Alternativ illustration: "Sverige: Ett av Världens Största länder"

2014-04-04

Hund Tina jag fotograferade förra året är en bild jag blev mycket nöjd med (nöjd blev jag när hon ljudmarkerade - en av de bästa ljudmarkörerna jag sett trots att hon tråkigt nog växt upp sociala omständigheter med knappa möjligheter till högre utbildning och därför helt otränad markering, patrullstig, spårning eller jämförbart - ett fordon och vred huvudet) men har använts en hel del. Därför följande alternativa illustration till Sverige: Ett av världens största länder:



Digitalkameran är ganska gammal (illustrativt sliten men jag lyckades inte fotografera den alls trots ivriga försök) vilket trots relativt begränsad upplösning (ca 7 + ett par tiondelar MB) aldrig stör märkbart på nivån jag fotograferar.


Det gäller emellertid under förutsättning att bra naturligt ljus finns: Sommar eller upplever jag lika bra mot snö väldigt nära ljusstoppen på dagen.


Bilder tagna inomhus - särskilt som ovan i rum med få små fönster blir inte helt bra. Även om jag tror att det är ett traditionellt välkänt problem tänker jag mig att senaste generationers digitalkameran kanske mycket bättre hanterar det än både analoga och äldre digitala kameror? Och kanske är god nog teknik nu åldrad eller principiellt enkel nog för att nått ett vettigt pris (digitalkameror går ju om man prioriterar allt och kan betala för det att handla för flera hundra tusen kronor - ett dyrt ex. med mycket mer välkänt varumärke än stratosfär möjligheter i halva priset: Leica - och utan tvivel som nära nog alla fotograferar ger ett trevligt varumärke mer för pengarna i exklusiv-upplevelse av att äga än absolut front-end i detalj- och kontur-detektion) medan jag söker något med god kvalitet i det nedre prissegmentet i mängden kameror som finns på varuhus)?

Israel - Palestina: Kerry prövar med erfarenhets orienterad utrikespolitik

Att kalla idag utrikespolitik nu - precis som vilket ämne - "erfaren" eller byggd på större kompetens är ofta nog riktigt oavsett år. Men vi ska inte glömma att gårdagens verklighet en gång var idag.


Mitt gillande och önskan att tagga följande som erfaren utrikespolitik är därför från mitt perspektiv en upplevelse av bättre byggd på vad vi idag vet snarare än kanske ta perspektiv för smalt men rimligt uppdaterat därifrån eller ha tids-lagg bakåt:


"The Obama administration is reassessing a year-long effort to broker peace between Israel and the Palestinians in light of 'unhelpful. actions by both sides this week, Secretary of State John F. Kerry warned Friday."

Och titeln Washington Post gav nyheten passar excellent in [Red. Med full närmast överdriven förståelse av effekt primacy från titel har fortsatt av vad vi läser. /HH]: Kerry: Peace talks need “reality check”.


Att ett problem ej är vad vi lyckats lösa bakåt trots upprepade försök är välkänd risk för att konkret sluta försöka resp. vänja sig vid att försöka ungefär på samma sätt (ex. att ta till vana att göra ett Camp Davids 2000: President Bill Clinton, Premiärminister Ehud Barak och Ordförande Yasser Arafat var tredje år).


Just 2000 Camp Davids repetition utan att tänka uppdaterat just nu är farligare. Därför att Camp Davids 2000 kom från verklighet där tidigare insatser börjat falla sönder. D.v.s. byggd på verklighet. Och kom att upplevas lyckat särskilt givet sönderfallet (vad vi korrekt inte ska vara rädda för att kalla vad det är: dålig organisation och/resp. miss-management från grupper associerade Palestina såväl Israel) innan.


Hur många år accepterande Barak och Arfat - eller om vi så vill prövade gång efter annan metoder byggda från accepterande av given konflikt-värld - innan de kom att göra ett seriösare försök? Om nu Israel resp. Palestinas ägare - medborgarna - inte förstår eller ids att nå lösning via nya metoder utan fortsätter samma strunt år efter år är samma problem att förvänta närmaste 50 åren som 50 år bakåt.

