Den lokala tekniska utmaningen när vi vill sampla Kina närmare för att lära och förstå (eller om det är kulturens barn som skränar igen)

2015-09-09

Jag är osäker hur långt min avgränsade sampling relaterat en del kinesisk information tidigare refererad kunde gå innan praktiskt (på energi-nivå jag önskade) hindrande faktorer inträdde. Samplingen satte jag på en nätverks-drive (från Sygate - och trots att jag har fler WN än Sygate gäller att de jag har aldrig ger problem inkl. en bärbar liten nu 6 år gammal jag burit med mig var helst jag rest, tappat många gånger medan WN jag har kanske fyra gånger fler av ofta kommer med potentiella problem som kan utlösas även om de efter omformatering annat filsystem m.m. efter det för My Book konceptet i pruincip med något undantag är ytterst stabilt) eftersom jagIntroduction to Denial of Service utnyttjade samtliga nära nog datorer i övrigt arbetsrelaterat (och jag har ej arbetsdatorerna anslutna till internet).


Den fick gå själv utan att jag tittade till den. Emellertid vid någon tidpunkt närmaste dagarna efter dog ADSL. Vad jag har samplat över såväl ADSL som det mesta i övrigt tillgängligt sista åtta åren är ordentligt och det mesta räcker bra till i kapacitet när man riktat samplar en särskild entitet eftersom man ändå i många fall kan besöka dem för intenivt. Utan problem inkl. en särskild period också över ADSL när jag av en defekt av något slag råkade sampla en indexeringstjänst relaterat "forskning" en sex - sju gånger mer än tillåtet flera veckor varefter det IP var utelöst ett tag. Konceptuellt relaterat NGRAM-associationen i mening associationen mellan ett ett eller flergram indikerande något entydigt med ett annat.


Ibland - lika gärna ett meningsfullt sammanträffande som något annat och mest kul tycker jag: vad man ex. som här kan förädla till ett perspektiv på något större - när just informationstjänster i Kina samplas kan det bli särskilt på ett unikt sätt. Jag tror det var 2010 eller 2011 medan jag samplade forskningsartiklar olika regerings-relaterade medborgare publicerat via )first en enkel anslutning något i kapacitet jämfört ADSL och senare när den första var svår-funktionellt relaterade lokala problem någonstans på vägen till Kina eller i Kina via något helt annat) som transformationsstationen i Uppsala brannupp. En slump lika troligt som något annat (händelser i sig är allmänt svår att bedöma riskprofiler för rörande händelse-statistik för Sverige) men åtminstone rent tekniskt om jag tolkade experiment på transformator-tekniken DHS (om jag kommer ihåg rätt som då och framåt såväl som innan prioriterade risker relaterat energi mer uttalat i kanske en särskild satsning) gjorde ett tag efter (jag hoppas man har viss respekt hos DHS och liknande entiteter runt om i världen för att relativ-kostnad att hitta enkla metoder praktiskt hindrar angrepp som annars sker: d.v.s. oavsett om det är Snowden-koncept, att man ej klarar att hålla sina nätverk säkra eller andra problem bör vara försiktig och kanske avstå från att undersöka om kärnkraftverk går att ta till härdsmälta med iPod 95 eller annan hemelektronik på internet för att först verifiera sin egen säkerhet).


En oftare återkommande egenhet som dock fungerar mycket sämre allmänt (tror jag säkert) mot Sverige än man kanske är van att förvänta är att få DNS-server hos telekom-operator att bli tyst. Här hos tror jag alla större operatörer är det mer vad de förväntar sig från sin vanliga "shit happends" och saker kommer upp igen snart nog. Dessutom kan man ju cacha-ner lokalt )en av mina datorer jag behöde installera om nyligen hade faktiskt kommit i problem av att jag råkade radera en bunt Ubuntu-filer när jag men just denna sampling i åtanke tänkte sätta upp en på surf-datorn så att television, nyheter och annat nöje var säkerhetställt).


Så när ADSL dog här var jag såväl engagerat i annat begränsande nöjes-surfning ändå. Och också hoppfull. Även det mest otroliga kan ju inträffa. Hur elegant hade det inte varit om nyhetshändelser relaterat vår stora telekom-operatör resp. Nordea ej var ett kanske i metod lite klumpigt försök att introducera något särskilt hos aktuell diktatur utan just korruption. Och att någon överambitiös kanske lite dum rörande hur sådant egentligen framgår (rörande Telia måste man verkligen hålla ut handen för att de inte ska berätta allt för en så fort man träffar någon gammal telian av den gamla fina kulturen som tycks reducerat så mycket sista åtta - tio åren men ändå är själva kärnan i folkliga pack-skvaller-svwenska). En ev. lite större affär med diktaturen korrelerande (jag har inte sprngit mig in med lämpligt Telia än men andra förklaringar är tror jag troligare) hade varit elegant. Något att addeera till ett annat i spänning mindre händelserikt liv samtidigt som kostnaden mest är negativ: Ett par timmars arbete istället för okynnes-tittande på vulgär-kultur i form av teveserier. Men om så är ju faktiskt längre ner-period i någon mening bättre tydliggörande.


