Gåta: Starbucks jämförd McDonalds

2013-06-28

I kontext av säg sista månaden avseende något större nyhetshändelse. Vad har Starbucks för gemensam egenskap med McDonalds?

Priset att ta av tomten när den relativa makten tillåter

Två aspekter av det givna tillståndet vi kan komma att befinna oss i finns. Ett är vad Nelson Mandela är den mer kända symbolen för. Jag är en vän av det därför att det är konkret värde när man bygger framåt. Aspekt två är jag också vän av därför det är värde föregripande:


Jazmine: I think you should do a play about what Christmas is really about. Christmas is about how Santa died for our gifts and rose from the dead and moved to the North Pole and because of that, every year Santa comes down to forgive us our sins and give us eternal presents.



Riley: Man, Santa deez nuts! Where was Santa when we was in the hood, huh? Santa ain't showin' nigga no love back then! I didn't ask for much... just rims. Not even the whole car. And what did we get? -Nuttin ! That nigga gon' pay what he owe!



Samma avsnitt diskuterat och refererat i sin helhet på Youtube i Jesus var färgad.

Och inte heller ser jag att de två aspekterna kolliderar särskilt troligt med varandra. Tvärtom är båda alltid realiteter. Det är onödigt att skjuta tomten skarpt men det är passande och korrekt att implementera en kännbar kostnaden för systematisk diskriminering. Att genomföra det i ett jurdiskt imperativt system är att föredra d.v.s. oavsett om riktningen är att det ej bryter mot det befintliga systemets form och innehåll eller att det i sig är riktat skapat för att hantera det. Att mer konkret själv ge sig ut maskerad och misshandla en jultomte är inte bra men ska som ovan ses mer symboliskt.

Jesus var färgad

Ett av de bästa avsnitten av The Boondocs är A Huey Freeman Christmas. Det är en uppfriskande fint exempel på hur skolundervisning hade kunnat orka upp till att introducera barn utvecklande tidigt för realiteter som faktisk kvalitet, konstnärlig integritet, problemen associerade med att som beställare ge projekt hög imperativ-förmåga och vikten att klara budget. Man blir både road och lite rörd när Huey Freeman försvarande kvalitet växlar ut den lägre kvalitet hans skolkamrater inte motiverat sig till att orka över med något substantiellt bättre.



En till i avsnittet intressant företeelse är Black Jesus. Givet att vi betraktar religionen som budskap och möjlighet att finna ett meningsfullt uttryck på en djupare nivå och representerande en samhällskultur är det på mycket sätt ett meningsfullt koncept.


Likartat ser jag föga lokaliserade problem med väst-europeiska kristna föreställer sig en brittisk eller germansk Jesus eller irländare en keltisk.


Det är också exempel på de mindre varianter i symboler medan relationerna mellan symbolerna spänner upp ungefär samma sak indikerat i Lika men lite olika: Kristna, Judar och Muslimer. Här dock lokaliserat i en av de tre subkulturerna som kom ur Mellan-Östern under första årtusendet efter vår tidräkning.


Nedan ett till exempel på samma symbol-uttryck...