Tassande Skuggor i Hemlighetsfull Förändring

2012-05-19
Dags att sova tror jag.

En dikt jag precis skrev:

Early Night
Visible is The Dark Blue Sky of Hidden Beauty dressed with faint silver light
In continues time axed up in days and hours:
In Every smallest moment she moves closer to darknes
Still Each moment without change they notice
Either Morning Sunrise, Day, Lunch, Dinner, Evening or Sundown

Flera andra jag skrivit torde finnas från fallstudien förra året. Särskilt dikterna om mina Alaska hundar är värdefull tid investerad för rätt läsare. Jag ser ett möjligt manuskript till detta årtioendes största tecknade mastodont film likt vad Kiplings Djungelboken blev för Disney. Något för att skänka mänskligheten harmoniskt glädje. Faktiskt var dikterna om Alaska-hundarna lite inspirerade av fallstudierna kring stereotyper, och gracefull cute där mycket av vad Disney-producerade var del.

Men jag fick ju bra in en del andra attityder också. Jag har nästan lite dålig samvete fortfarande för hur jag porträtterade de franska hundarna. Nå jag har inte skrivit mer om dem sedan den sista mer otäcka dikten när den svältande Mewfoundlands hunden åt upp sina valpar för att ändå frysa ihjäl med en av dem hängande ur munnen. Jag gillade dock äventyret när de begav sig ut för att fiska med nät ledd av den modiga labradoren. Labradorer avlades ju ursprungligen fram i kontext av arbetande hund bl.a. för att apportera fiskenät. Sådana moraliskt inspirerande ändå spännande och väldigt varierade från övriga händelser och miljö är vad jag ser kan ha TV-show potential också. Något att följa upp filmen med...

President Obama till G8: al-Assad måste bort från Makten

Enligt Reuters:

"U.S. President Barack Obama told G8 leaders meeting at Camp David that Syrian President Bashar al-Assad must leave power, and pointed to Yemen as a model of how political transition could work there, the White House said on Saturday."

Från: U.S. tells G8 Syria's Assad must go, cites Yemen as model

President Obama är en man med många kvaliteter. När jag återfunnit min digitalkamera ska jag ta och fotografera vad jag köpte förra året och namngav efter honom.

Mr Chen har lämnat Kina

Man ska emellertid inte underskatta värdet av nyhetspotensen Mr Chen själv skapar relativt de kontinuerliga arbetsinsatserna av andra Amnesty International refererar till:

"Chen Guangcheng’s flight to New York Saturday marks a major step in the difficult and delicate negotiations between Beijing and Washington over the Chinese activist’s future."
[...]
Frank Jannuzi, head of Amnesty International's Washington D.C. office, said in a statement Saturday.

“But while Chen and his immediate family are safe, Amnesty International continues to be concerned about those in China who share his quest for justice, for they remain in serious jeopardy. Countless people, known and unknown, are subject to arbitrary detention, beatings and other forms of repression,” Mr. Jannuzi said."

Från: Chen Guangcheng comes to the US, but what about other dissidents?

Ska man vara lite otrevligt konkret kanske men tycker jag verkligt nog är det enda mätbara värdet Amnesty International generellt levererar den nyhetssynlighet kring frågorna de klarar av att åstadkomma och sätter vi den i relation till kostnad för organisationen är den kanske rimlig men börjar man skatta på tiden medlemmarna lägger på frågorna håller inte den ekvationen längre.

Man kan se det som att Amnesty International har outnyttjad potential i hur de drar nytta av medlemmarna och se till att den tid de lägger kommer till maximalnytta. Ett ännu större värde från det går att se i möjligheten för dem att söka generalisera och seriöst vetenskapligt ex. via samarbeten med universitet värdera metoderna sådana verktyg så att även andra organisationer, grupper och dylikt inklusive lösare sådana som kan skapas runt frågor som denna kan dra nytta av det.

Samma resonemang gäller engagerade i länder som Kina där Mr Chen är ett excellent exempel på hur man ska agera för att optimera värde av att nu "fly landet":

  • Mycket god generell synlighet.
  • Mr Chen vinner och vinner mot stort motstånd med tydligt handikapp. Bra uppmuntrande för andra i Kina.
  • Mr Chen inte bara indikerar och understryker problemen i Kina utan påminner dessutom USA om att den roll de själva gärna vill ta i utrikespolitik kommer lika mycket med ansvar i det nära individ-nivå konkreta såväl som det övergripande abstrakta.

Det hela indikerar också tycker jag en större kompetens från det mer oförberett och dåligt genomarbetade vi kan se i andra liknande länder och situationer till vad när vi räknar in tidsaspekterna en riktigt elegant skicklig nivå. En utmärkt hoppas jag inledning till flera liknande händelser - kanske kan det gå trend i det nyhets-kompetenta med lite tur där folk inte bara springer iväg och gör en massa saker även när det bara är bortkastad energi eller rent av stör - i allt intensivare takt gärna med kommande tiden liten topp för att understryka för USA inför presidentvalet att med makt kommer ansvar.