Sveriges ekonomi & Humör och SAAB och Statoil i branding

2011-05-24

Ett inlägg som jag expanderade ut. Eventuellt följer jag upp det kring delar. Möjligen färgerna där vi ju kan följa den relativa förändringen av hur vi lägger värde relativt områden ungefär enligt Reklam: Att hitta motiv & ämnen i mötet strikta relation och känslor.

I SvD:s Hushåll spår sämre tider kan vi läsa att svensken inte är lika positiv som tidigare till ekonomin.

Intressant är givetvis vilken skillnad som föranlett det? Är det kanske oro över att Riksbanksnchefen ska lämna oss för EU?

Är det dom Grekiska problemen? Grekland är nu inte central p.s.s. för den europeiska ekonomin som UK var och UK simmar lugnare numera.

Om något understryker nyheter den relativa skillnaden mot Sverige där vi uttrycks bättre. Vi ser andra möjliga tecken på det ex. spekulativt Sverige har fått mer självförtroende?.

Inga oroas tecken lokalt heller. Nå jag har väl kanske svaret på det. Saker kommer så ofta ner till de relativa förhållandena. Är en faktor bomastisk hela tiden brett kan det betyda mindre än de faktorer som når mjukare utspritt och du har visst förtroende för.

Men jag får väl titta lite noggrannare framöver och kanske mäta lite i svenska språkområdet igen (men jag tror jag vet ungefär vad det är men tror inte jag diskuterar det). Jag skulle också bli uppriktigt - enormt förvånad - om inte den svenska ekonomin är ordentligt starkare nästa år. Och ekonomin är inte på något sätt dålig nu heller. Däremot finns väl kanske en upplevelse åt det hållet därför att negativa ekonomiska nyheter internationellt överuttrycks.

Humör och ekonomi är fascinerande områden. Dispergenser mellan det emotionellt en aning rörliga och där vi om si inte vore torde dock vara tämligen liten mot vad den kanske kan argumenteras ha varit för ett par år tre år sedan ett tag. Det är inte mycket här och förändras nog snart.

Och rent av att en del överraskat. SAAB kämpar på fortfarande. Och herregud vill ryska pengar finansiera det så låt dem. Det vore väl om det nu är några riktiga pengar bättre än konsulttjänster till Kina. Lär väl krävas en fem femtion miljarder över några år antar jag om det nu inte ska gå smalt utan bita sig kvar. Låter mycket antar jag men det är nu inte en bransch där man kan förvänta sig annat än hård-strid i dom segment som finns. Lågprisbilar är inte SAAB på något sätt som berör Sverige. I övrigt krävs lite finansiering men sådant kan nu komma via samarbete också antar jag. Eller något väldigt smalt men det lär väl inte bara vara SAAM som ser det som ett alternativ. Och branding där kostar väl antar jag en del bara det i bil-sport och dylikt.

Men SAAB är nu inte kritiskt för Sverige. Riktigt vanskött av både GM och Wallenberg under så många år. Och till och med SAAB ser ju ut att få ett par tre år kanske så får vi se vad som kommer ut ur det.

Ändå möjliga vägen för dem tror jag är att försöka trycka vilket brand-value turbon fortfarande kan ha. En lätt bil med kanske inte hästkraftar men hög acceleration och lite piggy-backing på Volvos-krocksäkerhets-branding. 190 - 240 hk kanske.

Men något fattas i det. Vad de isomorfologiskt skulle behöva är Fair Traid men det passar nu inte riktigt in här i sig. Och när sådant görs branding blir det sällan särskilt bra. För ex. Shell som gjort en visuellt enkel paketering med den rena snön är det begränsade värdet mycket nog och tror jag i uppfattad effekt mer än vad de kanske räknat med men SAAB behöver ju mer här.

  • Hög acceleration.
  • Låg vikt - Låg bensinförbrukning ej accelererande.
  • Urban sport.
  • Fair Trade.
  • A touch of madness.
  • Skärningen mellan den uppfattade (såvitt jag vet helt felaktigt eller riktigt där jag vet föga) ryska korruptionen och maffia-ekonomin (ej fel för dyrare bilar som uppfattat emotionellt rätt eller fel om det inte är konkret utan bara den lätta känslan när lyx ska värderas som uppfattat mer än sant och här ju kombinerat med Fair Traid eller vad som isomorfologiskt ger den känslan).
  • Free Road Raching. Is belagda vintervägar. I den rena norrländska snön. Mörker. Vi ser norrskenet. Vi har bilen som glider ut - den krossas inte och brinner upp utan tar kurvan i hög hastighet. Givetvis behöver det realiseras men vägar går väl att hyra antar jag.
  • Accelerationen... Thats the shit. Tänk förändrad rörelsemängd vid reducerad vikt och känslan det ger. De rena ishala vägarna - men kunden bor nu i städerna och hela det här city-jeep konceptet får folk bara att verka löjliga och det kommer vi se mycket förstärkning av framöver vilket säkert lär kosta BMW m.fl. som plöjt ner dom stora pengarna i det.

