Bilder gör Google Nyheter (News) bättre

2010-03-01

Sökordet musikundervisning ger ett fint exempel på hur bilder ger trevligare sökresultat:

Fördelarna med detta inkluderar:

1. Ett för den som söker med Google trevligare sökresultat.

2. Ökad möjlighet för den som har relevanta och trevliga bilder att få besökare d.v.s. här vår Nyfiken vital:

Musikundervisning ökar förmågan att tolka språk och känslor i ljud

Därför att vår nyheten via bilden bättre syns.

3. Det ska inte helt uteslutas att relevanta bilder att visa i sökresultaten är något som kan göra det lättare att ranka högre i Google Nyheter. Jag kan emellertid inte avgöra om så är fallet och misstänker med föga statistik att andra faktorer är enormt viktigare och att detta inte påverkar alls avseende ranking.

4. Denna möjlighet ökar också möjligheten att få trafik från Googles webbsökning. Där visas normalt inte bilder för någon med ett undantag och det är tidningarna som kan få indrag för sina nyheter och då kan en bild visas.

Google ger tidningarna möjligheter som ej utnyttjas

Alla punkter men särskilt punkt fyra är exempel på hur tidningarna på nätet har större möjligheter även när det gäller webbsökning på Google. Dessa möjligheter utnyttjas emellertid knappt alls av tidningarna.

Här kan jag uppleva även mer generellt som jag ofta uttryckt att traditionella tidningar på nätet med domäner fyllda av bra men ostrukturerat innehåll och gamla betrodda domäner med enorma mängder länkar utnyttjar en bråkdel av de möjligheter som finns för dem. Ingenting på nätet givet denna branschs svårigheter förvånar mig mer.

UNT på Google Nyheter och Norbottens kurirens intresse i avloppsnätet

Det var också trevligt att se UNT.se på Google Nyheter:

Låt h vara h i musiken

Att jag sett dem alls annars kan jag inte komma ihåg? Sådant handlar så klart om vad man söker på och vad tidningen bevakar men också tror jag att UNT inte realiserar den kraft de har i domänen på ett sätt där de klarar att nå upp att ligga på nivå med DN, SvD, Expressen, Aftonbladet, Sydsvenskan m.fl. Någon anledning till att det behöver vara så finns emellertid inte alls.

Förutom Nyfiken vital och UNT hade vi annars på det här sökordet musikundervisning när det gällde nyheter på svenska endast Norbottens kuriren med en för landsbygden passande intressant nyhet:

"Avloppsnätet har satt stopp för Bensbyns expansion. Nu byggs nätet ut och det gör det möjligt för fler att bosätta sig i den gamla byn."

Från: Byn som gräver för att växa

Förutom att jag gärna pekar på möjligheten att hellre flytta till en civiliserad ort som genererar intressanta nyheter och låta avloppsnätet rosta sönder önskar jag dem all lycka med detta och landsbygdens övriga intressen oavsett om det är kyrkkaffe eller föreställningen att det är det dåliga avloppsnätet som får folk att flytta därifrån.

Fler tips för Google Nyheter

Mycket mer om Google Nyheter (News) när det gäller guider och tips hittas i:

Google Nyheter (Google News)

Särskilt läsvärt är till exempel:

Google News fungerar även när registrering eller betalning krävs
Google living stories i öppen källkod
Microsoft, Google och nyhetstidningarna
Färskhet och bloggosfär positivt i Google News
Google News har potential