Vi kunniga måste offra oss för ett starkt Sverige

2010-01-26

- Det var 2010 och för att kompensera för en period av ej optimal publicering behövde jag verkligen tipsa sajter för stimulera inlägg från färska "samhällen" på nätet. Men jag var kände jag numera vid 35 år för gammal för sådant.

- Ålder ger dock visdom och erfarenhet. Jag såg en lösning för att skapa stort värde för en Sverige viktig bransch och därmed stärka nationen, liksom ge en excellent grund för en framgångsrik karriär åt även en medioker doktorand. Det skulle kräva att jag uppoffrade av egen tid men för riket var jag beredd att ge allt.

- Ett forskningsprojekt finansierat av egentligen vem som helst med pengar där en forskare eller annan doktorand sitter tipsar olika forskningsinstitut runt om i världen om mina bloggar och nättidningar för att utvärdera vilken informatio som bäst resulterar i länkar var lösningen. SEO-branschen omsätter stora pengar så givetvis är det prioriterat för Sverige.

- Jag är ju dessutom en allmänt kunnig person och andra små utredningsarbeten vid sidan om ger en fantastisk möjlighet för någon intelligent ung forskare att lära sig massor. Forskningsbidrag är ju inte lön så de har ju ingen anställning med alla problem det skapar och bäst ska det väl bidraget inte vara bundet till någon särskild person. Därmed är det ju fritt att optimera arbetet för doktoranden bästa så att de verkligen får ut massor av den tiden. Ständigt hårt arbete med Massor av spännande utmaningar är tveklöst rätt väg för det.

- Varför inte lägga grunden genom att börja visa stort intresse för all spännande forskning Uppsala Universitet bedriver?