Kreativitet skrämmer ibland slag på dom med störst behov

2011-09-06
Här är ett exempel en studie jag tror kommer bli intressant att läsa:


Det är självklart från modell under WARRIOR när man läst det men inte vad jag sett som indikerat. Att det är så kommer direkt av vad som uttrycktes kort i E-barometern från Svensk Handels Utredningsinstitut och som angivet där är vad vi återvänder till bättre:

När krisens språk fortsätter i fördjupning går vi vidare med commotion. Commotion är just det mest tydliga relativt intensitet snabba händelser i kortare tid där språk med hög redundans uttrycks.


Commotion ger en oväntad förändring där ett nytt equilibrium (t.ex. förändringarna mot demokrati i Egypten) nås eller ett kraftfullt försök faller där känslor går högt.


Commotion är nytt, intensivt och kan vara rent av riktigt otäckt som kravaller efter en stor sporthändelse. Det handlar också i det mycket mer kognitiva om att se nya metoder där vi helt annorlunda omvandlar mellan energi och information. I det kan mer än "bara" verktyg, kunskap o.s.v. även vad vi väljer att se i världen och våra attityder och värderingar ändras.

Jag också och tror jag mer än många andra kanske alla där dock vilka frågor våra två sidor står längre ifrån varandra för kan variera är känslig just för detta. Vi kan båda söka en kreativ lösning vi vet är bra på alla sätt men ändå frukta den.

Och viktigast just av det jag uttryckte bättre i Culturomics borrar efter medias gömda skatter:

"Någon annans perspektiv på ett problemområde ger mig alltid mycket och det är en generell möjlighet vi alla har om vi klarar att inte låta personlig-prestige störa våra möjligheter att se värde hos andra kulturer, vetenskaper, branscher eller precis vad som helst i övrigt som kan vara aktuellt i en fråga! Alltid kan man se några förbättringar eller möjliga applikationer man inte tänkt på inför framtiden. Det ska bli riktigt kul att läsa mer om Culturomics."

Culturomics försöker skingra dimman med riktigt mycket data och massor av datorer

Vad kul att de börjar lossna lite för en del andra i detta spännande område:


Det är vad som bör komma att stimulera insatser och studier i dessa områden jag kan ha konkret användning av. Sedan ett par månader mycket märkbart men redan egentligen tydligt cirka sex till 12 månader nu har värdet jag får från färsk forskning i kognition minskat (fortfarande kom flera av de viktigaste nya studierna sista 12 månaderna). Det ska också bli riktigt kul att läsa mer om Culturomics. Någon annans perspektiv på ett problemområde ger mig alltid mycket och det är en generell möjlighet vi alla har om vi klarar att inte låta personlig-prestige störa våra möjligheter att se värde hos andra kulturer, vetenskaper, branscher eller precis vad som helst i övrigt som kan vara aktuellt i en fråga!

Sedan är jag lätt baffled i analysmängden de behöver göra enligt angivet. Det indikerar om jag spekulerar en aning utan att borrat ner vad de publicerat att modell och metoder är en kombinationa av de mer välkända.

D.v.s. för att ta bin Laden som exempel på en av flera i min modell nytt att man exempelvis också kan sätta sådant som detta och annat välkänt använder relativt i dess utsträckning som koncept i skärningen valence o.s.v. relativt var DoD och DHS ligger i sin bild, hur "kreativa" respektive konservativa, om de drivs kognitivt mycket av risk / danger eller abstract insight (termer ingen exakt definition) som funktion av den transformation mellan information och energi man gör ex. per $.

Sådant kan ju av tämligen gott praktiskt värde leverera även när modell inte klarar att ge en prediktion av vår någon skulle befinna sig i GEO (där man ju kan föreställa sig att om så leder det till insight learning hos diverse att man behöver förändra uttryck som fångas) genom att indikera perspektiv på omvärlden och koncept / metoder att arbeta som kompletterar hur man ser på världen för att upptäcka en mer effektiv väg framåt.