Och låg vikt & acceleration. Vad är det mer...

Relativt mer Energi Effektivitet.

Rå-potens oavsett hur komiskt överdrivet idag ofta är nu vad som prioriterats indirekt genom evolutionen. Det gäller också energieffektiviteten.

Så ge paketering aspekter där den uttrycker potens. Och låt dem vara det energieffektiva relativt. Accelererar snabbare med lägre förbrukning.

Skymningen med norrskenet. Den ljusa snön över eller börjar bli över-ockuperad. Visst att entiteterna som tar utrymmet är få är begränsat därför association och en uppfattat riktigt relation är oerhört viktig men ändå. Mörker är ju också för vardags-trafiken som tänker sig till den årliga expeditionen med stridsvagn Saab utanför staden köranden 30 - 50 mil under 12 hårda timmar till fällstationen för fler äventyrliga utflykter i snöhelvetet vad som - vi vet ju all alla att det är becksvärt och iskallt i Norrland.

Men så kommer färgen...

SAABS färg traditionellt har inte varit helt fel och många skulle missriktat från en del studier argumentera den korrekt därför att det är den förväntade blå endast något för mörk relativ. Men trenden går mot ljusare som jag av och till pekat på här och också flera gånger experimenterat lite med för att känna på det själv och pekat på.

Det finns många goda exempel på det men eftersom vi diskuterat Shell kan de ju fungera som exempel...

Följande logga finns också med svart bakgrund men normalt och korrekt kommer den med den vita...

Att jämföra med den äldre närmare SAAB idag.

Men vad är mer magin? Olja känns smutsigt men är ju vad vi använder. Vi vill ha företag som arbetar framåt och löser problem. Det är ju vad de ljusare färger rätt ska förstärkas av:

  • Energieffektivt men snabbt.
  • Investera i områden som löser problem.
  • Och gärna vad vi från omfattande repetition inlärning förstår är bra i problemlösning. z/li>

Exempel jag berörde i en kort fallstudie från tror jag tidigt 2010 rörde tävlingen kring idéer om innovation kring energi. Den var bra och effektiv men inte det mest effektiva tänkbara.

Just magin som knyter det rätt i något som är förankrat stabilt åt rätt håll där annat för det mer exakt saknas. Statoil har tror jag potential att hamna mer rätt. De gör liknande saker där jag verkligen inte detaljstuderat vad det är - något under-vattnet tror jag - men det är just inte saken här.

Vad både Statoil respektive tror jag BP eller - de lär väl varit med i det hur osm helst gissar jag - Department of Energy gör handlar ju om att i bästa fall bidra konkret med något positivt och visa upp att man inte är en av dom andra som kletar ner med sin olja o.s.v.

Sådant bottnar man ut hur mycket man kan uttrycka eller få direkt oavsett kampanj precis som allt annat som är inlärningsrleaterad och ligger i den relativa värderingen via våra dopamin-receptorer mellan amygdala och frontala cortex (som jag ser på det i min modell och även om båda delarna helt säkert tar betydande delar gäller att här när risk är inbladad att vi också har annat också men i det abstrakta kan vi när det inte uttrycks passera förbi dessa delar vilket är mycket bättre i branding vilket jag kanske återvänder till kring två studier 2008 och 2009 respektive en 2010 om jag följer upp detta mer seriöst) utan vi får den vanliga kurvan.

Vi har kurvan och alla besläktade i 3.7 Perception, orsakssamband och inlärning - Sammanfattning och fördjupning och vår klassiska inlärningskurva (troligt speglande samspelet väldigt långt ner energiförsörjningen runt ATP och dess kemiska jämvikter och ovanför dopamin över ett flertal typer av receptorer):

Men till det kan vi lägga magi. Experten är ju välkänd. Vi har en relativ värdering vi lägger till det och har möjlighet att ovanpå en värdering vi gjort uttrycka utökat. Många andra finns.

För SAAB menade jag att det var isomorfologiskt - uttryckande samma sak men möjligt - FairTraid. Men vad var det för Shell?

SAAB är sälja bilar väldigt konkret. Shell säljer olja oavsett vad. För Shell är det mer långsamt men ändå lika viktigt - kanske rent av mer - därför att det samspelar med en mängd projekt man gör kontinuerligt.

