Google borde ha funktioner för dating

2010-01-26

Varför har inte Google funktioner för dating? Det behöver ju inte vara svårare än att man fyller i utökade personliga uppgifter. När Google upptäcker en lämpad träff med någon annan intresserad är det ju bara för den att presentera dom för varandra. Betänk här att Google kan använda sökhistorik för att verkligen få en god bild av eventuella gemensamma intressen.

Förutom ett specialiserat gränssnitt kan Google dessutom presentera i direkt "nuhet". Söker två intresserade på en restaurang lämpad för singlar är det ju bara att presentera dom för varandra i ögonblicket. Där finns ju nu Sidewiki som enkelt går att anpassa till att genomföra presentation via och som potentiellt fungerar över alla deras sajter.

Förutsättningarna till kraftigt utökade intäkter är mycket god. Hela segmentet är lönsamt och för Google är implementations kostnaden mycket låg samtidigt som de kan erbjuda mycket högre värde via fler användare och mer information. De kan skära bort månadskostnaden och ändå få goda intäkter via Adwords samtidigt som det gynnar mängder av surfare.

Betänk även Googles satsning inom det mobila. Här finns ju bl.a. funktioner för att detektera personer som befinner sig nära dig. Det bygger ut hela det potentiella konceptet och är ett värde som det är svårt för dating-portalerna att matcha. För Google att göra det är billigt men för dom är det dyrt.

Samma sak är möjligt för Facebook och mängder av andra sociala media.