Nu sedan ett fåtal dagar (fredag förra veckan tycker jag mig minnas) är lättare lokal teknik utbytt. Och ingenting annat som jag begrep det annat än jag tror de av och till vid problem standard-rullar: Lokal-kabelförbindelse mellan resp. upptagspunkt (jag känner ej korrekt termonologi), kanske koppla ett hushäll till flera närastående sådana (så får man dessutom summan av ej strypt bandbredd eller alt. som jag tror det fungerar praktiskt full på övriga: mer data genomströmning om man prövar det även om det nu knappast är vad man har nytta av för annat än rörlig telefoni och annat strunt som säkert snart nog är begravt i glömskan). Samt gissar jag en direkt omstart av något.


Och gamla modemet (jag hade två av den modellen då Telia var försena att leverera vad beställt över internet men skickade en faktura så jag engagerade andra försäljningskanaler hos Telia som kom att se och ta ansvar för situationen trots förvånande stort initialt motstånd: Faktiskt har jag ev. en tredje oöppnad också: Varför ens ha en Telia-butik om det inte är dit jag ska gå med mina telefoni- och internet-utmaningar jag vill ha en lösning att betala varje månad för?) tog anslutning direkt när han petade och tror jag första gången för att brytas innan han drog om sladdarna. Och därefter igen men tyckte han dålig och tog mitt modem och gav mig ett nyare (med en i form så vettigare design: Förra designen ramlar ständigt ner).


Som jag ser på själva samplingen här tagande hänsyn till hela världen relaterat såväl rättvisa: alla kulturer har rätt att få märkas tycker jag och viktiga data-ssamlingar bör i resp. kultur se detta och ej störa sampling (och endast två gånger i övrigt har jag haft några problem: En kort tid för DTIC.mil innan det löste sig och ev. mer relaterat en Google-integration de hade samt den andra "myndighets-relaterade" tjänsten med "forsknings-data" för artiklar och referenser och löst numera).


Det finns ett större ansvar här man ska kunna förvänta sig att entiteter orkar upp till om de har substans till mer än enkelt små-strunt ofta egentligen tekniskt föga avancerat )som jag förövrigt tittade lite själv många för enormt många år sedan: Introduction to Denial of Service - Ger lite perspektiv på en själv när man jämför nivån idag med då - Ungefär samma som bedömt med bisst bias av vad som ofta är delar eller nära relaterat den kinesiska diktaturen som investerat en myckenhet i pengar och head-count kring sådant här). De har ett ansvar inför sin kultur att mer än att bara låta saker organisera ut sig 9 riktning från Nordkorea extremiteten där väsentlig mindre "kulturell-bandbredd" och "data per tidsenhet" i form av resor, telefonsamtal, böcker o.s.v. delas in och ut med resten av världen. Och i mitt perspektiv upplever jag att en rättviso-fråga också är verklig när det kommer till alla funktionella entiteter som beter sig korrekt och ser värdet med att dela kunskap för en bättre värld. Det är inte rätt mot dom och det är inte rätt mot alla hårt-lärande kinesiska medborgare att man bara kasta bort hela - rörande data ej redan samplat förr - deras kultur därför att olika associerade delar av diktaturen kanske ej själva surfar eller resor lika mycket som många andra i världen och ännu ej lärt sig att umgås artigt korrekt. Lite som att vandra genom fylle-svenskarnas midssommar-blåt och våga se att längre tillbaka var det inte så annorlunda mot det mer regel än undantag (föranledande förbunden, motbok m.m. eftersom folket höll på att dricka ihjäl sig).


En försupen 1800-tals svensk som aldrig besökt mer än staden där han bor och än mindre någonsin lärt sig något som abstinent hittar en kniv någon arbetsfunktionell tillverkat och tror att den kan lösa alla hans kommande utmaningar att få mycket han behöver dricka åren han har kvar i livet är vad vi möter här.