Fokus är kunskap. Så de associerar sig med kunskap. Men inte för mycket. De "fuskar" lite relativt vad som är vanligt men väldigt uppenbart. Det är bra därför folk förväntar sig det och när det är genomskådat är det klart. Och ej olämpligt: korrumperande barnen, skjutande jultomten eller dylikt. Utan lagom. Där de samtidigt når personer där de få waving (för att ta begrepp från min modell förutom att vara moraliskt korrupt att använda engelska låneord när det känns elegantare och mer sofistikerat). Att nå rätt personer är hela hemligheten i den långsamma informationen. Vill du sälja ut lagret till helgen. Du vill nå alla möjliga köpare snabbt. Vill du förändra världsbilden vill du nå rätt personer utspritt i alla populationer.

Trots att Shell gör det väldigt begränsat är det starkt. Vi har ett excellent exempel på det nedan.

Från NewScientist där det också var en del av ett för ett tag återkommande koncept (jag har inte följt upp de senaste veckorna).

Det är verkligen ingen skillnad i det här som ett par lika ofullständiga exempel gavs på i:

Aspekten likhet med det repeterade och hur vi reagerar på förändring är ju nu bara en relativ differens i värdering där för oss många fler aspekter kommer in också. Likartat gäller det att det är vad som följer ut i liknande funktion. Någon liten i hjärnan boende figur som fattar beslut finns inte utan de är dom repeterade abstrakta concepten som byggs över neuronnät enkla i funktion. Arkitekturen och de relativa avstånden, skapade och repeterade relationer och förståelsen att områden skapar större värde tillsammans och det alltid viktiga referenssystemet för hur vi från vad vi ser och hör eller upplevt värderar risk och möjlighet och hur mycket frukten är värd (hur gott smakar inte nu ett diplom? Det smakar som abstrakta värden om än mindre konkret än pengar som ju är det tydligaste exempel vi har på don rekursiva abstrakta värderingen).

Att prediktera är mindre mäta slött sammanfattat data som att se eller veta att relaterad information i riktad värdering ger en världsbild och väga den mot annan information. Vem sitter och läser ekonomisk statistik? Förändring är förändring. Det är ingen skillnad mellan politik, ekonomin eller hur teknik når ut och ännu mindre hur teknik uppfattas.

Det här blev nu ett tämligen ofullständigt exempel relativt scoop på det där man verkligen bättre ska vara mer noggrann med att förklara begrepp. Men jag kanske följer upp det och ger en del kompletterande från tidigare i:

Från Nyfiken vital mer grundläggande i arbete att sammanställa modell tillgänglig:

Några exempel på hur vi kan se på relationer i transformationen mellan perception och text där följande citat från vad jag skrev igår tror jag ger en god bild av hur man kan tänka:

På det expanderar man ut det runt om så vi kommer närmare den mer "absoluta" eller "analoga" upplevelse vi har av ett föremål vi ser och upplever: vi ser inte en bil, en SAAB o.s.v. utan vi ser mycket mer. Genom att expandera befintliga relationer tätare över vad som är möjligt tar vi fler möjligheter att följa upp där vi täcker upp något mer av vad betraktar kan se men i text."
Från: Reklam: Att hitta motiv & ämnen i mötet strikta relation och känslor

Mer som diskuterar samma sak:

Poppers ska man ha viss respekt för

Den egentligen mycket mer intressanta diskussionen är den jag kort rör vid längre ner rörande NMDA-receptorn. Höggradigt intressant för vem som helst som t.ex. investerar i medicin. Där finns nytt där föga gör tillräckligt för avgränsade kundgrupper som kan beräknas till antalet. Också intressant för vem som helst som intresserad av våra biologiska neuronnät.

Ett nu aktivt problem med den droginformation generationerna som de två TV-personligheterna hör till är att man också av och till tenderar att underskatta risker.

Tittar vi nu på poppers som droger hör de ju till en gigantisk grupp av gasföreningar med kväve och syre som påverkar allt möjligt rörande hur cellerna samarbetar med varandra. Mycket riktigt som implicit gäller att de vi kan möta i vår vardag inklusive givetvis lustgas akut är mer eller mindre ofarliga akut om de inte överdrivs i mängd.

Men när det gäller de vanliga föreningarna i i poppers kan andra risker finns. Det handlar om isopentylnitrit, butyl-nitrit, isobutyl-nitrit och troligen mer besläktat.

Låt oss nu titta på lustgasen som ju är välkänt inte särskilt kemiskt reaktiv. Här sitter elektronena samlade på en liten väldigt symmetrisk molekyl och den är inte promiskuös.

Men låt oss nu titta ex. på amyl-nitrit. Nu gäller inte det som vi kan se för det sitter en riktigt stor kolförening egentligen helt redundant förutom att den gör att vi kan lösa det i vätska utan problem och ändå är det flykt nog att gå up.

Så vad får vi att binda på sådant? Inte kvävgas för den har vi ju redan konstaterat inte är reaktiv utan vi behöver manipulera det hela först och därför sitter det nitrit-grupper.

