Obama's nedstängning förvirrar och oroar amerikanen

2013-09-28

Svaret på den frågan är ännu odefinierat. Det är ej beslutat vilka federala medarbetare som får några dagar extra ledigt. Om det berör Obama är nog därför ännu inte bestämt. Lite gissat bör väl antingen han eller vice-presidenten i alla fall finnas att ringa om något är oklart kring nedstängningen.

Hans-faktor i smoothing konverger Eulers-konstant som funktion av antalet typer

Lätt irrterad såg jag en lösning på problemet jag inte fann i färdig algoritm föranledande Snabb och mycket acceptabel smoothing för särskilda användningsområden inom natural language processing (2013-09-27) skapelsen när jag sökte rörande nästa steg sättande värde-typ-beroendet (där det tycks fungera väl med log antal av dessa typer utan att behöva blanda in antal för första och sista typen i storleksordning) i:



Där vad refererat "This is called Smith-Devine prediction (1985)." i formel (7) när utvecklad i uttryck (8) i avsnitt "Enhancement of Smith-Devine law" ger oss att vad "Hans-faktor" konvergerar mot - som man också ser ganska tydligt som funktion av sample-storleken - är Eulers-konstant. Notera för hur Hans-faktor används att vi beräknar ett minus faktorn (den konvergerar just ett minus Eulers).


När sample expanderar tender som den samplings-metod och identifikation av koncept bestående av flera ord, ord o.s.v. allt mer approximera väl utan behov annan hänsyn än endast antalet typer enligt formel och blir på det sättet en allt bättre approximation. För Hans-konstant var ju dock ett delbehov att värdera upp mindre samples något mer varande oftare utvalda därför att det ansetts viktiga varande expert på något eller balanserande en annars möjligen likartad världsbild från stora mycket kvalitativa färdiga data (likt Biomedcentral.com alla artiklar med dess journaler färdigt för nedladdning i stora xml-filer med ett antal mindre journal-hus också med öppen publicering som ett begränsat cirka 40 MB sample från Mdpi.com).


Jag är väl egentligen ej klar över ännu om viktning med värde-ranking om funktionell räcker förutom normalisering [0,1]. Eventuellt kanske omräkning som funktion för P(A,B) som funktion av P(A) och P(B) tvingas till (vilka jag om så ogillar precis som den omfattande stopp-listan men knappast heller där att något direkt tydligt omedelbart problem ges av det). Men jag gissar att det nog ej krävs (och om så kanske snaare som funktion av P(A) resp. P(B) alt. mindre troligt men kanske tillräckligt reducerande problem med små-värden för antingen A eller B maximum om division känns som ett mer tidseffektiv alternativ än här kanske lite bättre lösningar givet att vi antagligen har "ett antal" fall där varken A eller B förekommer förutom i ett P(A,B) givet att vi nu såg A med B sorterade som typen snarare än mängden av alla hittade typer A och B. Men verkligen att det ofta nog fungerar bättre för mig tycker jag att pröva lite erkännande att jag inte så mycket härledde Hans-konstant som att notera den när jag sorterade några små-filer i en Excell-liknande applikation i Star office: en osund färdighet som kommer efter några år tagande in diverse liknande data för att sortera från max till min för att upptäcka ev. problem och reflektera hur man normaliserar det).


Även om det kan tyckas lite långsökt bara från detta tror jag med diverse annat från annat att det uttrycker när vi här ser det i språket hur vi organsierar våra biologiska neuronnät där i många delar överföring svåäl som topologiska-relationer exponentiellt avtagande förhållanden finns. Och vi noterar också dess användning inom bildanalysen ex. i COSINE INTEGRAL IMAGES FOR FAST SPATIAL AND RANGE FILTERING. Jag har väl också sedan något år eller så egentligen accepterat att det snarast troligare handlar om cosinus-transformationerna (ex. snabba approximationer av vourier) än wavelet dr de senare kanske snarare är en omväg (jag var ganska övertygad om waveletäs innan det: varande upplevde jag elegantare för rum- och tidsberoende men vid den tiden hade jag heller inte prövat dem på större datamängder).


Och Laplace transform där ev. om jag minns rätt egentligen inte behövt plåga mig med dem på väldigt många år praktiskt att vi kanske kan se kopplingen till exponentiella fördelningar inom sannolikhet.


