EU vågar se gemensam omvärld: Svenska världspolitiska experter irriterade men ser också viktigt värde

2013-08-11

Jag (tvingas av deras agerade i konkret verklig) ge erkännande till EU att komma till att börja se en verklig utan EU gemensamt verklig för var och en i Europa såväl som världen.


EU:s konkreta agerande och åsikter - tycktes huvudsakligen varande etablerande diskussion med viss gun-power från sin area-storlek och föga verklig weapon-effect - har jag inte seriöst om alls betraktat men tror det viktiga i samlat värde mätbart över alla frågor dwarfing varje lokaliserad negativ-effekt i storlek av "fel" metodik, ide, mål, agenda o.s.v. är att man faktiskt konkret engagerar sig och försöker.


P.s.s. åligger det medlensländer i motsvarande storlek som jag bedömer det värdet att faktiskt klara av att acceptera att man kan ha gemensamma åsikter och målsättning i frågor man inte spenderat 10 - 20 år på att etablera intet sägande små-standarder om utan också större viktiga frågor som vår världens gemensamma framtid.


Jag hade väl hoppats skriva något bättre om detta tidigare för att följa det framöver. Liksom för den delen i liknande ej gjort bl.a. återvända till fallstudie två "Sverige i internationell media" och följa upp hur det utvecklat sig. Men det har inte blivit så samtidigt som jag tyckte det oerhört viktigt när jag nu kritiserat något faktiskt se synligt för läsare att EU utvecklats framåt rörande detta. Så därav detta tämligen begränsade men i vad det bygger ovanpå egentligen mer substansiella.


I sammanfattning: Lite överraskad, lätt irriterad över att bli bevisad fel och inte kunna återvända till befintlig test åren som kommer med ett nytt ex. etablerat i Egypten och samtidigt upplevande en del positiva känslor. Kognitiv dissonans mellan värde-skalan etablerad i feedback via uttryckt kollektivt språk befintlig hos mig innan och i och med föstärkt, relativt det lokaliserade värdet i relativ makt att kunna av och till sparka till en stor aktör som EU i ett pågående tema.


Komplettering: Syftar inte på något annat i titel än mig själv.

När framtidens verkliga bastion med alls dess eviga lugn och trygghet visar sig på himlen

Återpublicerad från När framtidens verkliga bastion med alls dess eviga lugn och trygghet visar sig på himlen. Givetvis relaterat nationalstaten (mellan svart och vitt) Kurdistan.


Törsten efter de stora abstraka värde något avgränsat längtat efter länge missbrukas ofta. Inte sällan som argument utanför det genomtänkta reflektera i långsam tid istället riktat i snabb-tid utan substansiella reflekterande argument i övrigt (oavsett att de nu faktisk kan existera).


Argumentens verklighet är ofta högst substansiell hos alla inblandande. Och jag tror att ju närmare vi är den konkreta striden där personlig kostnad är högst verklig ju sannare är det.


När möjlighet tycks föra reellt ser jag föga problem att så indikera. Men tycker att viktigt är och ser ett större mer allmänt värdet att försöka etablera mer kontinuerlig dialog oavsett mellan entiteter där man kan ha realism rörande detaljer på hur man ser på saker och ting och vad som ex. oroar resp. var för sig och hur sådant kan undvikas.


Kurdistan: Kurdisk geo-politisk-kontroll i delar av Syrien kan tänkas skapa värde

Rörande nedan finns ingenting indikerat att någon annan kommer reducera problematik dödsfall m.m. tillföljd av konflikten:



Om kurder - likväl vilka som helst - dör, får sina hem förstörda, torteras eller utsätts för andra oacceptable brott mot moral är det givetvis p.s.s. moraliskt korrekt att förhindra det samma.


Jag ser heller inte att ett problem finns att geo-politisk-kontroll etableras till följd av det över landgränsen. Men tycker verkligen att alla politiskt imperativa bör synkronisera och nå samförstånd med icke-extremistiska entiteter hos aktörer stridande inför Syriens landsgräns.