Är nitrit-grupper farliga? Tja det kommer ner till om du tror att det kommer reagera med cellerna - och effekten kommer av att motsvarande efterliknande kvävgasen passerar in i cellerna - kommer reagera med DNA och orsaka cancer. Den risken är troligen relativt låg men är det en vad adderar det till annat och också i delar av gruppen där en jämvikt inte nödvändigtvis finns med ökad "bevakning" mot utökat förstört DNA (som vi ju ex. har runt matsmältning).

Men frågan är lätt för vem helst som använder poppers att pröva. Givet mängder o.s.v. för effekt och utsträckning i tiden är det ju bara att pröva upprepat och se om huvudvärk kommer. Det är ju inte med mindre att en andningsmask som begränsar syre ligger inte syrebrist utan är cellskada. En del skulle argumentera att det är blodtryck givet att dessa substanser också påverkar vaskolulära kärl men tillåt mig att tvivla. För icke reaktiva substanser skulle i så fall huuvdvärk vara en vanlig biverkning men det är det inte med mindre att en full-narkos görs där ju de kognitiva skadorna är väldokumenterade.

Jag kan varken för allt i världen rekommendera någon att använda lustgas för att berusa sig därför att alla depressiva droger kommer med risker.Men poppers tror jag är väldigt klokt att låta bli.

Ett annat sätt men mycket mer spekulativt vi kan illustrera de potentiella problem som möjligen kan ligga generellt är att för vissa typer av depressioner nås effekt för en större grupp av läkemedel som påverkar NMDA-receptor. Det samma gäller också drogberoenden och inte alls otroligt finns ett samband genom att vad som ofta kallas belöningscentrum troligt inte reagerar korrekt med omvärlden i båda fallen.

Lustgas har i mindre studier bl.a. vid Yale om jag kommer ihåg rätt visat sig ha effekt mot dessa former av depressioner. Man använder det då vid diskreta tidpunkter och det har ändå en effekt.

Så vad händer? Tja vi kanske kan spekulera att hur NMDA-receptorer är ställd mot omvärlden mjukas upp en aning. Det kan ex. tänkas (även om det är direkt otroligt just för lust) lösa upp beroendesjukdomar och för belöningsresistent depression ge antidepressiva läkemedel möjligheter att fungera.

Nu kanske man tycker det låter bra och det är det absolut under evidensbaserad medicin och också där är det ju relativt vad du jämför med d.v.s. belöningsresistent kronisk depression. För den här uppmjukningen är inte otroligt verksam även annars.

Ögonblicket är så viktigt för människan hur vi tolkar saker och ting. Till och med vår moraluppfattningen anpassar sig efter flock, situation m.m. Det är en grundförutsättning för överlevnad. Därmed är det inte självklart att den mjukare inställning manipulation av NIMDA ger märks.

I det menar jag inte eller ens tror att det skulle få någon omoralisk eller involvera sig i omoraliskt beteende. Tvärtom tror jag inte att det kommer påverka det alls på något mätbart sätt. Men din värdering av saker och ting kan bli mer flexibel av det. Värderingar i smådetaljer rörande mest det belöningsrelaterade kan bli mer flexibelt ett tag.

En uppenbar spekulation om det skulle då vara att det kanske ökar risken för drogberoende vid samtidigt missbruk. Och ingen har väl svaret på det men jag tvivlar lätt på det. Det är ingen stor risk jag pekar på här för lustgas o.s.v. generellt utan att det lätt i det lilla kan förändra hur du värderar relativa skillnader. Om något oavsett hur icke-pedagogiskt det är kan man spekulera att uppmjukningen snarast kanske vid samtidigt missbruk minskar risken för beroende men knappast mätbart för kokain, amfetamin, alkohol o.s.v. av de direkt påverkande.

Kanske kan jag uttrycka det bäst att vad som påverkar NMDA-receptor kan vara personlighetsförändrande i hur du normalt personlighetsförändras. Derivatan av derivan där den normalt för invanda relationer ligger i 0. Jag tror inte det är bra därför vi är vana vid oss själva sedan många år och bedömer i kategorier från det.

Men när det gäller NMDA-receptorn många påstår sig veta mycket och jag gjorde väl det här kanske också men egentligen vet ingen av oss något eller särskilt mycket. NMDA är magin.

När jag gjorde inflygningsförsöket före det sista (ex. diskuterat för det senare i ) tog jag perspektivet från konvergens och interferens i de biologiska neuronnäten och särskilt från NMDA-receptorn. Tveklöst var värdet av det perspektivet enormt men inte vad som görligt ger oss algoritmer generellt även om det i princip gav mig för konvergens mot objekt nedanför grammatik och semantik o.s.v. samt sådant vi t.ex. har artigt ofullständigt diskuterat i Ord från 0.6 till 0.7 och också "Semantiska webben": Mötet mellan de "statistiska" och "strikta" relationerna.

