Styrkan i flyktingarnas antal ska skapa Syrien

2013-07-18

Hade vi istället haft refused i titeln Syria refugees "begging" John Kerry for no-fly zone så hade med den bilden och varumärket newsprovider varit längre i ett område där det kan börja kräva annan metod för att inte ta Demokratiska partiet en aning närmare där republikanerna har varit som diskuterat Senator McCain höjer upp Republikanska partiet med den sunda människovänlighet väljarna vill se mer av (2013-07-18).


Själva brödtext och innehåll har efter det förvisso betydelse men förändrar ej vad vi indikerar här som varit möjligt och ej heller praktiskt givet samma brödtext.


Det är heller inte för en löst besläktad frågeställning styrkan hos det syriska folket som av och till ger en viss distansiering i väst så mycket som rädslan att den styrkan inte är nog för att klara att hindra förfall till flykt in i andra anti-demokratiska lösningar, fortsatt inbördeskrig oavsett att al-Assad fallit eller en etablerad infrastruktur för terrorism. Givetvis väldigt irrationellt givet att det delvis redan var fallet innan om än numera i mycket utnyttjat som strategiskt vapen och begränsat i och runt om Libanon liksom nu sedan ett tag som normalt för långa väpnande konflikter vad båda sidor allt mer reducerar sig till lämnande det friskare mänskliga.


Kring svaghet, fara och övergrepp är vi sedan länge i problemet jag diskuterade 2011 och berörde igen nyligen. Vi har etablerat normal nivån och filtrerar bort. Sedan visst att största flyktingkrisen sedan Rwanda med bara i Jordanien där Kerry är nu fler än 500 000 miljoner ger lite extra rubriker men det i sig kommer inte addera något. Det trycket ger ej i sig förändring. Endast att addera energi för att tänka korrekt och försöka oavsett om man nu är President Obama eller Senator McCain eller en kvinna som flyr med sina barn utan vatten för att nära inpå se ett exempel på de massmord kända att ske där av kvinnor såväl som barn.


Styrkan i antal finns också i flyktingarna. Från det kan värde inför framtiden skapas oavsett mer uppenbart just nu beväpning och utbildning i lagar och regler kring det rörande människorätt m.m. eller att etablera lösningar där för skola man senare kan ta med sig hem. Men förlorar de sin personliga styrka och behöver be om mat, no-fly zone och annat strunt där de har föga om någon påverkan annars än för att hjälpa till att visa engagemang hos Jordanien och USA m.fl. finns risken att man reducerar värdet som går att skapa från dem.