Google Reader Play kan ta slut

2010-03-11

Givet att jag kartlägger påverkan av bilder själv utifrån säg ett 100 tal faktorer (några faktorer i perceptio) var Google Reader Play tämligen intressant förutom den möjliga stämningshöjande effekten genom att introducera nya intryck.

Nu tog emellertid min Google Reader Play slut:

Om den kommer komma igång i framtiden eller inte är osäkert men som nätet fungerar vandrar folk bara vidare till något annat och låt mig föreslå min Pryltrend.com. Pryltrend är mycket lämpligare optimerad på gulliga hundar och katter, kvinnor i rött och stämningshöjande musik.

Kina bygger flygfält på Sri Lanka

Jag diskuterade nyligen den ekonomiska expansionen inom civil- och militär flygindustri, och hur det kan användas för att projicera makt respektive leda till olämpliga inhämtade av kunskap i västländer:

Skärning mellan historia och nutid i underrättelseanalys med stridsflygplan som exempel

BBC News rapporterar nu ett fint exempel på hur inflytande respektive infrastruktur för egen och landets företagande kan byggas med befintliga metoder:

"China is to lend Sri Lanka about $200m (£133m) to build a second international airport in the south of the island.

Another $100m from Beijing will help boost the island's railway network, Sri Lanka's foreign ministry said.

The new airport will be near a vast sea port which is being largely funded with Chinese money.

China is financing a growing number of such projects in Sri Lanka, which some see as an attempt to undermine Indian influence in the region."

Från: China to build new international airport in Sri Lanka (BBC News)

Sri Lanka är rörande handel ytterst elegant belägen för Kina - nära i vattenvägar och med en flygplats kan man ta varor in i Indien m.fl. länder även ej belägna vid kusten. Dessutom är det lätt att se att detta både kort- och långsiktigt ger andra förutsättningar ev. mer problematiska.

I sammanhanget relevant om än mindre sannolikt om än betydligt mer otäck möjlighet pekade jag på i:

Risken för asiatiskt kärnvapenkrig är verklig
Internetsäkerhet och Indien - Uppföljande
Indien offentliggör kinesiska angrepp

Stimulera hjärnan med Google Reader Play

Google Reader Play är en ny funktion i Google Reader ännu i deras labb. Principen är att bilder visas från blandade strömmar och du kan uttrycka gillande eller inte för dem:

Google Reader Play

Mer intressant kan vi se att urvalet av bilder tenderar att ha dom egenskaper som kan sammanfattas med ordet inspirerande och som jag åtminstone för flera fall vet hör till vad som aktiverar särskilt vissa delar av hjärnan. Det handlar t.ex. om vad som kan uppfattas höra till mappa i olika former, där något snabbt bryter vad som är förväntat, representerar diagram och grafer, har orthognius m.m.

Samtidigt ligger bildurvalet lägre i den typ av mappa som inte sällan kan vara vanlig därför att den är tydlig men som jag tror inte egentligen har samma positiva påverkan på humör utan snarast har annan inverkan. En del bilder jag tror skulle vara positiva saknas men det är ju en typ av kan uppleva att själva gränssnittet pekar på inte är vad den är optimerad för:

Det gillar jag därför att jag är mer road av att se hur mappa och tolkningsdrivande bilder inverkan i den mån det är möjligt för mig.

Tidigare diskuterade jag den andra i vissa fall mer konkret stämningshöjande bilderna i följande där dock vissa men inte alla av de typer Google Reader optimerar mot finns med:

Fallstudie: Stämningshöjande bilder

Det tycks inte otroligt att detta är ett exempel på den tekniska nivå Googles bildigenkänning ligger på liksom förmåga att utvärdera röster. Därför för mig är det självklart att sådant här över tiden bör optimera bilder som medför aktivering av hjärnan men utan otrevlig stress. Kostnaden i upplevelse av stress eller otrevlig inverkan på sådant här gör att bilder som oftare ger sådan påverkan generellt kommer tendera att elimineras över tiden givet att det används för nöje.

