Riktad information - Övning: Mer än fact-dropping

2013-12-28

Om vi glömmer fact dropping här krävande ett ämnes-lokaliserat förtroende och läsargrupp jag helt saknar här (och gör heller inga förutsättningar om att sammantaget levererat effektivt i inlägg där det snarare om behållande övergripande struktur bör vara gärna mycket nära första meningen i stycke två: jämför gärna diskuterat vad känt effekt av nyheter från enskilda meningar tidigare diskuterat) vad i effekt sökte jag egentligen inducera med min Xbox-kommentar:


"Med etablerad latent makt med dess manifesterade representationer vi demokrati reducerar vi risk av för de flesta osund inlärning av att uttrycka position i flock. D.v.s. ex. risken att en individ etablerar sig som diktator över någon små-ort i Sverige hellre än att söka samma potential till upplevt värde bekämpande Playstation IV för att gynna Xbox Home edition (för alla som inte har råd att få den uppkonfigurerad på tyngre hårdvara) eller rent av få tillfredsställelse i ett sammanhang mer allmänt gynnsamt för den större flocken nu eller varaktigt (jfr organiserande byggandet av en damm eller kanske uppfinande ett nytt vapen att jaga älg med eller liknande vad nu aktuellt i avfolkningsbygderna - eller i den större värld vi stadsbor lever i kanske skapa ett nytt läkemedel, bekämpa svält eller skapa ett nytt fungerande FN eller likt jag ofta bekämpande myter om främmande kulturer utanför de egna gränserna)."


Från: Skapelsen krona (2013-12-28)

Vad som är en lodis kompletterande övrigt i citerat inlägg är enligt diskuterat tidigare i riktad information kontextuellt. En fråga om relativ skillnad i värde. Lite som Master kultur-elegant uttrycker för att tydliggöra vad Caine behöver lära (bara en lodis misslyckas här i den aktuella domänen) d.v.s. learning by shaming med aktuellt term i riktad information även om själva instansieringen snarare än nödvändigtvis nära shame känsla ligger i lärare - elev:


"Master Po: Close your eyes. What do you hear?
Young Caine: I hear the water, I hear the birds.
Po: Do you hear your own heartbeat?
Caine: No.
Po: Do you hear the grasshopper which is at your feet?
Caine: Old man, how is it that you hear these things?
Po: Young man, how is it that you do not?"

Från: Kung Fu (TV series)

Och den föga troende - även den som hör allt men ej låter det påverka görande egentligen hör ingenting - är inte sällan den större förloraren kring sådana här ofta rent mytiska koncept vi antas kunna lära därför att själva processen kan tillföra värde såväl leda till andra upptäckter (kanske att man lägger märke till bilar som plötsligt kör ut från försåt vid överångsställen även om ej hörande gräshoppor för att försöka konstruera något potentiellt värde tänkbart). Konkret egentligen ganska otydliga "sanningar" att lära som oavsett i sanning abstrakta utan över individernas tolkning något varaktigt entydigt vad som blir meningsfulla genom meningsfulla sammanträffanden när vi tolkar oss ssjälva eller övande medvetenhet om hur vi tänker och agerar. Inte olikt horoskop även dessa antagligen ofta inte leder till någon egentlig reflektion skapande något meningsfullt nog att minnas (även om jag tror att för en del individer värderande dem mer än vanligt ex. bland tidningsläsare kan sådant värde precis som om tolkning av vad som skapar föreställt värde är annan än personen sjäv kan också risker finnas).


Relaterat:


Skapelsen krona

Komplettering: Egentligen hade jag tänkt publicera detta först på syster-bloggen och återpublicera här som passande in i reflektion citatet jag önskade ha kvar (eller tänkte så när jag skrivit klart det) men med titeln Övernaturliga föreställningar bekrigar vi upp till the H-bomb eller vad som krävs men gärna kortare fångande "djupare mening" (om existerande mer än attraherande det i kontrast kanske spontant upplevt fyndigt).

Notera gärna att jag etablerade ett exempel till . Och som i tidigare exempel förklarat - Riktad information - Argument i världen vi skapat för dem: Playstation 4 vs Xbox One - gäller att jag vet egentligen ingenting om Xbox eller Playstation (jag kan ha spelat ett Playstation II en gång) och följer ingen informationskanal alls om dem (men persnliga övertygelse är att vi alla bäst spelar på C64 eller PC som vi om alls alltid gjort).