Vad kan man lägga till den här diskussionen? Tja den här tämligen (väldigt) ej uppdaterade och givet resurser vad man kan uppleva kunde vara lite mer visuell, ha fler länkar och referenser m.m. artikeln hos Livsmedelsverket men som kanske ändå illustrerar ett par saker:

Varför skyddar de kött från att ruttna? Därför att de är reaktiva och skadar cellernas RNA och DNA liksom hur de kommunicerar med omvärlden. Fria syre-radikaler är bara början på den effekten.

Dom här föreningarna vill man inte dra ner in lungblåsorna. Där känner du ingenting vilket ska relateras till huvudvärken som om jag har rätt de bör ge efter gissningsvis inte någon egentligen abnormt "överanvändande".

Icke-cancerogena droger är tror jag en bra start för den här typen av TV-program. Men själv har jag inte TV. TV fördummar dig.

Socialdemokratiska partiet

Detta missade jag först:

"Socialdemokratisk politik bör enligt Bodström se ut ungefär så här:

[Red. Skär ett flertal punkt /Hans]

Döp om partiet till Socialdemokratiska partiet [...]."

Från: Bodström brinner för något - därför borde han tagit över

Han har helt rätt även om en del kan tycka att det är lite löjligt.

Känsloläget går ut lite mer positivt. Förviss med traditionella partiledare som senast Göran Persson har man om det ens är görligt att dra paralleller (jag tror det därför att både partiledaren - Den i skuld är icke fri - och partinamnet är starka varumärken) varit i det mer omedelbart relativa än utsträckta men här tappar man inte den möjligheter. Medan nu när man troligen behöver gå mer mot samma vi har uttryckt här skulle ta ett värde på det.

Dessutom för Socialdemokraterna finns ett utökat värde av det därför att konstruktionen är vanligare längre ifrån de mest troliga väljare. Samtidigt tvivlar jag på på att förändringen skulle komma med något som alienerar väljare eller att det i sig skulle göra det. D.v.s. man uttrycker en ökad likhet i något som inte avviker från frågorna vilket kan göra det en aning lättare att få folk längre ifrån dig i frågorna att lyssna. Jämför ex. med följande inlägg även om denna förändring absolut inte skulle vara jämförbar med Telias logga (detta skulle ju inte vara "lila"):

Jag har nu inte läst hur Bodström resonerat för att nå denna slutsats men det imponerar därför att:

1. Det potentiella värdet skulle vara verkligt nog. Tro ingenting annat och på fler sätt än vad som är görligt att diskutera här.

2. Samtidigt är det sådant folk tenderar att avfärda eller uppleva löjligt. Därmed fodras viss personlig kraft för att ändå ta upp det. Politiken behöver mer prestigelöshet och mindre av att se det som ett internt relativt uttryck.

3. Beroende på hur Bodström resonerat för att nå slutsatsen kan det krävas att man prioriterat tid med viss intellektuell tyngd därför även om studierna finns vi kan relatera det till är vad som är populariserat inte i vad jag sätt riktigt korrekt alls. Det är verkligen ingen svårighet att själv göra en sökning över forskning och bedöma det men folk avstår ändå. Språk och format känns ovant även om nivå sällan bör vara något problem för många. Det är en stark egenskap att söka svar utan att känna att man behöver fastna i befintliga efectos especiales - ex. repeterat sedan 19x0-talet o.s.v. - eller alltid vara utelämnad till utredningar utan att kunna bedöma data innan.

Sedan att automatisera sådan analys vet jag egentligen inte om det har några praktiska värden. Men jag lekte en aning med det och kanske är det det enklaste sättet att förklara varifrån effekten kommer.

En vanlig föreställning är nu att relationer och objekt pekas ut via ett par språkcentrum och visst att det stämmer. Men som framgått från forskning i år och förra året (och implicit från mycket tidigare också) kan de biologiska neuronnätverken konvergera till ett entydigt svar underliggande och gemensamt det.

När det nu gäller rim och dylikt är nog det speciella värde det kan ha i upplevelse vad som ligger i våra mer inriktade mot det talade och skrivna språket i vad vi kallar interferens. Ett välkänt exempel sedan många år är om du har en person som formar ett ljud med läpparna men du hör ett annat kommer du skapa ett tredje ljud ej överensstämmande med någon av de två första.

Nå kommer den spännande frågan hur Socialdemokraterna relativt Socialdemokratiska partiet fungerar här? I dessa delar handlar verkligen det mesta just om ljuden och bokstävernas relationer.

