Att rädda en vacker kvinna i fara

2010-01-30

- Det var 2010 och jag hade precis räddat en kvinna i en liten alldeles rosa värld från en liten gullig fara. Ett par misslyckade besök hos hårfrisören hade fått henne att högt ropa på hjälp på en helsida i Sveriges största dagstidning.

- Nå i ett litet land finns inte många hjältar. Dessutom var jag ju så svag för vackra leende kvinnor - Vad annat kunde jag annat göra än att rädda henne?

Att rädda en kvinna i fara

- Jag hoppades nu bara att hon var ogift så att normal konvenans inte skulle falla bort.

- Fördelen med webben var att sådant här var mycket effektivare än innan. Att rädda en kvinna under 1800-talet i Transylvanien hade krävt mycket större insatser i form av fysiska verktyg, resor mellan länder och fara för kroppen. Kanske hade hon inte ens en röd klänning när man kom fram eller var sur?

- Webben hade gjort det så lätt att rädda kvinnor. Behövs det sedan kan ju dessutom ett e-post räcka för en stor röd klänning. Rekommendationer om några kul filmklipp kan få dem att le.

- Några missar går därför att ta eftersom man per tidsenhet kan rädda många fler kvinnor i fara och att de troligare kommer vara både rätt klädda och le inbjudande.