Husman Jordar Google: "NSA gör att mitt renommé ställs i fråga om jag ej agerar på hagelgevärs-hotet

2016-08-09

Alla år nu sedan jag någon gång senare halva 1999 tror jag övergav Altavista har Google egentligen bara en gång innan betett sig riktigt "oväntat underligt" (därmed inte sagt att jag inte uppmärksammat ett antal säkerhetsdefekter genom åren eller tillfällig "dynamik" sökresultat, eller ibland mer varaktiga problem- eller värde-dimensioner mer eller mindre normalt förväntade alla. Tidigare var mitt ej internetkopplade nät vars senare satta referens system lyckades gå in i Chrome-defaulten startsida utan kännedom (finns med skärmdumpar m.m. tidigare - Och i all rimlighet givet att jag mer roades av det som inträffat: Understrykande för internets rika och mäktiga att jag som konsument såväl som välkänd trouble maker är internets verkliga Big Dog).


Query suggestions viktiga värde är att optimera the data collectors kanaler till halvfabrikat data. Även om jag aldrig gjort mining på Google då de åtminstone fem år sedan cirka när jag tittade över det hade någon 10 - 12 k gräns request förutom diverse villkor (och också använde deras tjänster). Praktiskt är goda mänskligt sunda villkor mini-krav tillsammans med att man åtminstone kan lägga något 100 000 request på ej överdrivet med tid utan kostnad (för mig att gå några hundra tusen över flera veckor är vad jag sista åren tog en gång för en bibliotekstjänst jag ansåg hade starkt värde unikt i det segmentet och som ej gick att få upp mer: Tror jag när lärt den väl efter flera månader irriterad slöhet och döda dagar till cirka 400 - 600 k request några fåtal veckor).


Dessutom nära besläktat har vi det som bl.a. Google skriver ut när vi söker. Jag räknar och kallar det för samma sak. Emellertid är en praktisk skillnad rörande data vi får att detta tenderar att oftare (dock ej perfekt så alltid jfr när jag sökte på guardian d.v.s. ej the guardian motsvarande känd tidnings - en av de tre största på internet - url och fick förslag relaterade filmer möjligen besläktat trots avstängd konfig. Chrome så vitt jag förstår datapropagering sökt relaterat film några gånger för att få Wikipedia summery betyg men ej varit in på The Guardian den vägen - ngram-modellen vi kan anta här eller att lösning konvergerar till jämförbart en ngram-modell värderande ordningen tränad med hänsyn kanske mer URL och ev. företagsnamn i formell-registrering än ex. varumärket visuellt över hemsidan m.m. - ej otroligt heller inlänkar eller varför inte ett tänkbart men kreativt tänkt varumärke visualiserat theGUARDIAN med ett enormt litet mellanslag emellan mindre än människa kan se).


I kontrast gäller att sökförslag som snarare ges givet att vi gjort en sökning normalt presenterat samma sida som sökförslag har mer av kategorier, ämne, någon het topic aktuell just nu, vanliga system-egenheter som rättstavning (vilket i kontrast övrigt här för alla sökmotorer jag använder är baserad genomsnittligt vanligt språk utan någon märkbar förståelse eller hantering expertis-termer relaterade sökningen: D.v.s. söker vi på fyra termer ytterst typiska ett expert-område mycket ovanliga var för sig så kan sökmotorerna inkl. Google gärna ge sig på att försöka rättstava vilket som helst av orden till något alldagligt ej relaterat övriga ord). Förslagen kan vara baserade sökresultaten såväl som vad folk söker efter generellt före och efter (och i urvalet också vad personer som nu söker sökt på innan).


Googles implementation kanske har ändrats rörande något nyligen sökförslagen den ger när man skriver. Jag kan ta fel eftersom jag inte använt internet ofta sista halvåret fram till nyligen. Emellertid för att skämta lite relaterat (jag hade väl tänkt mig någon skärmdump runt cert:en och SSL också) med aktörerna web cache (jag berört denna tappnings-primitiv tidigare ett par gånger sista sju åren), och ev. innehållsleverantörer, eller varför inte nätverks-punkter ungeför enligt upphandlingen NSA gjorde någon gång närmare 2000 jag tror jag minnas att jag efter noterat det skrev något om i Säkerhet & Sekretess eller ev. upptäckte senare och skrev om här eller (d.v.s. som varje rationellt tänkande person tagande viss kontroll oavsett avlyssning eller annat skydd kan tänka sig för resursstark aktör nationellt fokuserat ingångspunkter USA som är väldigt stora). Sökte jag på efter ändrat från något relaterat "smuggling guld och diamanter" men med "trabatten för ej planerad smuggling narkotika" till ungefär:


