiskt förändrade viktsystem som skapades genom att mäta nyheter. Det visade vägen till just det första viktsystemet - nu benämt Association Intensity som tog forskingsdata från det årets nu och bakåt cirka 40 år från psykologin relaterat hur benägen en försöksperson är givet ett koncept, ett ord, en visuell-förekomst självklart konvergerande mening (ex. boll relativt fyrkant), där det aggregerades ner till en grundnivå för populationen människor typiska försökspersoner i engelska språkområdet som därefter kan utnyttjas t.ex. för association utåt eller för att parametrisera sannolikhetsfunktioner och fördelningsfunktioner. Från den erfarenheten byggdes därefter Human nature med viktsystem från andra sorters data ut till mellan åtta upp till många fler beroende av praktiskt behov. Numera är dock just Associative Intensity praktiskt ej av betydelse. Det ligger nrmare konsekvensen i ordens rörelser av ex. reward och risk tillstånd eller hur mycket okänt vi ser i situationen där dessa dimensioner är vad som driver association och mycket annat i vår hjärna såväl som mina modell-implementationer åt olika håll. Mer för dagen och vad vi är intresserade av relevanta "Associative intensity byggs därför utan behov av psykologernas studie. Jag gillar dock att av och till leka just med detta första viktsystem jag lärt känna tämligen väl för hur det inverkar och påverkar: Lite som att se värden från ett cementerat perspektiv varande konsekvens av 40 års erfarenhet där ingenting nytt nu längre får oss att orka eller vilja värdera om vad vi redan köpt eller stått ut med repeterat genom åren.


    1: Bättre att ej stirra sig blind på dom vanligaste alltid diskuterade algoritmerna i referens-litteraturen

    vanligen inte otroligt relaterat så väl-repeterat i universitetens matematik-kurser Markov-tillstånd väldigt ofta med gömda tillstånd men annat finns också troligen varken bättre eller sämre om minne och cpu finns fritt tillgängligt medan mer värde-givande väg annars kan variera - en situation ganska lik den för också dominerande vanliga konceptet LSA i ett besläktat område där Natural Language understanding där som genomgående föredömligt imponerade genom att notera den men för mer värde för de flesta indikerande tre andra vägar också värdefulla och ibland bättre jag tror många annars missar ex. i Advanced: Unsupervised sense disambiguation Schutze's Dimensions of meaning) - att ha sett några egentligen besläktade men lite olika gjorde de lättare att för min anpassning similarity hantera varierat antal dimensioner som en kontinuerlig funktion överkunskap och tid.


Riktigt dåliga "spare ribs" från Grillfadern

Det här kan ha varit - vad jag minns - det sämsta delvis färdigmarinerade kött jag ätit inte uppenbart skämt.


Vi kan först konstatera vilket jag först såg efter att ha öppnat förpackningen att bild och kött inte stämmer. På bilden har vi spare ribbs precis som etiketten anger medan köttet är revbensspjäll och med fett och själva ryggkotorna bredvid på andra sidan kvar delvis krossade. Ungefär som köttet yxat ut lite hur som helst och sedan hamrats av en slägga.




Jag har tidigare ätit färdig marinerade spare ribs från två olika leverantörerna jag inte minns namnet på men var dom jag letade efter. I jämförande smak - och då är ändå båda dom produkterna inte jämförbart om man prioriterar tid för det själv utan en något över normalt förväntat på ett färdig marinerat kött ej helt eller delvis nyligen innan köp grillat efter marinering vilket vanligen är mer lyckat med smak tvingande ökad närhet från färskt kött till köpare - med alla halvfabrikat jag ätit vad jag kan komma att tänka på minns jag inget där skillnaden varit så här stor för produkter vi i all rimlighet kan förvänta oss är ungefär de samma.


Och som här fordrande ingenting i kunnande hos leverantör mer än att kunna läsa-innantill resp. begripa att hantera hygien. Jag kan för allt i världen inte föreställa mig vad de lyckats röra samman för kryddor, sockor, vegetabiliska oljor, uppskrapade rester av fädiga smakförstärkare m.m. för att klara ett sådant här misslyckande.


Mer matlagning nyligen:


Biff, Smörgåstårta och Blommor till mor



Verizon - I billing samlas imperiets och kundernas alla värden: Från SSL certifikat till call records

Ett hypotetiskt perspektiv på mötet mobil-telefoni med andra affärer inspirerat utan konkret relevant just Verizon om inte abstrakt:




CDR-dumparna och mer aggregerat och sammanfattat data tenderar ju att gå lite varstans in och ut resp. operatörs system till varandra med andra. Vilket kanske inte orelaterat ett mycket mer problematiskt scenarie rörande DAFA-spar antagligen lika möjligt eller enklare för hur transaktionsdumparna affärsbankerna och jämförbart lokalt Sverige och kanske inte osannolikt ganska likt i övrigt oavsett SWIFT, Visa eller annat in här och ut här i Sverige systemen och så givetvis mycket relativt DAFA likartat med billing-punkt ovan.


Direkt konkret relaterat avlyssning går sådant säkert praktiskt fint tills det klarnar för NSA's hårdvaruleverantörer hur olika konkreta tillämpningar man själv kan påverka med 10 000 mobiltelefoner inverkar på kvartalsvinsten. "Men ska vi inte pröva och hyra in några tusen i tredje-världen med namn-likhet till kända extremister och se om det tar upp deras hårdvaru-inköp. Mitten skattningen var ju ändå 65% ökning. Fungerar är det ju bara att skala upp."


Först publicerad Hans Husman om Information warfare.

ǃKung - Ett av världens dolda ändå fascinerande välkända folk

Det känns mycket hemtrevligt att ha ǃKung med diverse ngram-varianter näst högst och ner en bit igen i Nlue light. Ett antal versioner och några hundra tusen koncept bakåt som icke-alfa-numeriska skars för utrymme i minne och ännu mer beräkningar av similarity-operationerna. Dom tidiga versionerna rörde jag ju emellertid så mycket mer konkret direkt för uppföljning och kontroller relaterat algoritmer och också i samband med några tidiga mer komplexa datakällor att parsa importen ifrån.


Det är ju därför vad man sett vid så många gånger fler tillfällen.


Wikipedia känns lite små vekt runt !Kung med sina Ethnic groups in Angola, Ethnic groups in Namibia, Ethnic groups in Botswana, Ethnic groups in South Africa och Hunter-gatherers of Africa men ger en förklaring till det västerländska namnet och sorterings vänliga stavning:


The ǃKung, also spelled ǃXun, are a Bushman (San) people living in the Kalahari Desert in Namibia, Botswana and in Angola. They speak the ǃKung language, noted for its extensive use of click consonants. The "!K" in the name "ǃKung" is a click that sounds something like a cork pulled from a bottle. However, the click is generally ignored in English, where the name is pronounced "Kung".

Ett av världens mer kända ändå gömda folkslag. Inte bara hos mig de är ovanligt synliga högt upp dykande upp på standardsidor till register m.m. överst eller nästan överst.