På det kommer frågan hur konvergensen mot den entydiga "symbolen" (konvergerar mot en neuron eller en liten grupp neuroner) fungerar. I detta ligger att vi just har den högre likheten för fler där den är mindre idag diskuterad i:

Medan jag tvivlar på att "olikheten" (den finns tror jag hos väldigt få) inte bör alienera.

När det gäller interferens har jag egentligen inte skrivit något presentabelt. Emellertidläsarens extrema egna ansvar gjorde jag ett antal presentationer med minnesanteckningar inför den sista inflygningen för försök att implementera modell i mjukvara. Jag flytta då perspektiv till det visuella och tillbaka till språket och med det visuella inkluderas delas lika gärna en del i ljud. Samtidigt knöt jag in forskning jag inte tidigare följt för att få nya perspektiv.

En av dessa har några anteckningar rörande detta. Det var ett nytt område och perspektiv för mig som jag trodde kanske kunde ha värde i det större och det här var de initiala tankarna.

För den intresserade är nu vad jag skrivit där inte vad som ska tas som ha någon korrekthet. Det är verkligen inte fallet utan en minnesanteckning. Dock är perspektivet jag tog fruktfullt om man följer det framåt. Presentationen hittas nedan (och innehåller säkert en och annan tämligen olämplig kommentar om något också men sådant är mest jag som flyttar perspektiv om så).

Aktuellt börjar på slide Språkljud som är ungefär 75 - 80:

Men betänkt att syftet här inte är att förklara saker utan att följa mitt flyttande av perspektiv mellan text och bild för att hitta effektiva algoritmer för dataanalys.

Besläktat med detta är givetvis också nymer av olika slag... Några kanske roliga:

carat carrot karat
cast caste
cay key quay
cede seed
cee sea see
cel cell sell
cellar seller
censer censor sensor
cent scent sent
cents sense
cereal serial
chased chaste
chews choose
chili chilly
choral coral
chorale corral

Eller:

apparent seeming
apparent clear
argue prove
argue disputed
argue right
argue wrong

Eller:

ABUNDANT SCARCE
ABUSED UNABUSED
ACCEPTABLE UNACCEPTABLE
ACCESSIBLE INACCESSIBLE
ACCOMMODATING UNACCOMMODATING
ACCURATE INACCURATE
ACCUSTOMED UNACCUSTOMED

Och så klart ljuden för orden som vi ju kan skatta med bokstäver ex som nedan:

ABAD AH0 B AA1 D
COARSER K AO1 R S ER0

Men när vi talar använder vi verkligen interferensen för att komprimera språket. Vi uttalar explicit mindre än vad vi hör och vi skär bort tomma utrymmen. Vad vi fyller upp det med är interferensen där befintliga ljud samverkar och skapar vad som saknas.

Interferensen är därför relationerna och samverkan mellan symbolerna. Hur något börjar och slutar och den upplevda fördröjning vi känner att något har oavsett hur länge vi faktiskt uttalar det är därför viktigt.

Bodström's biografi kommenterad av lite olika personer (JG, GW m.fl.) i Aftonbladet

Jag följde aldrig just FRA frågan så det här jag läste i Aftonbladet citerad från om jag tolkar sidan rätt Bodströms bok om JG var lite lustigt:

"Avskydde buggning men välkomnade en utvidning av FRA, vilket bottnar i hans hat mot Säpo och hans förkärlek till militären."

Men så kan man ju förklara sådant visst som Bodström eller alternativt med att militär tenderar att uttrycka viss "efectos especiales" och samtidigt kanske inte varande någon motsvarande mot JG. Fast det var åtminstone lite lustigt om det stämmer vilket JG påtalar att det inte gör men utan att jag riktigt förstår vad han menar:

"Men det är förvirrat det han säger, det som handlar om FRA är inte alls sant."

Bodström tycker jag nog känns som en ganska duktib politiker. En sida är att inte tendera att ha fel i lättare faktare. Att hantera media är också bra. En viktigare kvalitet är vad Lena Mellin - och ofta att hon den mest läsvärda i Aftonbladet- uttrycker:

"Det borde vara politikens innersta kärna, att vilja något. Men alltför många som klättrat i partihierarkierna har glömt det."
Bodström brinner för något - därför borde han tagit över.

Därför de större politiska problemen har inte så mycket att göra med enskilda kvaliteter som det mesta fungerar utan förmåga att intressera folk för något och när saker faktiskt har betydelse men inte fångas upp engagera sig för att titta djupare.

Sedan när det kommer till media har jag respekt för vem som helst som uttrycker utökad kraft till budskaped via mirror neurons i motoriska cortex snarare än att kalla folk idioter.

