Hur kan jag annat än älska Aftonbladet?

2010-01-26

Jag är tämligen nöjd med den vinter jag haft om än problematisk på många sätt därför den gav relativt ingen vinterdepression. Samtidigt råder det ingen tvekan att jag liksom många andra mötte stora utmaningar 2009. Så medan jag nu sitter med bristande motivation där jag ändå hittar tillbaka till en inspiration där förmåga nu verkligen utvecklats vidare (men där den största utmaningen i ekonomin kvarstår) kan jag inte annat roas av egentligen rena trivialiteter.

Foto: gi Licens: CC

Och roas på en nivå inte jämförbar med egentligen något annat. Det komiska är verkligen relativt. Ett så underbart exempel på det var de vackra doodles Google hade från Sesame street där jag också givetvis av det rent slumpmässiga fick så fin synkronicitet (t.ex. den röda som ett tag gjorde Google alldeles suddig i bakgrunden). Det liksom den idag roade mig på nivåer som inte rätt kan värdera eller överskatta betydelsen av och här liksom då räknar jag med att det kommer glädja mig länge.

Jag kan inte annat än att beklaga att jag rullade samman dagens Aftonbladet men jag ska ända klippa ut och klistra upp det för mig brutalt komiska fotokollaget (^_^) Ödets vardagliga slumpmässighet som i det lilla roar oss i de stora frågorna medan utmaningen ligger i det halvstora privata.

Lejonkungen som vill bli Saabs husse

Vad jag skrattade när jag nöjt av bilden. Sedan nu kom jag och tänka på den igen och den gjorde mig på så gott humör. Så rolig. Fast nu såg jag att den var Proshots via AP vilket så klart var rimligare.

Ändå var ju samspelet med titeln 50% av nöjet allra minst. Jag kommer inte ha mindre roligt av att ha den bilden inramad för att det för mig diskret komiska nog inte var uppenbart för Aftonbladet :-D För det nöjet som jag verkligen uppskattar säger jag som jag då sa om Google:

- Hur kan jag nu någonsin annat än älska er?

Det betyder så mycket. Så passande att håna dem så elegant indirekt. Numera är allt så vulgärt utan harmoni och det artigt diskreta. Dessutom så mycket härligt gult, den gulliga lejonungen och en maniskt leende företagsledare som ska skicka en massa pengar till hederliga svenska arbetare.

Kan det bli bättre? Inte roligare i alla fall (#^_^#)

Universiteten stärks av samarbete med näringslivet

- Möjligheten jag såg för att skapa en excellent karriär åt en ung forskare och bygga Sverige starkare kunde även skapa fina möjligheter för ett universitet som önskade synas bättre på nätet:

Vi kunniga måste offra oss för ett starkt Sverige

- Helt enkelt genom att i projektet definiera in hur nyheter skrivna av pressmeddelanden bäst ska publiceras för att få läsarna att länka till universitetet. Därigenom kan doktoranden även sitta och skriva nyheter från t.ex. Uppsala Universitets pressmeddelanden på min Nyfiken vital. Universitet syns direkt bättre och gör doktoranden ett bra jobb (bidragen kan ju beslutas kanske tre månader i taget för att hjälpa med motivation) kan det ju ge länkar även från andra sajter.

- Givetvis skulle kvalitetsgranskning och redaktionell kontroll vara uppoffring men samtidigt kände jag att det var viktigt att göra något bra för Sverige.

Vi kunniga måste offra oss för ett starkt Sverige

- Det var 2010 och för att kompensera för en period av ej optimal publicering behövde jag verkligen tipsa sajter för stimulera inlägg från färska "samhällen" på nätet. Men jag var kände jag numera vid 35 år för gammal för sådant.

- Ålder ger dock visdom och erfarenhet. Jag såg en lösning för att skapa stort värde för en Sverige viktig bransch och därmed stärka nationen, liksom ge en excellent grund för en framgångsrik karriär åt även en medioker doktorand. Det skulle kräva att jag uppoffrade av egen tid men för riket var jag beredd att ge allt.

- Ett forskningsprojekt finansierat av egentligen vem som helst med pengar där en forskare eller annan doktorand sitter tipsar olika forskningsinstitut runt om i världen om mina bloggar och nättidningar för att utvärdera vilken informatio som bäst resulterar i länkar var lösningen. SEO-branschen omsätter stora pengar så givetvis är det prioriterat för Sverige.

- Jag är ju dessutom en allmänt kunnig person och andra små utredningsarbeten vid sidan om ger en fantastisk möjlighet för någon intelligent ung forskare att lära sig massor. Forskningsbidrag är ju inte lön så de har ju ingen anställning med alla problem det skapar och bäst ska det väl bidraget inte vara bundet till någon särskild person. Därmed är det ju fritt att optimera arbetet för doktoranden bästa så att de verkligen får ut massor av den tiden. Ständigt hårt arbete med Massor av spännande utmaningar är tveklöst rätt väg för det.

- Varför inte lägga grunden genom att börja visa stort intresse för all spännande forskning Uppsala Universitet bedriver?