Nu tas ju viktiga grundläggande delar av modellen upp för komplettering där det behövs vilket ej skett med detta än. Det finns emellertid då detta är tämligen grundläggande koncept redan införda under 2009 och 2010 utmärkta lite äldre artiklar som bl.a. rör detta. Den färskaste av dessa är:


Ett tämligen självklart - och menar jag mer sällan än annat för en inarbetad organisation den första självklara vägen - men ändå bra som exempel i hur man kan växla (om så tillsammans med annat) är mellan energieffektivt som kräver nytänkande och nya metoder relativt stora resurskrävande lösningar som arbetar med inarbetade lösningar. Det senare är ju väldigt mycket USA då man är van att röra sig med väldigt stor budget och kanske därför vad som ibland kan tänkas leverera nya idéer att växla. Här ser vi det i big data forskningen där manligt stor energiåtgång driver på stora CPU-nätverk där "minsta fel" i kylningen riskerar att koka personalen levande.


"Using the large shared-memory supercomputer Nautilus, Kalev Leetaru of the University of Illinois in Urbana-Champaign combined three massive news archives totaling more than 100 million articles worldwide to explore the global consciousness of the news media. The complete New York Times from 1945 to 2005, the unclassified edition of Summary of World Broadcasts from 1979 to 2010, and an archive of English-language Google News articles spanning 2006 to 2011 were used to capture a cross-section of the U.S. media spanning half a century and the global media over a quarter-century."

Samtidigt är big data också vad som i analys kan ge stort värde genom att mer exakt i tätare förgreningar kunna vandra olika möjliga vägar vad jag tror är relevant just här framför allt händelser relativt tid, geografi, organisationer m.m. som kan vara korrelerade som funktioner av exempelvis känslor.

Ofta annars men troligt inte här givet vad man redan pekar på i pressmeddelandet är det inte ovanligt att big data egentligen aldrig trots imponerande artiklar i journaler och pressmeddelanden egentligen levererar mer "ny kunskap" än några härligt påkostade diagram med streck mellan koncept, idéer, personer eller dyligt. Sådan Big data forskning blir dock väldigt bra nyheter. Folk gillar dom här "konceptuella" graferna som visar hur saker hör hemma. Man känner att man förstår något man har svårt att uttrycka. Visuell perceptionens konvergens versus vårt språk i text och tal kanske :-)

Två exempel som förklarar de två perspektiven på energiomvandling är också:

  • Att Pensionsmyndigheten höll ett parallell-projekt med två personer som byggde en "backup-lösning" för deras affärssystem inför starten. Det systemet gick live istället för det fullständigt enorma flera hundra konsulter byggde.
  • För att anknyta till USA i big data konceptet jämfört med det energieffektiva: CIA och Säpo.

Själv har jag en dator och givet säkerhetsproblem där jag nu måste ha WARRIOR på en dator separerad från internet år jag använda publika terminaler för surfande. Även om jag har riktigt stora datalager är inte den lösningsrymd man hamnade i direkt något där det minsta ineffektiva i programmering eller från modell till realisering fanns kvar. Från TigerAnt, Tänkande Valpar (ej påbörjad i IT utan mellan modell och IT) och NetRunner som föregående inflygningar mot det verkliga målet i en praktiskt användbar modell skedde finns nada av det ineffektiva kvar. Exempel: XML visst det blev väldigt elegant i hur man uttryckte datastrukturer i TigerAnt. Väldigt trevligt. Men WARRIOR kör CSV-filer som bootstrappas in i minne vid första förfrågan av en data-dimension: Bara relationer mellan väldigt komprimerande koncept är cirka 90 MB. Betraktar man på det social concepts totalt handlar det om många GIG CSV filer :-)

En liknande dimension mycket senare i tiden är det komiska. Där jag just idag promenerande hit - där jag har en liten idellt arbetande fokusgrupp också road av skämt att tacka för ett nytt perspektiv jag missat - fick en insight i hur det kan tänkas gå att använda för denna applikation planerad för application layer ovanpå WARRIOR annars studerad för modell generellt för att förstå vad vi reagerar på i transformation mellan information och energi:


I väntan på att det komiska gås igenom i en artikel kanske denna teckning från en tidigare artikel ger en diskret antydan om möjligheten...