Är det då rättvist utanför hela kulturen vi kan se att förkasta hela folket varande inte mer än så?
a/p>

Det är så klart den enkla vägen. Men det kan känns fel för mig. Jag ska inte påstå att man är rasist om man väljer den lätta vägen här att ser världens kultur som där värde finns exkluderar denna region. Men jag känner kanske lite irrationellt att det skulle göra mig lite sämre som människa - att ge upp något av den tro på människan ännu ej helt tillbaka till ett hos mig mer av atavistiskt drag som de sista fåtalen åren kommit tillbaka. Att acceptera att dom verkligen alla är ett gäng infödingar man bäst låter sköta sig själv med sin diktatur som något dåligt istället för fullständigt ständigt fylle-kaos utan samhälle vill jag tro ännu är vad som dröjer något eller några år.


Rent praktiskt har jag tänkt mig upp till cirka - begränsande ner något här - 4 000 000 miljoner samples enskilda koncept. Samt ovanför det utvalda kombinationer. Så jag lär ta upp det unicodes-helvetet eller inte under och sedan huggande en i ryggen avslutande allt övrigt strunt på vägen.


Ett större alternativ är 40 - 50 000 * 40 - 50 000 initiala kombinationer mellan generellt känt intressanta koncept - och därefter direkt börra meningsfulla sammanhang mellan dem i för dem riktad sampling. Jag tänkte faktiskt följa upp med några exempel där senare då jag har dem uppe från allt data (men ej riktat någon särskild sampling och ej inkluderande detta) för några (kanske några hundra tusen kombinationer beroende på vad minsta fil-export är innan det nu ska gå in i nybyggda BDB-representationer under månaden som kommer allt eftersom de är klara). Kanske kan vi hitta svaret där varför kinesen så ofta känns kulturellt lite omogen i ett internationellt perspektiv när representerad av det här myndighetsrelaterade struntet.


En del menar att sådant är genetiskt men jag tror det har att göra med att dessa grupper är lata vana vid att folket arbetar åt dem. Ta marschen som Hong Kong borna gjorde nyligen. Ingen nöjde sig med att gå bara en dag och krävande en massa folk som står och tittar. Medan nu den här myndighets-diktatur kulturer marscherade en dag ersättande det engagerade arbete individen eller gruppen av individen som verkligen vill marschera för ett verkligt värde utan att acceptera kvalitetsbrister - en perfekt marsch över en mängd dagar med paraplyer och allt - med istället ganska sunkig PR internet i kulturen medan det tycks att västerlandets mest media reagerade med artigt uttryckt intresse (i verkligheten mer av nyhet: Titta vad dom tokiga infödingarna gör nu men låt oss ej förstöra deras självförtroende med att skriva så).


  • Kvalitativt i utmanad verklighet d.v.s. presterar högt når det är svårt.
  • Resp. Överdrivet lite löjligt där ingen utmaning finns. Lite som att rita en stor Coca Cola symbol och sätta på huvudet och tro att det ger fler köpare av teet du säljer på gatan.

Det första imponerar men min cyniska sida funderar om det kanske ändå inte är en mer allmän defekt i de kinesiska kulturerna. Och att förklaringen till vad man klarade mer hade att göra med det visa stöd en i civiliserad tid (en av de äldsta demokratierna i världen: Det Brittiska Imperiet) mycket äldre kultur gav Hong Hong.


寵壞 - "Bortskämd"? 2015-02-23


Illustration: Image Composer Hans Husmana.
Typiskt tjock och förslöad ändå via remote-drone-control för andra pandar små-farlig om man tillåter den. Från Riktad information: Budskap levererade med välkända symboler i många varianter från kringliggande associerad koncept-grund (2013-11-12=. Nyligen inspirerad av en Bamse-symbol på ett flygplan försökte jag roa en mycket visade sig tråkig kvinna genom uttrycka honom för vad han egentligen var: Jag tror jag ska återkomma till det framöver så min prestige som en hederligt rättvis svensk inte hotas av blodspandan: Rasist och kryptokommunist symboliserande och uttryckande det i drömmen hos de troende då ännu imperialistiska Sovjetunionen.

Hur som helst eftersom jag troligen är ett år eller två till att fallit ner till en fullständigt kolonial syn på saker och ting lär jag ta upp samplingen igen. Och som utlovat delar jag det )så kan de lite mer cyniska än jag roat skratta åt tanket att kineserna bryr sig i att försöka lära något av sådant om det inte handlar om att få 40 öre av staten för att editera några ord i en internet-publicering någon gjort - Att fånga och använda verklig kunskap i kontrast till att mer agera maskin lite som en åsna eller industri-robot).


En idé vore ju annars att demonstrera hur fel jag här dels genom att åtminstone ej riktat större en utökad sampling samt se till att skapa och dela en större färdig-ställd statistik information om ens kultur. En mindre entitet i USA inriktad helt på bara ett område i all kultur och vetande gjorde detta:Och faktiskt går det att få reda pengar också men jag och tror jag de flesta tackar nej till sådana erbjuden.


