Egypten: Barn med tändstickor eldande dynamit - Utan ansvar ännu ej mogna för hjälplös civilisation

2013-09-28

Ser du barn leka med dynamit antingen springer du eller ingriper. EU har sprungit alldeles för mycket i Egypten och risker ändå att spränga oss: Det är dags för oss att ta hand om barnens tändstickor och dynamit så vi får lugn och ro utan barbaiskt gapande när de eldar upp städer, varandra och vad helst någon lurat i dem för ögonblicket.


Egypten är ett ungt land. Skriftspråk, gemensam administration, samarbetsformer över kulturer m.m. vardag för oss är vad de mött först nyligen. Ännu många år krävs innan vi kan förvänta av oss att någon där kan klara att fungera civilierat. Ett kolonialt ansvar för att skydda folket mot dem själva är vad som tveklöst krävs.


För oss del av vuxen civilision kommer ansvar och Egypten är vårt ansvar. För skydd av folket mot dom själva såväl omvärlden när de nu av andra givits mer än de sten-hackar de är vana vid från pyramidbyggandet krävs en hjälpande hand och en lugn röst som kan förklara och stödja i beslutsfattande och förklarande hur världen fungerar lyftande ett ansvar de ännu ej på många år utan att explodera sig, börja offra oskulder till solguden eller skjuta ihjälp varandra försökande efter bäst förmåga diskutera vid work-shops i bassaren. De behöver många år ännu att se och lära från äldre kunniga civilisationer som organiserar och löser problem.


Jag tar och inför taggen Egypten är skit för att av och till i stickprov från nyheter av och till som tveklöst lär illustrera korrektheten i varje EU-imperalistisk trosföreställning någon kan ha. Eller så tänkte jag men som jag och vem som helst enklare förstår från jämförelsen mellan barn någon givit dynamit kan vi ej lasta folket i Egypten. Utan bäst ska vi skämmas för att ej löst situationen åt dem tagande ansvar för ett folk som ännu är likt barn.