Vad är roligt? Vad är spännande i magi? Vad är omvandligen mellan energi och information i skärningen i det uppfattat verkliga respektive imaginära?


"Säkerhetslösning" för Wordpress.com skyddar namnet

Problemet refererat nedan med riktade desinformations och förtalskampanjer är ju vad när det realiserats ofta inte ens troligt att man lägger märke till på länge. Sådana rankar kanske inte ens synligt på sökmotor.

Därmed för internet-tjänster som Wordpress.com där trafik i sig självt utan Google-ranking eller sugande av trafik via sociala media kan det vara bra att själv registrera sitt namn på aktuell tjänst.

Givetvis är Facebook m.m. väldigt hett i bevakning just nu med Wordpress.com är en av internets gamla kanoner och kan fortfarande trots ökad konkurrens med sociala media, fler blogg-plattformer m.m. räknas till det högst väsentliga även för svenska språkområdet.




Tjänstehund Herman med tilldelat flyg-vapensystem Hundförfare Hans Husman (1994)


Nedan första och kanske enda inlägget där det gjordes med hanshusman.wordpress.com:

"I ett spännande koncept i risk management både pre-emptive in strike och collaborating där vi tar tanken in i världens morgondag för att föra världens folk närmare något vackrare och bättre.

Här på trevliga Wordpress.com registrerades hanshusman.wordpress.com för att reducera problematiken med falska bloggar i riktade förtals- och desinformationskamnpanjer vilka ju av och till är problem både för mig och andra i media och demokratifrågor. När de får namn näraliggande ett personnamn skapar det en massa onödig tid på att lösa det om man ens märker att ett problem uppstår själv även om det orsakar skada.

Huvudplanen är därmed inte att bloggen just ska bli enormt aktiv om mig. Det mest spännande materialet som finns hittar vi istället här för den som söker otäcka svagheter och annat läsvärt om Hans Husman:


Viktigaste och mest aktiva i övrigt:


Där försöker jag också se till att tipa om aktiviteter i övrigt kommer med...

Otäcka personregister skrämmer slag på känsliga läsare?

På temat mer som kan skrämma slag på känsliga läsare (jfr Medias ansvar och den styrka egen svaghet skapar och Paul Wallanders skickliga politiska teckning skrämde nästan slag på mig) är följande uppdatering i den mest kraftfulla armén i medie-imperiet ett exempel på känslor i titlar. Perspektivet i Nyfiken vital är ju dock att det tryggt lite tråkiga med goda referenser för den forsknings- och fördjupat fakta-intresserade så nivån vald här passar inte direkt alla.


Personregister kan ha så otäcka associationer i känslor det nog kan skrämma slag på känsliga läsare. Även om dom associationerna inte var aktuella för denna artikel:


Ändrades rubriken för den centrala sidan till Personer i amerikanska nyheter: Sverige, Danmark, Norge och Finland jämförda. Läsare som tycker nog är besvärande gulligt eller otäckt för givetvis alltid höra av sig även om jag i det mesta betvivlar att Nyfiken vital i värsta fall är annat än otäckt tråkiga när vi skriver om matematik:


Och i övrigt i "bästa" fall når vår mest upphetsande nivå med artiklar som:


Otäckaste bild kan nog förövrigt ha varit denna vi tecknat inhouse (saknar iPad för att teckna med Google Images out-house):





Först publicerad i Uppdatering: Personregister kan skrämma slag på känsliga