Citat - C.S. Lewis om te

2010-01-09

Att skriva ett bra vykort föreställer jag mig kan vara en konstform (jag har ingen stor vana). Bäst kanske man gör en liten teckning, en dikt och några fyndiga rader. Här nöjde jag mig istället med ett citat av C.S. Lewis rörande te:

Det stämde väl med hur jag också ser på te och jag föredrar stora och många koppar. Här nöjde jag mig med ett citat men när jag funderat ett tag kanske jag får inspiration till ett bättre vykort. Att rita en tekopp känns så trivialt.

Framsidan av detta vackra vykort ser vi nedan:

Läs mer om vykorten jag köpte på Pryltend:

8/1 2010: Genomfört arbete - Vykort

Mer om citat:

Citat ger bättre artiklar

Isabelle Söders skämtteckningar fick en helsida

Precis som jag skrev tidigare gillar jag Isabelle Söders skämtteckningar UNT publicerar. Jag vet egentligen inga skämtteckningar som jag skrattar så mycket åt. Rent av försökte jag ett tag inspireras av hennes stil fast för komiska blogginlägg. Det första försöket jag gjorde var:

Nationella 1970-talisternas diktatur

Att exakt se vad jag gillar är lätt att förklara det är svårare men jag gjorde tidigare ett försök:

Skämtteckningar - Isabelle Söder (UNT)

Egentligen säger det ingenting men det kan ju passera som ett försök åtminstone. Bättre tittar man förbi hennes teckningar och har kul själv:

Svart humor på vit bakgrund

Jag brukar besöka dom bara när jag är nöjd med flera dagars arbete och då läsa flera på en gång. På julafton att UNT hade en helsida med henne så kanske kan tecknarna utvecklas till något mer utvecklande som en bok. Jag tror nog att förutsättningarna kan finnas om hon når ute i bredd men att nå dit uteslutande från UNT tror jag är svårt.

Att blogga för att bli en bättre människa

Att äta rätt, motionera och förbättra sig själv är väldigt lätt när det inte är svårt. När det är svårt är det däremot just svårt. Den största svårigheter åtminstone för mig är när man behöver hitta vanan efter att kommit ur den.

En sak som brukar fungera för mig just när det gäller kost är att blogga det jag äter. När vanan brukar sätta sig brukar det inte längre behövas men det kan säkert variera från person till person. Samma sak visade sig nu fungera när det gällde arbetet och det förvånar mig lite att jag inte tänkt på det tidigare. För arbetet har jag börjat avsluta en arbetsdag med inlägg som denna:

8/1 2010: Genomfört arbete

Där tar jag med både vad jag gjort på Pryltrend och i övrigt vilket ev. kan vara intressant även för andra.

En liknande sak för att skapa motivation är att berätta om något man planerar att göra. Just att ha påtalat det publikt (även om du kanske just inte har några läsare) kan göra det lättare att genomföra. Cutts, Google, har ju gjort ett tag nu kring allt möjligt:

Giving up Twitter for three more weeks

Inlägget tyckte jag var bra därför det pekade ut flera olika saker många kanske kan få värde att pröva. Dessutom är det ju sådant jag föreställer mig är han utmaning för honom jämförbar med de flesta av oss andra. Det ger inte riktigt samma sak att följa sådant för någon som arbetar med det även om dom kan ge andra värden. Cutts är ju någon som arbetar framför datorn så att säga. Det finns säkert flera svenska exempel men det här är den blogg jag av och till tittar förbi där jag sett och den kan dessutom vara intressant för läsarna av Nyhetsbloggen eftersom han brukar posta länkar till presentationer och jämförbart han hållit om Googles sökmotor.

Jag tror på samma sätt att man inte ska vara så rädd för att göra sådant just därför att det är en utmaning och man gör det för att bli bättre. I och för sig finns en stor intolerans kring det och internet har fortfarande en kultur där en del försöker bygga något hos sig själva genom att egentligen utesluta elakt kommentera andra men det förändras och det finns många andra som istället kommer uppmuntra dig. För de flesta gäller ju också att egentligen ingen mer än dom du har sociala kontakter med kommer bry sig att kommentera såvida du inte är känd.