I en konkret mening lärde vi oss därmed att insatsen typen lyckades. Det är erfarenhet med värde och så klart värd att pröva för denna såväl andra problem igen. Men det klarade ej att lösa problemet och att hamna där man tror att det någonsin i sig är lösningen är problematiskt. Det var inte mer än en mötesform där vi tror jag hamnar närmare en verklig förbättring när vi ser problemets kommande lösning enligt:


  • Möten och kontakter är bra både mellan politiker med formellt eller indirekt ansvar.
  • Såväl mellan kulturbärare inom både entiteterna ex. d.v.s. religiöst värderade personer, ansikten från organisationer som gör viktiga insatser associerat en eller båda entiteterna.
  • Förståelse av att framgång ej är en stor lösning nu eller längre fram i tiden (vad oavsett bortförklarande ingenting nu eller inte lätt att föreställa sig ganska snart fortgående förflyttat).
  • Utan en lång serie av vad vi - med förståelse av föregående klarar att förstå som - framgångar avgränsande där vi kontinuerligt rör oss framåt.

Här förenklande jag verklighet till Israel resp. Palestina snarare än närmare dagens verklighet av större uppdelning för respektive: d.v.s. områden mer eller mindre utanför Israel mer Palestina men ändå inom Israel samt vad i Israel accepterande såväl som utvecklande det demokratiska systemet där resp. grupperingar vars trosföreställningar religiöst såväl som politiskt ligger närmare Iran's gröna-baskrar (förkärlek hos båda att marschera ut för att gapa och skrika meningslöst för problemlösning på gatorna kastande sten, brännande symboler m.m. hos vuxna kulturellt historiska atavistister).


Min förenkling är riktig när konkretiserad. Palestina måste orka fram till att klara att organisera ett funktionellt samhälle där man kan hantera vardagens problem såväl som att erbjuda medborgarna och omvärlden samma säkerhet vi ska förvänta och kräva av alla stater. Att söka hindra detta är irrationella dumheter något mer liggande hos palestinernas ansvariga men mycket nog hos Israel. Klarar man detta och jag kan för allt i världen där inte förstå varför stat ska föregå att man klarar organisationen i områdena innan det förenklar det hela processen genom att en politisk konvergens under ett demokratiskt system finns.


Indikerat rörande det omogna beteendet hos israeliska teokrater är viktigt. Samma problem finns bland palestinerna (och bra många andra konflikter runt om i världen). En del av lösningen av denna liksom andra gamla konflikter är att våga att acceptera omoget atavistiskt destruktivt beteende för vad det är och inse att det behöver vara del av en kontinuerlig förändring.


Något jag starkt vill föreslå många utanför området är att se sitt ansvar i att inte från gårdagen del av att skapa om samma problem jaga upp saker genom att räkna bort möjlighet till förändring till det positiva. Indikerade ständigt repeterade larmande om risker - sällan med få undantag utan något konkret nytt i faktisk information oftast från personer dessutom saknande etablerade seriösa kanaler för att uppdatera sig avseende riskbild - ökar risker för konkreta problem. Det stressar upp inblandade och det leder vanligen för människor oavsett situation till oftare realiserat våld. Varje sådan incident är ökad risk för nya incidenter.


Viktigt är absolut inte att inte se risker. Utan att rationellt se risker byggda på verklighet snarare än att ständigt måla upp gårdagen del av att skapa den igen. Omvärlden såväl som ansvariga (och i all verklighet är alla i Israel och Palestina ansvariga) behöver se att man faktiskt påverkar möjlighet och vad man säger, målar upp, konkret påverkar verkligheten nu såväl som morgondagen.