Aktiveringen det medför i hjärnan är tror jag samhällspositiv och kan göra dig på lätt bättre humör och stimulera kreativitet.

Relaterat:

Stimulera din kreativitet och skriv bättre i nio steg
Att förändra miljön där du skriver för ökad kreativitet
17 tips mot "skrivkramp" (prokrastinering)

Fler positiva omdömen för Socialdemokraterna

Dagens Nyheter rapporterar om Forskningsgruppen för Samhälls- och Informationsstudier (FSI) mätning över positiva och negativa omdömen för partierna:

S i medvind – C i motvind

Jag kan uppleva det som en första indikation på ett jämnt val. Mer intressant personligen kan jag inte annat förvånas över hur ändå ganska väl sådant här speglar det sätt jag själv mäter på med betydligt färre och väldigt annorlunda informationskällor. För att kommentera lite utifrån det perspektivet:

Att M står på 39 oförändrat jämfört med december 2009 tror jag Moderaterna har finansministern att tacka för. Efter att för ett tag sedan nu förlorat en debatt mot sin motståndare under vilken han verkade nervös och yngre okunnig har han hämtat upp och ser glad ut inför framtiden varje gång han rapporterar alla glada nyheter. Folk gillar en glad finansminister därför det indikerar att saker går bra. Verkar han orolig trots goda nyheter verkar han sakna kontroll och dölja något.

Statsminister Reinfeldt verkar däremot trött och överansträngd som om han har för mycket att göra. Det stämmer säkert givet alla internationella åtaganden rörande klimatmötet där han åkte runt om i världen. Problemet är att väljarna inte tänker på det eller har förutsättning värdera det signifikanta värdet det medför. Här behöver andra medarbetare bli mycket bättre på att tydliggöra sådana värden och bör närmast framställa honom som en superhjälte som via hårda resurser uppoffrar sig för folket.


Istället verkar det nu som om han inte har kondition nog att vara statsminister. Statsminister Reinfeldt behöver visa manlig kraft i bildreportagen när han återkommer från resorna utomlands. Kanske också skaffa sig en synligt hälsosam vana rörande fysisk ansträngning. Att förlägga något viktigt internationell institution med en joggande chef i Stockholm så att denne kan jogga tillsammans med Statsminister Reinfeldt ett par dagar per vecka kan vara en klok investering av politiskt inflytande. Gärna med någon chef med en lång politisk karriär och massor av kontakter så att folk upplever att de kanske diskuterar en massa viktiga frågor på ett sätt som skapar värden för Sverige.

Mer problem för Statsminister Reinfeldt kommer från att han har en ovanligt allvarligt seriös personlighet precis som jag. Det är passande för en statsminister men även traditioner för denna metod är obefintliga i Sverige kompletteras det bäst med en kul hustru eller man. Det kanske Statsminister Reinfeldt redan har i vilken fall hon borde visas upp mer och ge Statsminister Reinfeldt vid valda tillfällen en folkligt lättsam gullig yta. På samma sätt som en mer allvarligt lagd kvinnlig politiker kan ha nytta av en mer ytligt roande man.

Är Statsminister Reinfeldt ogift finns värdefull inspiration hämta från President Sarkozy. Vi kan se hur hans romantiska liv tenderar just att ge de värden han behöver kompletteras med. En glad och kul kvinna med en spännande egen karriär - Carla Bruni-Sarkozy:

Politiskt fenomenalt korrekt är hon från en främmande kultur men inte längre bort än att det troligen helt saknar negativ effekt utan endast ger värden:

"Carla Bruni-Sarkozy (born Carla Gilberta Bruni Tedeschi, 23 December 1967) is an Italian-born, French songwriter, singer, and former model. She is the wife of French President Nicolas Sarkozy whom she married at the Elysee Palace on 2 February 2008."

Från: Carla Bruni-Sarkozy

Ökningen av Socialdemokraterna var förväntad och egentligen kan jag uppleva att den borde vara något större men just denna datakälla har jag inte rätt erfarenhet av och hur jag översätter till den kan säkert slå fel. S har ökat med 7 sedan december 2009.