I myterna om gudarna är vi alla lodisar. Något av de ultimata diktaturerna. Ett av från eget efterminne mer minnesvärda stycken jag skrivit och som sådant vad jag där upplever mer imponerande argumenterade jag i ett arbete under religionen i högstadiet av bibeln beskriver något om existerande faller på vårt ansvar att bekämpa för att frisätta människan. Varför skulle vi acceptera en makt större än människan? Hur troligt från något vi lärt av verifierbara fakta finns en dold rationellt extremt svårargumenterad "baktanke" gynnande oss i ett kontext vi ej kan bedöma? Brytande mot myternas tema kan vi man också reflektera över att om vi accepterar "skapelsen" som konstruerad av något övernaturligt hur troligt från något vi i rationella kontext vi kan bedöma statistik i rörande konstruktioner av tankande varelser är det att säkerhetsdefekter latenta att utnyttja för egen vinning inte existerar?


Jag vill mena att ingen av de två perspektiven egentligen är så mycket unika som typiskt mänskliga. Frihet och behov av att styra egna beslut manifesterar ju individen tidigt. Och föreställningen om säkerhetsdefekter är en drivande föreställningen i magi: att vi energi-förenklade metoder manipulera världen.


Och att vandra jorden är mycket troligt bättre än begravd i den. Likväl att korrekt default om främmande varelse - korrekt gud eller inte - inleder diskussion och förklarande såväl som inlåtande avtal samtidigt indikerande beslutande makt är riskminimerande att söka metod att destruera den. Allt annat är att förfalla till metoder att hantera obegriplig värld funktionellt kanske befintligt i oss redan som gnagare. Varelse är skapelsen krona så länge man försvarar den föreställningen.


"Vincent: What'cha mean, "walk the Earth"?
Jules: You know, like Caine in Kung Fu: walk from place to place, meet people, get into adventures.
Vincent: And how long do you intend to walk the Earth?
Jules: Until God puts me where he wants me to be.
Vincent: And what if he don't do that?
Jules: If it takes forever, then I'll walk forever.
Vincent: So you decided to be a bum?
Jules: I'll just be Jules, Vincent; no more, no less."


Och jag tror inte att det ovanligt i lite olika paketeringar att komma till samma slutsats som Jules i Pulp Fiction. Och varande kreativ ut från berättelsen i filmen spekulerar jag att Jules vid dagens slut kommer försörja sig ungefär på samma sätt som när filmen utspelar sig: By the gun.


Men så tror jag egentligen på föga mer än att människa - danskdävel, vulgär-amerikan, neger eller Fritz - alltid är människa för ofta defekt som individ i beslut inte sällan kombinerat med makt-hunger anpassad för den lilla flocken stannande för ingenting så länge toleransen får växa och med mindre än att någon annan potentiellt ska ta den fullständiga makt vi kanske själva hungrar efter men kommit att förstå att vi är antingen för inkompetenta eller för lata att etablera själva fodras crowed sourcing om man inte ska behöva arbeta lika mycket för att ta makten som för att bespara sig lidandet av att någon annan ockuperat den. Demokrati en god emtod att distribuera ut kostnaden för att inte någon annan ska suga åt sig vår egen hemliga dröm.


Givetvis är en mindre cynisk bild mycket oftare per individ korrekt men alla dom individerna är ju egentligen problemet. Och lika självklart såväl med förståelse av behov crowd sourcing kan själva rollen (ex. bekämpande diktatur med individer inlärda på att lyckas där) oavsett kontext - moraliskt korrekt precis som lika gärna något annat - uttrycka samma flock-etablering, inlärning relaterat det, och törst efter position (och bli precis samma pain in he ass som för ex. al-Gadaffi när hans diktatur föll: Också om normalt i alla fall obefintlig i risk och fara jämförbart för de flesta roller i en funktionell demokrati välutvecklad i infrastruktur och produktion inkl. modern sjukvård o.s.v. Same but a bit different i detaljer).


