Is no Santa Claus

2015-03-25

Svårare än så här behöver det inte vara:


You die or you march.
Or you die marching.


Och är det inte svårt är det bra.


Ain't Gonna Let Nobody Turn Me Around II

Ain't Gonna Let Nobody Turn Me Around II

Fortsättning till Ain't Gonna Let Nobody Turn Me Around.


Men redan nedan 1999 har man tycks det i den mån detta är centraliteten mer än bara ett missvisande sample glömt vad det handlar om. Glömt hur man gör det.Sjunger man det rätt på vägen till att göra det kan du möjligen bli rörd, ensidigare i känslor närmare varken positiv eller negativ, eller stoiskt men sjunger du det hela med glädje sjunger du inte rätt.


Det kan möjligen finnas en roll för den glada musiken också i detta kontext men i så fall är Ain't Gonna Let Nobody Turn Me Around annat än ett riktigt dåligt val. Det var inte vad den skrevs för att uttryckas. Och vad den skrevs för att uttrycka är ett mycket svårare område att prestera inom oavsett om det handlar om musik eller något annat.

Ain't Gonna Let Nobody Turn Me Around

Först hörd i delar i en anpassning från The Boondocks - Season 4 Episode 5: Freedom Ride or Die introducerande det moderna samhället till såväl freedomriders som tidens musik. Ain't Gonna Let Nobody Turn Me Around med The Freedom Singers.


Perfekt musik illustrerande vad det handlar om när åtminstone hat i commotion inte driver oss kan komma ner till för att faktiskt försöka åstadkomma förändring.