Jag tror antingen Aftonbladet eller Expressen hade en bild där han gjorde lite konster för foto. Det ökar nu stimulansen hos den som betraktar det särskilt när det är rörelser och konster vi kan föreställa oss ungefär hur de skulle upplevas men inte riktigt klarar själva.

Men jag håller mig till mina jongleringsbollar i alla fall. Det är ju också om man skulle göra sig en politiskt karriär så mycket mer media korrekt när man som jag aldrig tycks klara att gå upp i antal bollar mer än tre.

Sedan kan man ju fundera lite vad Boström gör mer i USA om något alls. I närheten av MIT fick jag för mig. En delstat lika bra som någon annan antar jag när man går igenom sin karriär bakåt och ser över och sammanställer.

Svenska Kyrkan lika moraliskt korrupt som alla andra svenska företag

Problemet med kyrkor och Svenska Kyrkan är inte så mycket att man har en makt-byråkrati vilket givetvis varje större organisation behöver: Kyrkan ofta strängare än det vanliga rättsväsendet. Problemet är att det kommer tillsammans med det grundläggande konceptet att man har en trosföreställning som ska accepteras som givet enligt kyrkans tolkning.

Idag ursäktar många det med att kyrkans präster inte just själva tror på Gud längre - åtminstone inte annat än sällan i en strikt kristen mening - men det tror jag snarast lägger i en sådan övergripande konceptuell organisation skapar en större risk för problem.

Men nu ska man inte överdriva sådant. Jag skulle bli uppriktigt förvånad om det genomsnittliga "moraliska" eller brottsliga problemet hos kyrkans medarbetare skiljer sig väsentligt från genomsnittet för vilket större företag som helst.

I andra länder kan dock problemen tänkas vara större. Och i krissituationer ska man inte utesluta att problem skapas men å andra sidan tycks det lika troligt att nytta skapas. Som sagt jag tror nog både sannolikheten för problem och skalan på dem speglar samhället som helhet för i makt och typ av organisation jämförbara entiteter utan väsentlig skillnad.

De flesta problemen undantaget rena maktmissbruk på enskilda där medarbetare utnyttjar rollen för att förstärka sitt eget ego tror jag gissningsvis kommer när folk tror att en kyrka är speciellt på något sätt och luras att skänka pengar för horoskop, bönor, vigvatten eller vad nu nu just den här kyrkan är inne på kan påverka omvärlden utanför den i fysikens statistik noterade samband.

De tycks de allmänt förekommande om än inte kanske lika vanligt i alla kyrkor (eventuellt) när det kommer till övergrepp på barn både rörande sexuell våldtäkter och dylikt liksom misshandel kan tänkas åtminstone delvis vara relaterat just till personer som söker den individuella makten utan önskan att bygga något med den. Jag skulle inte våga utesluta att vissa organisationer kan tänkas öka risken för sådant beteende utan att explicit stödja det eller ens acceptera det. Man kan dra paralleller med andra typer av organisationer där man har likartade hierarkiska maktstrukturer.

För mig tycks det förutom moraliskt korrupt lite billigt. Ska man nu gå för den absoluta makten varför leka runt med svagare entiteter. Du måste ju förebilden vara Darth Vader - när han landar Dödsplaneten står Kejsardömets samlade arméer uppställda och önskar han strupa Befälhavaren användades sin röst gör han det. Han må ha fel i den konstruktivt motiverande effekten men det lär tveklöst varit tämligen ego-byggande för ett makthungrigt psyke. Hemvärn, brandmän m.m. Det är lite löjligt. För den som vill uttrycka sitt bombastiska singulära maskulina ledarskap är Darth Vader vägen att gå.

Det kan i alla fall ge en komisk illustration av ungefär vad jag tror sådana övergrepp handlar om. Jag tror mindre på bearbetande och dylikt utan värdering av makt som hamnat fel där flera aspekter kan tänkas öka risken och däribland denna typ av organisation kyrkor inklusive Svenska Kyrkan representerar (men idag mindre respektive kanske rent av mycket mindre uttalat tror jag i Svenska Kyrkan jämfört med andra kyrkor respektive förr)

"Admiral Piett
- Lord Vader, our ships have completed their scan of the area and found nothing.
- If the Millennium Falcon went into light-speed, it'll be on the other side of the galaxy by now.

Darth Vader
- Alert all commands!
- Calculate every possible destination along their last known trajectory.

Admiral Piett
- Yes, my Lord. We'll find them.

Darth Vader
- Don't fail me again, Admiral."

Dessbättre har jag ännu att se Millennium Falcon inte komma undan Darth Vader eller hans fotsoldater. Det kan bli pressat rent av allmänt mer än någonsin tidigare men obesegrad är viktigt och när Millennium Falcon och när Han Solo tog skeppet och fyll ondskan i ryggen där han överraskade Styrman Chewbacca, Han Solo med skeppet en obesegrad historik. Det enda man kan argumentera som ett undantag var förräderiet utanför skeppet av Lando Calrissian. Darth Vader underskattade där också den moraliska styrka Lando Calrissian liksom alla i frihetskampen som personer. Det är ett generellt misstag hos dessa individer.