Utanför själva konflikten ska kulturellt associerade i eller utanför regionen p.s.s. inse att ständig ansvarlöshet såväl som konkretiserade atavistiska felbeslut påverkar hur hela världen ser inte bara på konkret ansvariga utan alla individer som kan taggas associerade etniskt, kulturellt eller geografiskt. Generaliseringen är ofta nog felaktig - emellertid är det heller inte för de som stör ut möjligheter inte fel att heller se dem för vad de är: i bästa fall ej meningsfulla (kognitivt eller av okunskap inte funktionella nog för de roller de mutat in åt sig) och ofta nog för konflikten såväl som världen allmänt destruktiva.

Sverige: Ett av Världens Största länder

Absoluta jämförelser såväl som relativa tycks fodra en enhet (och just här inte m2). Ser vi det som ett uttryck i reward - hur vi värderar Sverige - får givetvis kontext betydelse. Vad indikerat skrivet, vad de uttrycker från mig som individ, och hur det kan tänkas medverka med annan information läsaren tar emot till kanske ändrad värdering.


Det finns verkligen många hundra intressanta eller kul på samma eller bättre nivå (många är bättre - ofta säkert från 2012 och första månaderna en bit in i 2013. Google Images välfungerande. Annars Google Normal-Vanlig (enkel och tillförlitlig sökning för vardagens brukssökning efter stora koncept eller något man redan hört om).


I Sverige temat har verkligen många hundra komiska ilägg, potentiella Sverige-värden, och statistiska mätningar eller ex. skapande med Sverige.


Hans Husman försvarar Sverige: Vår rätt att vara beundrade och rika är viktig (2014-03-04)


Hur vi värderar oss själva, vandra, vad vi vågar försöka (i denna moderna tid med antibiotika och modern infrastruktur) bygger och lugnar också vår ekonomiska utvecklingen (jämnare kurvar med mindre av över-tydliga upp och ner) vilket jag regelbundet berört tidigare (och nås säkert utmärkt via några av ex. inläggen här. Vandringen in i ekonometrin, fallstudien Sverige, kopplingen till värde och känsla uttryckt och dess förmåga att påverka när riktad information såväl ge data för produktionen var nog denna ett tidigt ex. på:


Sverige står stark inför högkonjunkturen
2009-10-22



Enormt pessimistiska prediktioner - rationellt eller inte - i media kan ta ner ekonomin onödigt och meningslöst. Balans när rationell till att uttrycka fler värden är viktigt och motverkar annars onödiga överuttryck. Viktigt särskilt för Dagens Nyheter och Aftonbladet vill jag här fortsatt se som mina särskilda sändebud och föredömen lärande dom andra hur det görs väl med goda exempel. Värde verkligt nog för resp. även i pengar (men jag saknar statistiska dta för något så specifikt som en svensk tidning ökande dessa koncept). Både har av och till genom åren diskuterats runt detta.


Det finns verkligen många hundra jämförbara - ganska många intressantare eller roligare för fler och en del sämre. För den sökande komik är nog Google Images välfungerande. Annars Google VanligtNormal (enkel och tillförlitlig sökning för vardagens brukssökning efter stora koncept eller något man redan hört om).


Från mycket nära - ett eller två år efter - jag började ta mig till vana att titta till the Swedes. Det är sunt värdebyggande själv att ta ett intresse till sin naturligt mest repeterade kontextuella kulturgrund. Och håller man ej ett öga på dem ställer ofta nog alltid en eller annan till något ofog störande saker och ting. Att störa allvarliga män när de lösa stora problem fodrande en stor myckenhet av tankar är ej vad den goda medborgaren bör göra.


Sverige har fått mer självförtroende?
2011-05-20


Flera liknande från den perioden och bakåt finns. Möjligen intressanta för någon. Men vi håller oss sundare läsning för många fler det trevligt små-roliga - komsikt eller svensk-trevligt - i ett mindre urval:


Svenska försvaret är svagt nu och har ej modeller för att prediktera när upprustning kan krävas (2013-11-23) Och från att många betraktat nedrustningen som rationell - givet möjlighet att rusta upp förutseende - inddikerade jag förstrött redan tydligare 2011 resp. 2009 här resp. annat inlägg. Nu när saker kom att realisera sig mer enkelt mätbart utan avancerade predikterande intelligens var det sista inlägget antagligen onödigt.


