Tysken vet att dom är sämre än andra: Men det duger inte

2014-12-20

P.g.a. s.k. miss-management med Blogger ursprungligen publicerad i Tysken vet att dom är sämre än andra: Och det duger inte.


Eller hur man nog ska uttrycka det. Men det kan ju inte alltid vara en vinnar-makt som finns och berättar hur man gör. Och i avsaknad av det räcker det ju fan inte i att bli något amoraliskt som varken gör fel eller rätt. Eller ska pappa USA komma och läsa igenom vad ni drömmer om i e-posten och sedan förklara hur man ska tänka moraliskt rätt i svåra frågor?


- Näh Tyskland om dom mördar några tio-tusentals - eller nog troligare fler med post-skirmish - kan man inte tänka att man är passivist i Tyskland och att det gör det OK att tjäna en massa pengar på mordem


Sådant kan man kalla felaktigt tysk-djävlar - defekt därför att den typen av amoral är inte just lokaliserad (om de nu inte fastnar permanent i den hår skiten de är i nu och konvergerar in i något nationellt övergripande subkulturellt) Tyskland. Man kan - och kanske uppleva lite fult och jag kan uppleva det lite fult eller verbailistiskt billigt men samtidigt i realis just här argumenterat även om jag avstår från att söka seriöst söka den ev. relevansen för den jämförelsen - mena att sådan amoral är vad vi ser mer av i Europa idag - inte bara i Tyskland utan även kanske i UK och mycket möjligt i Norge vars regering sägs ha förnedras sig trots abnormt feta fonderade högar med pengar till att försöka förklara Nobelpriset för Kinas kommunistparti ("det har ingenting med oss att göra [Och där åker de ner i den moraliska skiten som demokrati. /HH] utan det är dom andra som vi inte kan styra över som fattade beslutet": D.v.s. implicit att de stödjer vad Nobelpriset argumenterade emot: Moraliskt förtappat) och [Här kan man uppleva det billigt argumenterat men relevansen givet hela frågan är mycket hög för Tyskland /HH] just den amoral som klarade att få tyskar att åka runt och gasa folk i särskilt utrustade lastbilar utan att samtidigt se dem som människor. Judarna togs till en icke-mänsklig konkret fråga om ett lögnaktigt samhällsproblem man klarade till att få till givet utan att det ifrågasattes tillräckligt.


Sådant är populationer av människor känsliga för. Och att hålla sig ifrån moraliska frågor är inte svaret. Oavsett man om passismen är potent bland folket. Att man inte är beredd att betala pris i blod är inte svaret därför att konkret omoral realiserad den kostnaden ändå. Ej heller är svaret att hålla sig till pengarna. Tro det eller ej för en föga ekonomiskt välutrustad person som jag personligt men jag kan kasta mynt på vilket europeiskt land som helst inkl. Europa. Och det bor ingen moral där heller.


Här är the shit heller inte svårt. Det skulle vara något förbannat otroligt om tyskarna inte bättre än mig och alla andra i omvärlden begrep den här frågan bättre (och jag har inte brytt mig i att borra upp Tysklands publicerade efterkrigs-corpus: Så länge de leker amoraliskt ekonomi-krämare rädda för större beslut prioriterar man med begränsad budget hellre tiden på en riktigt land). Man intellektuell förståellse är fan heller inte svaret här. Svaret är att Tyskland behöver ta en svår fråga där dom är the shit - som dom är nu EU - och göra det för första gången. Vad är alternativet? En form av välskriven standardisering av hur vi gör accounting i EU medan verkliga frågor som säkerställer frihet är vad vi inte längre orkar till därför att Europas största land aldrig vågade lita på sig själva utan amerikanen som förklarade upp saker för dom?


Någon gång får väl någon i helvete ta och förklara saker och ting för tysken och se till att dom växer upp. Och fan om något annat än Tyskland någon gång blir vuxet duger.


Propaganda och förstärkt information: Elva vapen
Bild: Handelsman eller mördare? Svaret är komplext. Ska vi ringa amerikanen och fråga och när amerikanen inte längre fattar varför vi ringer ska vi standardisera handel i EU och lämna moralen?