Ett mycket större land med många fler kulturer gör mycket mer än det. All meningsfull språkstatistik som är standardmässig av typ.Och kanske mer för vad personer här ev. närmare rasister mer skulle se passande för en kines som levt i äldre mer gedigna kulturer och därför klarar det svårare mindre maskinella: och som förväntat från krävande så mycket mer vad som har större värde:Kanske ska man för att få motivationen rätt här ta på sig en uniform och helt enkelt ta deras idag fungerande metoder de byggt sitt samhälle på för att få saker att ske på för oss annars normal samarbetsnivå (se gärna Kina: "Liberalism floats up from the dregs" )2015-06-08): Jag lutar ibland lite åt att vi kanske har bra länder vi bor i för vi är fulla människor och så har vi de kulturella barnen som behöver extra stöd ex. genom att lära om teknik och samhälle i lego-fabrikerna) och tala tydligt till dem reducerande bort vad oviktigt strunt de annars skulle pyssla med. Samtidigt känner jag upphetsning men lätt rädsla för mig själv när jag känner den sanna betydelsen av det: Är då inte makten för den som kan försvara den? Vad kostar en automatkarbin tillverkad i några tio tusen extra exemplar i de kinesiska legofabrikerna? Varför inte ge kinesrna en starkare och bätt4re ledare: The Hans. Här känner jag ha begär och viss konkret som törst, likt lätt klåda. Men vad jag och många här är för civiliserat förädlare för att beblanda oss i. Sådant är vår kulturens barn innan de vuxit upp att sköta om själva.


Men vi ska väl inte förvånas om det hela slutar som för Nordkorea och britterna tvingas slösa sin tid och sina pengar på att förklara vad som händer i världen och hur ditt och datt är bland civiliserade folk som itne behöver den här nedsupna döende fylle-svensken från 1800-talet som håller reda på dem.


"The British Broadcasting Corporation (BBC) unveiled proposals on Monday to expand its World Service operation, including broadcasting a daily news program in North Korea over shortwave radio.

Radios in North Korea are preset to government-set frequencies and currently only receive news from the Korean Central News Agency. Shortwave radios are the exception – and although they are banned, criminal charges for owning one are rare, The Independent reports."

Från: BBC Plans to Broadcast to North Korea | TIME


Kanske uttrycker jag mig med emotionell polaritet här från en cynisk natur? Men i all ärlighet hade någon räknat med att man för sådant som ovan kan lita på kineserna? De är i bästa fall något så när internationellt funktionella och ofta nog en oblanserad fylle-fest som riskerar att elda upp hela kvarteret. Inte direkt dom du vill ska göra nyhetsprogram som sänds till nordkoreanerna. Och jag vill tro att Hong Kong marscherande visar att det är rätt att försöka också med människor - kanske folk - långt under civilisationens tröskelvärde när människan blir sanna människor pcj det ej är att man är för god förväntande sig för mycket av vad som ännu behöver växa upp några hundra innan man är redo att klara att få lyssna på radio inkl. det upphetsande BBC som kanske innan förvirrar infödingarna till att offra sina barn till molnguden eller vad helst lika irrationellt de kanske får för sig väderprogrnosen.


Eller ska vi alla i omvärlden vara tacksamma för att Massa Bossman håller ordningen på "de färgade kulturerna". Eller om kanske koreanerna och kineserna visar sig vara fullständiga människor som kan lyssna på radio, skriva och prata med varandra utan att det blir våldsamt bråk och man irrationellt försöker mörda eller spärra in varandra.


För alla kineser och för internationell rättvisa lär jag sampla klart det hela. Lite dumt kanske men man vill ju tro på människan och att vi alla föds goda oavsett kultur. Att det inte bara är så att några av oss i världen varaktigt är bättre utan att dom kanske också åtminstone kanske förenklat för kulturella barn kan pröva att lyssna på radio, rösta, marschera med paraplyer även på fastlandet o.s.v.


Relaterat

Värden för några kinesiska koncept - på engelska - relaterade ekonomi (se även för några fler men istället från ett mindre specialistområde relaterat cell biologi i hjärnan från ett nära liggande område):


En bunt ekonomiska koncept med kinesiskt exempel (2015-07-17)


Ännu mer om den kinesiska ekonomin:Den enkla lösningen på risker relaterade bankrusning är att säga till folk att sluta ta ut pengar. Det tycks ju fungerat effektivt på aktiekurserna såväl som ingjutit ordentligt med förtroende för det gemensamma samarbete alla medborgare har sitt liv investerat i:


"Police officers have downloaded extensive trading data and asked fund managers why they sold shares when the market was going down, prompting discussions about basic investment strategy. Officers have bluntly told some fund managers to just stop selling."