Hans Husman: Sverige konstnären, hundkännaren och gammal hundörar-soldat, fotokonstnär och bärare av en matematisk reward- och intensitets-orienterad modell förstäkrande vår fantastiska upplevelse av bilden är blygsam nog att dela ett särskilt svenskt uttryck fångande förändring vi sett från värnpliktsförsvaret och den innovativa mycket modiga förmåga att gång efter gång våga bedöma världen Asien såväl som Europa för att se vad åren som kommer kräver - liksom Afrika och Australien också såklart (jag om någon samlare av afriknanska konstföremål och av och till försökande lära mig Swahili är minst lika oroad av ex. Sydsudan, Libyen som oftare upp-pratade Kina om de börjar bekriga oss. - likt Sverige tre mycket stora länder).


Komisk teckning: När yngre flaggor ger sig ut på äventyr är det viktigt att äldre kommer med (2012-02-03)
Bamse vågar äntligen lära och se i nya kulturer: Möta det mänskliga - Dela vad man kan bra. Och som sagt stanna allt mer utomlands. Få av Bamse's läsare lär sakna Brumelisa: 1 av 1 svensk - 100% så att säga - menar att hon lär barnen en massa olämpligheter och det är därför att rekryteringen till försvaret går dåligt. Hon är nog gammal rysk stalinist...

Argumentet Sverige orkar referens men ej skämtteckning i The Spectator (2013-06-27)

Vagnmuseum vs Nöjespark - Sverige vs Libyen
2013-07-17


The Puppet / Puppy Master - South Park: The Puppet Show tillbaka med ny grafik (2013-09-27)

GEO-SEO gör Imperiet Sverige till mer än dröm: 'Battlefield: OpenStreetMap"
2013-07-19


Och närastående värdefullt för den svensk-intresserade ej van att extrahera datat själv eller vad i resp. aktuellt:


Sverige i FN: Avtryck i dokument - 2013-09-15

Datakälla till FN / Sverige filen - NSA infiltrerat genom General Alexander - 2013-09-15

Statistisk Sverige - Association koncept i (gigantiskt) större corpus än FN - 2013-09-19
Kinesiskt ö-rätt: Sverige - De tusen öarnas land - 2013-12-02

Hans Husman försvarar Sverige: Vår rätt att vara beundrade och rika är viktig - 2014-03-04


Och allra sist avslutande med det dubbel-riktade värdet. Värde vi får och ger: Vilket gäller alla inlägg här om du upplever värdet vill säga oavsett vad emellan (ex. mitt värde ev. värde skriva och värdet läsare och från det alla svenskar när samverkande med allt skrivet):


Biståndets affärsmöjligheter & USA's frestanda riskkapital (2012-10-11)

Sverige och Kanada: Trevlig fortgående nyhetsintensitet - 2013-07-02

Sverige: Trots liten och kraftlös orkades hela tre nyheter i USA med (avgränsad samplingsperiod pågående) - 2013-09-03

När Sverige väljer att realisera dom stora värdena för världens gemensamma framtid - 2013-08-30

Sverige-grafen (uppdaterad med läsbar bildfil) - 2013-07-02

Nya kulturvikter: Norge vs Sverige - Kina vs USA - Frankrike vs England och Europa & EU mot medlemsländerna - 2012-08-16

Vad kategorier är: Från kulturell-likhet med Sverige i siffror till ConceptNet och Taggar - 2012-11-04

Kanadensisk nationell marknadsföring: Intressant Sverige? - 2012-11-01

Upp och ner i Kron-världen - 2013-11-13

Dela Upplevelsen av Sveriges på Community of Sweden 2012-02-13

Ett mer avkopplat Sverige - NSA perspektiv lämnande NSA-skandalerna i USA varande ej svenskt ansvar (förhoppningsvis)
2013-12-14