Google borde ha funktioner för dating

Varför har inte Google funktioner för dating? Det behöver ju inte vara svårare än att man fyller i utökade personliga uppgifter. När Google upptäcker en lämpad träff med någon annan intresserad är det ju bara för den att presentera dom för varandra. Betänk här att Google kan använda sökhistorik för att verkligen få en god bild av eventuella gemensamma intressen.

Förutom ett specialiserat gränssnitt kan Google dessutom presentera i direkt "nuhet". Söker två intresserade på en restaurang lämpad för singlar är det ju bara att presentera dom för varandra i ögonblicket. Där finns ju nu Sidewiki som enkelt går att anpassa till att genomföra presentation via och som potentiellt fungerar över alla deras sajter.

Förutsättningarna till kraftigt utökade intäkter är mycket god. Hela segmentet är lönsamt och för Google är implementations kostnaden mycket låg samtidigt som de kan erbjuda mycket högre värde via fler användare och mer information. De kan skära bort månadskostnaden och ändå få goda intäkter via Adwords samtidigt som det gynnar mängder av surfare.

Betänk även Googles satsning inom det mobila. Här finns ju bl.a. funktioner för att detektera personer som befinner sig nära dig. Det bygger ut hela det potentiella konceptet och är ett värde som det är svårt för dating-portalerna att matcha. För Google att göra det är billigt men för dom är det dyrt.

Samma sak är möjligt för Facebook och mängder av andra sociala media.

För media viktiga säkerhetsproblem 2010 och framåt

Jag skrev precis en artikel där vissa typer av nya säkerhetsproblem vi kommer se diskuteras.

Dessa nya angrepp är mycket relevanta för media eftersom de direkt berör kärnverksamheten och på ett sätt som idag inte beaktas liggande helt utanför IT-säkerhet:

"Även om det som passande uttryckt är ett watershed moment in the cyberwar vi står inför 2010 måste vi redan nu blicka framåt när det gäller relevanta säkerhetslösningar och vapen. Det handlar inte minst om att skydda mot desinformationskampanjer, manipulation av media och ett antal frågor associerat till det."

Från: Internetsäkerhet 2010 och framåt

Dikten jag skrev igår är trevligt relaterad till artikeln och uttrycker kärnan av problemet så mycket elegantare för att inte säga tydligare:

I diktaturens största katt ylar nu hundarna nervöst.
Skuggan äter upp katternas makt.

Ännu växer skräcken och med teokratin målas demonen de skymtat.

Mer konkret relaterat till:

Foto: gi Licens: CC

Kina bekrigar Twitter och Youtube (SEOTaktik)

Tråkigt nog finns nu fler säkerhetsproblem som jag tror är mer aktuella än man idag utgår från. Det kan handla om avlyssning och hackerangrepp riktade mot journalister ute på fältet (liksom självklart redaktionerna). Dessa berörs inte men jag lär säkert diskutera det längre fram. Sådant hör dock mer hemma i vad vi redan sett i pågående cyberwar och som vi kommer se mycket mer av under 2010 liksom de närmaste åren efter.

Fler relaterade inlägg:

Vuxna skapar en lönsam vapenindustri när chansen ges
Poesi till en vacker servitris
Poesi till en blå vinter
En dikt för en bättre värld
Röd Eld eller Gul Värme?

I den förfrusna världen bränner röd eld sönder det sista
Men öm gul värme tinar is till vår

Ett vapen för eld eller vägen till vår?

Arbete 25/1 2010

Jag har av och till ett tag bloggat vad jag gjort under arbetsdagen (som inte ligger exakt över ett datum p.g.a. dygnsrytm). Det har varit bra för att få upp prestationsförmågan på rimlig nivå igen där jag börjar närmare mig normalt även om insatserna ska fördelas om en del. Idag roades jag t.ex. mycket av att sitta och skriva poesi eftersom det var ganska nytt för mig undantaget enstaka dikter till kvinnor.

Tidigare gjorde jag det på Pryltrend men jag tror Nyhetsbloggen passar bättre för det eftersom dess kommersiella potential avseende trafik är obefintligt.

Rörande säkerhetsfrågor och internet på SEOTaktik:

Amerikanska oljebolag infiltrerade och Kina är misstänkt
Kina bekrigar Twitter och Youtube
DoD och UK diskuterar samarbete om internetsäkerhet

Poesi på Nyhetsbloggen i den ordning jag bedömer kvaliteten:

Poesi till sociala media
Poesi funnen i sake
Mer poesi till en Petra
Poesi till en Petra och alla 1970-talister
Poesi till min lunch
Poesi till en blå vinter
En dikt för en bättre värld
Poesi till sömnen (med penna tidigare)
Poesi till allt gulligt

På Nyfiken vital publicerade vi följande relevant för Hedonimeter om än egentligen inte förvånade utan vad jag utgått från:

Grundläggande känslor i ljud gemensamma för människan

Blandat på Pryltrend som antingen rör något jag ätit eller "är" komiska eftersom jag experimenterar med det för förståelse för Hedonimeter (se Fallstudier på det komiska):

Färdigköpt broccolipaj
Dags att planera för alla groupies
Sake - Masumi Karakuchi Ki-ippon

Jag gjorde också ett försök att uttrycka en cigarr i poesi:

Sång till en cigarr