Med etablerad latent makt med dess manifesterade representationer vi demokrati reducerar vi risk av för de flesta osund inlärning av att uttrycka position i flock. D.v.s. ex. risken att en individ etablerar sig som diktator över någon små-ort i Sverige hellre än att söka samma potential till upplevt värde bekämpande Playstation IV för att gynna Xbox Home edition (för alla som inte har råd att få den uppkonfigurerad på tyngre hårdvara) eller rent av få tillfredsställelse i ett sammanhang mer allmänt gynnsamt för den större flocken nu eller varaktigt (jfr organiserande byggandet av en damm eller kanske uppfinande ett nytt vapen att jaga älg med eller liknande vad nu aktuellt i avfolkningsbygderna - eller i den större värld vi stadsbor lever i kanske skapa ett nytt läkemedel, bekämpa svält eller skapa ett nytt fungerande FN eller likt jag ofta bekämpande myter om främmande kulturer utanför de egna gränserna).

Påverkar förändrad "missbruks-yta" om hastighet är konstant? Rent topologiskt efter hjärna-blod-barriär

Vi vet ju att förändrat kontext aktiverar normal inlärning. När det gäller droger som gör "missbruk" av inlärningsfunktioner jfr kokain som mer "rent" runt den vet vi ju också att hastighet påverkar hur snabbt inlärningsreflexen stängs av och tolerans inträder (såväl innan dess omvänt hur påverkande på aktuellt kontext d.v.s. drogen själv förutom att ta drogen den är).


En relaterad fråga inlärning är hur långt man kan ta den topologiska representationen av neuronerna. Och relaterat här skulle själva leverans mediets möte med hjärnan i hur det formar topologiskt yta?


Ex. är det känt - och här får jag erkänna att jag ej vet hur varierat via kanaler det är i blod-hjärna-barriären och om så alls på nivå relevant - om relevant förändring av leveransmetod men med konstant hastighet tillfälligt enstaka gånger kan reducera nedstängningen av befintlig inlärning innan det sam associerats som del av samma sak via nya kanaler (och om så nästan helt säkert stärkande beroendet mer permanent på nivå aktuellt för drog motsvarande hur tillfälligt avvikande det skulle vara)?


Ex. kokainist som out-of-culture växlar från nasalt medium till injektioner.


Man tycker ju att jag som förhärdad snusare borde kunna undersöka detta själv. Just kring inlärning är det ju knappast särskilt radikal skillnad. Men det ända jag kunde komma att tänka på hur som ev. möjligt var att växla slemhinna vilket med allt jag över åren lärt om nikotinets obefintlighet i värde över tiden jfr värde liksom det kanske egentligen mest icke-rationella spontana gör det nog tämligen icke-aktuellt (även om jag knappast hade reflekterat ens möjligheten om jag inte under högstadiet hörde berättat om någon som prövat att läggga snus på slemhinnorna på själva könsdelen). Dessutom tror jag hastighetsskillnaden - även om skador på munslemhinnan över åren kanske gör den långsammare - kan vara väldigt hög. Munnen ligger ju så direkt mot hjärnan.


Det hela kan tyckas trivialt eller ointressant. Men egentligen är det inte det om man lämnar området av drogberoenden där jag tror att praktiskt över tiden påverkar föga i meningen lösande probkem utan förutom ev. lokal topp i inlärnings-reduktion egentligen bara stängande ner där medan hela inlärningen växer snabbare än normalt. Vi kan jämföra med hur man optimerat kan hantera relationer mellan komponenter delar av mönster när hålkort ska läsas in och analyseras. Nästan bortglömt (utgår jag från) kan man ju gå över dem manuellt och identifiera enkla samband direkt geometriskt som man söker istället för själva mönstret representerat som datastruktur d.v.s. topologiskt som första mötespunkt och bas för inlärningen Ien metod förövrigt mycket mer intressant idag när bildanals börjar bli riktigt snabbt ex. som diskuterat tidigare lösande data-import och export från instängda system där signal till bildskärm som tas ut ev. fotograferande kan vara snabbare än andra öjligheter).


Vill vi skapa kreativ intelligens är det kanske ett av flera områden mer meningsfulla att reflektera än att utan nytt särskilt troligt dum-över-repetera neuronnätens koncept annat än vad relaterat skalning på billigare hårdvara.