silja kryssning bildäck pansarvagn container kostnad

När gående för att ändra bildäck får jag förslag som inkluderar frågor om något relaterat. Vilket ej är förväntat. En hel publicerat såväl mätningar universitet, standard-data för att jämföra med m.m. har ju kommit sista åren runt frågor och svar. Så ev. inspirerat där. Jag klarade dock ej att få tillbaka det och får hålla för ej uteslutet feltolkande den korta stund seende det (dock frågetecken och med bildäck och kostnad översta) - Om nu inte något väldigt prospekterande annonser (där lämnar jag Google även om jag kan stänga av förslagen - Är ej avgränsningen annonser vad jag från förväntat vet har en avgränsningen ej överraskande krävs produktioner på hundra tals miljoner dollar likt filmer för att jag ska se det som naturligt såväl sitta och fundera ett par år här rörande moralen i att bara exkludera ej förväntade webbsajter i utseende m.m. från associerat big-corp-Hollywood-movie-makers kontra att troligen är nog anar jag kanske några i alla fall genom åren ej finansierade nog via dessa så märkbara annonser - först hitta hint-var klicka rätt medan strunta i annonser som säger att dom stänger av annonser, titta efter nya fönster smyg-ppnade, offra till anti-ad-Guden, låta ladda hela för svåra sajter och bryta anslutningen om jag vill kunna minimera igen o.s.v. - nog för att få köpa rättigheter till alla filmer och alla tv-serier att visa kostnadsfritt inte ovanligt några minuter - sällan för bra mer än 30 min - 60 min efter visat första gången tv).


Men no biggy. Emellertid så precis innan nu sökande efter någon studie eller sammanfattning vetande relaterat vad jag tror är given information att i akut-hot eller liknande kommer förutom att blodtryck gå upp vår upplevelse av att det är högt reduceras (d.v.s. ej kännande det man efter 40 år ibland känner till vardags - men samtidigt minns jag något om folk som förutom humör-boosten och intensitet-kropp refererar till att känna puls m.m.):Det är möjligt att översta sökresultatet är naturligt sökningen.


Emellertid görande ctrl-z för sökfönstret ser vi vad jag skrev tidigare. Men jag tröck aldrig return så någon post-leverans av innehåll input skedde aldrig. Verifierat nätverks-tappning lokalt. Tre post sedan restart-wlan.Jag tänker gärna som att jag oftast är acceptabelt nöjd med Google. Känns ej värt besväret att leta ny e-post m.m. Så hade det inte varit för att de börjat propagera för vapen i sina bilder hade jag inte publicerat det här. Men nyligen till min förskräckelse såg jag att deras logo de ibland manipulerar för att försöka vara roliga eller förgulliga sökning som koncept för barnen (vi som minns ännu något av internet när det var kursinformation, diverse ganska tråkiga api-enkla tjänster som Gopher-protokollet levererande något idag trivial-fakta, lite stilistiskt enkel och ofta ej aktuell samhällsinformation, kan nog bättre än andra förstå hur farligt och moraliskt förledande internet kan vara fullt av alkohol-sajter säljande förbi systemet, narkotika, pornografi (fast det hade vi massor av 99 i Altavista) - nya medier som Twitter destruerande fina gamla överklass medier som DN och Sveriges Radio (som något kan få mig att sluta uppdatera mig i P1 - närhelst jag tror något jämt slår jag direkt på P1 pch springer därefter för att leta upp min DN så jag vet i krönika om nu nyheten saknas vad jag korrekt ska tycka ungefär). En riktigt otäckt gullig figur står och hotar mig med ett hagelgevär. Förstå hur jobbigt med min uppväxt det känns att se piporna från andra hållet - som att någon gammal f.d. vän man trodde var död och begraven kommer och spökar för en. Jätte jobbigt. Hence att jag beslutade att jorda Google med min finding här. Hotande the Big Dog på nätet idag givet NSA avlyssningen riskeras ju ens renommé om man ej tar tag i det.