Koncept: Boende - Potent i samhällets dynamik och värdering av individen (skatt och status samtidigt) - 2014-01-09

Sverige-grafen (uppdaterad med läsbar bildfil) - 2013-07-02


Och som alltid från åren jag hade konstvandringarna i Uppsala visande utomhus konsten resp. Uppsalas gömda trädgårdar är det för mig inte alltid men av och till vad som intresserar lite som för Sverige. Just här möts det väl - tänkbar liten Sverige-möjlighet:


Carin Götblad som Polischef Uppsala har möjlighet att skapa för Sverige stora långsiktiga värden via återanvändbara verksamhetssystem - 2013-12-27.


Sverige's framtid här och nu

Ett fåtal rörande statistiska relationer är planerade. De ska publiceras. I övrigt som den återkommande läsaren säkert märkt är jag mindre jovaliskt - och viss projiserad ilska mot svenskarna såväl som andra folk från färre agerande med defekt beteende (konceptuellt kallar jag dessa Den Svenska Terroristen - Den försöker inte spränga mig men försöker manipulera och styra uttryck av text och tal, ett beteende vi vant oss att se liksom jag konkurrent har upplevt är vad dom kinesiska terroristerna i kommunistpartiet försöker skada värden med riktat mot medier utanför deras egna land.


Områden finns där symboler, koncept och ord betyder mycket mer för mig än vad det gör förågon som aldrig egentligen brytt sig om något
eller ibland tar betalt för att säga olämpliga saker. Jag försvarar på default och direkt min rätt att uttrycka och tala - och jag gör det gärn starkt. Här ska vi alla rätt dra gränser och klubba till stort direkt vid behov. Vi vill ju alltid att när Xi kommer till Europa är det med ständigt repeterade garantier om att ej bete sig olämpligt här.


Xi har en del att korrigera där även om den Europeiska nivån på problem inte är den som gällt amerikanska entiteter i medier (mig undantaget förstås om den möjligheten ev. kan visa sig riktigt: jag vet det ej säkert ännu).


Här - regering, parlament m.m. - representerar folket. Ej så i Kina. Exakt samma beteende orsak att korrekt verkligen över-reagera och förklara snabbt begripligt förbjudet är det helt rätt - snarast en moraliskt skyldighet för de med förmåga, erfarenhet eller möjlighet att bidra - att göra sitt bästa med och samtala intensivt gärna jämförande med oss i dialog med folket där med förståelse av att kulturell-distans skapat: Gärna respekt för kultur övergripande men det är aldrig fel att bli arg och uttrycka det omänskliga övergrepp igen skadar oss alla indirekt förutom de direkt mördade, torterade, mentalt manipulerade (kultur-revolutionens koncept märks ibland bland dessa subkulturer därför kinesiska organisatörer tillämpade det länge bland externa associerade - och gör det kanske fortfarande - det är ett solid sign av att du har Maoist nära.


Glöm inte: För vara nations-kritiska grundrättigheter ska vi alltid individ, grupp, samarbete eller nation eskalera - så högt som krävs för att få förändrig. Förändring behöver inte innebära att allt eller mycket blir löst eller ens konkreta problem hanteras. Men vi eskalerar tills en god positiv förändring för hela tillståndet adderats bättre eller mer än innan. Eftersom det är vårt gemensamma land tänker vi där långsiktigt. Vi behöver inte planera för att fly, eller känna behov av att äta något fort så att the Fat Boos inte kommer och tar det av dig.


"Nyfiken vital: Citat e-post med hosting-leverantör rörande inköpt påverkan av aktör associerad diktatur (2014-03-24)
Kompletterar och fortsätter diskussion relaterat Nyfiken vital påbörjad i senare delen av Co-locomotion och Commotion: När diktaturernas alla protesterande stärker varandra - Och att ta kostnaden att hantera hot rätt (eskalera mer, mer, mer...) (2014-03-10).