Det är dags för Utrikesminister Bildt att hissa Flaggan på sin blogg

2010-05-31

Sverige liksom Västerlandet i övrigt står starka ekonomiskt och politiskt och allt mer av övriga världen för allas glädje når oss allt närmare. Indien och Brasilien är två länder snart supermakter ekonomiskt och båda demokratiskt solida. I internationell politik och nu till och med i forskning är de kraftfulla givare av stora värden viktiga för hela världen - de är föredömen.


Huset Bernadottes vapensköld. Det är en kraftfull fågel den bär passande för Sverige som nu står ekonomiskt starkt förberedd för allt som kan inträffa.

Trots att Sverige står starkt har vi en växande sjuka där vi inte ser den styrka vi har och är rädda. Trots att vi är starka och inte behöver frukta något.

Det märktes för mig första gången 2009 med en allmän irrationell överdrivet negativ tolkning av den ekonomiska "krisen". Trots att ingenting talade för att situationen var i närheten av någon katastrof kom från ingenstans en allmän föreställning bland journalister och politiker både i Sverige och USA - utan andra referenser än allmän rundgång av samma substanslösa uttalanden fram och tillbaka mellan entiteter i press och politiker blandat huller om buller - att ekonomin var på väg att gå under. Dagens Nyheter var ett exempel på det i Sverige vilket var en anledning som föranledde mig till att följa svensk press noggrannare en ganska lång period.

Dålig redaktionell kontroll av negativa nyheter

Även om den problematiken i media inte alls på samma sätt finns lever det kvar i bakgrunden. Negativa nyheter värderas mer än positiva bl.a. genom upplever jag att man prioriterar redaktionell kontroll bättre på de senare (i sig korrekt) men fäster tilltro till negativa nyheter utan samma uppföljning.

Negativa nyheter särskilt rörande ekonomin är dock systematiskt mer påverkande och därför mer värdefulla när investerare vill påverka marknaden. Vidare är riktad information i form av negativa nyheter konstruerade för att övertolkas vad som är potentiella vapen mot oss för att göra oss svaga medan främmande valutor stärks.

Flera svenska tidningar är potent positiva krafter

Problemet går fortfarande att se om än mindre och inte längre är ens i närheten av farligt stort. En viktig orsak är att jag uppfattar att media har uppmärksammat problemet och fått bort den irrationellt emotionellt tydligt överdrivet negativa rapportering vi en period hade. Dessutom har media upplever jag (men har inte försökt följa det formellt) blivit bättre på att lyfta fram inspirerande och positiva nyheter.

Jag ser också vilka jag följt noggrant att åtminstone Expressen kraftfullt svarar upp till den tunga roll och ansvar de vill ha som försvarare av demokrati och folkets frihet. Det ger alla ökad trygghet (med "korrekt" verksamhet vilket jag bedömer är fallet) och trygghet är viktigt för att små negativa nyheter inte irrationellt ska övervärderas.

Foto: Ⅿeagan Licens: CC by 2.0
Expressen är som en blodhund och tappar aldrig spåret när den känner lukten av korruption, skandal eller demokratins fiender.

Vi är glada men fortfarande överdrivet känsliga för negativa nyheter

Vi har nu en högre allmän glädje i Sverige närmare i nivå med vår stora styrka men trots det finns en överdriven känslighet för varje typ av negativ nyhet och varken media eller mottagare av information verkar tillräckligt klara att normalisera siffror och/eller relatera dem till något begripligt.

Samtidigt har Sveriges ekonomi blivit ännu starkare. Att Sveriges ekonomi nu är god är ingenting som förvånar mig och medan alla överdrivna reaktioner pågick 2008 - 2009 kring ekonomin både här och i USA skrev jag att vi redan kommit till vändpunkten. Att det stämde vet vi nu och faktisk är svensk ekonomi enligt statistik starkare än vad som bland medborgare uppfattas just p.g.a. den här effekten.

Det är långt ifrån otroligt att Sverige är på väg att under de kommande fem åren närma sig toppen av världens ekonomier rörande konkret ekonomiskt värde per medborgare.

Ska vi klara det krävs dock mer av alla svenskar och inte minst Riksdag, Regering och media. Dessbättre ser jag inte att några dyra jätteprojekt eller uppoffringar av medborgarna krävs - tvärtom kommer vi se mindre av båda dessa saker - utan det handlar om mer av små trevliga saker. Här nöjer jag mig - men återkommer med fler möjligheter längre fram - att peka på behovet att tillsammans stolt sjunga medan vi tar kraft från våra nationella symboler.