Och att resp. också lika viktigt etablerar långsiktigt kontinuerlig kanal att samtala över såväl som för att nå långsiktigt accepterande av varandras målsättningar. För redan stredande innanför gränserna ser jag inte att dessa vettigt kan se något problem med att geo-politisk-kontroll underligger vad som på sikt troligt blir en kurdisk-stat inkluderande norra Irak m.m. (också om jag bedömer i formella termer att det kan handla om 15 - 20 år tills formellt varande det).


Givetvis understryker flera dimensioner av fråga på betydelsen av att etablera samarbete mellan de kurdiska entiteterna och Västerlandet. Det har väl senaste åren sällan varit något större problem. Men det understryker den balanserande aspekten av de kanaler ett flertal länder har etablerat görande mycket kring den kurdiska geo-politiska-aspekten mer - särskilt 10 år tillbaka och föregående mer kontroversiell - problematisk praktisk jfr Turkiet.


Det kurdiska folket förtjänar också en nationalstat i meningen av att föga introducerat och indikerat de sista åren pekar på att annat än att de bär potential till att etablera stabilitet. Kultur och vi-känsla är naturligt avgränsat med mindre av den problematik större kulturell-distans ej helt ovanlig bl.a. i Irak annars kan medföra. Det finns också en väg här att etablera fördjupade samarbeten och kanaler ut i världen från som sammantaget medverkar till att världens kanaler in och ut för information och förståelse av varandra förstärks. Kurderna kan dessutom slåss i den icke-feta meningen och Syriens markplan handlar knappast om något annat om nu skade-effekter rinnande över av konflikten till kurdiska områden ska motverkas (och hela den meningen med hur resp. part i konflikten betraktar det talar så naturligt för att kurdisk kontroll är korrekt för aktuella områden).

Den första och sista som ropar muren fallen

Vandrande muren sparkande till den av och till för att se vad nedfallet murbrak kan ge att förtäljer nästa dag var för skada. Eller ankommande den större bastionen från den fallna yttre muren.


I någon mening alltid i realitet en fråga om mängden eller usträckningen av tid från punkt A till punkt B: ropande tidpunkter.


A ger ej nödvändigt B givetvis. Och om A i sig är motiverande vill vi mellan A och B ej se att B blir slutmålet där vi kommer stå. Men samtidigt generellt tycks för mig att för att A ens ska inträffa med sådan intensitet att det är detekterbart från perspektivet betraktande världen filterande hårt för att komma ner i en representerabar värld med sällan mer än cirka 5 - 15 miljoner dagliga events kan så vara att B när signalerat i A eventuellt är det troliga. Eventuellt genom att jag helt saknar någon mängd större än det enstaka att bedöma från.


Och jag får väl konstatera antar jag att vi nu kanske befinner oss i B jfr 2009. Korrekt givet torde är kanske inte att låta kanalen som sådan med sina sido-varianter somna in också om jag finner det tilltalande. Utan snarare acceptera att vi är i ett scenario i intensitet och osäkerhet som indikerar magnitud på positiv resp. negativ förvandling oavsett väg vi hamnar på som gör världen möjligen lite intressantare än vanligt.


Givetvis och tycker jag oerhört viktigt att peka på att A och B ger oss ju en approximation av hur vi ser på världen normaliserat mot en människans livslängd. Sätter vi saker i långsammare tid går utvecklingen alltid upp och ner i intensitet men konvergensen ännu har alltid varit tydlig mot det bättre. Jag har en känsla av också om jag såg tillståndet jag tror vi mer eller mindre är i nu innebärande risker såväl som given skada på människor värd att unvika att det kan leda till något lämpligt bättre över den längre tiden.


Och avslutande kan vi också indikera något av definitionen på det abstrakta konceptet indikerat i titel. A är prediktionen, och B är verkligen som uppfyller vad vi definierade prediktionsn rum rörande tillståndet vi säger kommer inträffa med viss sannolikhet från. Sedan har jag förvisso om någon ens minns det längre använt begreppet föregående det i andra sammanhang.


Också ska sägas att jag inte på något sätt betraktat utvecklingen från A till B utanför den eller ovanför. Tvärtom är förlusterna i dimension jag accepterat för att försöka ta vägen till det mänskligt bättre varit enorma jämfört med helst normalt för de statistiska typer som definierar mig.