Komisk teckning: När yngre flaggor ger sig ut på äventyr är det viktigt att äldre kommer med
Bra pro-svensk skämtteckning av känd tämligen skicklig svensk konstnär [Prosvenskt är ju populärt sedan några år och då blev jag mer pro-svensk också. Men här har det också annan relevans. Kanske behöver Tyskland en ny Faters-figur når amerikanen nu lämnat Europa: Ett germanskt folk som dom själv som talar om hur man ska tänka och tycka. Varför inte svensken (bättre än vad Ernst Hugo kallade dansk-djäveln i alla fall som ju inte är stort mer än tysk. Vi vill ju inte att det hela med dansken förtyskars till en amoralisk fråga där verkliga beslut försnilas bort från samhällets verklighet. /HH.]


Libyen visade människans mod att tro på en bättre värld
Eftersom nu tysken är så rädd för att våga lita på att dom är som alla vi andra och faktiskt kan fatta moraliskt vettiga beslut istället för att leka economical accounting breast milk replacement therapy har vi kanske något av en förebild i Libyen. Moraliskt riktiga beslut kan kosta. Och vad som verkade åt fel håll kan komma igen men hade du stannat hemma och räknat mynten istället för att göra något verkligt fanns aldrig chansen till något annat: Och varje gång du gör rätt i antal blir det lättare (ingenting i historisk-erfarenhet rörande sociologin i predikterande morgondagen är tydligare än att intensitet och uttryck av demokrati är den största faktorn predikterande dess nästa uttryck: Men bra saker kan kosta men det får inte innebära att vi tyskar-ner-oss för då blir det aldrig bättre). När jag skrev det här inlägget hade jag föga p.g.a. just vissa accounting tax issues (väl-lösta nu) men jag fick saker - jag var verkligen förvånad av det för jag har aldrig fått något innan eller egentligen men förstår kanske bättre nu lite varför - fish and chips, snus, och kebab. Saker kostar och räknar man det krona för krona innebär moraliskt rätt ofta nog en förlust oavsett tre fria fish and chips per vecka av en någon från en nationalitet viktig från perspektiv. Det gladde mig förvisso och fettet kontra alternativ (men krävs det klarar jag att svälta: Jag har prövat på det och tar det np upp till åtminstone ett par veckor om rätt moral fodrar det: Och efter ett par veckor letar i alla fall jag smulor på golvet i lägenheten - det är en förbannat svår övning men du dör inte av det och tar heller ingen som frisk person skada av det - riktigt svårt bara två veckor men ok) just då var tillfredsställande men det är inte en ekonomisk balans där ju gör en vinst. I den mening - säg om vi tänker 800 - 1500 kr per timme handlar det om miljoner i förlust om nu alternativ konsultkostnad antas verklig. Ekonomiskt sunda system är bra. De löser problem effektivt. Men de ger oss utan moraliskt ansvarstagande ej skydd mot riktigt problematiska problem.


Mer om att ta sitt världs-ansvar - jag tar det genom att räcka ut en stödjande hand till tysken och ge dem ordentliga svenska moraliska tips - hittas i:


Tyskland i urval

Veni, vidi, vici


Frågor som dessa tror jag egentligen mindre på Tyskland: Ryska 2013 inflygningen av kärnvapen mot Sverige: Att rösta på Socialdemokraterna därför att Sveriges gränser är viktigt. De behöver något som är stora i makt-spel och pengar. Där moral betyder något medan alternativen som orkar driva är färre. Ryssland behöver vi inte Tyskland för. Kina är tung på en nivå tillräcklig för att ta Tyskland stabilt till att våga känna tilltro till sin moraliska ork. Det behöver vara vad som är stort nog att leva kvar i society management kultur åren som följer och ge med stabil centralitet.


Men tyskens utmaning sedan år i riktiga frågor ligger nu här. Så bäst planerar vi ovanför dem för alternativ. Mänsklighetens konvergens mot en bättre värld är stabil och växande i derivata uttryck åt rätt håll sedan år. Tyskland kan när de vuxit bidra med något mätbart. Men föga otroligt ska det jollras runt med dem många år ännu innan det kanske blir något av det.