Vi ska hissa Flaggan och tillsammans Sjunga

Längre tillbaka var det mer problematiskt att understryka nationella symboler p.g.a. ett problem med främlingsfientlig men det är inte i närheten att vara ett problem som längre påverkas negativt av detta:

Orsakerna till minskad främlingsfientlighet i Sverige

Nu när vi hissar Flaggan och tillsammans sjunger är det bara fördel - och rörande främlingsfientlig kommer det rent av minska problemet därför att symbolerna tas tillbaka - där vi ger av vår styrka och får styrka från många många andra.

Denna styrka föder vår stolthet över Sverige och det gör att de möjligheter Sverige har blir synliga både i Sverige och ännu mer för omvärlden. När vi med stolthet marscherar ut i världen kommer vi bättre - och inte som nu ofta lite blyga - berätta om den egna och andra svenskars kunskap, kraft och de möjligheter vi har att dela.

I Sverige är vi tillsammans skickliga och starka skapare

När vi samlas och tillsammans som nation sjunger och visar våra symboler stimulerar det konkret vår hjärna. Effekten kommer sitta i under veckor - åtminstone om det inte samtidigt intas stora mängder alkohol - och för en stor population som Sverige skapar det nya impulser och de förstärker varandra.

Sverige står starka. Vi ska fira det och det kommer att fylla oss med glädje. Vi ska visa vår styrka och stolthet för ärlden. Det gör oss ännu starkare. Och att vi kan bidra med mycket mer till världen och trots att vi är små kommer skillnaden bli ordentligt märkbar.

Fler kreativa möjligheter kommer ses och energin gör att fler möjligheter rör sig framåt.

Sverige står starkt - Vi behöver aldrig vara fega

Vi får inte hamna i feghet eller naivitet. Vi vet alla att vissa stora diktaturer genom att inkorrekt och omoraliskt lekande med valutor har skaffat sig ett otillbörligt internationellt inflytande.

Det är inte en stor fara för oss om går vi framåt med rak rygg och ser den styrka vi har. Går vi svaga kan detta dock få betydelse därför att vi passivt accepterar angrepp mot oss utan att se att vi kan ge tillbaka mycket värre och dessutom moraliskt korrekt.

Utan stolthet tenderar folk att bli servilt krypande och ingen respekterar det. Sådant skapar inga stora långsiktiga riktigt värdefulla affärer och ger istället utvalda allmosor vilket vi varken behöver eller säkerhetspolitiskt kan acceptera från vem som helst.

Utrikesminister Bildt måste hissa Flaggan på sin blogg och i övrigt

Utrikesminister Bildt engagemang i omvärlden är värdefullt för Sverige och köpande från hans arbetstid relativt mycket mer bidragande positivt till den internationella stabilitet. 2010 är dock året Utrikesminister Bildt korrekt bör visa Flaggan på sin blogg.

Jordgloben Utrikesminister Bildt nu visar kan vara kvar men bakom och under Flaggan. Och korrekt medan han själv hissar Flaggan på bloggen sjunger han och medarbetarna stolt Sången. Det är vad vi alla korrekt ska göra och det innebär inte att vi ska göra annat än att öka vårt samarbete med omvärlden men vi ska samarbeta med en starkare tilltro till värdet vi har och vi kommer se att värdet vi har och värdet vi delar kommer växa allt snabbare.

Det är dags att sluta kalla Flaggan för Sveriges flagga - Det är Flaggan och sägs inget mer ska ingen tveksamhet finnas om vad man avser. Flaggan ligger ovanför och framför jordgloben, EU och FN (inget i övrigt ska behöva vara med i listan som redan är för lång).

Flaggan är gemensamt värde

Den positiva kraft vår Flagga kan ge oss har diskuterats noggrant i:

För vår frihet ska vi patriotiskt tillsammans inte bara sjunga - Vi ska dansa med Flaggan

Allmän påverkan rörande detta har analyserats som en del av en större fallstudie i:

Bonnie Blue Flag från Gods and General

Det är dags för oss alla här och övriga demokratiska länder att stolt hissa våra Flaggor och tillsammans med glädje sjunga för styrka och glädje, och låt citera slutet på den senare analysen:

"Men var har vi detta engagemang i dom stora frågorna? Där känns det som negativa förrädiska entiteter missbrukar möjligheter medan konstruktiva aktörer avstår. Vi kan se hur extremistgrupper och ännu värre farliga extremistländer som Kina och Iran glupskt missbrukar möjligheterna och det inte bara påverkar dem själva utan alla andra.

Är det vårt engagemang och tro på friheten som runnit bort från våra ledare? Är de svaga? Har vi alla blivit svaga som valt dem? Jag säger att det är falskt.

