Olämpligt rapporterande i SR & SVT?

2013-11-02

Kovarians när mängden händelser är låg och en faktor gemensamt inverkande konkret möjlig verkande oberoende på båda är inte särskilt talande. Knappt värt att engagera sig men vi ju också indikera att jag tycker - och i något prövande lite bl.a. antydande något rörande vårt större nordiska telekom-bolag för ett tag sedan nu - att det är viktigt att inse att om utökad information ges av extern aktör införskad inkorrekt behövder den aktören inte som kanske just nu är lätt att tro från media vara NSA, US utan kan vara Ryslland eller Kina.


Det är ytterst korrekt för media att vara vaksamma på varandra och primärt agera sin egen polisorganisation i det att man gärna är uppmärksam på realiteten i dessa problem när ett korrupt eller utpressad-kontext föreligger och med konskvens att publicera som normalt. Men vi ska ju också inse att ingen av de två indikerade entiteterna eller ta emot information från dem i sig behöver vara olämpligt.


Jag brukar själv få det senaste skvallret från kineiska kommunistpartiet när gamla ledaren Hu Jintao är riktigt full och ingen i partiet vågar svara i telefon för att slippa se det och han ringer mig för att skryta om deras armé. På vilket man korrekt svarar:


    - Well I do the kung fu of the tiger and if that aren't any good your culture aren't worth much anyway.

Och om något gäller att värdet i sig i vad publicerats har mycket högkvalitet och hör just till sådana frågor man bör skriva om med ett gedige arbete gjort.


Samtidigt när the stakes går upp i fråga eller fråga som ligger nära dessa två entiteter kan av och till allt möjligt dyka upp här såväl som överallt i världen men mer vill se som subkulturell färg till Kalla kriget.


Med kontextuell bakrund den statliga medie-entiteten utan att indikera närmare om radio- eller tv-delen jag sedan kanske ett år lätt misstänkt har tämligen nära kontakter österut.