CIA och Säpo: Dumheter i småstrunt kan ändå orsaka skada i stora frågor

2011-09-05
Följande artikel kan också korrekt ses som en personlig reflektion av mig på hur jag tycker att man ska se och agera generellt liksom negativ-påverkan sådana här dumheter med irrationellt springande hos aktörer av typen Sverige kan ha:


För att komplettera i sammanfattning. När aktörer helt i onödan håller på och springer runt där de inte har att göra i nationer som lika bra eller bättre själva kan klara av det riskerar det att förutom de större mer systematiska riskerna som detta problem som uttryckt kan ha varit ett exempel på en större fråga (detta men inte just uttryckt nedan diskuteras i analysen i Nyfiken vital):

  • Störa möjligheter till internationellt samarbete generellt.
  • Försvåra för nationen - här Sverige - att själva hantera problemområdet generellt då de åtminstone ibland kan tänkas få en för smal bild av vad den andra aktören - här CIA - kan och vet.
  • Störa samarbete i polis-frågor mellan nationerna.

Att vara tydlig är viktigt. Lika viktigt är att inte feltolka sådana här incidenter som en generell strategi eller värdegrund relaterad till agerande i USA eller aktuellt land eller när indikationer om det ändå finns att den är gjuten i sten och inte kan förändras av pedagogiskt upplysande en tydlig reaktion kan vara del av.