Jag säger att det nu är dags att tillsammans sjunga våra kraftfulla sånger. Förr eller senare när det kommer till stora frågor som demokrati kan vi nå en punkt där vi måste börja spela för att vinna om vi inte ska tvingas till att acceptera ondska inte bara långt borta utan också förlora vår egen frihet här liksom våra modiga vänner EU och USA - vi blir likt de som redan förtrycks i Kina."

Från: Filmmusik - Bonnie Blue Flag från Gods and General

Vi är starka - Vi är redo. Så låt oss hissa Flaggan och sjunga.

För effekten rörande ökad stimulans av kreativitet och aktivitet i hjärnan rekommenderas för allmän förståelse och referenser till aktuell forskning och grundläggande vetenskapliga arbeten:

Högre intelligens i 12 steg
10. En bra miniatyr av videoklippet ska intressera och engagera - Filmklipp i Google Nyheter och Youtube för nyhetspublicister
Övning för ökad kreativitet med mentala bilder skapade från M.C. Eschers konstverk
Är Youtube kreativa på Google-kritiska nivåer?

Mer material på Nyhetsbloggen om kreativitet hittas via:

Kreativitet och inspiration

För vår frihet ska vi patriotiskt tillsammans inte bara sjunga - Vi ska dansa med Flaggan

I tiden när Kronprinsessa Victoria Ingrid Alice Désirée av huset Bernadotte och hertiginna av Västergötland ska gifta sig är det en tid vi oftare än annars får möjlighet att tillsammans som svenskar engagerat sjunga medan vi stolt visar vår flagga. Ett år när Sverige står ekonomiskt starkare än nästan alla andra i omvärlden med fantastiska förutsättningar inför framtiden har vi också alla orsaker att fira var och en av oss och Sverige gemensamt som ett folk, och visa den styrka som gör oss till en härligt glad och lönande handelspartner fylld av möjligheter för omvärlden.

Här diskuterar vi hur vi kraftfullt realiserar värdet vi har i alla svenskar, vår flagga och styrkan vi finner när vi tillsammans sjunger. Förslag ges hur den positiva och angenäma effekten det har din hjärna kan förstärkas liksom hur möjligheter till ett större samhällsvärde kan fångas in av de modigare och mer inspirerande nyskapande bland tillställningens festplanerare. Eftersom det ju också handlar om att effektivt visa upp Sverige för omvärlden kunde det vara något för Utrikesminister Bildt att engagera sig i. Vi önskar givetvis alla att besökare till Sverige rätt ska se svensken som en positivt stimulerad kraft som gör oss till inte bara kompetenta utan också engagerade och glada handelspartners.

Flaggor och allsång skapar närhet och gemenskap

Det är väldigt visuellt tydligt när vi viftar flaggor och tillsammans sjunger att vi gör det som en grupp och vi kan höra att "alla" andra sjunga med. Vi känner enhet och känslorna det väcker stimulerar oss.

Inget är fel med detta så länge det inte kopplas till en situation där det används för att motivera folk till något omoraliskt t.ex. för att ge deltagarna i kravaller kraft och mod.

Sången och flaggan skapar glädje och skänker energi

I vanlig sund användning som i samband med bröllopet tillför flaggor och patriotiskt sjungande dock bara glädje och energi och förstärker hela upplevelsen av en trevlig dag som i mycket cirkus och teater med kul djur (hästar), historiska föremål (vagnar m.m.), kändisar (t.ex. kungen) o.s.v.


Huset Bernadottes vapensköld.

Det är en kraftfull fågel den bär mycket passande för Sverige som nu står ekonomisk starka förberedda för allt som kan inträffa.

Vi står starka. Vi ska fira det för vår glädje och för att visa det för omvärlden.

När vi tillsammans sjunger nationalsången delar vi och ger till varandra. Ett gemensamt värde skapas och vi går starkare framåt.

Glatt sjungande medborgare hindrar kravaller

Rent av minskar det troligen risken för kravaller därför att det inkluderar väldigt många människor i en stor grupp och minskar därigenom polarisering, och stänger möjligheten för extremistgrupper att utnyttja samma epitet för att skilja ut sig.

Flaggor och patriotiska sånger stimulerar vårt sinne

Påverkan flaggor och patriotiska sånger har har diskuterats mycket mer omfattande som en del av den pågående fallstudien av filmmusik där klassiska Bonnie Blue Flag används som exempel.

Scenen är från Gods and General som skildrar amerikanska inbördeskriget och därför är den fylld med patriotiska känslor på mycket högre nivåer än när en medlem av huset Bernadotte gifter sig och i filmen givetvis för en mycket otrevlig men tråkigt nog vanlig nog situation: krig.

I scenen kan vi se hur en lång rad samtidiga faktorer skapar gemensam riktad information som hos mottagaren en kraftig känsla av att vara del av en patriotisk grupp snarare än en individ. Faktorer som används är bl.a.