Tänker någon döda dig med ett handeldvapen och ingen vettig lösning finns? Pröva förnedra dig och gråta krypande runt på marken. Med lite tur kanske han riktar in en spark på dig för att göra sig viktig. Det är vanligt oavsett om man som Jabba the Hutt har folk frysta levande på väggen eller som präster förgriper sig på barn. De tenderar att försöka uttrycka det och vill se det hos människor allmänt.

Men att det någonsin är lätt att besegra en formidabel krigare som Darth Vader vore en osanning. Men är det något vi kan lära från historien är att de faller alltid. Och Darth Vader och ej heller kejsaren var obesegrade i upplösningen men det gällde nu både Han Solo och Sky Walker.

Exempel på Sökning i Relationer: Nuclear

Det är fascinerande hur långt man når bara med själva relationerna. Utan emotionella faktorer, mer eller mindre över linjer, relationer utanför det formella o.s.v.

När jag experimenterade med vad som utvecklar sig till det som ska bli det första lagret med de mer "intentsägande" relationer motsvarande hur en väldigt tråkig person skulle dela in vetenskap i natt körde jag med en begränsad undermängd av data och skar dessutom relationer från Wikipedia (och också p.s.s. bibliotekssystemen) som är så mycket mer passande för kategorisera ett stycke data snarare än att uttrycka relationer mellan begrepp eller känslomässiga aspekter var det svårt att inte försöka göra mer än undersystemet var avsett för.

Det klassificerar tämligen utmärkt som var det hör hemma även om andra undersystem så mycket bättre kommer ta hand om bara genom att samla huvudområden utspridda över människans vetande och sedan uttrycka relationerna runt dem.

Men det som är riktigt fascinerande och jag är säker på att nästan alla som tittat på den här typen av data har missat är att felträffande i sådan pseudo-klassificering är det mest intressanta. Anledningen till att jag inte missade åtminstone detta är just att man kan se dessa som ett särfall av undersystemet jag kallar mer eller mindre.

Vi ser utmärkt vad jag menar från det här exemplet där data från aktuella nyheter i sammandrag från respektive RSS analyserats samlat för träffat på nuclear:

Siffran ovan kan tolkas som en vikt för respektive speglande motsvarande förekomst i data samplat (men ej i en linjär mening).

5
air pollution,development,ecology,epidemiology,food,terrorism

6
climate,economic development,environmental policy,mining,politics,public health,safety

7
electric power,environment,productivity,public administration

8
business,health

9
natural resources,pollution

10
technology

12
nuclear energy

18
energy

Vi kan först konstatera att som jag pekade på är det just inte optimalt för klassificering men vi ser också att det just är relaterat vilket också är vad datat kommer från. Det stora hårda värdet med för ex. nyhetsanalys är att vi egentligen oavsett område lätt kan känna igen något som viktig information när vi ser det men det är ofta svårare innan vi sett ett samband mellan två grupper av data att veta att det är viktigt om vi inte innan sett det (jämför ex. med retorik i Sökmotor är begrepp som knappt går att använda längre).

Ovan kan vi särskilt se just över relationerna räknade trots att de inte givits en vikt från statistik (vilket andra senare subsystem gör eller kommer göra utifrån område). Ändå ser vi att de större frågorna som oroar människor och därmed också styr politisk policy och områden utveckling och forskning även tenderar att prioritera och/eller lyfta fram i kommunikation lyfts fram. Därmed att terrorism trots att det troligen är en relativt begränsad fråga ännu (även om givetvis samarbetet Nordkorea, Kina och Iran är minst sagt mer problematiskt).

Av troligen samma anledning (jag följde här inte upp det bakåt) har vi också food som kommer in högt. Vi kan om vi tänker oss bakåt till Tjernobyl se hur det kommer sig även om vi kanske inte just nu tänker på.

Just för den här typen av sampling runt om en fråga för att upptäcka om en större fråga rör sig i kombinationer i underområden man inte förutsatt lär dock om inte allt för länge alls ha markörer på relationer i cirka fem huvudområden. Ungefär som tänkt "hårda vetenskaper" som fysik, kemi, matematik och övriga vetenskaper ex ekonomi, humanism och liknande (någon särskild anledning att hantera ekonomi separat tycks inte finnas även om man vill följa det särskilt), politik och en från system för att beskriva företag. Den ovan ligger i allt samlat vilket gör det problematiskt om man ex. vill separera ut terrorism och food varande vad som har viss politisk tyngd runt som här nuclear.