Från: In China, a Forceful Crackdown in Response to Stock Market Crisis | The New York Times
En sak vet vi i alla fall och det är att när kulturens barn gör sina upptåg blir det när upplevt från säker distans lätt lite dråpligt. Även om man förstås inte ska skratta åt ett sådant här genomarbeteat säkert vill jag föreslå dem effektivt och bra försvar av diktaturen. Folk gillar att staten hjälper till och förklarar... Är man osäker bara att fråga sin lokala Massa Bossman om det är riktigt att kunna ta ut pengar idag och av och till få tips när det är rätt att köpa mer eller mindre så att inflationen ligger på den finaste nivån. Vad vi alla i framtiden när det är historia säkert kommer lära oss massor att föra in i samhällena runt om i världen. Verkligt nytänkande ekonomiska koncept. Tänk om vi hade prövat sådant på den gamla goda tiden säg 1500-talet när det fortfarande var besluts-effektivt att införa lösningar gällande allt och alla i landet. Hade varit jätte kul om jag nu itne var ett eller kanske ett par år från att se kulturens barn för vad dom alltid har varit och kanske alltid kommer förbli.


“There is, generally, a very nervous atmosphere, as people wait to see the outcome of some of these investigations and how deep the rabbit hole goes,” said Effie Vasilopoulos, a partner at the Hong Kong office of the Sidley Austin law firm who works with hedge funds that invest in mainland China. “How wide a net is the government going to cast in terms of looking at foreign firms and their operations — not just onshore, but also offshore as well?”

Från: In China, a Forceful Crackdown in Response to Stock Market Crisis | The New York Times


I diskussionen av rapporten tycks jag ha inkluderat en myckenhet av länkar till relaterade inlägg lokalt och externt. Av många motiv och dominerande som del av att reflektera rapporten emellertid delvis även för att diskret smyga in att jag tycker att fler entiteter ska dela mer av samma typ för andra områden. Rapporten rör ju ändå ett ganska smalt specialiserat område medan andra kan vara intressantare för såväl mer för diktaturens egna medborgare såväl som andra intresserade.


PLA, Kina: Office of Naval Intelligence rapporterar och Hans kommenterar (2015-06-03)


En tanke vi kan reflektera är att kanske kan civilisationen rent av gå för långt. Så att det blir lite små tråkigt och vi börjar oroa oss för otrolig små-strunt (som att kanske svenska ägg teoretiskt tänkbart kan ge sallmonella om man äter dem roa: Ytterst otroligt och för nära nog alla ofarligt där det större flertalet ej otroligt passerar utanför all myndighets-statistik därför att man knappt märker symptomen). Energiförsörjningen är emellertid ett av få verkligt kritiska riskdomäner för oss gemensamt. Det är där jag hoppas att det som förr kallades Krisberedskapsmyndigheten (som jag tror Svante Nygren arbetade för eller arbetade hos tidigare innan IDG köpte Säkerhet & Sekretess redaktör för den) börjar, följer upp och slutar.


Strömavbrott i delar av Uppsala (2011-08-16)


Notera gärna tid och att jag anslöt via min vanliga operatör helt utslagen. På den tiden kunde man inte trivialt manupulera Blogger-tidsstämplarna i gränssnitten. Förklaringen är dock att jag öppnade rutan för inlägg innan strömavbröttet kom och skrev detta vilket gav tror jag en publicering av första noteringen kanske tio minuter innan strömmen kom tillbaka några timmar senare.


Kanske kan man rent av vända på konceptet nedan och skapa den eftersökta inflationen hos diverse civiliserade länder som Japan, delar av EU o.s.v. genom att beskatta upp energin för hushål och företag? För att kompensera att produkter blir bättre men kostar mindre så man får siffrorna som man lärt sig att det ska vara.


Energikostnad som alternativ till devalvering (2012-06-23)


Pre-commotion "cross-country" energi mellan Ryssland och Ukraina:


Förståelse värde och betydelse energi har förtjänar uppmuntrad konkurrens
2013-12-17


Det finns ström i luften och det kommer från ditt och dina grannars WLAN:


Information warfare: Att omvandla WLAN trafik till energi
2015-06-15


Lite mer...


Riktad information - Exempel: Kina: Koncept polis kombinerat handeldvapen för ökad drivkraft förändring
2014-04-24


Propaganda och förstärkt information: Vapen (2013-10-12)