Bastarden Wooster - Komplettering II: Svärmhundar

2013-10-08

Förutom första kompletteringen rörande Jeeves minst lika omfattande inkorrekthet rörande oförmåga att förstå skillnaden mellan en terrier och en dog i första inlägget under rubrik Two bad apples har vi nedan en konceptuellt större i införandet av svärmhundar.


Komplettering II: Swarm hounds

I avsnitt tre säsong ett kan vi till vår glädje se att Wooster nu hittat hound-hundar även om han inte stannar upp för att reflektera över dem. Hounds vi i praktiskt vad aktuellt modern tid i avel dela upp i vad man normalt inte kallar swarm hounds - men nog så korrekt - resp. lugnare sävligare närmare ensam-arbetare förutom husse (stereotypiskt) och kanske en eller två till.



Swarm hounds är ex. rävhundar och jobbar i större flockar med föga exakthet var och en men med hög benägenhet att signalera sina stridskamarater när de uppätcker spår efter fienden. De uppvisar svärm-beteende. Ensamarbetande hundar är typiskt fågelhhundar. De sitter tyst och sover sittande tills husse skjutit en fågel och går sedan lugnt ut i vattnet och hämtar den utan att skrämma iväg andra fåglar.


Nedan har vi svärm-hundar. Jagar du fågel är de helt fel men bra för att jaga räv eller människa med. Troligt samm ras av svärm-hund Wooster upptäcker under sitt uttryck av brist på konvenans springande runt nattetid för att hashardspela.


Foto: Michael Gwyther-Jones
Licens: CC by 2.0