Intressant är givetvis också användning inom extremvärdesteori (och där aktuella fördelningar). Det är ju vad vi har när mängden typer som för språk fortsätter att växa ju mer vi samplar och troligt med fler tidigare aldrig sedda kombinationer tillkommande dagligen i vad dom humana-språk-genererings-noderna skapar på Twitter, Plos m.m. vi kan läsa in för att förbättra våra modeller. Ej väldigt otroligt alls har jag nod-språkgenererande här gjort just det.


Därmed inte sagt att jag just tror att något särskilt i naturen grundläggande finns just med Eulers-konstant. Den återkommande här har nog mer med våra approximationer eller ideal för sett att avbilda. Även om jag relaterat det egentligen själv alltid upplevt dom logaritmiska uttrycken - ex. relaterat dopamin-decay i våra biologiska neuronnät - som troligare (utan att själv försökt skatta det från verkligt data rörande belöning, inlärning, prediktion runt det från alla ap-försök med josbildningar m..m. utan edast språk) snarare än dom hyperbola-funktionerna. Inlärningsbias från att alltid ha använt dem och säkert aldrig en hyperbol sedan universitet kan ha inverkat där misstänker jag också (i någon mening bör det väl ändå tycker jag komma ner till nedbrytning av dom kemiska substanserna via enzym-system och det är ju domäner man också precis som informationsteori och språkanalys ligger i uttryck nära dom logaritmiska decay-funktionerna).


P.s.s. noterar vi citateet "The information entropy of the Weibull and Lévy distributions, and, implicitly, of the chi-squared distribution for one or two degrees of freedom." i Wikipedia. Och ytterst relevant här gäller - med viss risk att jag något mindre eller större fel i detalj - att betraktar vi uttrycket (jämför gärna den ev. skalning mot P(A) och P(B) att skillnaden mellan information rörande dessa och P(A,B) ex. användande Shannons-uttryck för information med:


H(A) + H(B) - H(A,B)


, där vi när vi multicerar värdet med antalet utfall samt ungefär 1.386 får vi Chi2-värdet för att avgöra om hypotesen att A och B är oberoende är rätt eller fel. Gamma distribution är förövrigt anpassningsbar skattande mänsklig-inlärning även om jag prövande fördelningsfunktioner på värden skattade med olika former av vikter (mina upp och ner m.m. görande det mer noggrant på de tio viktigaste) finns flera andra fungerande ungefär lika bra. Men kopplingen informationsteori gör det ganska tydligare såväl som att rent visuellt kan se hur vi kan forma både inlärningskurvan och sigmoid-kruva såväl som mängden typer när sample-storlek växter.

Tysken, kinesen, svensken, araben och dansken: Ett ansvar till oss givet

Efter många önskemål har jag här försökt ge och berätta något från mig själv. Jag hoppas att det ska ge ett fortlöpande djup och en känslomässig bredd till tyngre mer analyserande inlägg. Ett förtroende av att du ser att jag som du är en vanlig enkel man. Men också all-humanistisk imperalist accepterande det större ansvar stor visdom uppmuntrar ödet att kräva av oss.


Visst att jag är rasist i ytlig mening. Men jag diskriminerar ej mellan folk. Jag ser dem ytterst ärligt som idioter oavsett tyskar, danskdjävlar, araber, kineser eller annan skit för att inte tala om svenskarna vilka är ständig daglig tortyr. Likt barn. Tar du blicken från dem tio minuter själv-eldar dom sig i bästa fall, föreldar hel sitt land eller egentligen värre i upplevelse uttrycker en kontinuerlig lätt-idioti mest irriterande i att aldrig realiserande i dom worst-case fall man med all rimlighet förväntat sig ska komma under alla år av helt undermåliga beslut och oseriöst lallande glömmande alla verkliga risker (i den meningen var greken en välsignad edukerande möjlighet för alla andra idioter som av mer eller mindre övernaturliga skäl tycks klara sig från den korrekta konsekvensen av alla fall beslut de ständigt gör: likt japaner, svenskar, kanadensare m.m.).


