Sunt att ha utvecklingsdatorn off-line

2013-08-22

Pågående major-versions precis som för Warrior under själva konvergensen till version givet det den större andel av skarpt data nära core som den "riktigare" större Blue Light har jag sett som mycket sunt att ha off-line. Mycket svårt att ha en utvecklingsdator säker och ännu svårare som här där jag prövar för mig helt nya insatsvaror för enskilda funktion (ex. MediaWiki och Semantic MediaWiki) att ha säker.


Ett kortare avbrott för det för att installera på diverse Perl-moduler m.m. föranledde synkning med Google konto vilket jag gissar är relaterat till vad vi ser i bilden även om det också tänkbart kan förklaras med andra händelser runt utvecklingsdatorn (dock bara själva den intensiva nätverkslast som gick från utvecklingsdatorn under uppdateringarna hade gjort det problematiskt för data att tas ut via andra metoder allt för enkelt).


I bilden ser vi Google Chrome flikar från min bärbara dator som aldrig haft access till utvecklingsdator och kör någon billigare lite sämre Microsoft Windows version anpassad för privat-användning snarare än kontor. Ordningen som fönstren öppnats (hittade under morgonen när jag vaknade) är till endast http://localhost/mediawiki-1.21.1/index.php/Main_Page före http://localhost/mediawiki-1.21.1/index.php?title=Category:INTERNAL_DEVELOPMENT&action=edit&redlink=1. Bookmark finns gjord lokalt på utvecklingsdator för den senare men ej den första (spekulativt synkroniserad där jag kommer kontrollera inställningarna för min open source version av Google Chrome - som heter något annat än Chrome - medan Google Chrome jag hade innan avinstallerade sig själv efter uppmuntrats till det från för det gjord funktionalitet).



Det kommer givetvis aldrig inträffa att jag för en nöjes-dator med Microsoft Windows i mitt nätverk betraktar den som annat än Internet. och det kommer ej heller inträffa att jag hanterar nätarkitektur-frågor rörande sådant här annat än genom att fysiskt bryta nät-access.


Synkroniserings-frågan med Google kan möjligen förutom att förklara tydliggörande mål för angrepp mycket möjligt vara självförklarande utan annan än maskinella aktörer. Jag har sett beteende rörande det tidigare. Det tycks troligt att jag tar bort dom möjligheterna för utvecklingsdatorn i samband med nästa uppdatering av saker och ting (förövrigt har den en del andra Chrome problem relaterade att jag bytte ut Chrome mot dess instansiering som open source projekt vilket gjort att en del inställningar Chrome gorde ej gick bort och ej heller sattes och förändrades av den senares inställningar medan jag ej haft intresse eller lust att ändra dem manuellt ex. inkluderande vilken webbläsare som är default för filtyper som open source versionen menar att den är default för men Ubuntu fortsatt tror är Google Chrome trots att den är avinstallerad).