Otäcka personregister skrämmer slag på känsliga läsare?

2011-09-06

På temat mer som kan skrämma slag på känsliga läsare (jfr Medias ansvar och den styrka egen svaghet skapar och Paul Wallanders skickliga politiska teckning skrämde nästan slag på mig) är följande uppdatering i den mest kraftfulla armén i medie-imperiet ett exempel på känslor i titlar. Perspektivet i Nyfiken vital är ju dock att det tryggt lite tråkiga med goda referenser för den forsknings- och fördjupat fakta-intresserade så nivån vald här passar inte direkt alla.


Personregister kan ha så otäcka associationer i känslor det nog kan skrämma slag på känsliga läsare. Även om dom associationerna inte var aktuella för denna artikel:


Ändrades rubriken för den centrala sidan till Personer i amerikanska nyheter: Sverige, Danmark, Norge och Finland jämförda. Läsare som tycker nog är besvärande gulligt eller otäckt för givetvis alltid höra av sig även om jag i det mesta betvivlar att Nyfiken vital i värsta fall är annat än otäckt tråkiga när vi skriver om matematik:


Och i övrigt i "bästa" fall når vår mest upphetsande nivå med artiklar som:


Otäckaste bild kan nog förövrigt ha varit denna vi tecknat inhouse (saknar iPad för att teckna med Google Images out-house):





Först publicerad i Uppdatering: Personregister kan skrämma slag på känsliga