Förutom saknande det diskriminerande är jag en av de värsta rasister jag känner genom det ytligt mycket elegantare imperalistiskt förvaltande hjälpande epitetet. Jag kommer och hjälper dig: Men verkligen ej heller långsiktigt förväntande mig att du någonsin med eget ansvar gör annat än bränner upp hela landet. Ex. vår svenska demokrati är en elegant mycket korrekt övning för folket men det är att förvänta att något del av den riktigt klarar av det utan visa ord förklarande värden regelbundet (antagligen hade det brunnit upp för många år sedan likt Syrien eller Libanon om ej för det). För en lättare man utan visdomen vore det problematiskt.


I ytlig mening något likt imperalist men mindre i nationell eller etnisk mening: Mer bärande visdomen såväl ett ansvar ödet givit.


Även om jag är lätt positivt överraskad av the english - är det verkligt undantaget som bekräftar regeln - särskilt givet alla prövningarna de haft med med skottar, walsare, irländare, tyskar och än värre den ständiga fransmannen förpestande deras fridsmanna kultur. The english är större än vår vanliga idiot. Det finns elegant yta på dem.


Om ej för andningsbesvären de har hade jag rent av kunnat tänka mig en Buldog. Och kanske en Churchill som trädgårdsarbetare om jag någonsin får råd med en english för det. Det vore fint med en liten trevlig trädgårds-mini-park med en riktig english som går och muttrar och klippar buskarna medan min Buldog slöar när ej jagande kanin.


- Jolly good bush.

- I made your garden all green with green bushes only.

- I made some scotch with old cognac oak.

- The rabbit I missed with the gun run like a wales.

- Baffling really. Requires a cup of lesser tea with one cup of sugar and a half pint of milk.

- Goddness save the Queen against Fritz and the vikings.

Dagens engelsman är dock oftast bara skit. Cheap. Pratar knappt engelska. Mer fallen till något mest liknande svensken tycker jag. Engelsmannen ser vi bäst i kulturtraditionen likt ett jolly good ideal. Kan man betala för det tror jag dock säkert att det går att få en kort avlad och tränad english att hantera trädgård, bryggande te o.s.v. Det är som med hundar. Det gäller att hålla stocken ren om de inte ska avvika från planerade uttryck. Att en riktig english är scarce adderar dock bara till värdet. Visar att du förstår att betala för kvalitet när du köper EU-folk: själv skulle jag hellre avstå från trädgård än att ha annat än en riktig Churchill skötande den.

Egypten: Barn med tändstickor eldande dynamit - Utan ansvar ännu ej mogna för hjälplös civilisation

Ser du barn leka med dynamit antingen springer du eller ingriper. EU har sprungit alldeles för mycket i Egypten och risker ändå att spränga oss: Det är dags för oss att ta hand om barnens tändstickor och dynamit så vi får lugn och ro utan barbaiskt gapande när de eldar upp städer, varandra och vad helst någon lurat i dem för ögonblicket.


Egypten är ett ungt land. Skriftspråk, gemensam administration, samarbetsformer över kulturer m.m. vardag för oss är vad de mött först nyligen. Ännu många år krävs innan vi kan förvänta av oss att någon där kan klara att fungera civilierat. Ett kolonialt ansvar för att skydda folket mot dem själva är vad som tveklöst krävs.


För oss del av vuxen civilision kommer ansvar och Egypten är vårt ansvar. För skydd av folket mot dom själva såväl omvärlden när de nu av andra givits mer än de sten-hackar de är vana vid från pyramidbyggandet krävs en hjälpande hand och en lugn röst som kan förklara och stödja i beslutsfattande och förklarande hur världen fungerar lyftande ett ansvar de ännu ej på många år utan att explodera sig, börja offra oskulder till solguden eller skjuta ihjälp varandra försökande efter bäst förmåga diskutera vid work-shops i bassaren. De behöver många år ännu att se och lära från äldre kunniga civilisationer som organiserar och löser problem.


Jag tar och inför taggen Egypten är skit för att av och till i stickprov från nyheter av och till som tveklöst lär illustrera korrektheten i varje EU-imperalistisk trosföreställning någon kan ha. Eller så tänkte jag men som jag och vem som helst enklare förstår från jämförelsen mellan barn någon givit dynamit kan vi ej lasta folket i Egypten. Utan bäst ska vi skämmas för att ej löst situationen åt dem tagande ansvar för ett folk som ännu är likt barn.