  • Musiken.
  • Den för detta extremt välgjorda lyrik ytterst förstärkande.
  • Att soldaterna - männen - tillsammans sjunger som en grupp vilket visar gemenskap och ökar deras förståelse av att de är en som står och faller som en.
  • Högt uppsatta militära befälhavare är på plats vilket säkert känns speciellt för soldaterna.
  • Alla har uniform vilket gör gruppens avgränsning mot fienden och övriga tydlig. Civila som sjunger med sjunger för dom i uniform.
  • Vi har en stor flagga som en vacker kvinna dansar och viftar.

Skönheten hos kvinnan är i sig stimulerande och det visar vad som ska försvaras: kvinnorna, jorden hon dansar på och flaggan som representerar det gemensamma folket som i detta rör sig som en person.

Nedan ser vi henne utan att själva flaggan hon håller är synlig mer än flaggstången men vi istället framgår bättre att hennes klädsel valts ut för att understryka hennes kvinnliga "epitet" vilket i situationen inte bara är vackrare än något av människa skapat utan dessutom förstärker effekten av flaggan, musik och övrigt påverkande ytterligare en bit:

Kvinna med börst och stor flagga tillsammans med glad musik

Givet situationen och tiden för när den utspelades hade detta knappast gått att göra mycket bättre än som framställt i Gods and Generals.

Vi måste ännu starkare dela vår glädje och stolthet

Något för grupperna som planerar bröllopet att fundera över är kanske att man även skulle ha några stora flaggor vackra kvinnor och män får dansa med till lämpligt patriotisk musik. Vi har kanske mer än nationalsången?

Givetvis skulle det inte vara passande i kyrkan men det bör föreställer jag mig finnas en mängd andra situationer där det bara tillför värde utan att uppfattas icke-traditionellt.

Kanske kan man göra det från en korvett ankrad nedanför det Kungliga slottet? Med hjälp av Wikipedia lyckades jag faktiskt identifiera en passande ankringsplats (men jag undersökte inte förekomst av grund eller lågt havsdjup o.s.v. men jag föreställer mig att det överhuvudtaget inte är ett problem för en korvett någonstans i vattnen framför slutet undantaget kanalen) för musik, flagga och dans på korvetten nedanför Kungliga Slottet:

Kungliga Slottet Foto: Kim Hansen Licens: CC by-sa 3.0

Jag tror alla kan hålla med om att det skulle vara riktigt tjusigt. Har vi svenskar också mod hos ledarna för festligheterna tillsammans med stolthet för flaggan och en innovativ förmåga att skapa värde finns inget som hindrar detta. Bäst kombineras det givetvis med fyrverkerier, en orkester i uniform och kanske att någon enklare hatt delas ut för oss i publiken att vifta med förutom små flaggor.

Att vi svenskar skulle ha blivit så rädda eller förstockade att vi inte vågar skapa glädje och känna stolthet över den glädjen vågar jag säga är helt fel oavsett vad många andra påstår om oss. Vi får inte låta dom tro att dom har rätt - annars kommer de snart konkurrerat bort oss från alla viktiga marknader. Vi är starka nog för att ha vackra kvinnor med stora flaggor som dansar till vår inspirerande nationalsång på en tjusig korvett nedanför Kungliga Slottet medan en trevlig orkester spelar och vi måste våga visa det.

Vi sjunger till försvar av vår och våra barns frihet

Det är vår frihet och våra arbeten vi sjunger för! Här kan jag inte bättre än att citera mig själv från Pryltrend:

"Men var har vi detta engagemang i dom stora frågorna? Där känns det som negativa förrädiska entiteter missbrukar möjligheter medan konstruktiva aktörer avstår. Vi kan se hur extremistgrupper och ännu värre farliga extremistländer som Kina och Iran glupskt missbrukar möjligheterna och det inte bara påverkar dem själva utan alla andra.

Är det vårt engagemang och tro på friheten som runnit bort från våra ledare? Är de svaga? Har vi alla blivit svaga som valt dem? Jag säger att det är falskt.

Jag säger att det nu är dags att tillsammans sjunga våra kraftfulla sånger. Förr eller senare när det kommer till stora frågor som demokrati kan vi nå en punkt där vi måste börja spela för att vinna om vi inte ska tvingas till att acceptera ondska inte bara långt borta utan också förlora vår egen frihet här liksom våra vänner EU och USA - vi blir likt de som redan förtrycks i Kina."

Från: Filmmusik - Bonnie Blue Flag från Gods and General

Nu har den tiden kommit när det återigen är dags att sjunga dom patriotiska sångerna i Sverige liksom hela Västerlandet.