Jämför vi med när jag diskuterat det här tidigare kan jag se en större förändring av några av de problem jag pekade på liksom andra jag inte tog upp. Det är även om det inte är riktigt politiskt korrekt att säga en fullt tillräcklig förklaring givet att Sverige allmänt presterar dåligt i området. Effekten kan säkert både ha att göra med en lokaliserad återkoppling till respektive politiker där de börjar spela för att vinna respektive viktigare hur de uppfattas. Den typen av feedback från kroppsspråk är trots allt sedd i flera studier:

Ansiktsuttryck

Det är också som jag (utan att tänka mig för) skrev i bloggen där jag dokumenterar minnesanteckningar rörande arbetet med perceptio om vad som är en dimension i spridningsdata för vissa typer av trender:

"Det är också tror jag liksom inom stora delar som berörs i perceptio den emulering av vad vi tar in det kommer ner till. Motorisk aktivitet, belöning, välvilja o.s.v. Det mesta indikerar mer och mer forskning emuleras och påverkar nuvarande sinnesstämning liksom hur vi själva agerar - även om området är väldigt nytt och mycket forskning saknas.

Att underskatta betydelsen av det är lätt och människan tenderar att vilja ge komplexa förklaringar på det mesta. Verkligen dock att även när det gäller hjärnan att saker allt eftersom forskning kommer som förklarar saker att de grundläggande funktionerna ofta visar sig vara enkla.

De fåtal som är roade av att regelbundet följa arbetet med Hedonimeter inser dock säkert betydelsen av detta även rörande områden utanför perceptio. Det är knappast så att det heller per underområde är begränsat till t.ex. stereotyper."

Från: Stor skillnad rörande bokstäverna studenterna såg

En till exempel ännu viktigare är vad som diskuterades i:

Hjärnan tror på rättvisa

I debatt och liknande situationer är det viktigt att flera gånger visat att man segrat medan den pågår. Givetvis med korrekt konvenans (rådfråga gärna DN:s folkvettsexpert Magdalena Ribbing hur man i debatt vinner genom att visa att man redan "vunnit" utan att vara oartig) genom att sträcka upp ryggen och le tillfredsställt på det sätt seger normalt ger. Publiken upplever i viss mening segern själva och de gillar en politiker som får dem att må bra. Boström är självklart fenomenalt duktig på området. Däremot får man givetvis vara försiktig med att inte utlösa negativa stereotyper hos motståndaren som publiken kan emulera och därmed bli irriterade över. Verkligen att jag kan föreställa mig att om det sker flera gånger kan räcka för att förlora ett val.

En möjlighet som ligger Socialdemokraterna nära att dra nytta av är kvinnor i rött. Rött är ju deras färg och har som jag pekat på förutsättningar för att fånga uppmärksamheten:

Fallstudier: Kvinna i rött

Med rätt klänning under debatten kommer Socialdemokraternas representant synas mycket bättre än motståndarna. Helt säkert att mer konservativ klädsel än i exemplet nedan är mycket bättre men det är ändå tycker jag på många sätt ett bra exempel därför att det är övertydligt i flera viktiga verkande faktorer:

Foto: E3000 Licens: CC by-sa 2.0

Allmänt för alla partier kan jag också fråga mig om de har husdjur och i så fall om dessa är gulliga? Om de är gulliga varför syns de i så fall inte i media? Verkligen att man tycker att några riktigt gulliga filmklipp med kanske bäst politiker inte på den högsta nivån men ändå viktiga kan skapa fin synlighet både i sociala medier som Youtube och större tidningar. Varför inte en japansk spets för att tydliggöra öppenhet om japanska trender och kultur?

Det är informationskanaler politiker annars har svårt att nå ut via men med en kul hundvalp blir det enkelt. Sådan trafik kan därefter gå vidare till att läsa politikernas djupare analys av ett ämne denne känner särskilt starkt för. Något om husdjur är självklart relevant men vad som helst levererar tror jag ungefär samma avkastning och rörande det mesta redan realiserat i filmklippet.